Partyflock
 
­ Nederland

Zondige zevende Valtifest

gepubliceerd door , op
Valtifest
22 mei 2014
FeestValtifest · Zeven Zonden
Datumzaterdag 6 september 2014
LocatieNDSM-Werf Site
Op de NDSM-Werf wordt op 6 september voor de zevende maal het festivalseizoen op uitbundige wijze afgesloten door Valtifest, het enige echte Amsterdamse stadsfestival, waarbinnen een vernieuwende elektronische muziekprogrammering hand in hand gaat met creativiteit, humor, vrijheid en een jaarlijks vernieuwd thema. Dit jaar veranderen De Zeven Zonden de NDSM-Werf in een zinderend voorportaal van de hel, dan wel in de zevende hemel.

Het mystieke getal zeven loopt als een rode draad door de 2014 editie van Valtifest. Zeven is het getal van de goddelijke perfectie, de week bevat zeven dagen, de mens heeft zeven chakra's, de regenboog heeft zeven kleuren, toonladders bevatten zeven stamtonen en Sneeuwwitje had zeven dwergen. Zeven is magisch. MTV en Meubel Stukken zijn er trots op dat zij zeven jaar geleden de eersten waren die de potentie van de NDSM-Werf als festivallocatie hebben gezien en dat Valtifest zeven jaar later nog steeds één van 's lands meest besproken evenementen is.

Dit jaar zijn De Zeven Zonden het thema. Met de voor Valtifest zo kenmerkende knipoog vormen Hebzucht, Gemakzucht, Lust, IJdelheid, Jaloezie, Wraak en Vraatzucht de leidraad voor de programmering, de communicatie, de vormgeving, de aankleding, de decors en natuurlijk de strikte dresscode voor het publiek. De afgelopen zeven dagen hebben de zeven hosts van de Valtifest-podia ieder hun zonde opgebiecht. De hebzucht van Speedfreax, de gemakzucht van Tom Trago, de wraaklust van RAUW, de lust van Club NYX, de jongens van De De Jeugd van Tegenwoordig zijn natuurlijk de ijdelheid zelve, terwijl het Smirnoff-podium in het teken staat van jaloezie en het Wijntheater van vraatzucht.

Valtifest heeft besloten ook in de zonDeval gewoon tot het uiterste te gaan door er DoodLeuk een extra zonde aan toe te voegen. Roddelen! Dat laatste heeft de afgelopen dagen al voor heel wat opwinding gezorgd. Verschillende media hebben de vuige roddel overgenomen dat het hebzuchtige Speedfreax gekocht zou zijn door SFX. Dat is geheel niet waar. De hoofdzonde van Tom Trago mag dan gemakzucht zijn, hij heeft zeker geen afspraak met Madonna misgelopen door zich te verslapen. Het maakt dat Valtifest ook anno 2014 weer het meest eigenwijze en spraakmakende festival van Nederland is. Het uitermate zondige programma wordt binnenkort opgebiecht.

De hosts en hun zeven zonden
Rauw - Wraak
Speedfreax - Hebzucht
De Jeugd van Tegenwoordig - IJdelheid
Tom Trago - Gemakzucht
Club NYX - Lust
Smirnoff Stage - Jaloezie
Wijntheater - Vraatzucht
Valtifest: Zeven Zonden

Tickets: 45 euro via koop tickets

Check www.valtifest.nl voor tickets, dresscode & info.