Partyflock
 

Top Notch

afbeelding Top Notch
label
SiteSite top-notch.nl
AdresSloterkade 111
Amsterdam
Nederland
KvK33269308
Oprichting1995
Aanwezigheidfacebookpageinstagramspotifyyoutube
Genres
hip hop
Concept
Nieuws
Voor Edison Pop 2021 zijn Top Notch en Noah's Ark hofleverancier gebleken. De afgelopen dagen werd bekend gemaakt dat maar liefst vijf artiesten met zeven nominaties kans maken op een Edison in vijf verschillende categorieën.
Winne is voor velen een inspiratiebron, binnen de muziekwereld en ver daarbuiten. Dat hij ook zeer maatschappelijk betrokken is liet hij in 2009 al zien op de mixtape So So Lobi (alleen maar liefde), waarop hij met Patta en Top Notch en een unieke line-up aan artiesten de boodschap van liefde verspreidde. In 2020 is dat volgens hem harder nodig dan ooit. Vandaag verschijnt daarom het vervolg; So So Lobi 2. Top Notch zette een schrijverskamp op waar in totaal meer dan 30 artiesten in bijzondere combinaties werden samen gebracht. Winne en Yung Nnelg zijn te horen naast veteranen als Sticks, Adje en Akwasi, maar ook gevestigde namen zoals Jonna Fraser, Ray Fuego en Broederliefde en upcoming sterren S10, sor, ADF Samski en Zwangere Guy. Op het album strijden ze samen voor gelijkheid en vieren ze de kleurrijkheid van de hiphopscene, waarbij diversiteit en inclusiviteit centraal staan.
$hirak en Bokoesam zijn, naast collega's, al meer dan zeven jaar vrienden. Het is ook niet de eerste keer dat ze samenwerken. Zo maakten ze eerder de succesvolle singles 'Mijn Schuld' en 'Go Go Club'. Laatstgenoemde single was tevens de reden en grote inspiratie om meer muziek samen te maken. Toen ze weer samen de studio indoken om een dancehall track te maken ontstond er al snel een hele EP. 'Go Go Club (Vol. 1)' is het eerste project dat wordt uitgebracht onder het nieuwe label van Jack $hirak genaamd Maison $hirak. Al eerder verschenen de singles 'Laat' en 'Bumpa 2 Bumpa' van het project, vandaag is de video voor 'Boring Girl' uitgekomen en is de gehele 8-tellende EP.
Het eerste seizoen van Mocro Maffia werd twee jaar geleden meteen een gigantische hit bij Videoland met enorm hoge kijkcijfers. Vanaf het begin was er een nauwe link met artiesten uit de rapscene en bood Mocro Maffia nieuw talent een kans - één van de succesformules van de serie. Dit deden zij zowel met acteur en hoofdpersonage Oussama Ahammoud ('Muis' in de serie) als met verschillende artiesten. Zo heeft Sevn Alias in beide seizoenen de rol van 'Stille' vertolkt en was Woenzelaar te bewonderen als 'Belg' in het eerste seizoen. 1
Het was een formidabel jaar voor Zwangere Guy, de artiestennaam van Gorik van Oudheusden uit Brussel. Zijn op Top Notch verschenen debuutalbum 'Wie is Guy?' kwam binnen op de eerste positie, in navolging waarvan hij een verpletterende indruk achterliet op grote festivals als Dour, Lowlands en Down The Rabbit Hole.
Vandaag brengt Fresku zonder enige aankondiging zijn nieuwe album uit. In 16 nummers neemt hij zijn luisteraars op 'In Het Diepe' mee in een emotionele achtbaan. Op het album gaat hij terug naar zijn roots en hoor je hem voor het eerst papiaments zingen. Ook deelt hij veel persoonlijke hoogte- en dieptepunten, zoals de gezondheid van zijn zoontje. Het album draagt hij op aan zijn overleden oma waar hij vroeger mee woonde op Curaçao. 6
Vorig jaar december startte 'Arjen Lubach Live!' - een theatertournee waarin Arjen met een eigen voorstelling langs 140 zalen trok. De comedyshow bevatte ook veel muziek, wat zorgde voor de nodige reacties vanuit het publiek en media. Zo sprak De Telegraaf over "ijzersterke raps" en noemde NRC "de hilarische rap over de ex-minnares van Baudet het hoogtepunt van de cabetershow". Reden voor Arjen om het nummer officieel uit te brengen via Top Notch. 1
Welkom in Amsterdam, welkom op Appelsap. Een viering van de plek en voedingsbodem waarop een hele cultuur kan bloeien. Een cultuur die inmiddels geworteld is en groter is dan haar eigen dromen.
Op zaterdag 10 augustus vindt in Flevopark Amsterdam de 19e editie van Appelsap plaats. Maleek Berry, Wilde Westen, Rimon, Flohio, Ares, Idaly, BenjiFlow, Snelle, Abstract en Colorful Soundsystem zijn de eerste tien namen die Appelsap heeft bekend gemaakt.
Vandaag maken Appelsap en boekingsagentschap Topbillin' bekend dat ze de handen ineenslaan. Appelsap is het eerste en langstlopende Hiphopfestival van Nederland en Topbillin' de eerste boeker gespecialiseerd in urban en hiphop. Het agentschap vertegenwoordigt namen zoals De Jeugd van Tegenwoordig, Bizzey, Jonna Fraser, Adje en Yung Felix. Appelsap vindt dit jaar plaats op 10 augustus in het Flevopark en de kaartverkoop start aanstaande vrijdag om 12:00 uur