Partyflock

Hermanez: muziek en bassen in het hart

 

Hermanez: muziek en bassen in het hart

gepubliceerd op
Hermanez: muziek en bassen in het hart (afbeelding)
ArtiestHermanez
Hi Michael, leuk dat je tijd hebt gevonden voor dit interview. Wij zijn zeer benieuwd naar alle ontwikkelingen rondom jou. Allereerst, we beginnen bij het begin: hoe ben jij ooit begonnen met je dj carrière?
Tot mijn negentiende draaide ik op lokale feestjes en zag het 'deejay zijn' eigenlijk puur als een hobby, lekker thuis voor vrienden een setje draaien was een wekelijks terugkerend fenomeen. Tot op een dag ik overtuigd werd door deze zelfde vrienden om eens mee te doen aan een contest in een grote club bij ons in België. Ik was niet meteen enthousiast, maar heb toch besloten mee te doen, vooral voor de ervaring. Uiteindelijk won ik deze contest en 'de rest is geschiedenis'.

Je reist de hele wereld over om te draaien. Welke plaats is jou het meeste bijgebleven en waarom?
Er zijn een aantal plaatsen waar ik ben geweest die mij zijn bij gebleven. Maar toch heb ik een speciaal gevoel overgehouden aan Zuid Amerika. Ik ben daar twee weken geweest en heb twee weekenden lang opgetreden. Tussen de weekenden in had ik veel vrije tijd over en ben door de promoters meegenomen naar allerlei plekken. Ik heb daar zoveel mooie herinneringen aan overgehouden. De gastvrijheid en warmte van de mensen daar spreekt mij enorm aan. Juist omdat het niet alleen ging om Hermanez als artiest, maar ook de mens erachter. En niet geheel onbelangrijk. mensen weten daar echt wat feesten is, de evenementen waren fenomenaal!

De doorbraak als producer kwam met je nummer één hit 'Soms'. Hoe is deze tot stand gekomen?
Zoals bij veel hits eigenlijk: heel toevallig. Mijn muziek word heel erg bepaald door de 'mood' die ik die dag heb. Elke dag is een nieuwe track voor mij. Maar die bewuste track blijft een mysterie. Ik kwam in een bepaalde vibe terecht in m'n studio met 'Soms' als gevolg. Ik had niet verwacht dat dit mijn eerste #1 track zou worden aangezien het een B-kant was van de release 'Nicotine'. Die had ik opgestuurd naar het label en ze vroegen me om een tweede track, de volgende dag was 'Soms' geboren.


In de wandelgangen horen wij dat je de bijnaam Mr. Bass hebt bij je collega artiesten. Waar komt die naam vandaan?
Vaak in feedback van collega's op mijn tracks kreeg ik deze bijnaam. Het komt denk ik doordat ik mijn focus heel zwaar leg op de lage tonen en ritme tijdens het produceren. Vroeger was ik fan van onder meer de 90's underground hiphop, triphop...ik vond de bass in veel nummers tussen de beats echt verslavend om naar te luisteren. Ik denk dat het is meegegroeid in mijn stijl.

Je werkt al heel lang samen met dezelfde manager. Echter is daar nu een nieuwe samenwerking met een Nederlands bookingskantoor Meanwhile. Hoe is dit zo tot stand gekomen?
Ik ben in België begonnen bij Labyrinth. Als artiest ben ik enorm gegroeid en het was tijd voor een stap vooruit. Vanuit die periode heb ik een samenwerking overgehouden met mijn huidige manager, Izaak De Bruin, die tevens eigenaar is van Memoria Recordings. Hij is op zoek gegaan naar een geschikte partner voor de boekingen en heeft mij uiteindelijk gekoppeld aan Meanwhile Amsterdam, die sinds oktober mijn boekingen doen wereldwijd. Mijn manager is Nederlands, boekingskantoor Nederlands, dus het word tijd om nog vaker hier te draaien.

Daarover gesproken...Hoe vind je Nederland om te draaien en wat is je algehele ervaring met de Nederlandse dance-scene?
Nederland is voor mij een van de leukste landen om te draaien. Al heel snel kreeg ik er ook een soort van 'thuis' gevoel. Mensen gaan er duidelijk heel anders uit dan van waar ik vandaan kom. De open mentaliteit zie je duidelijk ook terug aan de sfeer in clubs. Ook aan de professionaliteit komt Nederland niets te kort in mijn ogen. Volgens mij is het ook een van de redenen dat er zoveel leuke evenementen zijn door het hele jaar heen zowel in clubs als indoor/outdoor festivals. Sommige wereldwijde organisaties, zoals ID&T bijvoorbeeld, zijn van Nederlandse roots afkomstig..,petje af!

Qua releases is er de afgelopen maanden veel uitgekomen op diverse toplabels. Staan er nog spannende releases op het programma?
De komende maanden zijn er nog releases op het Spaanse label Suara Records. En een nieuwe opvolger, samen met Alex Flatner, op het Duitse label Deep Circus. Beide releases met remixes van onder anderen Santos, Dave Keno, label-owner Benny Grauer en één van jullie landgenoot Warren Fellow!

Stel: we zitten nu met een glas champagne in de hand op 1 januari 2014...Waar staat Hermanez dan als artiest?
Hopelijk dan nog altijd recht in mijn schoenen op het juiste pad met muziek in mijn hart en niet in de goot, op straat of in de gevangenis. Als je begrijpt wat ik bedoel...

2 opmerkingen