Partyflock
 
Josylvio
10 december 2022
NaamJoost Theo Sylvio Yussef Abdelgalil Dowib
Functie259 × rapper
Geslachtman
Alias3Robi
Geboortedatum
Leeftijd32
HerkomstNederland Nederland
Genreship hop
Linksfacebookinstagramsoundcloudspotifywikipediayoutube

Biografie

Josylvio is a Dutch rapper of both Dutch and Egyptian descent, from Naarden, North Holland, the Netherlands, rapping in Dutch.

Nieuws

Eén week na het uitbrengen van zijn vijfde studio-album is Josylvio met grote voorsprong op 1 gekomen in de albumcharts. Dit is al de derde keer in zijn carrière dat er een album bovenaan de hitlijsten staat. Op het album rapt Josylvio met succes op kenmerkende wijze over jaren '90 beats. Meteen na het uitbrengen van zijn album kwamen maar liefst 12 singles in de Single Top 50 te staan. 'Abu Omar', Arabisch voor 'Vader van Omar' verwijst naar zijn vaderschap.
Na vier succesvolle soloplaten, twee compilatie-albums met zijn Hella Cash Gang, twee nummer 1-albums en vier nummer 1-hits, brengt Josylvio (Joost Theo Sylvio Youssef Abelgalil Dowib, 1992) vandaag zijn vijfde studio-album 'Abu Omar' uit. Op 'Abu Omar' (Arabisch voor 'vader van Omar') komen de kenmerkende flows van Josylvio's eerdere albums als 'Ma3seb' en '2 Gezichten' samen met zijn liefde voor West Coast Hiphop, geïnspireerd door onder anderen Tupac, Snoop Dogg en Future.
KA heeft zich sinds zijn introductie bij 101Barz in een rap tempo gemanifesteerd als de stem van de straat. Met zijn rokerige zware stem omschrijft de jonge rapper een leven dat de meeste mensen alleen maar kennen van films of documentaires. En niet zonder succes, KA trekt met zijn unieke verhalen miljoenen luisteraars en kijkers. Nadat hij in 2018 te horen was op het compilatie-album van Josylvio's label Hella Cash bracht hij de goed ontvangen videoclip van 'Weersvoorspelling' uit. Daarna bleef hij in beweging met o.a. de singles 'Amsterdam', 'Goed Fout' en 'Daar Met Jou'. Vandaag is het tijd voor zijn debuutalbum Behind The Scenes.
Josylvio houdt de gage die hij voor optredens vraagt bewust laag. De rapper wil niet dat clubeigenaars en fans met te hoge kosten worden opgezadeld, vertelt hij in een dinsdag verschenen gesprek met Andy van der Meijde.
Dat Josylvio één van de grootste en meest ambitieuze artiesten is van Nederland heeft hij de afgelopen tijd ruimschoots bewezen. Vorige maand sleepte hij een Edison in de wacht voor 'Beste Hiphop', momenteel schittert hij in de nieuwe film Suriname, vorig jaar bracht hij zijn album 'Gimma' uit die de gouden status behaalde en in 2018 was hij de meest gestreamde artiest van Nederland. Datzelfde jaar is hij ook zijn eigen label gestart: 'Hella Cash'. Met hits als 'Voorbij' en 'Streets' maakte het grote publiek via het verzamelalbum 'Hella Cash Gang Vol. 1' in één klap kennis met de artiesten Ashafar, Moeman en KA, die sindsdien niet meer weg te denken zijn uit de Nederlandse muziekscene. Nu is daar het vervolg. Luister 'Hella Cash Gang Vol. 2' hier.
Vandaag dropt Josylvio zijn album 'Gimma'. Van het album werden eerder onder andere de nummers 'Vroeger', 'Waarom Zoeken Naar Liefde' en 'Cake' al uitgebracht. Hij werkte samen met household namen zoals Frenna, Hef, Idaly, Mula B en Kevin. De producties van het album komen van onder andere Esko, Monsif en Jack $hirak. Gisteravond vierde hij de album release in zijn eigen pop-up casino in Amsterdam.
Met een groot verschil ten opzichte van de nummer twee pakt Josylvio deze week de nummer 1-positie in de GfK Dutch Album Top 100. Dat doet hij met zijn nieuwste album 'Hella Cash', dat is vernoemd naar zijn bij Topnotch ondergebrachte eigen platenlabel. 5