Partyflock

Hardsoul: ADE drukte en nieuw album onderweg

 

Hardsoul: ADE drukte en nieuw album onderweg

gepubliceerd op
Het Amsterdam Dance Event staat weer voor de deur. Met alle ogen gericht op Amsterdam is de conferentie hét moment voor de industrie om zichzelf aan de rest van de (internationale) scene te presenteren. Als Nederlands' top house dj's en producers is dit een cruciale tijd voor alles wat met Hardsoul te maken heeft, een uitstekend moment om dit met ROOG te bespreken ...

In de afgelopen jaren heeft Hardsoul Pressings verschillende uitverkochte ADE events gehost, wat gaan jullie dit jaar doen?
Het is natuurlijk niet meer dan logisch dat wij in onze eigen stad een evenement doen tijdens ADE. We zijn ooit begonnen in Club NL maar die locatie bleek al snel veel te klein. De afgelopen jaren was ons evenement in de Little buddha bar steevast uitverkocht. Voor dit jaar zijn we uitgeweken naar een nog iets grotere locatie namelijk Balie. Alle mensen die we uitnodigen om op te treden zijn artiesten die we enorm bewonderen; het zijn allemaal superproducers en superdj's! Dit jaar komen onder andere David Penn, Copyright, Cube Guys en de Audiowhores. Greg en ik zullen met Hardsoul Live optreden.

Een aantal jaren terug zijn jullie gestart met Hardsoul Live waarbij verschillende muzikanten en vocalisten betrokken zijn en waarmee de dance-beleving naar een nog hoger creatief plan wordt gebracht. Kun je ons wat meer over dit concept vertellen?
Greg en ik komen uit een muzikaal gezin en we zijn altijd met de 'muzikale' variant van house bezig geweest. Op onze Hardsoul platen werken we altijd met topmuzikanten en zangers. Ik had eind jaren negentig al zangers en muzikanten bij me tijdens mijn DJ sets. Voor de Heineken millennium show op het Rembrandtplein in Amsterdam mocht ik zelfs met een volledig orkest optreden. Omdat dance de afgelopen jaren steeds harder en agressiever werd qua sound leek het ons cool om dat 'live' element weer terug te brengen. Onze vaste crew bestaat nu uit Mitch Crown, Mavis Acquah en Glenn Helder en we hebben gastoptredens gehad van oa Alain Clark, Candy Dulfer en Berget Lewis. De reactie van het publiek op onze sets altijd te gek!

[dump id=8232]

De afgelopen tijd heb je jezelf opgesloten in de studio om te werken aan het aankomende Hardsoul album. Kun je een tipje van de sluier oplichten van wat wij kunnen verwachten van en op dit album?
We zijn een paar maanden geleden begonnen en het is nu zo goed als af. We hebben nog nooit zo snel gewerkt. We zijn echt geïnspireerd geraakt door de new disco en deephouse sound die nu groot in de underground is. Die sound past helemaal bij ons omdat het soul- en disco-elementen mengt met house, iets waar wij al sinds de jaren negentig mee bezig zijn. We hebben een paar heel coole collabs gedaan die ik nog niet allemaal wil verraden maar de eerste namen zijn: Rasmus Faber, Sergio Flores, 80's disco legend D-train, nu soul vocalist Shaun Escoffery en Candy Dulfer .

ROOG/Hardsoul/HouseQuake is letterlijk op honderden events in Nederland te zien per jaar. Hoe balanceer je de vraag naar dj-sets met intensieve sessies in de studio?
Ik heb inderdaad de afgelopen vijftien jaar ongeveer dertig shows in de maand gedaan. Om het voor mezelf en anderen interessant te houden was ik elke week bezig met het maken van re-edits, remixen en bootlegs om zo toch elke set uniek te maken. Daar was ik echt een paar dagen per week mee bezig. Omdat ik afgelopen jaar veertig geworden ben en altijd al gezegd heb dat ik dan minder ging draaien, doe ik nu veel minder optredens. Dit geeft me veel meer tijd om in de studio te zitten.

ADE zal wederom druk zijn voor Hardsoul Pressings, wat kunnen we in de aankomende maanden van het label verwachten?
Hardsoul Pressings blijft ons kindje ondanks dat het nu door Be Yourself Music wordt gerund. De sound is heel breed het gaat van deephouse naar latinhouse en alles daar tussen in. Het enige criterium is dat Greg en ik de releases helemaal de shizz moeten vinden anders brengen we het niet uit!

1 opmerking

Kijk, die gasten snappen het tenminste. Goeie muziek moet gevoel en een beetje diepgang in zitten, wat dat betreft zijn ze erg goed bezig, kunnen een hoop producers in de house scene en daarbuiten een voorbeeld aan nemen :)