Partyflock
 
­ Nederland

Een divers programma op NDSM tijdens Museumn8

gepubliceerd door , op
Een divers programma op NDSM tijdens Museumn8
20 oktober 2023
LocatieNDSM-Werf Site
Grootse lichtinstallatie van Boris Acket
Stichting NDSM-werf presenteert in samenwerking met Stichting Kinetisch Noord tijdens Museumn8 twee site-sensitieve werken, enkel op deze avond te zien en te beluisteren. Speciaal voor Museumn8 neemt lichtkunstenaar en componist Boris Acket het filosofische concept van grenzen als uitgangspunt voor een bijzonder lichtwerk. NDSM is een veranderlijk terrein, grenzen worden hier continu verlegd, zowel creatief als fysiek. Vanuit deze gedachte creëert Acket een grootse passage die speelt met de notie van grenzen, een installatie van licht en geluid die het buitenterrein verbindt met de binnenruimte van de NDSM Loods. Het echosysteem van de soundscape wordt gevoed door field-recordings die in de weken voor het evenement gemaakt zijn rondom NDSM.

Geluidswandeling met Off-Track
Met speciaal voor NDSM gecomponeerde muziek voegt Off-Track een extra laag toe aan de omgeving, het water en de monumentale gebouwen, en laat op deze manier bezoekers NDSM op een andere manier beleven. Tijdens Museumn8 wandelt Sophie Jurrjens, oprichter en componist van Off-Track, met deelnemers over het terrein, of kunnen bezoekers op eigen initiatief de wandeling lopen via off-track.app/ndsm.

Samenwerkende partners NDSM
Naast Stichting NDSM-werf openen ook street-art museum STRAAT, tentoonstellingsruimte Nieuw Dakota en restaurant Contrast hun deuren tijdens Museumn8. Verwacht onder andere levende kunstwerken, silent disco in het teken van de liefde, een drijvende cocktailbar, exposities en live- art en muziek. Samen presenteren deze betrokken partijen tijdens Museumn8 een multidisciplinair en divers programma op NDSM.

4 november, 19.00 - 23.00
De lichtinstallatie van Boris Acket is te vinden buiten op de Docklands op NDSM (tussen STRAAT en de NDSM Loods in) en in de NDSM Loods zelf. De Off-Track wandelingen vertrekken ook vanaf hier.