Partyflock
 
foto Josylvio
NaamJoost Theo Sylvio Yussef Abdelgalil Dowib
Functierapper
Geslachtman
Alias3Robi
Geboortedatum
Leeftijd29
HerkomstNederland
Genreship hop
Aanwezigheiddiscogsfacebookpageinstagramsoundcloudspotifywikipediayoutube

Biografie

Josylvio is a Dutch rapper of both Dutch and Egyptian descent, from Naarden, North Holland, the Netherlands, rapping in Dutch.
Nieuws
Josylvio met hiphop-album op #1 in de hitlijsten · 1 februari 2021
Eén week na het uitbrengen van zijn vijfde studio-album is Josylvio met grote voorsprong op 1 gekomen in de albumcharts. Dit is al de derde keer in zijn carrière dat er een album bovenaan de hitlijsten staat. Op het album rapt Josylvio met succes op kenmerkende wijze over jaren '90 beats. Meteen na het uitbrengen van zijn album kwamen maar liefst 12 singles in de Single Top 50 te staan. 'Abu Omar', Arabisch voor 'Vader van Omar' verwijst naar zijn vaderschap.
Josylvio dropt met Abu Omar een echt hiphop-album · 22 januari 2021
Na vier succesvolle soloplaten, twee compilatie-albums met zijn Hella Cash Gang, twee nummer 1-albums en vier nummer 1-hits, brengt Josylvio (Joost Theo Sylvio Youssef Abelgalil Dowib, 1992) vandaag zijn vijfde studio-album 'Abu Omar' uit. Op 'Abu Omar' (Arabisch voor 'vader van Omar') komen de kenmerkende flows van Josylvio's eerdere albums als 'Ma3seb' en '2 Gezichten' samen met zijn liefde voor West Coast Hiphop, geïnspireerd door onder anderen Tupac, Snoop Dogg en Future.
KA geeft ijzingwekkende behind the scenes van het straatleven op debuutalbum · 4 december 2020
KA heeft zich sinds zijn introductie bij 101Barz in een rap tempo gemanifesteerd als de stem van de straat. Met zijn rokerige zware stem omschrijft de jonge rapper een leven dat de meeste mensen alleen maar kennen van films of documentaires. En niet zonder succes, KA trekt met zijn unieke verhalen miljoenen luisteraars en kijkers. Nadat hij in 2018 te horen was op het compilatie-album van Josylvio's label Hella Cash bracht hij de goed ontvangen videoclip van 'Weersvoorspelling' uit. Daarna bleef hij in beweging met o.a. de singles 'Amsterdam', 'Goed Fout' en 'Daar Met Jou'. Vandaag is het tijd voor zijn debuutalbum Behind The Scenes.
Josylvio houdt zijn gage voor optredens laag voor clubeigenaars en fans · 4 november 2020
Josylvio houdt de gage die hij voor optredens vraagt bewust laag. De rapper wil niet dat clubeigenaars en fans met te hoge kosten worden opgezadeld, vertelt hij in een dinsdag verschenen gesprek met Andy van der Meijde.
Josylvio brengt tweede verzamelalbum van zijn label uit · 13 maart 2020
Dat Josylvio één van de grootste en meest ambitieuze artiesten is van Nederland heeft hij de afgelopen tijd ruimschoots bewezen. Vorige maand sleepte hij een Edison in de wacht voor 'Beste Hiphop', momenteel schittert hij in de nieuwe film Suriname, vorig jaar bracht hij zijn album 'Gimma' uit die de gouden status behaalde en in 2018 was hij de meest gestreamde artiest van Nederland. Datzelfde jaar is hij ook zijn eigen label gestart: 'Hella Cash'. Met hits als 'Voorbij' en 'Streets' maakte het grote publiek via het verzamelalbum 'Hella Cash Gang Vol. 1' in één klap kennis met de artiesten Ashafar, Moeman en KA, die sindsdien niet meer weg te denken zijn uit de Nederlandse muziekscene. Nu is daar het vervolg. Luister 'Hella Cash Gang Vol. 2' hier.

Uitgaansagenda Josylvio

PrivilegeIKONAntwerpen
Bryan MG, Josylvio
Sappig & WildClub BluRotterdam
Elias Chainboy, Jayh Martina, Josylvio, Laurent, Saaff
TIKTAK · New Years Eve teaser · City Announcement · TIKTAK · 2021 (0:31)
MaassiloRotterdam
ADF Samski, Afro Bros, Antoon, April Grey, Ashafar, Babel-Ish, Bilal Wahib, Bizzey, ChildsPlay, Devarsity, Farson, Irwan, JIMMY., Johnny 500, Joshua Khane, Josylvio, Kevin, Kris Kross Amsterdam, Lotte, Miguell Kaidel, en nog 4 andere artiesten →
Paaspop uitverkocht teaser · Paaspop · 2022 (0:48)
666 bezoekersManege De MolenheideSchijndel
80's Verantwoord, André Hazes, Bad Nerves, Best of Flipper Disco, Bizzey, Daan van der Hoeven, Danny Vera, Daveson Ignatia, De Zingende Schlager, Doe Maar Danny, DOOL, Duncan Laurence, Elvana, Fanfaraoke, FeestDJRuud, Freddy Moreira, Froukje, Hanba!, Hang Youth, Jeroens Clan, en nog 41 andere artiesten → (nog niet compleet)
After MorninMusic DomeKerkrade
Antoon, Broederliefde, Josylvio
Oranje Koningsdag605 bezoekersMijnbouwwegAmersfoort
Ballantine, Bram Krikke, De Jeugd van Tegenwoordig, Dieux Pére, FeestDJRuud, George Felix, Henkie T, Het Feestteam, Jahwin, Josylvio, Mesto, Rockefellababe, Sick Individuals, Vunzige Deuntjes, Yung Felix
Summerpark Festival 2 teaser · Summerpark Festival · 2022 (1:01)
trailer · Summerpark Festival · 2022 (1:01)
WIN
540 bezoekersAlmeerderstrandAlmere
Alex Rueda, Amber, Benny Rodrigues, Brody Fox, Chelina Manuhutu, Comrade Winston, D-Jay, De Sluwe Vos, Devarsity, DIDA, Dopebwoy, Egbert, FLAVA, Franky Rizardo, Freddy Moreira, Frenna, Guilty, HONEY SST, Irwan, Jesse Maas, en nog 24 andere artiesten →
Crazy Sexy Cool Festival39 bezoekersZuiderparkRotterdam
Broederliefde, Dyna, Frenna, Jonna Fraser, Josylvio, Lieve Jongens, Lil Kleine, Poke, Rolf Sanchez, Snelle, Tabitha, The Partysquad (nog niet compleet)
Dutch Valley #10 uitverkocht 2 teaser · Dutch Valley · 2022 (0:31)
teaser · Headliners · Dutch Valley · 2022 (0:07)
538 bezoekersRecreatiegebied SpaarnwoudeSpaarnwoude
André Hazes, Anouk, Broederliefde, Cho, FeestDJRuud, Jan Smit, Josylvio, Kris Kross Amsterdam, Snollebollekes, Tino Martin, Wolter Kroes (nog niet compleet)