Partyflock

Apster: voorbereiding op het grote werk

Apster: voorbereiding op het grote werk

gepubliceerd op
Apster: voorbereiding op het grote werk (afbeelding)
ArtiestApster
Dat Afrojack als één van de populairste dj's ter wereld de hele aardbol rondreist om zijn kunstje te vertonen, is nog voor weinigen een verassing. Wat meer mensen echter niet weten is dat de voor een Grammy genomineerde dj ook investeert in een door hem samengesteld team van talentvolle Nederlandse dj's/producers, die hij heeft ondergebracht bij zijn eigen label Wall Recordings. De 27-jarige Abdelsamad Ben Abdelouahed, die als dj Apster steeds vaker terug te vinden is in de line-ups van buitenlandse dance-evenementen, is een vaste waarde van Afrojack's Wall Recordings team. Volgende week komt Apster's eerste soloplaat 'Goldcoast' uit op Afrojack's label.

Hoe is je carrière als je DJ begonnen?
Ik was een redelijk druk kind en trommelde altijd mijn eigen ritmes op tafels, maar pas veel later kreeg ik echt interesse in muziek. Ik verzamelde zoveel mogelijk muziek en luisterde het zo vaak als het kon. Toen ik 23 jaar oud was begon ik met produceren en draaien. Samen met Marlon Flohr van Bassjackers mocht ik een eigen avond organiseren in een kleine club in Tilburg. Dat was een beetje mijn 'playground' waar ik het draaien geleerd heb. Toen ook mijn eerste producties werden opgepakt door jongens als Laidback Luke ging het eigenlijk alleen maar harder.

Dat blijkt, je maakt nu deel uit van Wall Recordings, het label van niemand minder dan Afrojack. Hoe is dat zo gekomen?
Ik keek altijd op naar Afrojack, hij was echt een voorbeeld voor me. Ik stuurde hem al mijn nieuwe tracks en kreeg altijd enthousiaste reacties terug. Op een gegeven moment vroeg hij hoe ik eigenlijk getekend zat. Op dat moment kon ik nog alle kanten op en we besloten te gaan praten. Nu worden al mijn tracks exclusief uitgebracht op Wall Recordings en word ik vertegenwoordigd door Ace Agency, het agentschap dat ook Afrojack vertegenwoordigd.

Wat betekende dat voor jouw carrière?
Een heleboel nieuwe kansen! Ik draai nu veel vaker in het buitenland doordat ik vaak met Afrojack meereis. Daarnaast komen al mijn platen uit op Wall Recordings, dat inmiddels al echt een populair label is geworden, en mocht ik remixen maken voor artiesten als Jennifer Lopez, LMFAO en Far East Movement. Mijn releases krijgen daardoor ook steeds meer aandacht en dat is gewoon echt heel cool.

Afrojack heeft een hele kenmerkende stijl. Krijg jij als onderdeel van zijn label dan een bepaald 'Afrojack-stempel' opgedrukt?
Ik heb daar om eerlijk te zijn nooit echt over nagedacht. In ieder geval passen onze stijlen eigenlijk precies in hetzelfde straatje. Afrojack werkt heel veel met keiharde electro synths die worden afgewisseld met progressive breaks, die heel muzikaal zijn. Dat is eigenlijk heel erg te vergelijken met mijn stijl, maar of ik daardoor een stempel opgedrukt krijgt weet ik niet.


Apster tijdens 'Jacked' (AIR, Amsterdam)

Op welke manier probeer jij je te onderscheiden als artiest?
Op de manier waarop ik mijn producties maak. Dat is denk ik het belangrijkste. Iedereen heeft zijn eigen manieren en elementen die hij gebruikt waardoor een eigen stijl ontstaat. Mijn stijl is een combinatie van 'vieze' electro met muzikale progressive breaks die de plaat afwisseling geven. Daarnaast ben ik altijd al een liefhebber geweest van Latin House en dat is nog steeds terug te horen in mijn huidige producties. Zo gebruik ik nog heel Latin drums onder die keiharde Electro synths. Dat is denk ik kenmerkend voor de 'Apster-stijl'.

Op je 30 januari komt je plaat 'Goldcoast' uit op Wall Recordings. Wat kan je daarover vertellen?
'Goldcoast' is zo'n een typische Apster-plaat! Echt een goed voorbeeld van hoe ik die rustigere progressive break opbouw tot een climax van die 'vieze' electro synths. Ik ben echt heel benieuwd hoe die plaat het gaat doen. Het is mijn eerste solo release op Wall Recordings en hij is al gedraaid door onder andere Afrojack, David Guetta, Tiësto en R3HAB. Ik kijk er erg naar uit.


Preview van de track 'Goldcoast'

Staan er nog meer releases van jou op planning van Wall Recordings?
Sowieso! Ik heb net een nieuwe plaat gemaakt met Afrojack. Hij is echt heel erg vet geworden, dus daar ben ik echt heel blij mee. Het zal wel nog even duren voordat er iets over de release bekend is, omdat zowel Afrojack als ik nog een paar andere dingen hebben liggen. Zo komt binnenkort mijn nieuwe plaat uit met vocalen van Eva Simons. Ik kan er nog niet te veel over zeggen. Het is een plaat die de echte kenmerkende Apster-elementen bevat, maar door de vocalen van Eva Simons ook op de radio gedraaid zou kunnen worden. Verder liggen er op dit moment nog wel een paar andere projecten, maar dat is allemaal voor iets later in het jaar.

2012 is pas net begonnen. Wat waren jouw hoogtepunten van vorig jaar?
Het is eigenlijk al heel hard gegaan vorig jaar, maar ik denk dat het absolute hoogtepunt mijn eerste tour in Australië met Afrojack was. De shows daar waren zo vet, echt niet te beschrijven. Vooral die in Platinum Nightclub in Goldcoast. Het was zo'n spektakel, de mensen werden helemaal gek. Er klommen zelf vrouwen op elkaars nek om boven het publiek uit te komen. Daar komt trouwens ook de naam van mijn nieuwe track 'Goldcoast' vandaan, ik moest wel een plaat naar die avond vernoemen. Een ander hoogtepunt van 2011 was de track 'Pause', die ik heb geproduceerd voor Pitbull. Die plaat stond op Pitbull's album, is gebruikt als 'theme-song' in de campagne voor fitnessprogramma 'Zumba' en is ook nog gebruikt in de serie CSI Miami en de film Footloose. Heel erg dope.

Wat hoop je aan het eind van 2012 bereikt te hebben?
Ik heb samen met Bassjackers een gloednieuwe studio gebouwd, waar ik van plan ben zo veel mogelijk tijd in door te brengen. Dit jaar staat echt ik het teken van produceren. Verder is het een droom om aankomende zomer voor het eerst op Ibiza te mogen draaien en dat ik na de tour in Australië ook voor het eerst in Amerika mag gaan toeren. Het komt er op neer dat ik gewoon moet knallen in 2012!

22 opmerkingen

Ik kijk graag naar zijn plaat met Eva Simons uit.­ Ik heb het liedje al gehoord en dat gaat apster internationaal bekend maken.­
Volgende week komt Apster's eerste soloplaat 'Goldcoast' uit op Afrojack's label.­

Was Bubblegutz niet zijn eerste solo op Wall?

Verder erg talentvolle producer (y)
Uitspraak van YOURI*teaser* op zaterdag 28 januari 2012 om 10:16:
Ik dacht dat het om mc apster ging

Ja ik ook, was ff in de war
Des te meer hij het over Tilburg heeft waar Apster vandaan komt.­ Sowieso miste ik wat krullen..­
Apster held!
Uitspraak van YOURI*teaser* op zaterdag 28 januari 2012 om 10:16:
Ik dacht dat het om mc apster ging :D


Die zou welverdiende aandacht mogen krijgen van mij!
Uitspraak van Dark Noise op zaterdag 4 februari 2012 om 17:07:
Uitspraak van YOURI*­teaser*­ op zaterdag 28 januari 2012 om 10:16:
Ik dacht dat het om mc apster ging
Uitspraak van revbass op donderdag 2 februari 2012 om 21:01:
Ik dacht dat het om mc apster ging

ZE ZOUDEN ZEKER EEN KEER HIER iets over MC APSTER moeten plaatsen alleen jammer dat er een dj met de zelfde naam moet rondlopen kunde zelf geen naam verzinnen?
Uitspraak van Iguana_ op donderdag 2 februari 2012 om 12:52:
Ik dacht niet dat het om mc apster ging