Partyflock
 
foto Jebroer
NaamTimothy Kimman
Functierapper
Geslachtman
Geboortedatum
Leeftijd35
HerkomstNederland
Genresfreestyle, hip hop
BoekingenSite atbookings.com
Aanwezigheiddiscogsfacebookpageinstagramsoundcloudsoundcloudspotifywikipediayoutube

Biografie

Timothy (Tim) Kimman, artiestennaam Jebroer (Leiden, 8 juli 1986), is een Nederlands rapper. Hij rapt solo, in samenwerkingen en enkele jaren als deel van het collectief Nouveau Riche. In Nederland brak hij door met Nooit meer slapen (2012) van Yellow Claw. Met Omlaag (2013) had hij een nummer 1-hit in de iTunes-hiphopcharts. Banaan (2015) werd goud in Vlaanderen en werd acht miljoen keer bekeken op YouTube. In 2017 was Kind van de Duivel (een samenwerking met Paul Elstak en Dr. Phunk) een hit in Nederland en Vlaanderen.
Interview
Appic & Partyflock's Q&A met Jebroer · 7 mei 2020
Ook Jebroer moet binnen blijven, geen shows, geen volle zalen, helemaal niks. Toch is hij bezig en werkt hij aan zijn nieuwe projecten. Check hoe Jebroer zijn tijd spendeert in de crisis. We stelden hem de volgende vragen:
Nieuws
Jebroer brengt Engelse deel van internationaal album 'Zes Sechs Six' uit · 21 mei 2021
Artiest Jebroer brengt vandaag het Engelse deel van zijn spraakmakende drieluik 'Zes Sechs Six' wereldwijd uit. 'Six' maakt, na het eerder verschenen Nederlandse en Duitse deel, het internationale album compleet. Jebroer laat zich niet in een hokje plaatsen en met 'Six' laat hij dan ook duidelijk zijn eigen signatuur achter. Een sound waar de populaire artiest jarenlang hard aan heeft gewerkt.
Jebroer pleegt 'Robbery' op de scéne met Dr Phunk en Lil Texas · 6 april 2021
Don't f*ck with my money, i will lay you down... this is a robbery! Jebroer gaat wederom internationaal de scéne te veroveren met deze nieuwe Engelstalige knaller, genaamd 'Robbery'. Speciaal voor de gelegenheid ging hij een samenwerking aan met goede vriend Dr Phunk en de Amerikaanse Hardcore legend Lil Texas. Met Dr Phunk maakte Jebroer eerder onder andere de onvergetelijke Platina hits 'Kind van de Duivel' en de opvolger 'Engeltje'. Lil Texas bracht Hardcore in Amerika op de kaart met tracks als 'KAMIKAZE - VIP' met GRAVEDGR. 'Robbery' zal op het Jebroers nog te verschijnen Engelse album 'Six' komen te staan, dat deel uitmaakt van het internationale drieluik 'Zes Sechs Six'. Eerder kwam hier al de track 'The Master' samen met het Oostenrijkse powerduo Harris & Ford en 'Child Of The Devil' met Dr Phunk en Timmy Trumpet van uit.
Jebroer is met Harris & Ford 'The Master' van het nieuwe jaar · 15 januari 2021
Jebroer is klaar om in 2021 wereldwijd weer volop te laten zien wat hij in huis heeft. Speciaal voor deze gelegenheid brengt hij samen met het Oostenrijkse DJ en producer duo Harris & Ford een track uit met de gepaste naam 'The Master'. Deze release met één van Oostenrijks grootste acts past precies in Jebroers plan om wereld dominatie te halen. De artiest is namelijk bezig met het uitbrengen een internationaal drieluik, genaamd 'Zes Sechs Six'. Het Nederlandse en het Duitse deel kwamen afgelopen jaar uit en 'The Master' zal deel uitmaken van het nog te verschijnen album 'Six'.
Jebroer lanceert als eerste Nederlandse artiest exclusieve app voor fans · 27 oktober 2020
Artiest Jebroer lanceert vandaag zijn exclusieve app 'Jebroer All Access' voor zijn fans. Hij is hiermee de eerste Nederlandse artiest die een app lanceert waarbij fans in contact kunnen komen met een artiest en optredens kunnen aanschouwen. Hij luidt hiermee een nieuw tijdperk in van digitalisering in de Nederlandse muziekindustrie. Via de app worden zijn fans direct op de hoogte gesteld van alle nieuwtjes rondom Jebroer, ontvangen ze exclusieve content – van videoclips tot een inkijkje in zijn persoonlijke leven -, kunnen ze clips (exclusief) bekijken, ontvangen ze diverse kortingen en kunnen ze op verschillende manieren in contact staan met Jebroer. Elke week worden er live video's toegevoegd aan de app waar de fans direct op kunnen reageren.
Jebroer brengt Nederlandse deel van drietalig album 'Zes Sechs Six' uit · 26 juni 2020
Jebroer brengt vandaag het Nederlandse deel van zijn internationale drieluik 'Zes Sechs Six' uit. Op het album 'Zes' bewijst Jebroer wederom dat hij niet in een hokje te plaatsen is en zijn eigen, unieke mix van verschillende genres maakt. De rode draad in het album is Jebroers constante zoektocht naar de balans tussen goed en slecht. Jebroer zegt hierover: "Op dit album probeer ik je mee te nemen in mijn gedachtegang over het leven, de dood en de hel. Ik neem vaak risico's en leef op het randje. Daarom lijkt de hel mij veel gezelliger, daar zitten de meeste mensen waar ik me mee kan identificeren.". Het album bestaat niet alleen nieuwe muziek, maar ook de eerder uitgebrachte hits als 'Rebel' met Regi, 'Machinegeweer' met Sjaak en zijn eigen track 'Naar De Hel'. 'Zes' komt uit bij ROQ 'N Rolla Music en is overal te streamen.
Jebroer brengt eerste single Duitstalige gedeelte album 'ZesSechsSix' uit · 5 juni 2020
Jebroer brengt vandaag de eerste single van het Duitstalige gedeelte van zijn aankomende album 'ZesSechsSix' uit. Dit album bestaat uit een Nederlands, Engels en Duits gedeelte, wat internationaal uitgebracht zal worden. 'Wunderbar' is een Duitse Hardstyle track met een hypnotiserend randje waarop je de hele nacht los kunt gaan. Het nummer is een samenwerking met Dr Phunk, eerder maakten zij samen hits als 'Engeltje' en 'Leven Na De Dood', die op miljoenen streams konden rekenen. De bijbehorende videoclip laat het verhaal zien van een sprookje dat uitmondt in een ware nachtmerrie en past compleet bij de vibe van het nummer.
Jebroer neemt je mee in zijn gedachtegang met 'Naar De Hel' · 15 mei 2020
Jebroer komt met zijn nieuwe track 'Naar De Hel' weer met een hit zoals alleen hij ze kan maken. Dit nummer is een energieke mix van Hardstyle en Trap en gaat over het maken van goede of slechte keuzes in het leven. 'Naar De Hel' is de derde single die op het Nederlandse gedeelte van zijn nog te verschijnen drietalige album 'Zes Sechs Six' komt te staan. Jebroer heeft met een aantal tracks van dit album inmiddels internationaal succes. Van het Duitse gedeelte 'Sechs' kwam de track 'Mutter' eerder al op #1 in de Beatport Hard Dance Lijst. 'Naar De Hel' komt uit via ROQ 'N Rolla Music en is vanaf vandaag overal te beluisteren.
Jebroer en Sjaak gaan af als een Machinegeweer · 6 maart 2020
Jebroer en Sjaak brengen vandaag hun knallende track 'Machinegeweer' uit. Deze high-energy single gaat over hoe je na een weekend lang feesten met spijt zegt dat je het nooit meer gaat doen, maar dit het volgende weekend alweer bent vergeten. Kortom: afgaan als een machinegeweer! De hilarische bijpassende videoclip sluit volledig aan bij deze gedachte.
Waarde Nederlandse muziekexport 2018 bedraagt ruim 216,5 miljoen euro · 15 januari 2020
De waarde van de Nederlandse muziekexport is in 2018 gegroeid naar ruim 216,5 miljoen Euro, in absolute getallen ruim 15 miljoen meer dan in 2017. De stijging van 7,53 % is de grootste die er sinds 2014 is genoteerd. Bij het allereerste onderzoek in 2004 werd nog een waarde van 31,6 miljoen gerealiseerd. Deze waarden zijn de opbrengsten uit live-optredens en de exploitatie van het auteursrecht van de Nederlandse muziek in het buitenland, na aftrek van kosten, maar inclusief salarissen, winst en belasting. Het jaarlijkse onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Perfect & More in opdracht van Buma Cultuur.
Jebroer breidt internationale repertoire uit met samenwerking Belgische Regi · 6 december 2019
Jebroer breidt zijn internationale repertoire uit met een samenwerking met de wereldberoemde Belgische DJ Regi. Nadat ze elkaar al eerder in de wandelgangen hadden gesproken vond Regi de perfecte Jebroer-melodie, Jebroer voegde daar zijn kenmerkende topline aan toe. Het resultaat was 'Rebel', een track met sterke beats en Nederlandstalige rap.

Uitgaansagenda Jebroer

Malelions · Indoor Festival (uitgesteld)310 AppicCHV NoordkadeVeghel
BIGGI, Creeps, Dave Roelvink, Diaz & Bruno, Freddy Moreira, Iceman, Jebroer, Jon Costa, Outsiders, Ruben Vitalis, Sjaak, The Relics, XL Live Entertainment
Rave (!) Against the Machine · JebroerMelkwegAmsterdam
Jebroer
Fcknye11 AppicPaleis 12Brussel
999999999, Alkpote, Angerfist, Bekar, Belik Boom, BillX, Blastoyz, Caballero, Dr. Peacock, Estasia, Folamour, Glitter, Graviity, Hamza, I Hate Models, Jacid0rex, JeanJass, Jebroer, Joachim Pastor, Josman, en nog 28 andere artiesten → (nog niet compleet)
Vasteloavend Festival8 bezoekersMusic DomeKerkrade
Adaro, Beppie Kraft, Big Benny, Danny Pouwels, De Nachtvlinders, Fenomeno, Frans Theunisz, Gil-T, Jebroer, Mental Theo, Mr. Polska, Nicolas Fünzig, ZEFF
Airbeat-One Festival · Destination Italy 3 teaser · Phase 1 Line-up Release · Airbeat-One Festival · 2022 (0:59)
trailer · Line-up Release Phase 2 · Airbeat-One Festival · 2022 (2:45)
teaser · lineup phase 2 · Airbeat-One Festival · 2022 (2:45)
30 bezoekersAirport Neustadt-GleweNeustadt-Glewe
Bass Modulators, Code Black, Gestört aber GeiL, Jebroer, Korsakoff, Miss K8, Mystery Guest, Neelix, Paul Elstak, Yves V (nog niet compleet)
Fantasia Festival18 bezoekersFestivalweide Hamme-ZoggeHamme
Cherry Moon Legends, Chucky, DiMaro, Franky Jones, Ghost, Hard Driver, Jan Vervloet, Jaydee, Jebroer, Laidback Luke, Lost Identity, MANDY, Maori, Mark with a K, MATTN, PartyShakerz, Ran-D, Robert Falcon, Sub Zero Project, The Mackenzie (nog niet compleet)
6 november 2021
Foto's, Høtspot Festival, 6 november 2021, Universiteit Twente, Enschede
4 september 2021
Foto's, Sunset Festival, 4 september 2021, Lilse Bergen, Lille
11 augustus 2019
Foto's, Dutch Valley, 11 augustus 2019, Spaarnwoude, Spaarnwoude
13 oktober 2018
Foto's, Lunatixx, 13 oktober 2018, Goffertpark, Nijmegen
1 juli 2018
Foto's, WiSH Outdoor, 1 juli 2018, Festivalterrein de Aa, Beek en Donk
2 juni 2018
Foto's, The Flying Dutch, 2 juni 2018, Havenpark, Amsterdam
22 oktober 2013
Foto's, Nightlife Awards, 22 oktober 2013, Studio A12, Bunnik