Partyflock
 
Mr. Polska
19 oktober 2020
NaamDominik Wlodzimierz Groot
Functie367 × rapper
Geslachtman
AliasPolski
Geboortedatum
Leeftijd34
HerkomstPolen Polen
WoonachtigNederland Nederland
Genreship hop
Linksfacebookpageinstagramsnapchatsoundcloudspotifyxwikipediayoutube
Ook herkend als
  • Mr Polska

Biografie

Dominik Wlodzimierz Groot, oftewel rapper Mr. Polska, zag op 20 juli 1989 in het PoolseTorún het levenslicht. Mr. Polska werd geboren als zoon van Poolse ouders. Zijn achternaam was dan ook Czajka. Toen hij drie jaar oud was scheidden zijn ouders en emigreerde hij met zijn moeder naar Nederland om daar een nieuw leven te beginnen. Zijn moeder trouwde met een Nederlandse man en zo kwam Mr. Polska aan zijn Nederlandse achternaam ('Groot'). Hij groeide op in Utrecht, maar kwam ook nog ieder weekend in Polen dankzij het werk van zijn moeder, die stewardess was. Mr. Polska was al jong bezig met muziek en teksten schrijven. Zijn droom was om de beste rapper van zowel Nederland als Polen te worden.
Interview
Appic & Partyflock's Q&A met Mr. Polska · 5 mei 2020
Mr. Polska kan net als alle andere artiesten op dit moment geen shows meer geven. Toch zit deze snoller niet stil! en is hij hard aan werk aan zijn Poolse album. Lees hoe Mr. Polska deze tijd doorbrengt in de Q&A met Appic & Partyflock:
Nieuws
Na een moeilijke periode kan The Boy Next Door weer het doen wat hij het liefste doet: van optreden naar optreden leven op alle festivals deze zomer. Om dit te vieren brengt de DJ vandaag zijn single 'Niet Helemaal Lekker (Bennie)' uit, samen met niemand minder dan Mr. Polska en MocroManiac. De mannen kennen elkaar al een tijdje uit de scène en staan samen gegarandeerd voor een keiharde beuker. 'Niet Helemaal Lekker (Bennie)' komt uit via Kill Your Darlings en is vanaf vandaag beschikbaar op alle online streamingplatforms.
Jebroer en Mr. Polska veroorzaakten begin april chaos met hun unieke release 'Kort en Klein', maar de heren zijn nog lang niet klaar! Vrijdag brachten zij hun keiharde single 'Nog Een Beetje' uit, waarin weer volop gebeukt gaat worden. Vandaag is het tijd voor de videoclip en waar de mannen in de vorige clip te zien waren als medewerkers van een sloopbedrijf, zijn ze nu in actie als BOA's die je feestje komen onderbreken.
Acht jaar na het verschijnen van hun gezamenlijke track 'Hoesten Als Bejaarden' maken Jebroer en Mr. Polska nu een unieke comeback met hun legendarische Nouveau Riche sound.

soundcloud Recente muziek

spotify Muziek

22 oktober 2013
Foto's, Nightlife Awards, 22 oktober 2013, Studio A12, Bunnik
16 november 2012
Foto's, Bam Party, 16 november 2012, Rodenburg, Beesd

1 waardering

Snobbie :vaag:
awesome!

9 opmerkingen

Swagger(n)

:kots:
Berghuis :) Vette track!
Official D-master
Artiest {SHOWLIST artist 67496, 34533, 169299, 45920}
Uitspraak van Tha Fristy op donderdag 22 september 2011 om 10:48:
Berghuis Vette track!

zeker dikke track
Mr. Polska & Boaz v/d Beatz - Hausa Wausa
BamParty In rodenburg was hard!! Respect man voor deze leuke avond namena me maten en ik
Beter kom je ook eens naar Friesland ;-)