Partyflock
 

NDSM-Werf

op de kaart
NDSM-Werf
28 april 2018
AdresNDSM-Plein 28
1033 WB
Amsterdam
Nederland
Telefoon+31 20 4931070
SiteSite ndsm.nl
E-mailinfo@ndsm.nl
Linksfacebookpageinstagramsoundcloudx
Capaciteit4500

Informatie

The NDSM-wharf is the historical remainder of the largest shipyard in Europe, now well known as one of the greatest cultural hotspots. A laboratorium for experimental art, events and other activities. Where dozens of famous ships and supertankers slid off-ramp in the twentieth century, events such as Over het IJ Festival, Valtifest, Damaris and NDSM Vrijhaven are hosted today as well as monumental art in public space.

In the massive NDSM hangar, artists are working in the Kunststad (Art City), the largest breeding site in Europe. In the old canteen (IJkantine) and new temporary buildings (Noorderlicht Café, Pllek) you can eat, drink and party at the river bank, enjoying the best view of Amsterdam.
Boek een overnachting in of in de buurt van NDSM-Werf via Booking.com.

Nieuws

Cultureel foodfestival Lepeltje Lepeltje viert haar tiende verjaardag. Het festival ontkiemde in 2014 met een eerste editie in Amersfoort en strijkt dit jaar met zeven edities neer in zes verschillende steden.
Van 29 tot en met 31 maart 2024 keert elektronisch muziekfestival DGTL terug naar de NDSM-werf in Amsterdam. Voor deze elfde editie biedt het festival een explosieve line-up met internationale iconen uit de dancewereld en opkomend talent uit binnen-en buitenland.
Traditiegetrouw legt DGTL de lat hoog voor het festivalseizoen en 2024 vormt hierop geen uitzondering. Voor DGTL-fans uit Nederland en (ver) daarbuiten is het thuiskomen op de NDSM-werf. Hier staan verspreid over 6 podia de beste en meest vooruitstrevende elektronische muzikale talenten geprogrammeerd.
Op vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober trok Into the Woods ADE Festival alles uit de kast tijdens het Amsterdam Dance Event en op de zondag zorgde een zonovergoten en gratis toegankelijk ADE Hangover voor een knallend einde van ADE.
Stichting NDSM-werf presenteert in samenwerking met Stichting Kinetisch Noord tijdens Museumn8 twee site-sensitieve werken, enkel op deze avond te zien en te beluisteren. Speciaal voor Museumn8 neemt lichtkunstenaar en componist Boris Acket het filosofische concept van grenzen als uitgangspunt voor een bijzonder lichtwerk.
Op vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober vindt het volledig uitverkochte Into the Woods ADE Festival plaats op de NDSM-werf. Op hetzelfde terrein vormt het gratis toegankelijke ADE Hangover op zondag 22 oktober de officiële afsluiter van ADE. Ruim 80 nationale en internationale DJs verspreid over 8 overdekte en dichte stages zetten tijdens Into the Woods ADE Festival de toon en op de zondag trekken meer dan 30 DJs en live acts tijdens ADE Hangover nog een keer alles uit de kast.
Into the Woods ADE Festival heeft de eerste 30 namen van het programma bekendgemaakt. Het festival vindt tijdens Amsterdam Dance Event op vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober plaats op de NDSM-werf.
Met een bonte mix van live-artiesten, onbetwiste Pleinvrees-klassiekers, lokaal talent en grote namen op het affiche, maakt Pleinvrees Festival vol trots de grootse line-up van de 2023-editie bekend. Verspreid over zes podia, zullen op zaterdag 27 mei 40 artiesten optreden op het voor Pleinvrees Festival kleurrijk gedecoreerde NDSM-terrein. Na een meer dan geslaagde 2022 editie op het NDSM-terrein, keert Pleinvrees Festival daar eind mei terug voor een kleurrijke editie die bezoekers volledig uit de grijze sleur van het bestaan trekt.
De line-up van Pleinvrees Festival 2023 op zaterdag 27 mei is bekend! De line-up is een verzameling van live artiesten zoals Jan Blomqvist, Stavroz en Natascha Polké tot aan Pleinvrees klassiekers zoals Fritz Kalkbrenner, NTO en Mees Salomé. Dit jaar is er ook plaats voor grote namen zoals Tinlicker, WhoMadeWho, Polo & Pan en Nora en Pure.
Op 7, 8 en 9 april zullen DGTL-fans uit Nederland, Europa en daarbuiten neerstrijken op het industriële terrein van de NDSM-werf voor weer een nieuwe editie van DGTL festival. Tijdens deze tiende editie kunnen bezoekers genieten van acht podia, waaronder de kenmerkende NDSM Kraan, boordevol met 's werelds beste elektronische muzikale talenten. Nu de volledige line-up is onthuld en de Early Bird-tickets zijn uitverkocht, is de race begonnen om nog deel uit te kunnen maken van deze bijzondere nieuwe editie.
DGTL festival
2 november 2022
Luttele weken nadat DGTL met een driedaags, zes shows tellend ADE-programma duizenden bezoekers van over de hele wereld trok, is de 2023-editie van DGTL aangekondigd. Het toonaangevende elektronische muziekfestival viert op 7, 8 en 9 april 2023 op de NDSM-werf haar tienjarig bestaan en presenteert een gloednieuw thema: TRANSITIONS.
Na een wervelende week vol festivals en clubnachten vormt ADE Hangover op zondag 23 oktober de officiële afsluiter van het Amsterdam Dance Event op de NDSM-werf. Op deze laatste dag wordt de werf bewerkt met live muziek, DJ's, kunst, een markt, hottubs en alle ingrediënten voor een comfortabele kater. Jong en oud, tantes en buren: iedereen krijgt de Hangover gratis cadeau van Amsterdam Dance Event, Into the Woods en Stichting NDSM-Werf.
Na twee jaar afwezigheid, lijken de voortekenen eindelijk weer gunstig en kan eindelijk het tienjarig jubileum van NDSM Vrijhaven gevierd worden. Zo'n 20 partijen onder aanvoering van Stichting NDSM-werf zorgen ervoor dat Amsterdammers maar naar één plek hoeven tijdens Koningsdag. Met de grootste kindervrijmarkt van de stad en de leukste feestjes is NDSM Vrijhaven een feest voor iedereen.
Met de bekendmaking van een spannende en veelzijdige line-up belooft DGTL Amsterdam het festivalseizoen in stijl af te trappen, zie het als een uitnodiging om samen te komen op een dansvloer die alle hoeken van de clubcultuur verwelkomt, respecteert en viert.
Slechts twee weken nadat hun driedaagse ADE-evenement duizenden fans naar de NDSM-loods trok, kondigt DGTL de terugkeer naar de NDSM-werf aan en wel op 16 en 17 april 2022.
Voor Pleinvrees Festival stond vorig jaar weer een kennismaking gepland met een voor hun gloednieuwe locatie, de NDSM werf. Maar zoals bij alle festivals van het afgelopen seizoen gooide Corona roet in het eten waardoor de oorspronkelijke editie op 30 mei niet door kon gaan. Met de aankondiging van het tien-jarig jubileum op 31 juli op de NDSM-werf is Pleinvrees Festival plotsklaps het eerste festival op de Amsterdamse zomerkalender. 1
DGTL Amsterdam keert terug. Het verloren evenementenjaar 2020 ligt achter ons en heeft ondanks alles ook veel nieuwe inzichten opgeleverd. 2021 is het jaar van nieuwe kansen, nieuwe beloftes en de hoop op een betere wereld. Een nieuwe cyclus voor iedereen, ook voor DGTL in meerdere opzichten. Zodoende keert het festival terug op de NDSM-werf maar ditmaal niet als opener van het festivalseizoen. DGTL 2021 vindt plaats op 11 en 12 september 2021
DGTL Amsterdam keert terug. Het verloren evenementenjaar 2020 ligt achter ons en heeft ondanks alles ook veel nieuwe inzichten opgeleverd. 2021 is het jaar van nieuwe kansen, nieuwe beloftes en de hoop op een betere wereld. Een nieuwe cyclus voor iedereen, ook voor DGTL in meerdere opzichten. Zodoende keert het festival terug op de NDSM-werf maar ditmaal niet als opener van het festivalseizoen. DGTL 2021 vindt plaats op 11 en 12 september 2021.
Door steevast op spraakmakende wijze het festivalseizoen af te trappen, weet DGTL jaarlijks eigenhandig de grenzen te verleggen waarlangs de hele festivalwereld opereert. De 2020-editie vindt 11 en 12 april plaats op de NDSM-werf in Amsterdam, met 64 acts in de line-up, verspreid over zeven podia.
Na jaren grote stappen te hebben gemaakt op het gebied van circulariteit, zet het elektronische muziekfestival DGTL tijdens de aankomende achtste editie een cruciale volgende stap. Als pionier op het gebied van innovatie en duurzaamheid, heeft het festival een circulaire blauwdruk gerealiseerd die toepasbaar is op zowel een festival als een stad. DGTL Amsterdam, dat 11 en 12 april het festivalseizoen aftrapt op de NDSM-werf, is hiermee 's werelds eerste elektronische muziekfestival dat volledige circulariteit nastreeft.
Voor Pleinvrees Festival stond vorig jaar een kennismaking gepland met een fonkelnieuwe locatie, de NDSM werf. Maar helaas gooide Moeder Natuur roet in het eten door een storm over te laten razen waardoor de feestelijke dag niet door kon gaan. Gelukkig staan dit jaar veel van de toen geboekte artiesten weer op de line-up om die geannuleerde editie dubbel en dwars goed te maken.
Door steevast op spraakmakende wijze het festivalseizoen af te trappen, weet DGTL jaarlijks eigenhandig de grenzen te verleggen waarlangs de hele festivalwereld opereert. De 2020-editie vindt 11 en 12 april plaats op de NDSM-werf in Amsterdam, met 64 acts in de line-up, verspreid over zeven podia.
Voor Pleinvrees Festival stond vorig jaar een kennismaking gepland met een fonkelnieuwe locatie, de NDSM werf. Maar helaas gooide Moeder Natuur roet in het eten door een storm over te laten razen waardoor de feestelijke dag niet door kon gaan. Gelukkig staan dit jaar veel van de toen geboekte artiesten weer op de line-up om die geannuleerde editie dubbel en dwars goed te maken.
ADE Hangover sluit zondag 20 oktober het Amsterdam Dance Event af met een passend programma op de NDSM-werf. Initiatiefnemers Amsterdam Dance Event, Into the Woods en Stichting NDSM-werf willen hiermee iets terug aan de stad en de nieuwsgierige Amsterdammers geven. Het gratis toegankelijke festival biedt vermaak voor jong, oud en iedereen die de drukke week van clubnachten waardig wil afsluiten. De industriële locatie wordt gevuld met live muziek, DJs, platenmarkt, hottubs, arcade games en kunstinstallaties.
De organisatie van Pleinvrees laat weten dat het festival gepland voor zaterdag 8 juni op de NDSM-werf in Amsterdam is afgelast. 1
Computergames don't affect kids. I mean, if pacman had affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
De lente is in volle gang! Dat betekent Hemelvaart, dat betekent Hemeltjelief! Festival. Met dit jaar voor het eerst geen dier in het thema, maar wel heel veel fantasie: Als een raket.
Naar een festival gaan en bijdragen aan een klimaatneutrale wereld? DGTL biedt de mogelijkheid om je CO2-uitstoot te compenseren
Op 19, 20 en 21 april vindt tijdens het Paasweekend wederom DGTL Amsterdam plaats op de NDSM werf van onze hoofdstad.
Zojuist heeft Drumcode Festival de volledige line-up bekend gemaakt voor de editie van 2019. Na een uitstekend uitverkocht debuutjaar verwelkomt Drumcode Festival dit jaar meer dan dertig van de grootste internationale en opkomende artiesten uit de moderne techno scene. Ook dit jaar zullen er 4 verschillende podia zijn, waar op iedere stage een andere Drumcode sound ten gehore wordt gebracht. Vorig jaar trok Drumcode Festival bezoekers uit meer dan 60 landen. Op zaterdag 24 augustus verwelkomt het festival 15.000 bezoekers. 2
Vier keer is scheepsrecht voor Pleinvrees Festival. Na drie eerdere locaties in zes edities vindt het Amsterdamse Festival een nieuw thuis aan de oevers van het IJ en op een kwartier van het centrum op het NDSM-terrein.
Nog even en de lente is daar. Dat betekent Hemelvaart, dat betekent Hemeltjelief! Festival. Met dit jaar voor het eerst geen dier in het thema, maar wel heel veel fantasie: Als een raket.
Drumcode Festival maakt de eerste fase van de line-up bekend voor de editie van 2019. Na een uitstekend uitverkocht debuutjaar keert Drumcode Festival terug op zaterdag 24 augustus op de NDSM werf in Amsterdam. 3
DGTL Amsterdam maakt de volledige line-up bekend van haar zevende editie tijdens het Paasweekend op de industriële NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Op 19, 20 en 21 april opent DGTL daarmee traditiegetrouw het festivalseizoen. Naast al aangekondigde acts als Ben Klock, Carista, Dixon, Disclosure [dj] en Laurent Garnier maken de toegevoegde namen de DGTL Amsterdam 2019 line up compleet. Publiekslievelingen die zijn toegevoegd zijn namen als Amelie Lens, Bicep [dj], DMX Krew [live], Honey Dijon, Maceo Plex, Marcel Dettmann en nog vele anderen. 2
Drumcode Festival is terug in 2019. Drumcode Festival kondigt de nieuwe datum voor 2019 aan. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Adam Beyer & Awakenings Na een uitstekend uitverkocht debuutjaar keert Drumcode Festival terug in 2019. Zweedse techno DJ Adam Beyer en het legendarische Nederlandse merk Awakenings slaan opnieuw de handen in elkaar voor de tweede editie van Drumcode Festival.
DGTL keert ook in 2019 weer terug op de Amsterdamse NDSM-werf voor hun jaarlijkse weekender tijdens Pasen. Traditiegetrouw opent de duurzame festivalorganisatie het festivalseizoen en trakteert op 19, 20 & 21 april publiek uit binnen- en buitenland op muziek, kunst en revolutionaire duurzaamheidsprojecten. 1
DGTL keert ook in 2019 weer terug op de Amsterdamse NDSM-werf voor hun jaarlijkse weekender tijdens Pasen. Traditiegetrouw opent de duurzame festivalorganisatie het festivalseizoen en trakteert op 19, 20 & 21 april publiek uit binnen- en buitenland op muziek, kunst en revolutionaire duurzaamheidsprojecten. 3
Tijdens ADE verwelkomt Amsterdam jaarlijks duizenden bezoekers uit de hele wereld. Met de ADE Hangover willen de initiatiefnemers ADE, Stichting NDSM-Werf en Into the Woods graag iets terugdoen voor de bewoners van de stad; een gratis festival voor alle Amsterdammers. 3
Het volledige programma van het gratis toegankelijke festival ADE Hangover is vandaag bekend gemaakt. Op zondag 21 oktober wordt de NDSM-werf omgebouwd tot de perfecte plek om de ADE kater zacht te laten landen én nog eenmaal te feesten.
Het gratis toegankelijke festival ADE Hangover sluit op zondag 21 oktober voor de tweede keer Amsterdam Dance Event af op de NDSM-werf. Initiatiefnemers Amsterdam Dance Event, Into the Woods en Stichting NDSM-werf willen hiermee iets terug aan de stad geven.
Into the Woods gooit tijdens ADE voor de tweede maal het anker uit bij de NDSM-werf. Op vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober wordt zij overladen met creativiteit, DJs en livebands als KiNK, Red Axes, Paula Temple, Roman Flügel, Meute en PillowTalk. 1
Into the Woods gooit voor de tweede maal het anker uit bij de NDSM-werf tijdens ADE. Op vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober wordt de werf van 12:00 - 23:00 overwoekerd met rariteiten.
Hét festival voor groot en klein op Hemelsvaartdag op de NDSM werf in Amsterdam.
Het duurzame festival, DGTL, heeft al grote sprongen gemaakt om hun missie – het eerste zero-waste, circulaire festival te worden in 2020 – te volbrengen. 1
Zojuist heeft de organisatie van Drumcode Festival haar line-up bekendgemaakt. De nieuwkomer op de festivalmarkt strijkt deze zomer op 18 augustus neer op de NDSM-werf in Amsterdam. 1
Into the Woods, tevens de organisatie van het razendpopulaire festival Wildeburg, strijkt voor het eerst neer in Amsterdam tijdens het Amsterdam Dance Event.
De line-up van het nieuwe gratis toegankelijke festival ADE Hangover is vandaag bekend gemaakt.
Met een druk weekend vol met feesten in donkere clubs is ADE Hangover de perfecte afsluiter van het Amsterdam Dance Event.
De complete line-up van de 'Into the Woods ADE Weekender' is vandaag in één klap bekend gemaakt.
Nog één maandje te gaan, en we kunnen niet wachten tot 26 augustus! Tickets zijn nu nog verkrijgbaar, dus zorg dat je erbij bent! Het wordt een dag zoals je van VOLTT gewend bent: check de line-up hieronder, je kunt alleen maar toppers verwachten.
Zaterdag 26 augustus aanstaande vindt op de NDSM-werf in Amsterdam de twaalfde editie van het festival VOLTT Loves Summer plaats. Na een renovatie van ruim 3 jaar is er groen licht gekomen om de scheepshelling weer in gebruik te mogen nemen als festivallocatie, dus dat betekent dat VOLTT weer kan knallen met de mainstage op De Helling!
De line-up van Wicked Jazz Sounds Festival, dat zaterdag 24 juni plaats vindt op de NDSM-Werf in Amsterdam, is compleet.
Bevrijdingsdub
1 mei 2017
Voor de vierde keer op rij viert King Shiloh de dag van de Vrijheid op hun thuisbasis; NDSM. Met alleen maar goede vibes, nemen ze de bezoekers mee op een tien uur durende 'rootical' reis. 4
Tot groot genoegen van liefhebbers van hiphop en R&B keert Encore Festival dit jaar op zaterdag 19 augustus terug naar de Amsterdamse NDSM-werf.
Na een uitverkochte editie vorig jaar vindt op zaterdag 24 juni de derde editie van Wicked Jazz Sounds Festival plaats op de NDSM-Werf in Amsterdam.
Zaterdag 26 augustus aanstaande vindt op de NDSM-werf in Amsterdam de twaalfde editie van het festival VOLTT Loves Summer plaats. 1
Voor de zevende keer komt NDSM Vrijhaven terug op Koningsdag met een bomvol programma met muziek, de grootste kindervrijmarkt en kunst
ENCORE keert na drie uitverkochte edities terug met haar eigen festival op de NDSM-Werf in Amsterdam! Geheel in de stijl en sfeer van de wekelijkse clubnacht in Melkweg presenteert dit hiphop en R&B festival opnieuw de beste dj's en live-acts uit binnen- en buitenland.
DGTL has announced the full line up per stage for its 2017 Amsterdam festival. Next to an outstretched selection of the finest in electronic music, this year will hold an overarching theme surrounding the stage plan called 'Modularity'. 3
In het Paasweekend van 2017 keert DGTL Amsterdam terug voor haar vijfde editie, met een brede selectie aan vooraanstaande artiesten uit alle hoeken van het dance-circuit.
Nog maar een paar dagen voordat het Amsterdam Dance Event (ADE) losbarst in de hoofdstad! Deze 21e editie biedt het ADE haar bezoekers een nieuwe bijzondere beleving; de ADE Sleep/Over! Een unieke 'urban' pop-up camping op de postindustriële NDSM-werf in Amsterdam Noord.
Partyflock gaat maandelijks op zoek naar de leukste feesten met een speciale dresscode. Dit gebeurt in samenwerking met Dresscode.nl. Ook in augustus komen er weer een hoop feesten aan die veel sensatie beloven. Het wordt een lekkere maand met gekke feesten dus wij adviseren je om je festivalkleding (weer) uit de kast te trekken!
Het wordt een fantastische afsluiter van je zomer: de elfde editie van het Amsterdamse technofestival Voltt Loves Summer komt eraan! Vergeet niet om op tijd je kaartjes te kopen, want ook dit jaar zullen er nauwelijks kaarten aan de deur beschikbaar zijn. De weersverwachtingen zijn perfect, dus laat de voorpret beginnen. Hier is de timetable voor Voltt Loves Summer, met op de line-up alleen maar knallers van namen zoals Adam Beyer, Bart Skils, Ben Klock, DVS1, Maceo Plex, Makam en Shifted.
Het enige buiten festival dat gedurende de ADE week buiten plaatsvindt is weer terug in 2016 en belooft de lat opnieuw hoger te leggen. Gedurende twaalf uur, op 22 oktober, verbindt Dockyard Nederlands industrieeel erfgoed met hedendaagse clubbing tijdens ADE, dit alles op de verlaten scheepswerf van de DNSM Werf.
Aanstaande zaterdag organiseert Lose Your Mind op de NDSM-Werf in Amsterdam voor 17.500 mensen C.R.A.F.T. festival. C.R.A.F.T. staat voor 'Can't Remember A Fucking Thing'. Alle bezoekers zullen zich dus niets herinneren en speciaal daarvoor is er een robot ontwikkelt die wel antwoord heeft op al hun vragen. 1
Zojuist zijn o.a. de nieuwe namen Joey Bada$$, Kehlani, Baauer, Konshens, Walshy Fire en Branko (Buraka Som Sistema) toegevoegd aan de line-up van de derde editie van Encore Festival op zondag 28 augustus. Eerder strikte Encore Festival namen als Fetty Wap, Metro Boomin, Sevn Alias, WSTRN en MHD. Wederom presenteert het festival hiermee een selectie van de beste hiphop, (elektronische) r&b, bass en dancehall artiesten uit binnen- en buitenland.
Kom naar de ginger controledagen en bemachtig het ticket! Het thema van dit jaar is al enige weken bekend en sindsdien zijn we allemaal non-stop en all-the-time 'On Fire'. Een brandende vraag die tegelijkertijd omhoog kwam: wie zijn de meest vurige types? Dat zijn overduidelijk de roodharigen/redheads/gingers/carrot-tops (hoe je ze ook wilt noemen) van deze wereld. Als klapper op de vuurpijl is het op 3 september 2016 ook nog eens 'RedHead Day'. Ze komen er dus niet onderuit, hoog tijd om gingers in het zonnetje te zetten: Natural redheads mogen gratis naar Valtifest! 13
Zaterdag 27 augustus aanstaande vindt op de NDSM-Werf in Amsterdam de elfde editie van het festival Voltt Loves Summer plaats. Het festival dat in 2006 begon is in de loop der jaren uitgegroeid tot een vaste waarde binnen het dance landschap. Met 1500 bezoekers in het eerste jaar verdubbelde het aantal bezoekers tot het maximaal aantal van 15.000 en de jaren erna. Het festival biedt een spannend scala aan nationale en internationale artiesten op het bijzondere industriële erfgoed van de NDSM-Werf aan het Amsterdamse IJ.
De lente komt er aan! Dat betekent Hemelvaart, dat betekent Hemeltjelief! Festival. Hemelvaart op Bevrijdingsdag, dat vraagt om een heel bijzondere editie van Hemeltjelief!
Gloeiende, gloeiende, gloeiende! Meubel Stukken, de Valtifest organisatie, heeft de afgelopen weken non stop op loeihete kolen gezeten. Hebben ze de billen gebrand? Moeten ze op de blaren zitten? Welnee, die dans zijn ze zonder kleerscheuren ontsprongen. Ze zijn er vooral op gebrand het thema wereldkundig te maken...
Ontsnap aan de drukte van de binnenstad van Amsterdam en waan je in de kleurrijke en rauwe omgeving van de NDSM-Werf. Van techno bij Voltt x Lockdown en These Guys tot de midnight market bij Noorderlicht Café, maar ook de grootste kindervrijmarkt door de IJ-hallen en heerlijk eten bij de plaatselijke horeca zoals Bistro Noord, Pllek en Brasserie Brooklyn. 1
CRAFT Festival zal dit jaar met zeven stages weer hét meest complete hardstyle evenement van het jaar worden Lose Your Mind heeft getracht een gelijkwaardige line-up voor de aankomende editie te programmeren en vandaag maakt Lose Your Mind dan ook met trots het eerste deel van de line-up bekend. De komende tijd zullen er nog telkens artiesten aan dit geheel toegevoegd worden. 13
Ontsnap aan de drukte van de binnenstad van Amsterdam en waan je in de kleurrijke en rauwe omgeving van de NDSM-Werf. Van techno bij Voltt x Lockdown en These Guys tot een hippiemarkt bij Noorderlicht Café, maar ook de grootste kindervrijmarkt door de IJ-hallen en heerlijk eten bij de plaatselijke horeca zoals Bistro Noord, Pllek en Noorderlicht Café. 1
Zaterdag 27 augustus aanstaande vindt op de NDSM-Werf in Amsterdam de elfde editie van het festival Voltt Loves Summer plaats. Het festival dat in 2006 begon is in de loop der jaren uitgegroeid tot een vaste waarde binnen het dance landschap. Met 1500 bezoekers in het eerste jaar verdubbelde het aantal bezoekers tot het maximaal aantal van 15.000 en de jaren erna. Het festival biedt een spannend scala aan nationale en internationale artiesten op het bijzondere industriële erfgoed van de NDSM-Werf aan het Amsterdamse IJ. 1
Terwijl de spanning in de afgelopen maanden is opgebouwd na de bekendmaking van de volledige line-up – gevolgd door een ongekend vroege loop op tickets door verlangende feestzoekers – kondigt DGTL Festival nu ook zijn volledige stage-programmering aan voor hun editie in 2016, die plaats zal vinden tijdens het Paasweekeinde. Het programma belooft een overweldigende muzikale ervaring, gekenmerkt door een zorgvuldige selectie per stage die bezoekers trakteert op de beste artiesten die underground dance muziek te bieden heeft anno nu.
DGTL Festival, het jaarlijkse pronkstuk van evenementenorganisatie DGTL, heeft zojuist de eerste details omtrent hun vierde editie bekendgemaakt. Wederom zal het welbekende Amsterdamse festival plaatsvinden tijdens het Paasweekend (26 + 27 maart, 2016). Voor de internationale bezoekers-community die de afgelopen drie edities is opgebouwd, zal ook deze keer weer een uitmuntende line-up gepresenteerd worden.
Verleden jaar uitverkocht, de laatste kaarten voor 17 oktober zijn nu in de verkoop via koop tickets! Grijp je kans voor het allerlaatste dance-festival van dit seizoen. Dit jaar met vijf tenten op het historische NDSM terrein. 3
De leukste feesten in september staat alom bekend als de laatste maand van het festivalseizoen. Lowlands is net achter de rug, en de brandende zon maakt plaats voor aangenaam nazomers weer met een licht briesje. Amber Schutte van Dresscode.nl ging op zoek naar de leukste parties met een dresscode om het festivalseizoen mee af te sluiten en geeft kledingtips. Nu hopen dat het weer meewerkt!
De verrassing van het ADE seizoen in 2014 was nieuwkomer Dockyard Festival dat gehouden werd op het beroemde Amsterdamse industrie terrein NDSM-Werf in Amsterdam-Noord. In 2015 belooft Dockyard Festival alle verwachtingen te overtreffen. 7
Waar Welcome to the Future geheel wordt afgelast, heeft CRAFT ervoor gekozen om het programma te wijzigen ivm de weersomstandigheden. 60
Adam Beyer, Loco Dice, Mano le Tough, DJ Koze, Bart Skils en nog éénenveertig andere helden staan op 29 augustus op de tiende verjaardag van Voltt Loves Summer. Op zes podia, zowel open air als in tenten, zal de dag muzikaal perfect worden opgebouwd van dub naar house, deephouse en opzwepende techno. Op de extra stage die er dit jaar bij is gekomen, zal aandacht zijn voor experiment en muzikale diepgang. Let the music do the talking <3 2
Op het moment dat je aan de top van de Penoze komt, dan is er geen medelijden meer mogelijk. De regels zijn simpel; je jaagt of je wordt gejaagd. Vanaf dat moment ben je zo hard als een steen. Je voelt niets, zegt niets en niets zal je breken. 16
De 'grijze' NDSM-Werf vergroent! Ondernemers op de NDSM en de Gemeente Amsterdam hebben de handen ineengeslagen om een enorme partij bamboe naar Noord te halen. De struiken hebben een lengte van 5 tot wel 8 meter en floreren vanaf Hemelvaartsdag, bij festival Hemeltjelief! dat dit jaar in het teken staat van de aap en zijn leefomgeving. 4
Het zal niemand ontgaan zijn, maar de volledige line-up van CRAFT Festival 2015 dat op 25 juli plaatsvindt op de NDSM-Werf in Amsterdam is bekend. Lose Your Mind heeft dit jaar veel moeite gestoken in het vinden van de juiste afspiegeling in het hardstyle landschap. De concepten zijn nog meer in de diepte gedoken en hiermee hoopt Lose Your Mind een compleet programma te presenteren. 19
Noorderlicht Café, één van de dertig deelnemende partijen van het koningsdagfestijn 'NDSM Vrijhaven' in Amsterdam Noord, staat 27 april in het teken van live muziek en disco. Het Noorderlicht Podium wordt vanaf 13.00 uur op stelten gezet door: DJ's Steye en Peer Vos, Zinkzand, Steye & The Bizonkid, én de achtkoppige Neutral Ground Brass Band. Om 20.00 uur verplaatst het Oranjefeest zich naar binnen, waar Marcel Vogel, Mendel en Anam tot 03.00 uur de Afterparty voor hun rekening nemen.
Zaterdag 29 augustus aanstaande vindt op de NDSM-Werf in Amsterdam de tiende editie van het festival Voltt Loves Summer plaats. Het festival dat in 2006 begon met 1.500 bezoekers, is in de jaren erna uitgegroeid tot een vaste waarde binnen het dance landschap. Ieder jaar verdubbelde het aantal bezoekers, tot 20.000 in 2014. Al tien jaar lang biedt Voltt een spannend scala aan nationale en internationale artiesten op een bijzondere industrieel erfgoed locatie aan het Amsterdamse IJ.
Tijdens DGTL op 4 en 5 april aanstaande te NDSM-Werf Amsterdam, introduceert het festival de DGTL Powerwharf. Een duurzame proeftuin waar de eerste stappen richting 100% groene festivalstroom worden gezet. Een van die stappen is het Greenchoice Electric Hotel. Daar kunnen mensen hun mobieltjes makkelijk en veilig laten 'logeren' en opladen met 100% groene stroom.
Meubel Stukken (Valtifest, O.W.A.P, Manifesto) en HekjeMelRoy (V-land festival, President, The Illest) slaan de handen ineen voor 'het' nieuwste en leukste Koningsdagfeest van 2015! King Kong AMS 2015 is voor alle sexy, outgoing volwassenen het meest complete feest tijdens Koningsdag.
Op 4 en 5 april vindt voor de derde keer het DGTL festival plaats op de NDSM-Werf in Amsterdam Noord. Filmmuseum EYE, dat op tien minuten fietsen ligt van het NDSM terrein, slaat de handen in één met DGTL en is de officiële culturele partner geworden van het festival. Binnen de pijler DGTL ART worden tijdens het festival exclusieve beelden uit het archief van EYE vertoond in een zes meter hoge containerinstallatie. 1
Ontsnap aan de drukte van de binnenstad van Amsterdam en waan je in de kleurrijke en rauwe omgeving van de NDSM-Werf. NDSM Vrijhaven presenteert 365 dagen NDSM in één dag!
CRAFT Festival
28 januari 2015
Het is ondertussen alweer 2015 en Lose Your Mind mag terugkijken op een enerverend 2014. De geboorte van CRAFT Festival mag absoluut tot 1 van de hoogtepunten van het zomerseizoen gerekend worden. 13
DGTL Festival is terug op de NDSM-Werf. Tijdens het paasweekend vertegenwoordigen meer dan 80 artiesten van over de hele wereld de beste innovatieve elektronische muziek van dit moment. Van populaire acts als Jamie Jones, Maceo Plex, Dixon en Ten Walls tot underground-grootmeesters zoals Michael Mayer, Move D en John Talabot. Tel daar een uitgebreid kunstprogramma en het milieuprogramma 'DGTL Revolution' bij op en je hebt de perfecte opening van het festivalseizoen. 4
Faul Productions lanceert een nieuw concept dit jaar tijdens ADE op 18 oktober: Dockyard Festival 2014! Op een paar minuten van Amsterdam Centraal Station. De deur gaat open om 11.00 uur en sluit om 23.00 uur op de NDSM-Werf te Amsterdam 1
Al zeven jaar balanceert Valtifest kundig op het randje van zinnig en zondig. Voor de zevende editie slaat de jaarlijkse afsluiter van het festivalseizoen definitief door naar de laatste categorie. Met als overkoepelend thema de Zeven Zonden presenteert Valtifest met trots de 2014 line-up.
Op de NDSM-Werf wordt op 6 september voor de zevende maal het festivalseizoen op uitbundige wijze afgesloten door Valtifest, het enige echte Amsterdamse stadsfestival, waarbinnen een vernieuwende elektronische muziekprogrammering hand in hand gaat met creativiteit, humor, vrijheid en een jaarlijks vernieuwd thema. Dit jaar veranderen De Zeven Zonden de NDSM-Werf in een zinderend voorportaal van de hel, dan wel in de zevende hemel.
Lose Your Mind gaat het doen, een festival voor 15.000 mensen! Op zaterdag 26 juli wordt de rauwe NDSM-Werf in Amsterdam omgebouwd tot een ware beukarena. Met maar liefst 7 area's en meer dan 100 dj's en de enige echte After Motherfuckers als after. 25
Eindelijk gaat Lose Your Mind het doen, een eigen festival! Zaterdag 26 juli wordt het rauwe NDSM-Werf in Amsterdam omgebouwd tot een walhalla voor hardstyle-liefhebbers met maar liefst zes beukarena's. Naast de bekende concepten als Penoze, De Tijdmachine en Reckless voegt Lose Your Mind nog drie extra area's toe. C.R.A.F.T. Festival is een feit en het enige wat je de volgende dag denkt: Can't Remember A F*cking Thing! 20
Op zondag 31 augustus presenteert Encore, de meest succesvolle hiphop- en R&B-clubavond van Nederland, in samenwerking met poppodium Melkweg en concertorganisator Greenhouse Talent de eerste editie van het Encore Festival. De stijl en de sfeer van de wekelijkse Encore-avonden in de Melkweg wordt op de NDSM-Werf in Amsterdam uitgebreid met een breed scala aan sterke live acts en dj's uit binnen- en buitenland.
Op donderdag 29 mei 2014 vindt voor de zesde keer het kleurrijke festival Hemeltjelief! plaats op de NDSM-Werf. Ieder jaar staat als thema een ander dier centraal en bij deze editie gaan ze 'Vooruit met de Geit'. De werf verandert voor één dag in een heuse stadsboerderij, compleet met rodeo-varken-rijden en een klompendisco.
DGTL Festival update
7 februari 2014
Ook dit jaar opent DGTL festival het Amsterdamse festivalseizoen. In 2014 is DGTL festival een tweedaags festival dat op zaterdag 19 en zondag 20 april weder- om zal plaatsvinden op de NDSM-Werf. De camping in het nabijgelegen Vliegenbos in Amsterdam-Noord biedt onderdak aan ruim 1000 festival bezoekers. 1
DGTL is terug in 2014 als dé opening van het festivalseizoen met een heuse weekender. De historische 5 graden celsius tijdens de eerste editie is klaarblijkelijk niemand in de koude kleren gaan zitten. Gelukkig voor de koukleumen onder ons, valt paasweekend volgend jaar 3 weken later. Op 19 en 20 april is de NDSM-Werf in Amsterdam Noord het domein van een weekend lang DGTL. Met 2 dagen festival, 6 podia en 81 artiesten komen liefhebbers van de diepere elektronische muziekstijlen aan hun trekken. 9
Zondag 1 september vindt voor de tweede keer het Lockdown Festival plaats op de NDSM-Werf in Amsterdam. Waar housefestivals als paddenstoelen uit de grond schieten, is Lockdown het enige outdoor event dat zich volledig richt op bass music en soundsystem culture. 2
Pleinvrees en STRAF_WERK slaan 30 maart opnieuw de handen inéén voor Amsterdam's next best thing: DGTL. Een nieuwe festivalformule op de NDSM-Werf in Amsterdam.
Tijdens de derde editie van Dazzleville zullen op zeven podia zo'n veertig artiesten, bands en performers hun opwachting maken. Met headliners als Skip&Die, Billy Nasty, Pangaea en Delta Funktionen biedt het festival een breed programma voor liefhebbers van zeer uiteenlopende stijlen van elektronische muziek. 1
Dazzleville
27 oktober 2012
Oud en Nieuw wordt dit jaar op spectaculaire wijze gevierd op de NDSM-Werf in Amsterdam Noord. Meer dan 50 dj's, live-acts, artiesten en kunstenaars dragen bij aan dit nachtfestival dat van 21:00 tot 6:00 uur zal duren. Het festivalterrein heeft 6 binnenlocaties rondom een groot buitenplein waar om 00:00 uur iedereen samenkomt om elkaar een te gek nieuw jaar toe te wensen! 2
Lockdown Festival, het eerste outdoor festival in Nederland dat haar pijlen volledig richt op dubstep en bass music en een brug slaat tussen club- en festivalseizoen, komt steeds dichterbij: aan het eind van deze maand, op zondag 26 augustus, zal de eerste editie van het festival plaatsvinden op het karakteristieke NDSM terrein in Amsterdam Noord. 4
Lockdown Festival
19 juni 2012
Op zondag 26 augustus vindt de eerste editie van Lockdown Festival plaats op het karakteristieke en industriële NDSM terrein dat op een steenworp afstand gelegen is van het Amsterdamse centrum. Lockdown Festival is het eerste outdoor festival in Nederland dat haar pijlen volledig richt op dubstep en bass music en daarmee een brug slaat tussen het club- en festivalseizoen. 8
Hallo, hallo? Planeet Valtifest voor Planeet Aarde: de line-up voor 2012 is bekend! 2
Hemeltjelief! Festival 2012 presenteert een line-up met Amsterdams talent en doorbrekende bands. Spannend, verrassend en vogelvrij, dat zijn de toverwoorden op de Amsterdamse NDSM-Werf tijdens Hemelvaartsdag op donderdag 17 mei 2012.
Nu de zon zich weer heeft laten zien, is het ook voor Henk tijd om naar buiten te komen. De Amsterdammer die bekend staat om zijn beruchte huiskamerfeesten kondigt de derde editie van zijn kunst- en muziekfestival op zaterdag 21 juli aan. 6
Aanstaande maandag is het zover, het is weer Koninginnedag! Daarom is het hoog tijd om jullie op de hoogte te brengen van de wie, wat waars voor deze veelzijdige middag!
QDAY t.e.a.b.
17 april 2012
Koninginnedag op de NDSM-Werf in Amsterdam Noord is geniaal gestoord, met bizar vermaak en een te gekke programmering. Van kunst tot kitsch, van vintage tot rommel, van dj's tot bands: het hele NDSM-Werf terrein bruist met muziek, theater en entertainment! 2
GZG kan een gevoel van overwinning en trots niet onderdrukken bij de last minute aankondiging van hun traditionele Koninginnedagfeest. Lang zag het er namelijk uit of ze dit jaar geen plek zouden krijgen, ondanks herhaalde toezeggingen van de gemeente Amsterdam.
Queensbass
11 april 2012
WOLF en Agency Ruig Tuig (RT) slaan de handen ineen voor één feest vol bass en art op de NDSM vrijhaven tijdens Koninginnedag: Queensbass. 2
Voltt loves summer! Op zaterdag 25 augustus vindt voor de zevende maal het Voltt loves summer festival plaats op de NDSM-Werf te Amsterdam. 4
Voltt loves summer
11 augustus 2011
Hier is hij dan, de timetable voor VLS2011. Ze bouwen de dag mooi op van diepe, dubby techno en electronica naar knallende en opzwepende techno! Check hier het schema voor de dag! 10
Op zaterdag 30 juli vindt op de NDSM-Werf het Amsterdam Hiphop Festival plaats. Het is de eerste editie van het grootste outdoor hiphop festival wat de hoofdstad kent. Op het hoofdpodium zullen artiesten als Redman, EPMD, Onyx, Jeru Da Damaja, Tha Alkoholiks, Paris, Lords of the Underground, The Beatnuts en Zwart Licht optredens verzorgen. 15
Het allerleukste familiefeest dat ooit gegeven zal worden draagt de naam Valtifest 2011 en nadert met rasse schreden! Het droogneuktastische muziekgenre moombahton krijgt daar dit jaar extra veel aandacht. Deze spiksplinternieuwe muziekstroming heeft zich in het afgelopen jaar ontwikkeld tot een volwaardige stijl en maakt in de DJ-wereld onverwachte dingen los. 4
Click sloot zijn indoorseizoen met grof geschut af in een uitverkochte Westerunie en richt met kloppend hart alle peilen op de klapper van het jaar: Click Festival. De line-up is dichtgetimmerd, een flinke hoeveelheid licht, geluid, podiumdelen, tentdoeken, dranghekken, verfkwasten en nog veel meer materiaal om een waardig festival mee op te bouwen zijn afgeleverd. 5
Click Festival
2 juni 2011
Na 4 jaar knallen op uitverkochte edities in de Amsterdamse WesterUnie als thuisbasis en dikke strandedities bij Woodstock op Bloemendaal aan Zee is de tijd rijp voor het eerste CLICK festival. Op zaterdag 2 juli blazen knallers van artiesten uit binnen- en buitenland met hun sets van elf tot elf over de Amsterdamse NDSM-Werf, een van de stoerste festivallocaties van Nederland. Naast een enorme hoeveelheid van het beste elektronische geluid dat je van CLICK gewend bent, is het festival niet af zonder verkwikkende supplementen. 1
Valtifest 2011
20 mei 2011
De stamboom is compleet: de line-up voor Valtifest is bekend. En tante Truus lust er wel pap van. Drie jaar geleden presenteerde Valtifest Lady Gaga, twee jaar geleden Major Lazer, vorig jaar teveel om op te noemen en de Valtifest-familie van 2011 is van net zo'n goede komaf. Verwacht onder andere CSS, Erol Alkan, Caspa, Kap Bambino, The Magician, Junkie XL, Boef en de Gelogeerde Aap, Danny Rampling, Yelle, Big Freedia & The Divas with Rusty Lazer en nog veel, veel, veel meer. 5
Vanwege het volle, gevarieerde programma op de NDSM vrijhaven in Amsterdam-Noord op Koninginnedag, is door de gemeente, politie en burgemeester besloten 1 groot podium niet door te laten gaan. De reden hiervoor is: de hoge verwachten hoeveelheid publiek die op Click afkomen en de afstand van Amsterdam-Noord ten opzichte van het volle centrum waardoor er niet genoeg hulpdiensten geleverd kunnen worden zoals politie, brandweer etc. 14
Voltt loves summer! Op zaterdag 27 augustus vindt voor de zesde maal het Voltt loves summer festival plaats op de NDSM-Werf te Amsterdam. 16
Tijdens Koninginnedag 2011 staat Click op een zeer waardige locatie en kondigt deze extra speciale editie dan ook met trots en kloppend hart aan. Zaterdag 30 april Click Op NDSM Vrijhaven Q Day met Cocoon artiesten Chris Tietjen DE en Markus Fix DE, Click-ambassadeurs Remy Unger en Wouter de Moor en voor de vrouwelijke touch, maar met geen bal minder, Estroe. 7
Tijdens Dazzleville -het enige Nieuwjaars-nachtfestival van Nederland-, wordt traditiegetrouw een houten sculptuur van de Chinese horoscoop in brand gestoken. Dit spectaculaire vuurritueel vindt plaats op de NDSM-Werf in Amsterdam Noord en is bedoeld om afscheid te nemen van het oude jaar en geheel open te staan voor wat komen gaat!
Helling3, ook bekend als de Bunker op NDSM, is het zat. Stadsdeel Amsterdam noord wil de uitgaanslocatie geen vergunning verlenen. De culturele vrijplaats krijgt alleen maar tijdelijke contracten aangeboden voor het gebruik van het rijksmonument. En dat, terwijl het stadsdeel graag een bloeiende culturele bedrijvigheid ziet op het voormalige scheepswerfterrein NDSM. Om te laten zien dat Helling3 een serieuze uitgaansgelegenheid is waar het stadsdeel niet omheen kan, balt het zijn vuist met festival Aflopende Zaak. 3
De vastenperiode die traditioneel voorafgaat aan Valtifest nadert zijn einde. Aanstaande zaterdag zal een bonte meute zich op het gezegende NDSM-terrein verzamelen voor de derde editie van Amsterdams leukste feestje! Ook de weergoden vieren feest, want er worden zomerse temperaturen en veel zon verwacht. Ter voorbereiding hieronder het nieuwste nieuws over de timetable, enkele wijzigingen in de line-up, het modeprogramma, de dresscode en meer. 10
Koop snel de laatste kaarten voor dé afsluiter van het festivalseizoen met als thema ‘It's A Religion'. 5
De afgelopen twee jaar is Henk is niet onopgemerkt gebleven in Amsterdam. Na de zijn eerste woonkamer concertnachten in de kelders van expositieruimte Meneer de Wit verhuisde hij afgelopen november naar de NDSM-Werf waar hij sindsdien een aantal maal per jaar zijn huiskamer opent voor al zijn vrienden om te genieten van een nacht vol kunstinstallaties, performances en muzikale live-acts. Nu de zomer eindelijk is doorgebroken, Henk gaat door in zijn achtertuin. 5
Op zaterdag 4 september wordt het festivalseizoen voor het derde jaar op rij afgesloten met Valtifest. De meest uitbundige van alle zomerfestivals strijkt opnieuw neer op de NDSM-Werf in Amsterdam Noord. Valtifest staat dit jaar in het teken van tolerantie, vrijheid en blijheid met het thema ‘It's a Religion!'. De opzet is tegelijk grootser en compacter, met onder andere een open air main stage en een nieuwe indeling van het terrein. Net als vorig jaar worden de feestvierders uitgedaagd om zich te laten inspireren door het thema voor een spetterende outfit. De kaartverkoop start op woensdag 12 mei via www.valtifest.nl?utm_source=2xpr&utm_medium=partyflock. 4
Op vrijdag 25 en zaterdag 26 september gaat Namasté de verbintenis aan met Earthdance, om de Werelddag van de Vrede te vieren. Earthdance - the worldwide dance festival for peace – is uitgegroeid tot ‘s wereld grootste gesynchroniseerde internationale muziek en dans evenement. Ieder jaar verenigen zich meer dan driehonderd duizend mensen over de hele wereld in deze dans voor de vrede. 7
Op vrijdag 25 en zaterdag 26 september gaat Namasté voor de komende jaren de verbintenis aan met Earthdance, om met gebundelde krachten de Werelddag van de Vrede te vieren. Geheel in lijn met het motto van Namasté – “Connecting Cultures” – en het credo van Earthdance – “Give Peace a Dance” – komt het publiek tijdens dit evenement in aanraking met een grote verscheidenheid aan wereldse culturen. Earthdance Weekend 2009 belooft een maatschappelijk verantwoord, alternatief dance evenement te worden, waarbij bewustwording, de balans tussen mens en natuur en spiritualiteit een sleutelrol spelen. De helft van de opbrengst gaat dan ook naar de humanitaire doelen van de 1%Club en de Tibet Support Group, maar bovenal wordt het een muzikaal avontuur waarvan je terugkeert met een rugzak vol inspiratie. 6
Zaterdag 6 september is het de hoogste tijd voor de eerste editie van het stadsfestival Valtifest. Een uitbundige gekte met goede muziek, heerlijk eten, kunst & vliegwerk en straatmode. De line-up van Valtifest was grotendeels al bekend maar op de valreep komt daar nog een bekende naam bij: [dj=46791]. 1
De voorbereidingen voor het Voltt festival op zaterdag 30 augustus lopen inmiddels op volle toeren. Zo is de terreinindeling helemaal klaar en zal er naast de open air stage aan het water een kleine gemoedelijke "huiskamer" stage op het grasveld naast de oude scheepshelling komen. Hier kan je dansen, hangen, wat eten en relaxen. Verder zal de terreinindeling kleinschalig blijven om het gemoedelijke karakter van het festival te behouden. 21
VOLTT loves summer, don't we all love summer. Op zaterdag 30 augustus vindt voor de derde maal het VOLTT loves summer festival plaats op de NDSM-Werf te Amsterdam. 15
Namasté
31 maart 2008
De majestueuze Arc of Goa ligt klaar om het anker op te halen en de zeilen in top te hijsen, om naar de oranje horizon te reizen en daar aan voorbij. Alle vrienden, geliefden en familieleden aan dek... Namasté eert de Koninginnenacht traditie op de wateren rondom de NDSM Werf in Amsterdam. Zet je weer schrap voor een fantastisch avontuur dat je in aanraking brengt met alle wereldculturen, dansend en trancend op de vibraties van de oceaan, terwijl de 3 Castes op deze arc volstromen met liefde en licht. 6
Aanstaande zondag is het zover; dan barst op de NDSM werf het Voltt loves summer festival los. Een dag vol relaxte muziek, streetart, eten, drinken, dansen en bovenal; veel lol hebben met je vrienden en de mensen om je heen. 20
Amsterdams meest vooruitstrevende ‘feestaannemers’ Meubel Stukken bestaan tien jaar. Op 1 september wordt dit gevierd met een 10-uur durend festival op de NDSM-werf. 4
Voltt festival
14 augustus 2007
De zomer vliegt werkelijk voorbij en volgende week is het alweer tijd voor het Voltt loves summer festival. De voorbereiding is in volle gang en de drank en het goede weer zijn besteld. De organisatie heeft er enorm veel zin in en haalt dan ook alles uit de kast om de fantastische editie van vorig jaar te overtreffen! 24
Afgelopen zaterdag 28 juli was de derde editie van het ondeugendste festival van Nederland: Pleasure Island. Het Pleasure Island Festival was een groot succes en de organisatie heeft veel goede reacties gehad van de vele enthousiaste bezoekers. Met name de trouwe schare Pleasure Island fans willen zij bij deze bedanken voor de geweldige sfeer die weer werd neer gezet. 22
Nog heel even en dan zal de NDSM-werf te Amsterdam voor één dag veranderen in een sprookjesparadijs. De voorbereidingswerkzaamheden zijn in volle gang om de bezoeker een waardige sprookjesdag te bezorgen. Voor ieders informatie volgt hier nog de belangrijkste laatste info en de mooie timetable die bol staat van de top dj’s. 129
Nog maar een weekje te gaan en t leukste en gezelligste festival van Nederland barst los......Pleasure Island 2007 Crazyland en Art of dance hebben deze keer een zeer leuke aktie voor jullie en heel veel mensen doen daar al aan mee. Win een reis naar Ibiza en geniet van een luxe villa met alles erop en eraan! Om t nog mooier te maken , gaat er een film ploeg mee om jullie samen op te nemen , zodat je t nooit meer vergeten kan. Als klap op de vuurpijl heeft een van de hosting partners van Pleasure island een vip behandeling geregeld op de In Bed With Space avond in de Space Ibiza. 62
VOLTT loves summer! Op zondag 26 augustus vindt voor de tweede maal het VOLTT loves summer plaats op de NDSM-Werf te Amsterdam. Op de monumentale en karakteristieke IJ-helling van deze voormalige scheepswerf aan het IJ kun je de hele dag genieten van een keur aan nationale en internationale artiesten. Op een grote open air stage aan het water met als achtergrond de skyline van Amsterdam wordt alles uit de kast gehaald om er een memorabel en vooral gezellig muzikaal spektakel van te maken. 23
Pak je koffer maar vast in want Pleasure Island Festival pakt uit. Win nu een reis naar het zonnige Ibiza. 59
Laat je voor de derde maal op rij verrassen op het ondeugendste festival van Nederland. Sneeuwwitje, Ali-Baba en Alice in Pleasureland zullen al hun ondeugende trekjes op je los laten. Naast de line up, zal Pleasure Island Festival weer bol staan van de shows en ‘high quality’ entertainment. Voor deze editie zullen Art of Dance & Crazyland de NDSM omgetoveren tot de ‘magical world called Pleasure Island’. 70
Dance-festival Pleasure Island toont deze zomer een nieuw gezicht. Na twee succesvolle edities op het Java Eiland wordt het festival verplaatst naar de spectaculaire NDSM-Werf. 39
Eind vorig jaar beleefde The Arc of Goa twee onvergetelijke edities op de roemruchte en volledige uitverkochte MS Stubnitz. Inmiddels is een nieuw jaar aangebroken en begint Namasté met twee schepen, een grote diversiteit aan ruimtes en 46 artiesten aan een nieuw, spannend hoofdstuk in de saga van The Arc of Goa. 8
De brandweer heeft de Docklandshal op de Amsterdamse NDSM-werf afgekeurd voor grote evenementen. Afgelopen jaar was de loods het toneel van verschillende grote culturele festivals en concerten, waaronder VOLTT loves summer en Robodock, en zou het de locatie zijn voor de afgelaste Nieuwjaarseditie van Awakenings. 64
Op veler verzoek organiseert Awakenings daarom dit jaar weer een speciale oud en nieuw editie en hiervoor keert het technospektakel terug naar de NDSM in Amsterdam. 137
Noeste scheepsbouwers aan het werk op het NDSM terrein... Het lijkt nog zo kort geleden, maar de werkelijkheid is anders. In de afgelopen jaren is dit schitterende industriële terrein langzaam omgetoverd tot een plek waar onafhankelijke creatievellingen hun ei kwijt kunnen. Een goed voorbeeld hiervan is de prille en spannende stoplichtrelatie tussen Amsterdams Belang en de PickUp club. Deze 2 organisaties hebben het laatste jaar diverse feesten georganiseerd waardoor er een ware begeerte naar het noorden bij de Amsterdamse nachtvlinders is ontstaan. 10
Vlijmscherpe housemuziek, openingstijden tot acht uur ’s ochtends, een haast ouderwets aandoende housesfeer en een locatie die het in een jaar tijd tot een begrip in de Amsterdamse housescene heeft geschopt: Club GZG is klaar voor een nieuwe, daverende housenacht op de Amsterdamse NDSM-Werf. En na de onvergetelijke laatste editie hebben we onze ambitie om van Club GZG de beste clubnacht van Amsterdam te maken nog maar weer eens aangescherpt. 24
Ook wel eens zo moe van al dat hippe gedoe en al die nieuwe hits? En heb je ook een broertje dood aan die flauwe classics avonden? Veel Meubel Stukken komt met de redding! 31
De voorbereiding voor VOLTT loves summer is inmiddels in volle gang. Het soundsystem, de picknickbanken en de drank zijn besteld, de hele crew is razend enthousiast bezig en het hele open air event begint mooi vorm te krijgen. 46
VOLTT loves summer, don't we all love summer. Met deze uitspraak gaat VOLTT de zomer in en organiseren ze op zondag 27 augustus een intiem, kleinschalig, overzichtelijk maar vooral knallend open air event om de zomer stijlvol uit te luiden. In de lijn van open air events als Love Family Park, Blauer See en Green & Blue vindt namelijk op zondag 27 augustus aan het water van het IJ VOLTT loves summer plaats. 68
Als je op Hemelvaartsdag nog niets te doen hebt, dan is het NDSM-Werf terrein in Amsterdam de place to be. Hier vindt het Spontaan Feestival plaats, een positief uit de hand gelopen presentatie-feest voor de start van het kunstproject ArtMat.nl. 3
Na de nu-al legendarische ijskoude winter editie van Club filth in Cafe Moskau te Berlijn van een paar weken terug, is ’s werelds vieste club eindelijk weer geland op Nederlandse bodem. Het Universele succes van Club filth begint in vogelvlucht megalomane proporties aan te nemen: het gaat zo goed dat we ver onze buiten onze schoenen vliegend besloten hebben een eigen luchtvaart tak op te zetten. 4
HQ staat voor UK hardhouse en hard zal het gaan op 13 november. Op die dag vindt in de Docklands in Amsterdam de grote versie van de HQ clubavond plaats: HQ XL. Het belooft een legendarische avond te worden. Nog 1 keer zal alles uit de kast gehaald worden om de duizenden HQ en harddance liefhebbers een fantastische ‘pre’ farewell te bieden want na 10 jaar samenwerking verdwijnt HQ uit de Melkweg. 83
Dance organisator UDC Events, gevestigd in Purmerend, kondigt met trots aan dat op zaterdag 13 november 2004 HQXL naar huis komt. Nadat HQXL vorig jaar Rotterdam aandeed, is dit jaar gekozen voor de Docklands in Amsterdam. Dit event voor 6.500 partypeople, wordt het grootste UK Hardhouse spektakel op Nederlandse bodem ooit. 79
Awakenings
8 april 2004
De Volkskrant meldde vandaag nog dat het zaterdag is maar Awakenings is toch echt op zondag. De milieudienst is opeens bereid om te kijken of Awakenings zondag een paar decibellen extra kan krijgen en dit zou natuurlijk een mooi gebaar zijn om de fouten van diezelfde dienst in oktober een beetje goed te maken. 40
Awakenings
19 maart 2004
Over ruim 3 weken is het eindelijk zover en staat de eerste aflevering van Awakenings van dit jaar op het programma. De manager van de 6 zweedse technohelden belde gisteren dat we de tijden van de line-up meer als richtlijn moeten zien. Er kan dus van alles gebeuren die nacht! 66
De nieuwste editie van Awakenings vind plaats op 11 april in de NDSM Warehouse in Amsterdam. Het meest vooraanstaande techno-event van Nederland staat dit keer in het teken van louter Zweedse dj’s afkomstig van het Drumcode label. Onder hen Jesper Dahlback, Cari Lekebusch en technokoning Adam Beyer. 51
Line Up Awakenings
3 februari 2004
Het duurde even maar het resultaat mag er dan ook zijn! Een bijna volledig zweedse avond is het geworden met deze drumcode special. DJ Shiva maakt haar debuut op Awakenings en zal deze avond openen voor de zweedse posse met haar gefreakte funky en minimal sound. 82
Awakenings Oud en Nieuw
11 december 2003
Hier op het Monumental-hoofdkwartier zijn we hard aan de slag om alles tot in de puntjes voor te bereiden voor de speciale aflevering van Awakenings op 31-12. 71
Awakenings line-up 31-12
13 november 2003
Er zou vanuit de wishlist die enkele honderden leden nu bij hun profiel hebben ingevult worden geprobeerd de nummer 1 te boeken op de volgende Awakenings. 37
Je kunt dus verwachten dat alle registers open getrokken zullen worden. Iedereen die voor middernacht binnen is krijgt gratis een glas champagne. 70
Terwijl de allerlaatste kaarten de deur uit zijn gevlogen, is de opbouw in de oude NDSM-loods reeds begonnen! Alhoewel de laatste Awakenings in de NDSM zeer goed was, zijn we erop gebrand om deze nacht nog beter te scoren en een perfecte aflevering neer te zetten. 52
Awakenings
17 september 2003
Na het succesvolle Awakenings Festival komt het eerste indoor-feest van Monumental er weer aan. Komende Awakenings zal op 11 oktober 2003 worden gehouden. 112
Awakenings
24 januari 2003