Partyflock
 
­ Nederland
Andy Moor: 'Zero Point One'
maandag 31 december 2012
Eén van de dj/producers die na jaren van trouwe dienst, eindelijk zijn artiestenalbum genaamd 'Zero Point One' heeft uitgebracht. We hebben het natuurlijk over Andy Moor
In de donkere dagen van december, waar de ijsmutsen niet aan te slepen zijn, gaat Partyflock bij de haard zitten voor een warm gesprek met Prankster. De 24 jarige DJ/producer mag het jaar afsluiten in zaal 2 op Freaqshow in de Ziggo Dome en besluit daarmee een mooi en succesvol jaar. Ook vertelt hij voor uit zijn eigen jongensboek: waar een droom uitkwam, een eigen plaat werd uitgebracht en o.a. een boeking op Defqon 1 op het program stond.
Ronald gaat hard, tog!
maandag 24 december 2012
Ronald den Hartog, beter bekend als Hardtog. Voormalig dj/MC bij Team Buskruit, nu als 'new kid on the block' binnen de dj scene, maakt met een gigantische snelheid zijn way up. Met gigs in Chicago Social Club, Club NYX, Up en verschillende online mixtapes releases gaat het hard, heel hard met deze Amsterdamse dj.
Pan-Pot: true teamplayers
dinsdag 18 december 2012
Hun muziekstijl is voor velen lastig te duiden. Wat draaien ze nou precies en in welk hokje moeten ze geduwd? Verder lees je wat over hun afkomst, hoe ze gekomen zijn waar ze nu staan en hoe ze het met elkaar uithouden.
Er zijn van die namen die in ieders geheugen gegrift staan. DJ Paul Elstak is er daar zonder twijfel een van. De man achter vele klassiekers gaat alweer tientallen jaren mee, en het ziet ernaar uit dat dit nog wel even zo blijft! Op 12 januari viert The Godfather of Hardcore alweer een jaar vol feest in de Factory 010 te Rotterdam. Tijd om eens te kijken hoe het nu eigenlijk met Paul gaat!
Vroeger was alles beter', Chris Liebing heeft er zo zijn eigen mening over. Daarnaast vertelt hij ons over zijn leven als veganist en de verantwoordelijkheid van publieke figuren om de publieke opinie te beïnvloeden door een mening te verkondigen.
Zijn nieuwe EP komt op 30 november uit en is geremixed is door Ben Pearce waardoor de interesse van het Verenigd Koninkrijk gewekt is. Daarnaast start hij op 14 december met zijn eigen clubavond 'Windmill' in AIR.
Toen de hardstyle enkele jaren geleden internationaal steeds populairder begon te worden, bereikte het ook Denemarken. De jonge Deen Christian Jensen kwam er al snel mee in aanraking. Hij was meteen overtuigd en speurde het internet af om meer te weten te komen over deze stijl. Uren instructies lezen, discussiëren op fora en jaren van experimenteren volgden....
Als wij Frontliner spreken zit hij met een gekneusde voet bij te komen van het drukke weekend. In München heeft hij onze buren op Overdrive alle hoeken van de zaal laten zien. 'De volgende dag moest ik ook nog in België draaien om vervolgens door te rijden naar de Ziggo Dome.'
Het ADE is in volle gang en Headhunterz vult op zaterdagavond de Ziggo Dome. Vult ja, want 'Q-dance presents Headhunterz' verkocht volledig uit. Daarnaast kreeg Willem op vrijdagavond goed nieuws. Waar hardere stijlen voorheen niet echt vertegenwoordigd waren in de DJ Mag Top 100, zorgt Headhunterz voor de (definitieve?) ommekeer door vanaf de elfde positie stevig op de deur van de top 10 te kloppen. Vlak voor het event sprak Partyflock met de veelbesproken artiest...
Tot zijn negentiende draaide hij alleen op lokale feestjes en zag het 'deejay zijn' eigenlijk puur als een hobby en draaide hij setjes voor vrienden thuis. Nadat hij in Belgie steeds populairder groeide na zijn hit 'Soms', heeft hij nu een Nederlandse manager en een Nederlands boekingskantoor.....waar zal het eindigen?
In 2004 was er ineens een Gotisch aandoende producer die een paar liedjes de wereld in slingerde. Nu, in 2012, is diezelfde knaap terug met een album dat deze week uitgekomen is. Wie? Omkara. Oh. Ja, dat verzin je ook niet zomaar, maar overdag heet de beste knul gewoon Willem hoor. Hij is tegenwoordig weer flink muziek aan het maken, getuige de dubbelaar met 30 (der-tig!) liedjes erop.
Het Amsterdam Dance Event staat weer voor de deur. Met alle ogen gericht op Amsterdam is de conferentie hét moment voor de industrie om zichzelf aan de rest van de (internationale) scene te presenteren. Als Nederlands' top house dj's en producers is dit een cruciale tijd voor alles wat met Hardsoul te maken heeft, een uitstekend moment om dit met ROOG te bespreken ...
Matt Darey: Blossom & Decay
woensdag 12 september 2012
Matt Darey, een man met vele gezichten en een rijke discografie vol verschillende stijlen, vond het nu toch weleens tijd om een debuutalbum uit te brengen. Uiteraard zijn wij zeer benieuwd hoe het Matt vergaat in zijn dagelijkse leven en natuurlijk willen wij graag meer weten over zijn nieuwe album 'Blossom & Decay'.
Ze stonden al op Mysteryland, Defqon.1, in de grote zaal van Paradiso en waren dit jaar ook al op bezoek bij Giel in 3fm Freaknacht: De Cultuurbarbaren. Komend voorjaar komen ze met het debuutalbum, maar daar is nog maar weinig over bekend. Wat kunnen we van het eerste album verwachten?
Paul Oakenfold: 'Busy as always'
woensdag 5 september 2012
Paul Oakenfold is een bezig baasje: touren, produceren en mixcompilaties maken alsof het niets is. 'We Are Planet Perfecto volume 2' is zijn nieuwste compilatie en dus genoeg reden om Paul weer eens te spreken. Hoe het met Paul is, lees je in dit interview…
Vorig jaar genoot The Prophet zijn vijfentwintigjarig jubileum in een uitverkocht Central Studios. Hij is een gevestigde naam in de hardstyle scene, maar biedt ook nieuwe generaties de weg naar succes. Zijn imposante carrière is al reden genoeg reden om hem te spreken over hoe het gaat en wat de toekomst in petto heeft! Maar we zijn natuurlijk ook erg benieuwd wat Scantraxx de komende tijd te wachten staat.
The Memories of Tenishia
woensdag 22 augustus 2012
De mannen van Tenishia komen van Malta en dat mag iedereen weten. Dit Maltezer trance duo gaat al de nodige jaren mee en komt nu op de proppen met hun hagelnieuwe artiestenalbum genaamd 'Memory Of A Dream'. En daar moeten wij bij Partyflock alles van weten…
Promo. Als je van hardcore houdt, kom je automatisch bij deze man uit. Bekend van hits als Up Yours, Dancefloor Hardcore, Cold As Stone, My Claim to Fame, de File Style tracks zoals My Recipe for Disaster en Vicious Circle, maar ook nieuwe klappers als Hunger en Unafraid. Meneer Hoff, bekend van de op hiphop georiënteerde ramtracks, maakt voor ieder wat wils.
Markus Schulz is al jaren een van de toppers in de dj wereld. Partyflock had het genoegen om hem te spreken tijdens A State of Trance 550. Zijn meeste recente mixcompilatie, de Winter Music Conference en alles wat komen gaat, daar wilden wij natuurlijk alles van weten. En wellicht gaat Markus een carriere switch maken? Dat lees je allemaal in dit interview.
Na een release op het Subground label van de Italiaanse Activator wordt zijn muziek opeens opgepikt door hardstyle-Nederland. De Ierse Lee Mac staat op 18 februari van dit jaar op Nederlandse bodem voor zijn eerste buitenlandse boeking en al snel volgen Defqon.1, Tomorrowland en Mysteryland.
Onlangs stapte Dario Zenker voor zijn Nederlandse boekingen over naar een boekingskantoor uit Arnhem. Daarnaast released hij om de haverklap een dikke EP en staat hij binnenkort op de techno editie van het beruchte Cobra uit Amsterdam. Drie triggers voor de Partyflockredactie om deze dj, producer en labelbaas eens flink aan de tand te voelen.
Antonio Donà heeft vanaf het prille begin een enorme impact gehad op de hardstylescene en draait nog steeds mee in de top. Met z'n complete discografie kun je rustig je huis behangen: het aantal releases dat op zijn naam staat nadert de drie nullen. Als Tuneboy heeft hij ontdekt dat hij niet slechts een producer in hart en nieren is, maar ook een DJ. Partyflock sprak openhartig met Antonio, het resultaat daarvan lees je hier.
Op vrijdag 18 mei presenteert LTJ Bukem het zeventienjarige bestaan van Logical Progression in de Amsterdamse Melkweg. Om dat te vieren heeft Bukem een aantal d&b grootheden uitgenodigd. Fabio, E-Z Rollers en DJ Marky zullen hem vergezellen. Met Bukem blikken we terug op zeventien jaar Logical Progression.
Hij begon ooit als DJ in de Hollywood Music Hall en groeide al snel door tot één van de grote talenten van de harder styles. Anno 2012 is hij één van de meest gerespecteerde raw hardstyle dj/producers. Met een succesvolle reeks van klappers op TiLLT Records en het uitstekende album 'Escape From Reality' op zijn naam, is Digital Punk een naam waar je niet meer omheen kunt.
Deetron: The Family Man
woensdag 18 april 2012
Het is alweer even geleden dat Deetron de eer had om Balance 20 te mogen mixen. Vorig jaar is ook zijn zoontje geboren. Deze twee dingen zijn genoeg reden om Deetron, ook bekend als Sam Geiser het hemd van het lijf te vragen.
The Evolution of Paul van Dyk
dinsdag 10 april 2012
Paul van Dyk, voor velen een godheid als het gaat om dance muziek. Hij heeft al zoveel dingen bereikt, waar menig dj/producer van droomt. Zeer binnenkort gaat zijn nieuwe album genaamd "Evolution" de wereld veroveren en daar moeten wij van Partyflock alles over weten. Van het begin, het produceren en nog veel meer.....
A State of Trance 550: Invasion
woensdag 28 maart 2012
Zaterdag aanstaande is het zover. Het evenement waar tranceminded Nederland reikhalzend naar uitkijkt. Partyflock laat deze gelegenheid niet ongezien voorbijgaan en vraagt een aantal artiesten naar hun ervaringen met "A State of Trance". Wat zijn jullie ervaringen met A State of Trance?
Tot zijn vijftiende levensjaar speelde hij gitaar in verschillende bandjes, terwijl hij als klein jongetje eigenlijk wilde drummen. Door Metallica en Nirvana raakte hij geïnteresseerd in muziek. Inmiddels is Joram Metekohy (29), beter bekend als Wildstylez, een niet meer weg te denken naam in de hardstylescene. Een verhaal over het ontstaan van zijn carrière en de keuzes die hij daarin maakte.
Hij reist de hele wereld rond, brengt zijn platen uit op o.a. Toolroom, mixte voor het label van Sander Kleinenberg een mix album en draait soms nog in kleinere clubs zoals op vrijdag 16 maart tijdens Pressure in Club 023. Rene Amesz aan het woord!
Sommige mensen noem je een 'oude rot in het vak', sommige noem je......ja, wat noem je iemand die begon met events ontwikkelen en organiseren toen de meeste van ons nog in de luiers zaten? Raymond Oostendorp!
Cenobite records is al jaren een label die vele aanhangers kent, toch valt het pas de laatste jaren weer ècht op met twee opvallende albums van L. B., beter bekend als Painbringer. Genoeg reden om deze man aan de tand te voelen over Cenobite records en zijn Painbringer projecten.
Chris Cortez: Karma is a fucker!
woensdag 29 februari 2012
Jarenlang draaide hij plaatjes onder een andere naam, maar twee jaar geleden ging het roer om. Een nieuwe naam, sound en dampende producties. Chris Cortez is a man to watch in de trance. Terug van een tour door Thailand en na een geslaagde editie van zijn feest Trance Nation spreekt Partyflock hem over verleden, heden en toekomst.
Weer zo'n artiest die al jaren meedraait: Lucien Foort. Om zichzelf uit te dagen en te vernieuwen is hij naar Zweden geweest om zich het maken van liedjes eigen te maken. Hij heeft net een nieuw compilatie-album afgemixt en ook lanceert hij een nieuw concept met dezelfde naam als het album: Bigroom Lovers. Een bezig baasje dus! Wij vroegen hem wat er allemaal op stapel staat!
Cincity's Yazz
zaterdag 18 februari 2012
DJ-duo Cincity's Yazz bestaat uit twee meiden genaamd Cindy Kiota & Yasmin Göbel. De dames vormen samen een illuster, apart en erg muzikaal duo. Zij vullen elkaar aan waar nodig, combineren hun muziek voorkeuren en steunen elkaar door dik en dun.
SHMLSS: schaamteloos en onbezonnen
woensdag 15 februari 2012
De formule van het discoduo SHMLSS uit Utrecht is simpel: twee jonge, onbezonnen figuren die vanuit puur enthousiasme, en liefde voor sound en publiek een ongekende energie uitstralen, en hiermee in rap tempo voortgang boeken in de muziekwereld.
Deze krasse bejaarde heeft ongetwijfeld het Delfts Blauwe tegeltje met de tekst 'Je bent nooit te oud om te leren' op haar toilet hangen. Partyflock, maak kennis met Ruth Flowers ofwel Mamy Rock; de DJ-wereldster van 71 jaar die pas drie jaar geleden aan haar gigantische carrière begon.
Twee legendes in de muziekindustrie hebben de handen ineen geslagen voor een nieuw project genaamd "Music For Free". We hebben het hier over Johan Gielen en Jan Vervloet. Beide heren hebben een rijke discografie op naam staan, maar alle nieuwtjes daar willen wij van Partyflock alles van weten. Daarom hebben wij Johan en Jan het hemd van het lijf gevraagd.
De 27-jarige Abdelsamad Ben Abdelouahed, die als dj Apster steeds vaker terug te vinden is in de line-ups van buitenlandse dance-evenementen, is een vaste waarde van Afrojack's Wall Recordings team. Volgende week komt Apster's eerste soloplaat 'Goldcoast' uit op Afrojack's label.
DJ Rap: Muziek is mijn zuurstof
woensdag 25 januari 2012
In oktober maakte het Engelse dance magazine DJ Mag hun jaarlijkse DJ Top 100 bekend. Tot verbazing van velen stond er dit keer niet één vrouw in de lijst. Schande!
JP: terug naar waar het begon
donderdag 19 januari 2012
Op 28 januari staat hij voor een 'JP stijl' gevarieerde harddance set ook op Afdeling:HD. We ontmoeten JP na afloop van zijn radioshow Rebel Radio in de radiostudio van de 80 in Amsterdam voor een persoonlijk gesprek. Met passie vertelt hij over de house-scene van vroeger en over die van nu.
Paul Oakenfold: The Legend Returns
woensdag 11 januari 2012
Hij gaat al jaren mee, heeft een hele berg aan producties en remixen op zijn naam staan en houdt zich staande tussen al het jonge dj talent van tegenwoordig. We hebben het natuurlijk over Paul Oakenfold. Hij is terug met een nieuwe compilatie, genaamd "We Are Planet Perfecto vol. 1" en wij van Partyflock laten deze gelegenheid niet voorbij gaan en vragen Paul net voor de kerst het hemd van het lijf.
De uit Canada afkomstige Max Graham heeft een wonderschoon 2011 achter zich: zijn nieuwe Cycles compilatie, een scala aan producties en remixen en ga zo maar door. We blikken terug op 2011 en we willen natuurlijk weten wat wij kunnen verwachten van Max Graham in 2012.
Andy Moor: 'Zero Point One'
Prankster: Muzikale moppentapper met een visie
Ronald gaat hard, tog!
Pan-Pot: true teamplayers
Paul Elstak: The Godfather of Hardcore knalt nog altijd
Chris Liebing about fans, vegans and looking back
Prunk: eigen clubavond en steeds meer interesse uit het buitenland
Wavolizer: muzikale revolutie uit Denemarken
Frontliners missie: Samen met het publiek de hardstyle-scene groot maken
Headhunterz: hardstylers vormen dankbaar publiek
Hermanez: muziek en bassen in het hart
Omkara Techichi: Voodoo, darkcore en speelgoedpoppetjes
Hardsoul: ADE drukte en nieuw album onderweg
Matt Darey: Blossom & Decay
De Cultuurbarbaren: debuutalbum komt eraan!
Paul Oakenfold: 'Busy as always'
The Prophet: wenst werelddominantie van de hardere stijlen
The Memories of Tenishia
Promo: karpers, kicks en nuchtere Hollandse ondernemerslust
Markus Schulz: Uniting the Electronic Family
Lee Mac: een nieuwe weg voor harde stijlen
Dario Zenker: bruisend München telt mee
Antonio Donà: 100% Tuneboy!
LTJ Bukem: drum & bass is here to stay!
Digital Punk: Creature of the night slaat op TiLLT
Deetron: The Family Man
The Evolution of Paul van Dyk
A State of Trance 550: Invasion
Wildstylez: geleidelijke weg naar de top
Rene Amesz: werk vooral hard door dat is de enige manier
Raymond Oostendorp: what the f*ck happened to Hellraiser?!
Painbringer: ik doe wat ik leuk vind
Chris Cortez: Karma is a fucker!
Lucien Foort: te veel leuke muziek, te weinig tijd
Cincity's Yazz
SHMLSS: schaamteloos en onbezonnen
Mamy Rock: geen seniorendisco voor Ruth Flowers
Johan Gielen en Jan Vervloet: Music for free
Apster: voorbereiding op het grote werk
DJ Rap: Muziek is mijn zuurstof
JP: terug naar waar het begon
Paul Oakenfold: The Legend Returns
Max Graham: More yoga, less Twitter