Partyflock

Cincity's Yazz

Cincity's Yazz

gepubliceerd op
DJ-duo Cincity's Yazz bestaat uit twee meiden genaamd Cindy Kiota & Yasmin Göbel. De dames vormen samen een illuster, apart en erg muzikaal duo. Zij vullen elkaar aan waar nodig, combineren hun muziek voorkeuren en steunen elkaar door dik en dun. Alles wat zij willen is genieten en laten genieten. Dat is ook precies wat tijdens een set van Cincity's Yazz naar voren komt. Zo impulsief maar vastberaden als zij zijn, besloten zij in de zomer van 2009 hun liefde voor muziek samen te smelten. Tijdens de zonsondergang op het strand verzonnen zij samen de artiestennaam Cincity's Yazz.

Wie zijn Yasmin en Cindy?
Cindy Kiota (25) is een creatieve, slimme dame en te herkennen aan haar grote bos krullen. Zij is geboren en getogen in het rustige Maastricht maar zocht al snel de chaos en drukte van de grote stad op. Haar grote passie is altijd dansen en muziek geweest. Op het gebied van dansen heeft zij dan ook heel wat ervaring, zoals runnen van de eigen dansgroep genaamd The Houze Junkyz waarmee ze het entertainment op bekende house-feesten door het hele land verzorgde. Met een Congolese moeder en Russisch/ Nederlandse vader voelt zij zich wereldwijs en laat zij zich vooral inspireren door Afrikaanse sounds. Tegenwoordig houdt zij zich bezig met muziek, schrijven en schilderen.

[dump right id=7275] Yasmin Göbel (26) woont in Arnhem en runt samen met haar moeder een succesvolle kapsalon. Zij is nu al tien jaar hair-artist en kan hierdoor makkelijk haar creativiteit kwijt met haar handen. Maar niet alleen tijdens het knippen kan zij haar creativiteit kwijt maar ook tijdens het klussen aan meubels, hardlopen en kickboxen. Dit alles doet zij allemaal onder het genot van muziek. Ook Yasmin is een aparte mix door haar Turkse vader en Nederlands / Italiaanse moeder. Hierdoor is haar liefde voor muziek ook erg veelzijdig.

Wat is jullie geschiedenis en hoe kwam CY tot stand?
Wij waren al een poosje vriendinnen. Door onze gemeenschappelijke vriendjes kwamen wij destijds in contact met elkaar. Het klikte meteen. Ook kwamen we erachter dat we veel gemeenschappelijke interesses hebben. Ook delen wij de passie voor muziek. Tijdens het stappen merkten wij dat we steeds sneller verveeld waren.

Tijdens een middag op het strand kwamen wij op het idee om samen te gaan draaien. Het idee erachter was om de muziek te maken waar wij van houden en hopelijk een groot publiek daarmee te trekken. We kochten draaitafels en gingen thuis oefenen. Al snel ontdekten wij de onze eigen, unieke stijl en maakten wij ons de apparatuur eigen. De eerste gigs waren huisfeesten en verjaardagen. Maar al snel stonden we te draaien voor honderden, soms duizenden mensen in diverse clubs. Grappig hoe snel dat is gegaan.

Hoe omschrijven jullie je draaistijl?
We hebben niet specifiek één stijl. We zouden het meer omschrijven als mengelmoes van techhouse, afrohouse en latin. Wat wij leuk vinden is het gebruiken van invloeden over de hele wereld zoals bijvoorbeeld tropical instruments te combineren met harde house/tech.

Wie zien jullie als inspiratie/ voorbeeld?
Er zijn zoveel goede Dj's die hard aan het werk zijn. Respect voor Rancido, geweldige producer met zijn eigen afrohouse-stijl. Maar ook Leroy Styles, die al een hele lange tijd bezig is met zijn weg naar de top, de man die ons ook een beetje heeft ontdekt en ons heeft gepushed het draaien serieus aan te pakken. Sunnery James en Ryan Marciano zijn grote voorbeelden, waarmee we trouwens vaak vergeleken worden. We zouden dan de vrouwelijke versie moeten voorstellen. Ze zijn beide groot in het buitenland, dat willen wij in de toekomst ook.


@ Supperclub

Jullie treden vaak met live artiesten op, hoe werkt dat?
We houden van muzikaliteit en van nieuwe combinaties. Op die manier breng je mensen bij elkaar. Het is een belevenis om house te draaien en naast je een geweldige soul/jazz zangers te hebben staan. Dit kan een geweldige toevoeging zijn. De artiesten moeten wel kunnen inspelen op de muziek. Het is dus ook belangrijk dat de desbetreffende artiest de muziek begrijpt en daarmee creatief aan de slag gaat. Goede voorbeelden hiervan zijn Ntjam Rosie en Glenn Helder.

Wat vinden jullie het leukst op een feest? Waar leven jullie naartoe?
Als iedereen helemaal los gaat, niet kan blijven stilstaan door de muziek die wij draaien. Het afgelopen jaar hebben wij veel mogen reizen voor gigs. Zo zijn we in Egypte, Portugal, Parijs, Luxemburg en Antwerpen geweest. Het is fantastisch om dan tijdens en na het draaien waardering van het publiek te krijgen. Dat is het mooiste gevoel.

Waar willen jullie zijn over drie jaar?
Dan willen wij de wereld rond gaan met onze muziek. LA, Ibiza, New York, Las Vegas, Japan, Brazilië, Afrika, Tel Aviv zijn allemaal plekken waar wij willen draaien. We willen veel gaan produceren in combinatie met wereldartiesten.
Ook is het een droom om eigen festivals of projecten op te zetten in arme delen van de wereld. House introduceren in de favella's van Brazilië of in sloppenwijken in Zuid- Afrika zodat kinderen meer met muziek kunnen doen en een kans krijgen te leren op het gebied van produceren, draaien en evenementen organiseren.

Meer info? Check cincitysyazz.­com of facebookpage

1 opmerking

Wil ze wel een keertje horen en zien hoor....­