Partyflock
 
foto Lijpe
NaamAbdel Achahbar
Functierapper
Geslachtman
Geboortedatum
Leeftijd27
HerkomstNederland
Genreship hop
SiteSite lijpemusic.nl
E-mailcontact@lijpemusic.nl
BoekingenSite top-notch.nl
Aanwezigheiddiscogsfacebookpageinstagramsnapchatsoundcloudspotify

Biografie

Lijpe is een rapper afkomstig uit het dorp Maarssen dat vlakbij Utrecht ligt. Hij heeft zich in korte tijd bewezen met sterke tracks, diverse optredens en populaire sessies. Met de video bij het nummer 'Ogen In Je Rug', geschoten in Marokko, oogstte Lijpe veel lof.

Befaamde rapper Kempi was de eerste die het opperhoofd van Top Notch, Kees de Koning, op Lijpe wees. Sindsdien houdt Kees hem in de gaten, met veel bewondering voor de creativiteit en ondernemerschap van Lijpe.
Nieuws
Zeven Edison Pop nominaties voor Top Notch en Noah's Ark · 16 februari 2021
Voor Edison Pop 2021 zijn Top Notch en Noah's Ark hofleverancier gebleken. De afgelopen dagen werd bekend gemaakt dat maar liefst vijf artiesten met zeven nominaties kans maken op een Edison in vijf verschillende categorieën.
KA geeft ijzingwekkende behind the scenes van het straatleven op debuutalbum · 4 december 2020
KA heeft zich sinds zijn introductie bij 101Barz in een rap tempo gemanifesteerd als de stem van de straat. Met zijn rokerige zware stem omschrijft de jonge rapper een leven dat de meeste mensen alleen maar kennen van films of documentaires. En niet zonder succes, KA trekt met zijn unieke verhalen miljoenen luisteraars en kijkers. Nadat hij in 2018 te horen was op het compilatie-album van Josylvio's label Hella Cash bracht hij de goed ontvangen videoclip van 'Weersvoorspelling' uit. Daarna bleef hij in beweging met o.a. de singles 'Amsterdam', 'Goed Fout' en 'Daar Met Jou'. Vandaag is het tijd voor zijn debuutalbum Behind The Scenes.
Lijpe brengt zijn 'Dagboek' uit · 12 juni 2020
De afgelopen weken werd er al gehint naar nieuwe muziek van Lijpe. Rondom Utrecht waren er posters te zien met enkel de vraag erop: "Wanneer Lijpe?". Een verwijzing naar een veelvoorkomende comment op social media van zijn indrukwekkende fanbase. De vraag wordt vandaag beantwoord met een gloednieuw album: 'Dagboek'. Dat Lijpe tot een van de meest gewaardeerde artiesten van de hiphop scene behoort heeft hij o.a. te danken aan zijn hoge productiviteit. Sinds 2015 bracht hij elk jaar een album uit, waardoor hij in 2018 met maar liefst vijf albums in de charts stond. Al eerder waren van dit nieuwe album de persoonlijke singles 'Mijn Story' en 'Alleen Soms' te beluisteren. Laatstgenoemde single kwam afgelopen zaterdag op nummer 3 binnen in de Single Top 100.
muziekvideo
Selfmade
Top Notch
producer: Trobi
muziekvideo
Droom
Top Notch
producer: $hirak
muziekvideo
Van De Buurt
Top Notch
producers: Salinsounzz, MB
muziekvideo
Mansory
Top Notch
producers: Vanno, Trobi
muziekvideo
Langzaam
Noah's Ark
producer: $hirak
muziekvideo
Alleen Soms
Top Notch
producer: Serop
muziekvideo
Mijn Story
Top Notch
producer: JasonXM
anthem
Kilometers
producer: Spanker