Partyflock

Prunk: eigen clubavond en steeds meer interesse uit het buitenland

Prunk: eigen clubavond en steeds meer interesse uit het buitenland

gepubliceerd op
Prunk: eigen clubavond en steeds meer interesse uit het buitenland (afbeelding)
FeestWindmill
ArtiestPrunk
Hoe ben je begonnen met draaien?
Ik ben dankzij mijn broer begonnen met draaien. Op mijn elfde verjaardag gaf hij mij het 'Since then' album van Ian Pooley, eigenlijk best een toepasselijke titel, want dat album heeft er voor gezorgd dat ik op mijn veertiende begonnen ben met mixen.

Waar komt de naam Prunk vandaan?
Mijn achternaam is Pronk. Toen ik begon met draaien wilde ik een naam die Funk bevatte, want ik draaide op dat moment veel funky platen. Het klinkt altijd beter als het rijmt daarom heb ik mezelf Prunk genoemd en zodoende kwam ik op 'Prunk Le Funk'. Gaande de weg ben ik steeds breder gaan draaien, waardoor ik mij niet op één muzikale stroming wilde vast pinnen en daarom 'Le Funk' ben gaan weg laten achter mijn deejay naam.

Dus je echte naam is Niels pronk, waar kom Niels Pronk eigenlijk vandaan?
Ik ben een geboren Utrechter en heb een tijdje in Houten gewoond. Hierna heb ik in Rotterdam, Heiloo en Amsterdam gewoond. Tegenwoordig woon ik samen met mijn vriendin in Haarlem.

Kan jij je eerste optreden nog herinneren
Zeker ik was toen 15 jaar oud en stond toen op het Rotterdam Electronic Music Festival in Club Imax met oa Dj Spinna. Was bloednerveus, mocht eigenlijk niet de club in ivm mijn leeftijd haha.Begon je hier ook al met produceren of kwam dit later?
Op mijn zestiende ben ik begonnen met het produceren. Dit was op mijn zolderkamer in Heiloo. In begin had ik de beschikking over beperkte apparatuur, dit hoor je ook terug wanneer je mijn oude producties terug luistert. Het idee was er, alleen de mogelijkheden nog niet.

Waarom ben je gaan produceren
Je doet het natuurlijk omdat je dikke tracks wilt bouwen. In de tijd van 'Prunk Le Funk' draaide ik veel op commerciële feesten. Meestal als opwarmer met soulvolle house . Het zat mij zo nu en dan dwars dat ik niet later op de avond mocht draaien, dit kwam door mijn sound. Op advies van de mensen om mij heen heb ik toen één keer onder Prunk Le Funk een commerciëler plaatje gemaakt. Dit had een positieve uitwerking op mijn optredens, maar ik werd er niet gelukkig van. Daarom heb ik drie jaar geleden besloten om mij volledig te gaan concentreren op mijn eigen ding. Sindsdien heb ik alleen nog maar dingen gemaakt die ik zelf cool vindt, dit heeft goed uitgepakt want mijn tracks worden nu over de hele wereld gedraaid!


Je wordt gezien als één van de vaandel dragers van de nieuwe 'deephouse' stroming, wat is die nieuwe deephouse stroming en hoe voelt het om als één van de vaandel dragers hiervan gezien te worden?
Ik heb persoonlijk niet zo veel op met de term 'Nieuwe' deephouse, het is voor mij een heel breed begrip waar inmiddels meerdere genres onder geschaard worden. Vandaar dat ik de term wel snap, vroeger maakten jongens als Ian Pooley, Kerri Chandler en Jus-Ed deephouse maar doordat sindsdien het grote publiek house muziek is gaan luisteren is alles wat maar iets dieper is dan wat de massa kent al gauw deephouse. Oftewel Deephouse staat voor een breed scala aan muzikale stromingen die allemaal hot and happening zijn op het moment. Daarom vind ik het een eer wanneer mensen mij zien als 1 van de voorlopers zien. Ik krijg de laatste tijd demo's opgestuurd van de jonge artiesten die de zelfde smaak hebben als ik. Ik moet bekennen dat ik daar wel blij van word!

In Nederland heb je bijna elke club wel gezien, hoe zit het met je buitenlandse optredens?
Dat gaat goed, ik heb laatst opgetreden in de Berlijnse KaterHolzig en volgende maand sta ik in Birmingham Verenigd Koninkrijk. Doordat mijn nieuwe EP die op 30 november uit komt geremixed is door Ben Pearce deze man staat met zijn What I Might Do EP al weken op nummer 1 in de beatport overall top 10, merk ik dat ik steeds meer aandacht krijg vanuit het Verenigd Koninkrijk. Zo worden mijn promo's al geregeld gedraaid op de engelse radio en is er steeds meer Engelse belangstelling op platforms als Soundcloud en Facebook.

Tenslotte komt ook een eigen feest aan, te gek, kun je ons daar iets meer over vertellen?
Op 14 december start ik mijn eigen avond in AIR. Sinds deze club haar deuren opende ben ik er bij en heb ik meerdere van hun concepten gedraaid. Daarom is het extra gaaf dat ik nu mijn eigen avond heb gekregen, waar ik mijn ei kwijt kan. Ik probeer nu de artiesten te boeken waar ik al mijn hele leven naar luister zoals bijvoorbeeld een Jay Tripwire uit Canada. Deze man heeft meer 70 eigen EP's en nog eens meer dan 90 remixes en heeft tot mijn grote verbazing nog nooit in Nederland gedraaid.Natuurlijk moet je legendes als Jay Tripwire wel aanvullen met youngsters die de internationale muziek scene op dit moment in vuur en vlam zetten. Daarom heb ik Jordan Peak & Dale Howard uit de UK uitegnodigd. Naar mijn mening de twee producers van 2012. Jordan Peak is zelfs uitgekozen door BBC Radio ONE als 'One To Watch'. De avond heeft dus UK invloeden, maar één ding moet centraal staan op mijn feesten. Windmill moet haar crowd onuitputtelijke dans energie geven!


Tekst: Sander Heethaar

2 opmerkingen

Leuk om te lezen.­ Mooi gedaan, Prunk!
Haha, Prunkie mooie duckface ouwe :lol: