Partyflock
 

Maassilo

op de kaart
Maassilo
20 oktober 2022
AdresMaashaven Zuidzijde 1 – 2
3081 AE
Rotterdam
Nederland
Telefoon+31 10 4762452
SiteSite maassilo.com
E-mailinfo@maassilo.com
Linksfacebookpageinstagramsoundcloudtiktokx
Capaciteit4500
Minimumleeftijd18
Opvolger van Now&Wow.
Onderdelen
Medewerkers

Informatie

De Maassilo: Een 100 jaar oude graansilo als unieke en karakteristieke evenementenlocatie met vijf verschillende zalen!

De Maashaven in Rotterdam is van oudsher een haven voor graanoverslag. Voor opslag van het graan werd in 1906 de Maassilo gebouwd. Aan de buitenkant reusachtig en indrukwekkend. Binnen nog steeds herkenbaar als graansilo, maar volledig verbouwd en ingericht als evenementenlocatie met alle denkbare voorzieningen. Vijf zalen die afzonderlijk of in combinatie beschikbaar zijn, geoutilleerd met licht, geluid & projecties. Geschikt vanaf 100 tot 6.000 personen.

Al jaren is de Maassilo een van de bekendste clubs van ons land waar je absoluut een keer geweest moet zijn in je leven!
Boek een overnachting in of in de buurt van Maassilo via Booking.com.

Nieuws

Moonglow
26 februari 2024
Bij Moonglow maak je een ontdekkingstocht door diverse genres van Afrikaanse muziek, met speciale aandacht voor Amapiano, Afrotech, Afrohouse en Afrobeats. Deze muziekstijlen vertegenwoordigen niet alleen verschillende muzikale trends, maar vormen ook een levendige weergave van de culturele en muzikale diversiteit van het Afrikaanse continent.
Grotesque In Concert
26 januari 2024
Vrijdag 3 mei mag met super dikke marker in jouw feestagenda geblokt worden. Op die avond zien we namelijk de rentree van Grotesque in Concert! De grote zaal van de Rotterdamse Maassilo zal het ultieme decor worden van een spectaculaire audiovisuele showcase. Wie er deze avond op het grote podium zal staan houdt de organisatie door strikte afspraken nog geheim,
TIKTAK New Year's Eve keert terug naar AFAS LIVE in Amsterdam én de Maassilo in Rotterdam! Al jarenlang het grootste event met de allerdikste countdown shows! Bereid jezelf voor op een spectaculaire avond vol met champagne, de populairste artiesten, vuurwerk en de dikste hits!
Annihilation
20 april 2023
W&M Events trekt 6 mei alles uit de kast om de tweede editie van Annihilation tot een succes te brengen. Na een succesvolle eerste editie in Club Rodenburg heeft het nieuwe uptempo concept alle verwachtingen overtroffen. De eerste editie was ruim uitverkocht en de verwachting is dat ook deze editie in Club Maassilo weer uit gaat verkopen.
Villa Achterdeur
1 februari 2023
Dat had je niet verwacht hè? Na al die jaren weer eens wat te lezen over Villa Achterdeur? En dan is het ook nog eens spectaculair nieuws! 1
Op woensdag 26 april keert TIKTAK Kingsnight terug naar de Maassilo in Rotterdam voor het gezelligste Koningsnacht event van dit koninkrijk! Verwacht een zee van oranje geklede partygangers en vele live optredens van de grootste Nederlandse pop en urban namen. De volledige line-up wordt eind januari bekend gemaakt.
010 Classics is al sinds jaar en dag het evenement dat je mee terugneemt naar de eerste elektronische dance muziek, deze keer met maar liefst 3 Areas. Rotterdam was begin jaren negentig een walhalla voor houseliefhebbers. De stad aan de Maas is de bakermat van de housemuziek, en daarmee dus de thuishaven van 010 Classics. Als we de organisatie vragen wat 010 Classics precies inhoudt geven ze aan dat 010 Classics niet goed te vangen is in woorden. Het is een gevoel. Rauw en industrieel, het ultieme Rotterdamse gevoel dus. Niet lullen maar poetsen. De imposante en industriële Maassilo is hier het perfecte decor voor.
De voorbereidingen zijn in de afrondende fase. Een half jaar lang hebben we weer alles op alles gezet om de Maassilo om te kunnen toveren tot een volwaardig feestpaleis. En we hebben er weer ongelooflijk veel zin in.
Nog maar 16 dagen te gaan en dan barst het feest weer los in de Rotterdamse Maassilo. 3 sfeervol aangeklede area's met een superfijne mix van headliners en outsiders die je wel eens enorm zouden kunnen verrassen. Zaterdag 10 december staat sneller voor de deur dan je denkt en dus zijn wij benieuwd of jij jouw typische jaren 80 outfit al gescoord hebt.
TIKTAK New Years Eve verkoopt al jaren volledig uit. Op zaterdag 31 december keert TIKTAK terug naar AFAS Live in Amsterdam en de Maassilo in Rotterdam met de grootste countdown show tot nu toe! Antoon, Bilal Wahib, Flemming, Kevin, Kris Kross Amsterdam, Cristian D, Idaly en vele anderen staan op de line-up.
Het Grotesque Indoor Festival strijkt in december neer in de Rotterdamse Maashaven voor de officiële editie van 2022. Met 'Back to the 80's' in de aankondiging heeft het team weer een zeer vermakelijk thema verzonnen en verwacht wordt dat het grote publiek hier zonder twijfel raad mee weet. Markeer de datum dus gauw in je agenda; zaterdag 10 december gaat het gebeuren! 2
De Rotterdamse Maassilo ziet in december het Grotesque Indoor Festival terugkeren voor de officiële editie van 2022. Met 'Back to the 80's in de aankondiging heeft het team weer een aansprekend thema verzonnen en verwacht wordt dat het grote publiek hier zonder twijfel raad mee weet. Markeer de datum dus gauw in je agenda; zaterdag 10 december gaat het gebeuren! 2
Jessie Ware komt zondag 31 juli naar Milkshake Festival op het Westergasterrein in Amsterdam. De Engelse singer-songwriter maakt haar opwachting op de Supertoys Stage op zondag op het tweedaagse festival. Jessie Ware heeft met haar albums en singles in het Verenigd Koninkrijk diverse Top 10-noteringen op haar naam staan. Bovendien leverde de tekstuele bijdragen aan nummers van onder anderen Ed Sheeran.
Jaaa! Het gaat gewoon gebeuren! Zaterdag 9 april aanstaande, eindelijk! We hebben er zo lang naar uit gekeken en misschien zelfs wel getwijfeld of er ooit betere tijden zouden komen. Maar nu, ja nu hebben we echt groen licht en dat betekent dat we met zijn allen eindelijk weer samen gaan komen voor dat wat alweer de 10e editie van het Grotesque Indoor Festival genoemd mag worden.
Op dinsdag 26 april komt TIKTAK Kingsnight eindelijk weer terug naar de Maassilo in Rotterdam. Bereid je voor op spectaculaire optredens van de populairste rappers en DJ's van ons koninkrijk, waaronder de Rotterdamse rapformatie Broederliefde en hitmachines Antoon, Bilal Wahib, Bizzey en Cho!
Lang leve de koning! En lang leve TIKTAK! Want op dinsdag 26 april komt TIKTAK Kingsnight terug naar de Maassilo. Bereid je voor op de populairste artiesten en DJ's van ons koninkrijk! Brak zijn op Koningsdag is een garantie, er is geen betere manier om de verjaardag van onze koning in te luiden.
Op vrijdag 31 december keert TIKTAK terug naar AFAS Live in Amsterdam en de Maassilo in Rotterdam met de grootste countdown show tot nu toe! Get ready voor het vetste Oud & Nieuw evenement van Nederland met grote namen zoals Ronnie Flex, Kevin, Bizzey, Kris Kross Amsterdam, Antoon en Lil Kleine!
Op vrijdag 31 december keert TIKTAK terug naar AFAS Live in Amsterdam en de Maassilo in Rotterdam met de grootste countdown show tot nu toe! Get ready voor het vetste Oud & Nieuw evenement van Nederland met de populairste artiesten van dit moment. Een zeer gelimiteerd aantal Early Bird Tickets zijn nu al verkrijgbaar, dus wees er snel bij voordat ze zijn uitverkocht.
Het voelt inmiddels als een eeuw geleden dat we met elkaar in de Maassilo stonden te dansen tijdens de Flower Power editie van GIF 2019. Maar wat een mooie, kleurrijke editie was dit. Met een vooruitziende blik hadden we al besloten om in 2020 een dag editie te gaan doen. Maar ja, 2020 is niet geworden wat we er allemaal van hadden gehoopt. Nu afgelopen week bekend is geworden dat we tot 75% vulling kunnen in de Maassilo, geeft dit ons hèt vertrouwen om er 200% voor te gaan om met het 'Wild Wild West' thema weer een editie neer te zetten die jullie lang bij zal blijven.
De Zuid-Afrikaanse dj en producer Black Coffee komt met zijn Europese clubtour naar de Maassilo in Rotterdam. Black Coffee heeft met zijn afro-house meerdere awards gewonnen en mag zich tot de top van de muzikanten in zijn genre rekenen. De kaartverkoop voor deze show start aanstaande vrijdag 2 juli om 12:00 uur.
Fans van Lil Kleine krijgen zondag 23 augustus twee keer de mogelijkheid om hun idool weer eens te zien optreden. In de Maassilo in Rotterdam presenteert E&A Events een tweetal 'all ages seated concerten'. 4
Op vrijdag 31 juli is Ronnie Flex de muzikale gastheer van een avondvullend programma in De Maassilo in Rotterdam, gepresenteerd in samenwerking met E&A Events. Tussen 20.00 en 01.00 uur verzorgt hij diverse optredens voor de gasten, die bovendien kunnen genieten van een viergangendiner, inclusief een fles champagne, geserveerd door Famous Flavours.
Op vrijdag 7 en zaterdag 8 augustus komt Tino Martin met een liveband naar de Maassilo in Rotterdam, waar hij in samenwerking met E&A Events en Studio One een volledige avond met diner verzorgt. Quido van de Graaf reist als support act mee naar Rotterdam. Bovendien worden de gasten verwend met een viergangendiner.
Xander de Buisonjé is 19 juli jarig en gaat, in samenwerking met E&A Events, zijn verjaardag uitgebreid vieren. Op donderdag 16 en vrijdag 17 juli in NOVA Amsterdam en zaterdag 18 en zondag 19 juli in Maassilo Rotterdam, is Xander gastheer van een avondvullende dinnershow, onder de noemer Xander's birthday weekend. 2
De mannen van Broederliefde vormen het hoofdgerecht op zaterdag 11 juli in de Maassilo in Rotterdam. Gasten kunnen tussen 20.00 tot 01.00 uur tijdens een avondvullend programma genieten van een hoogstaand culinair viergangendiner, waarbij de eerste gang om 21.00 uur wordt geserveerd. Broederliefde verzorgt tussen de gangen door diverse optredens. De Rotterdamse formatie speelt daarmee een 'thuiswedstrijd'.
Dries Roelvink is op vrijdag 10 juli in de Maassilo gastheer van The Dinnershow. In een avondvullend programma verzorgt hij diverse optredens tussen de gangen van een hoogstaand culinair menu door. The Dinnershow is geopend van 20.00 tot 01.00 uur, terwijl de eerste gang van het diner rond 21.00 uur wordt geserveerd.
Berget Lewis presenteert, in samenwerking met E&A Events, The Grapevine. Gedurende vier avonden verzorgt zij tussen 20.00 en 01.00 uur diverse optredens in een unieke intieme setting. Dat gebeurt op 9 & 10 juli in NOVA in Amsterdam en op 25 & 26 juli in De Maassilo in Rotterdam. Het geheel wordt in Amsterdam omlijst met een viergangendiner van sterrenchef Dennis Huwaë. De eerste gang wordt om 21.00 uur geserveerd. Tafels zijn vanaf nu te reserveren via www.grapevinenight.nl?utm_source=2xpr&utm_medium=partyflock. De minimumleeftijd voor dit evenement is 18 jaar.
Lil Kleine is op vrijdag 3 en zaterdag 4 juli te vinden in Maassilo Rotterdam met The Copacabana. Tussen 20.00 en 01.00 uur worden de gasten, binnen de geldende RIVM-regels voor de anderhalve metersamenleving, getrakteerd op een avond met hoogwaardige catering, terwijl een DJ voor de muzikale ondersteuning zorgt. Uiteraard verzorgt Lil Kleine iedere avond een live optreden voor zijn bezoekers. Het nieuwe Dinner & Dance-evenement was eerder van 4 tot en met 7 juni te beleven in NOVA in Amsterdam.
Alweer meer dan een maand geleden vond in de Maassilo het Grotesque Indoor Festival plaats. Wederom een waanzinnig festijn waarin de organisatie heeft laten zien waarom het al jaren de prestigieuze titel 'beste indoor festival' draagt. Lang tijd om na te genieten is er echter niet, want het vizier staat alweer gericht op de editie van 2020. Op zaterdag 12 december daalt het circus van Grotesque weer neer in Rotterdam. Het thema van 2020; Wild Wild West! Zet 'm in je agenda.
Kings of Clubbing
4 december 2019
Met nog iets meer dan een week te gaan zijn in Rotterdam de voorbereidingen voor Kings of Clubbing in volle gang. Tijdens het Grotesque Indoor festival host de organisatie weer een überdikke clubstage. Afgelopen editie bleek de zwoele club area namelijk een gigantisch succes. De geprogrammeerde acts zijn ook nu weer superlekker. Met optredens van onder andere Housequake (Roog & Erick E), Jean en Rene Amesz kunnen alle remmen weer los!
3,2,1 en snoeihard gaan! Je bent van harte uitgenodigd om met ons tijdens oud en nieuw af te tellen op het grootste Indoor Festival van Nederland! Records worden verbroken, de beste artiesten van het moment zullen acte de présence geven én we hebben nog enkele verrassingen in petto! De klok tikt dus tel met ons af in één van de vijf steden waar TIKTAK, samen met Vunzige Deuntjes, van 2019 verleden tijd zal maken. 3
TIKTAK's succesvolle NYE feesten zijn terug in wederom vijf verschillende steden in Nederland. AFAS Live in Amsterdam, Breepark in Breda, Klokgebouw in Eindhoven, Maassilo in Rotterdam en Central Studios in Utrecht zijn dit jaar het decor van de meest spectaculaire afsluiter van 2019 en het beste begin van 2020.
3,2,1 en snoeihard gaan! Je bent van harte uitgenodigd om met ons tijdens Oud en Nieuw af te tellen op het grootste NYE Indoor Festival van Nederland! Records worden verbroken, de beste artiesten van het moment zullen acte de présence geven én we hebben nog enkele verrassingen in petto!
Op zaterdag 14 december gaat PT Events de uitdaging weer aan met een Flower Power editie van het Grotesque Indoor Festival in de Maassilo. Na 2 jaar op rij uitgeroepen te zijn als Nederlandse beste indoor festival zijn de verwachtingen natuurlijk hooggespannen. Om deze wederom te overtreffen zijn de voorbereidingen al in volle gang. Om het 10-jarig bestaan te vieren zal de organisatie extra bloemetjes buiten zetten!
Met een palet aan 21e-eeuws capaciteiten kleurt het Grotesque Indoor Festival de maashaven van Rotterdam tot een Woodstock-achtig paleis. Nederlands beste indoor festival van 2017 en 2018 brengt met haar 400ste radioshow weer een kleurrijk thema binnen de muren van de Maassilo: Flower Power Revival! De eerste namen zijn bevestigd en komen vandaag naar buiten.
Met een palet aan 21e -eeuws capaciteiten kleurt het Grotesque Indoor Festival de maashaven van Rotterdam tot een Woodstock-achtig paleis. Nederlands beste indoor festival van 2017 en 2018 brengt met haar 400ste radioshow weer een kleurrijk thema binnen de muren van de Maassilo: Flower Power Revival! De eerste namen zijn bevestigd en komen vandaag naar buiten.
Aanstaande zaterdag zet Glow in the Dark de Maassilo weer op zijn kop met hun Easter Edition. De voetjes gaan tot minimaal 07:00 uur van de vloer met een closing special van Benny Rodrigues.
Op zaterdag 27 april komt het baanbrekende concept ANTS naar Rotterdam voor een Koningsdag afterparty met Andrea Oliva, Anotr, Richy Ahmed en vele anderen. Na het hosten van twee stages op Kingsland Festival in Amsterdam en Rotterdam trekt de kolonie naar de Maassilo in Rotterdam voor de officiële ANTS afterparty.
Oliver Heldens heeft zijn langverwachte terugkeer naar zijn geboortestad aangekondigd, waar hij maar liefst 2 shows zal geven. Voor het eerst in 4 jaar staat de Nederlandse DJ/producer in Rotterdam met een 18+ show op 12 april en een all-ages shows op 13 april, met Maassilo als dé plek waar het allemaal gaat gebeuren. 2
Op 29 maart keer Rotterdam Rave terug naar de Maassilo om haar 7e verjaardag te vieren. Voor de eerste keer tijdens een Maassilo evenement van Rotterdam Rave zal een van de vier zalen heel de nacht worden overgenomen door Rotterdamse technolegende Speedy J.
YES! Dit jaar komt #TIKTAK op vrijdag 26 april terug naar Amsterdam, Rotterdam en Utrecht met een Koningsnacht Special! Zoals je van TIKTAK gewend bent, staan wederom alle grote Nederlandse live en DJ-acts op het podium.
Zaterdag 8 december is Grotesque weer terug in Rotterdam voor een nieuwe editie van het populaire Indoor Festival! Onlangs werden de jaarlijkse festival charts weer bekend gemaakt en voor derde maal op rij bleek Grotesque het populairste 'indoor' festijn. Dat dit geen gebakken lucht is mag duidelijk zijn.
Op 9 februari zal de Belgische techno dj en producer haar debuut maken bij Rotterdam Rave in de Maassilo. 1
Grootse clubavond in de dikste uitgaanslocatie van Rotterdam, de Maassilo. Op zaterdag 8 december komen grote namen uit de Nederlandse clubscène de Maashaven onveilig maken. Met Dj Jean, José, Santito, Mem en vele anderen achter de decks zal het tweede weekend van December ongetwijfeld de boeken in gaan als het warmste weekend van 2018.
Op 21 december is Rotterdam Rave terug in de Maassilo met een Winter Special. Op deze editie zullen twee van de vier stages gehost worden door grote labels uit de techno scene. 6
Het festivalseizoen is inmiddels zo goed als voorbij, de zomer maakt ruimte voor de herfst, maar bij PT Events zijn ze al een tijdje druk met het Grotesque Indoor Festival 2018, dat op 8 december in de Rotterdamse Maassilo plaatsvindt. Inmiddels is ook de 3e fase van de tickets bijna uitverkocht. 1
De roze loper wordt letterlijk en figuurlijk uitgerold tijdens Rotterdam Pride. Vier dagen lang staat de stad in het teken van inclusiviteit en diversiteit met tal van activiteiten en feesten van 27 tot 30 september 2018.
Op zaterdag 27 oktober 2018 organiseert Glow in the Dark, in samenwerking met Give Soul en VISUAL, een nieuwe editie van Glow in the Dark in de Maassilo.
Op vrijdag 28 september zal Amerikaanse DJ/producent DVS1, in samenwerking met Rotterdam Rave, voor de 3e keer de Wall of Sound laten terugkeren in de Rotterdamse Maassilo. 4
TIKTAK New Years Eve, de laatste tickets voor #TIKTAK New Years Eve zijn nu te koop.
De Britse hip-hop artiest MoStack bracht een jaar geleden de clip uit bij zijn nummer 'Liar Liar'. Het nummer was op dat moment al een mega hit in de Londense clubs waardoor Stormzy mee wilde werken aan de bijbehorende video.
9 December zal bij veel liefhebbers al enige tijd in de agenda staan. Het is de zaterdag van Grotesque. Het unieke Indoor Festival haalt dit jaar het beruchte Mardi Gras uit New Orleans. Met dit geweldige thema zal het contrast van de normaal grijsgrauwe Maassilo ongetwijfeld een indrukwekkend kleurenpalet op je netvlies branden. Het goede nieuws. Ga er maar lekker in mee, want kleur maakt vrolijk en sobere kleuren passen niet bij editie #300!
Na een uitverkocht festival keert Rotterdam Rave terug naar hun vertrouwde Maassilo, waar weer drie area's gevuld worden met de meest gerespecteerde techno artiesten van dit moment. 2
Het Rotterdamse Modular bestaat 5 jaar. Om dit te vieren pakt de organisatie groot uit in de Maassilo met onder andere Ben Klock, Bicep en Kobosil op het affiche.
TIKTAK New Years Eve heeft vandaag de volledige line-up aangekondigd. Tijdens het grootste Oud & Nieuw evenement van Nederland.
Het grootste en meest bekende eclectische evenement TIKTAK New Years Eve komt dit jaar naar vijf steden door heel Nederland. Na uitverkochte edities in Amsterdam en Rotterdam komt TIKTAK ook naar Groningen, Breda en Utrecht.
Op zaterdag 9 december haalt PT Events het Amerikaanse Mardi Gras spektakel naar de Rotterdamse Maassilo voor alweer de achtste editie van het Grotesque Indoor Festival. Met dit veelzijdige en bovenal kleurrijke thema streeft de organisatie naar de ultieme beleving, waar niet alleen zijzelf, maar ook de bezoekers zich volledig in kunnen uitleven. 1
Op zaterdag 23 september 2017 keert Cocktail Fest terug naar de Maassilo Rotterdam. Opnieuw zal de organisatie de krachten bundelen met meerdere nationale en internationale feesten tot één groot open-minded mega festival!
Op donderdag 13 april viert Give Soul haar verjaardag met een internationale line-up in de voor hun vertrouwde Maassilo.
Rotterdam wordt in talloze internationale bladen uitgeroepen als dé stad die je moet beleven. In 2017 krijgt onze Nederlandse havenstad er nog een hoogtepunt bij, Cocktail Fest! 2
Join the Carnaval
23 december 2016
Voor iedereen die er stiekem altijd al van heeft gedroomd om superheld, sprookjesfiguur, prinses of piraat te zijn opent Crazy Sexy Cool op 4 februari voor de vierde keer de deuren naar de wondere wereld van Carnaval.
Cocktail fest
12 december 2016
De organisaties Silbo Productions en LHBTI Rotterdam, de drijvende krachten achter de succesvolle feesten WTF, Rotterdam Pride en Circuit Rotterdam gaan een stapje verder!
Op zaterdag 10 december strijkt het Grotesque Indoor Festival neer in de Rotterdamse Maassilo en biedt haar bezoekers naast 3 verschillende areas in trance, house en techno ook nog een speciale Niloo Lounge.
GLOW
2 december 2016
Het evenement Glow in the Dark slaat op 13 april 2017 een compleet nieuwe muzikale richting in met een nieuw evenement genaamd Glow. Waar voorheen de nadruk lag op elektronische muziek, wordt nu in samenwerking met diverse zaal-hosts de nadruk gelegd op het creëren van 4 verschillende werelden.
Rotterdam Rave is op 4 maart 2017 terug met hun enige Indoor editie van dat jaar in de Maassilo. Met deze editie zal het 5 jarig bestaan van Rotterdam Rave worden gevierd samen met artiesten als Joris Voorn, Dave Clarke, Alan Fitzpatrick en AnD.
De leukste feestmaand van het jaar staat weer voor de deur: december! In samenwerking met Amber Schutte van Dresscode.nl zet Partyflock de leukste feesten met een bijzondere dresscode op een rij, speciaal voor de feestgangers die van een verkleedpartij houden. 1
Crazy Sexy Cool Carnaval
19 november 2016
Heb jij er stiekem altijd al van gedroomd om leeuwentemmer in het circus te zijn? Superheld, sprookjesfiguur, stewardess of kapitein? Of zou je in een volgend leven liever een kittig katje willen zijn?
Crazy Sex Cool Carnaval
18 november 2016
Voor iedereen die er stiekem altijd al van heeft gedroomd om superheld, sprookjesfiguur, prinses of piraat te zijn opent Crazy Sexy Cool op 4 februari voor de vierde keer de deuren naar de wondere wereld van Carnaval.
Op 24 februari 2017 keert Aventura terug in de Maassilo voor een tweede editie, welke dit keer in het teken zal staan van carnaval. Het is niet meer nodig naar het zuiden te reizen, dit keer halen de organisaties Let's Go en Give Soul het feest van over de rivieren naar Rotterdam.
Op zaterdag 10 december keert Rotterdamse house legende Luciën Foort huiswaarts, met zijn eigen Lucien Foort & Friends Night in de Maassilo. Na succesvolle edities in Dordrecht, Den Haag, Scheveningen, Haarlem en Tilburg, landt de altijd groovende DJ zijn underground club concept met liefde in het industriële pand aan de Maashaven. En hij komt niet alleen de boel op stelten zetten.
Men zegt altijd dat je moet stoppen op je hoogtepunt. Dit is de reden waarom er is besloten dat de aankomende Glow in the Dark 'Halloween Special' de allerlaatste editie wordt.
Op zaterdag 10 december wacht de bezoekers van Grotesque Indoor Festival niet alleen een spectaculaire indoor festival ervaring, met 3 verschillende area's, headliners & aanstormend talent in een breed scala aan stijlen én een uitgebreid aanbod aan entertainment, maar ook de viering van RAM's 250ste radioshow én de lancering van twee nieuwe Grotesque sublabels: Reworked & Fusion. Na de succesvolle viering van de 200ste show vorig jaar, die volledig uitverkocht was, keert ook in 2016 de hoge kwaliteit live feed en audio streaming terug.
Na het succes van de jubileum editie in 2015 staat Kerstavond traditioneel weer volledig in het teken van de beste classics, early rave & millennium hardcore met back2school. Terug naar de roots, herinneringen ophalen uit die goede, oude tijd uiteraard met de artiesten van toen. 5
Na het eerste Triangle outdoor festival is het weer tijd om op 23 december de Maassilo in Rotterdam te betreden voor Triangle Indoor festival 2016. Een avond waarin hip hop, future beats, UK house en garage vertegenwoordigd zullen worden op één plek. De volledige line up én zaalindeling is reeds bekend gemaakt en bestaat uit een groot aantal artiesten waaronder de live act MHD.
Op 1 oktober keert The Harbour Union terug in de Rotterdamse Maassilo met een nacht waarbij ze het perfecte geluid proberen te creëren. In samenwerking met Modular Music, Clone Records en de Amerikaanse DJ/producer DVS1 laten zij the Wall of Sound terugkeren: een stapel speakers, hoger dan het publiek en zo breed als de gehele zaal, die de ruim e vult met een overweldigend geluid. Technolegende Jeff Mills zal hierop een 3 uur durende set draaien. 1
Evenementenorganisaties Let's Go en Give Soul bundelen de krachten en presenteren een nieuw evenement: Aventura. Zaterdag 17 september vindt de eerste editie plaats en wordt de Maassilo omgetoverd tot een groot gekkenhuis met veel aankleding, confetti en opblaasdieren.
Na een waanzinnig jubileumjaar met feesten in Curacao, AIR Amsterdam en Beachclub Bloomingdale, keert TIKTAK voor zijn New Years Eve editie terug naar de Heineken Music Hall en Maassilo.
Als echte raw hardstyle liefhebber heb je het succes van Loudness en Extreme Loudness op Decibel outdoor niet gemist. Kon je er niet bij zijn? Op 12 november 2016 gaan we dit nog even dunnetjes over doen en uitbreiden met topartiesten die je tijdens deze nacht zullen laten beven op Loudness! Het succesvolle concept keert dit najaar terug naar de vertrouwde locatie Maassilo in Rotterdam dat in het verleden al liet zien met altijd uitverkochte edities een ideaal decor te zijn voor dit rauwe event.
Crazy scary madness, Sexy people and Cool costumes! Welcome to Halloween 2016! Opnieuw organiseren TheRealWorldEvent events & The Zoo Events the scariest event in town. Op zaterdag 29 oktober zijn alle spooky monsters, doorgedraaide zusters en bloedlustige vampiers weer welkom in de Maassilo te Rotterdam voor alweer de derde Halloween editie van Crazy Sexy Cool. Are you scared yet?
Op veler verzoek keert op zaterdag 10 december het paradepaardje van PT Events terug naar de geliefde Maassilo in Rotterdam: Grotesque Indoor Festival #250! Na een uitverkochte 2015 editie in Utrecht, maakt Grotesque zich op om 2016 in stijl af te sluiten in 010 - en het echte festivalgevoel mee naar binnen te nemen. Met maar liefst 3 area's, een nieuw geluidssysteem, een diverse line-up die de meest toegewijde trance, techno en house fans zal behagen én een groot aanbod aan verrassend entertainment, nodigt Grotesque Indoor Festival #250 iedereen uit om keihard te komen genieten.
Dit najaar komt Glow in the Dark met een speciale editie van het evenement in de Maassilo. Voor het eerst zullen ze een Halloween editie organiseren met artiesten als Mr. Belt & Wezol, Deborah de Luca en Alle Farben. Op vrijdag 28 oktober zal de Maassilo hiervoor worden omgetoverd tot "Haunted House".
Het allernieuwste eclectische event van Rotterdam Kings of Eclectic maakt haar debuut op Koningsnacht. De eerste editie van Kings of Eclectic vindt op dinsdag 26 april plaats in de Maassilo in Rotterdam.
Aanstaande zaterdag kunnen Hardcore liefhebbers hun hart ophalen tijdens een nieuwe editie van Hardcore4life meets Darkness4life in de Maassilo te Rotterdam. Van hardcore tot terror, van frenchcore tot industrial: het wordt een nacht vol beukgeweld van de bovenste plank, verdeeld over vier area's. De laatste tickets gaan nu over de digitale toonbank en zijn verkrijgbaar via de B2S ticketshop. Hieronder vind je alle belangrijke laatste informatie, inclusief de time table, die je dient te weten voordat je zaterdag naar Rotterdam afreist. 1
Op 12 maart is het hoog tijd om de bloemetjes buiten te zetten met de vijfde verjaardag van NOW&WOW FEST in de Maassilo. Organisatoren Ted Langenbach en Pietra Ligura beloven bij 'Springlickers' extreem veel sjans, flirts en kriebels.
Met nog iets meer dan een week te gaan tot aan de jaarwisseling maakt TIKTAK haar timetables bekend voor de spectaculaire, bijna uitverkochte New Year's Eve events in Amsterdam en Rotterdam. Maar dat is nog niet alles; onder de kaartkopers worden ook nog eens twee knallers van prijzen weggeven.
Op 29 januari staat de Maassilo weer in het teken van de muzikale drie eenheid Triangle. Reis mee naar New York, London en Tokyo, waar house, hiphop en garage bij elkaar komen.
Het is bijna Kerstavond, traditiegetrouw luiden we deze avond in samen met de liefhebbers van classics, oldschool en retro. Omdat dit de 20th anniversary edition is wordt het een extra speciale avond. Zoals de trouwe bezoekers weten wordt het een avond vol gezelligheid en een feest der herkenning. De beste artiesten die de afgelopen twintig jaar tijdens back2school hebben gedraaid, zijn tijdens deze jubileum-editie achter de draaitafels te bewonderen. Hieronder kun je de timetable voor de vier area's en andere belangrijke informatie vinden. 5
Glow in the Dark keert terug. Het event dat in het teken staat van house, deephouse en future house komt op 20 februari met een gloednieuwe 'Voorjaarseditie'. De Line-up is inmiddels bekend gemaakt en bevat een Rotterdamse primeur! Benny Rodrigues en De Sluwe Vos zullen namelijk voor het eerst in de Rotterdamse geschiedenis Back to Back draaien. Samen zullen zij de afsluiter verzorgen voor Glow in the Dark 'Voorjaarseditie'.
De Rotterdamse Rave gaat in 2016 verder waar het in 2015 gebleven was. Om in de stijgende lijn te blijven waar de organisatie nu in zit, halen ze de top van internationale artiesten naar Rotterdam. De eerste editie in 2016 staat gepland op donderdag 24 maart in de meest industriële locatie van Rotterdam; De Maassilo. Bij vele ravers zal de vorige editie nog vers in het geheugen staan en met de nieuwe 'Easter Edition' laat Rotterdamse Rave zien dat ze groter en beter worden bij elke editie.
Na drie outdoor events in De Kuip Rotterdam, mystery acts van de grootste dj's uit de scene en meerdere uitverkochte edities, viert Mysterious op tweede kerstdag maximaal haar vierde verjaardag in Maassilo Rotterdam. Naast een verbluffende line-up wordt er groots uitgepakt voor de ultieme X-mas experience met show-elementen en special effects.
Voor wie hard nog niet hard genoeg is, kan zijn hart ophalen bij een nieuwe editie van Hardcore4life in de Maassilo Rotterdam. Van hardcore tot terror, van frenchcore tot industrial: het wordt zaterdag 27 februari 2016 een nacht vol beukgeweld van de bovenste plank. Traditiegetrouw is deze monumentale graansilo het decor voor dit evenement. Vanwege de industriële, donkere uitstraling sluit deze locatie naadloos aan op het thema van Hardcore4life. 13
Tony junior maakt zijn debuut met zijn eigen show aankomend weekend. De eerste editie van IMMRTL vindt 7 november plaats in de Maassilo in Rotterdam.
Het jaar 2016 kan niet beginnen zonder de verjaardag van 'the man himself' op de agenda! Op zaterdag 16 januari brengt The Godfather of Hardcore: Paul Elstak een ode aan zijn carrière tot nu toe en viert hij traditioneel zijn verjaardag samen met jou! Deze editie is extra speciaal, want Paul Elstak viert zijn 50e verjaardag en dit heeft hem ook doen besluiten om deze nog een keer, maar dan wel extra groots te vieren. 22
Op 24 december 2015 viert B2S deze speciale jubileumeditie van haar oudste evenement in de Rotterdamse Maassilo. Zoals de trouwe bezoekers weten is dit een avond vol gezelligheid en een feest der herkenning met de beste classics. Verdeeld over drie area's mag je het beste van Early Rave, Hardcore classics, Retro en meer verwachten. Uiteraard zijn hiervoor de vaste waarden en graag geziene gasten uitgenodigd die met hun kenmerkende geluid in het verleden hun sporen verdiend hebben. De beste artiesten die de afgelopen 20 jaar acte de présence hebben gegeven zijn natuurlijk ook tijdens deze jubileumeditie te bewonderen. 6
Het grootste en meest bekende eclectische event TIKTAK doet tijdens New Years Eve voor het eerst Rotterdam aan. Op oudejaarsavond is de Maassilo de plek waar TIKTAK's 'the countdown' plaatsvindt. Dit is een avond vol met non-stop herkenbare tiktak hits oftewel, een mix tussen hiphop, house, trap, moombathon, electro en meer.
Oktober staat in het teken van feestjes met een thema. Zo worden de eerste Halloween feesten in oktober georganiseerd. Ook is het typisch Duitse bierfeest Oktoberfest nu ook in Nederland doorgebroken. Amber Schutte is deze maand weer diep in de Partyflock agenda gedoken en heeft de leukste feesten met een dresscode op een rijtje gezet, te beginnen met drie grote Oktoberfesten in Nederland.
Na een onvergetelijk festival in De Kuip gaat Mysterious op zaterdag 3 oktober 2015 verder in de Maassilo Rotterdam met als thema Stellar aka het sterrenstelsel: dus bereid je maar voor, want de Maassilo zul je op die bewuste zaterdagnacht niet terug herkennen.
Na het succes van de eerste editie in de Factory 010 vindt op zaterdag 26 september de eerste XL versie van Triangle plaats in de Maassilo. Britse supersterren als Lil Silva, Dj Q en Low Steppa staan zij aan zij met lokale helden als Benny Rodrigues en Ronnie Flex voor een bijzondere mix van djsets en liveoptredens
Na het succes van de Loudness & Extreme Loudness area op Decibel outdoor en de hoge verwachtingen voor Loudfest in Delft, komt ook weer de tijd van het jaar eraan waarin de echte raw hardstyle liefhebbers kunnen beuken in de Maassilo in Rotterdam. Op 14 november 2015 kun je de beste mix van raw hardstyle artiesten van dit moment beleven tijdens een wederom hele dikke editie van Loudness. Dit B2S concept staat bij de liefhebbers al jaren bekend als het meest toonaangevende raw hardstyle event. 10
Aanstaande zaterdag brengt B2S, ondanks alle tegenslag rondom het geannuleerde 1992 is 4 you! festival, haar ode aan de Rotterdamse club historie met het vervangend evenement Free 4 you! Deze nacht zal een selectie van de geprogrammeerde artiesten alsnog optreden, verdeeld over drie area's: Parkzicht, Nighttown en Carrera. De timetable en alle belangrijke informatie die je dient te weten voordat je zaterdag naar de Maassilo afreist kun je vinden in dit bericht. B2S gaat er samen met jou een geslaagde avond van maken! 13
Woensdag mag je weer: PRSPCT XL21! Check hier de snoeiharde timetable van 'The Mother of all raves'. Drieënveertig van de beste hardcore, drum 'n' bass, breakcore, dubstep en jungle-artiesten verdeeld over vijf area's in de brute Maassilo! Het liefst ben je natuurlijk overal tegelijk, maar dat gaat hem helaas niet worden, dus plannen maar! 16
Hij is een van de meest gepassioneerde en uitgesproken artiesten als het gaat om kwalitatieve elektronische muziek. Zak Khutoretsky oftewel DVS1 komt op zondag 26 april, tijdens koningsnacht naar Rotterdam voor een optreden in de Maassilo. Dit is niet zomaar een optreden, deze avond wordt namelijk het gehele geluidssysteem aangepast aan de wensen van DVS1. 3
Alle hens aan dek! In de nacht van 26 op 27 april - Koningsnacht 2015 - enteren Give Soul, Modular, Strictly Techno en Strobe de Maassilo. Een samenwerking van vier Rotterdamse organisaties die deze nacht hun krachten bundelen en varen onder één vlag. 4
Zaterdag 21 maart imponeert PT Events door haar eigen Grotesque Indoor Festival overdag te organiseren. De zogenaamde 'Spring Edition' vindt dit jaar wederom plaats in de evenementlocatie Maassilo, maar de tijd van aanvang is uniek te noemen. Vanaf drie uur 's middags zullen een paar duizend fans het Rotterdamse havengebied bezoeken voor het altijd spectaculaire Indoor Festival. 7
Na vele uitverkochte edities door heel het land gaat Dopenez na vierenhalf jaar de magische stap maken naar de Maassilo Rotterdam! Op zondag 5 april zal de Maassilo haar deuren openen voor Dopenez 'The Future Millionaires'! Met dit gloednieuwe vaste thema zal Dopenez samen met jullie een nieuwe tijdperk ingaan!
Na eerdere succesvolle edities van Supersized RAW, zoals de editie in december die ruim van te voren uitverkocht was, staat de volgende editie alweer op het programma op 11 april.. Dit keer wordt de Maassilo in Rotterdam omgetoverd tot een beukparadijs voor iedere raw hardstyle liefhebber.
De mooie industriële Maassilo vol energieke feestliefhebbers die zich laten gaan op de lekkerste beats van de grootste dj's uit de scene en samen genieten van één belevenis: Mysterious 'Wildlife'. Drie area's nemen jullie mee in een waanzinnige wildlife experience.
Alles wat hardcore te bieden heeft vind je aanstaande zaterdag in de Maassilo. Hardcore, Hardcore classics, Hardcore4ladies en Darkcore & harder: voor iedere liefhebber wat wils! De grootste namen, afgewisseld door nieuw talent zullen het beste van de hedendaagse Hardcore scene aan je presenteren. Er zijn nog wel een aantal praktische zaken die handig zijn om vooraf te weten. Al deze belangrijke laatste informatie die je als bezoeker dient te weten voordat je zaterdag naar Rotterdam afreist, vind je hieronder. 5
Op zaterdag 4 april keert Subway weer terug in de Rotterdamse Maassilo! Nederlands grootste Dubstep en Drum 'n Bass concept pakt ditmaal groter uit dan ooit. Met namen als SKisM, Black Sun Empire en Trolley Snatcha komt de crème de la crème van de bassmusic richting de oude graansilo in de havenstad! 2
Crazy Sexy Cool, De Carnavalse Editie, vindt plaats in Maassilo in Rotterdam. Het grootste Carnavalsfeest van het jaar knalt op 31 januari met Gregor Salto, Joey Dale, Dyna, Justin Prime, Genairo Nvilla, Delivio Reavon, Michael Mendoza, Irwan, BIGGI, MC Gee, MC Jennifer Cooke and many many more! Ben jij helemaal voorbereid? Hier vind je alle info om helemaal startklaar te zijn.
PT Events gaat in 2015 weer vol nieuwe inspiratie verder met de organisatie van haar Grotesque evenementen. Sterker nog het nieuwe jaar brengt gelijk wat unieks. De organisatie is druk bezig met de voorbereidingen van een veel mooier evenement. Het Grotesque Indoor Daytime Festival 2015. Het unieke van deze 'Spring Edition' is al verspreid over diverse sociale media en de reacties op het 'daytime' concept zijn super enthousiast! 3
Na een zeer geslaagde jubileum editie van het Indoor Festival 2014 komt Grotesque in het komende voorjaar met een unieke variant in de Rotterdamse Maassilo. Zaterdag 21 maart presenteert PT Events het evenement namelijk overdag! De organisatie geeft aan dat een vernieuwd geluidssysteem in de Maassilo en vooral de programmering overdag de meest spectaculaire mededelingen zijn wat betreft de 'Spring Edition' in 2015. Alle andere ingrediënten die je van het Indoor Festival kent blijven ongewijzigd. 1
back2school latest info
22 december 2014
De donkere dagen voor Kerst zijn in volle gang en Kerstavond staat bijna voor de deur! Op 24 december ben jij natuurlijk aanwezig tijdens back2school in de Maassilo te Rotterdam. Dit is het oudste concept van B2S en neemt je mee op een reis terug in de tijd naar back2school, Hardcore classics en Hardstyle classics van vroeger. De artiesten die de laatste 14 jaar achter de decks hebben gestaan, kun je ook tijdens deze editie in de DJ booth terugvinden. Aangevuld met een aantal nieuwe talenten die de oldschool sound representeren. 3
Het nieuwe jaar staat voor de deur. Dat betekent dat het de hoogste tijd is om de agenda van de eerst helft (en iets verder) van 2015 bekend te maken. Dus pak je pen en noteer de data, zodat jij ook volgend jaar niets hoeft te missen! 26
Op zaterdag 20 december 2014 is het zover! Dan vindt alweer de derde editie van Madness plaats in de Maassilo. Deze editie is een samenwerking tussen de Maassilo en Third Floor, ook bekend van het enorm populair feest Mysterious. Met deze samenwerking garanderen ze een dikke internationale line-up, enorme shows en een volle Maassilo.
De presale tickets voor 06/12/2014 Mysterious '3 Year Anniversary' in de Maassilo, Rotterdam zijn totaal uitverkocht! In overleg met de Maassilo is besloten om ook de tickets die gereserveerd waren voor de deurverkoop per direct in de voorverkoop te doen om de doorstroom bij de deur zo spoedig mogelijk te laten verlopen i.v.m de drukte die wordt verwacht. Let op: dit zijn maar een beperkt aantal tickets!
Hardcore, Hardcore classics, Hardcore4ladies en Darkcore & harder: alles wat Hardcore te bieden heeft keert op zaterdag 28 februari 2015 tijdens Hardcore4life terug in de Maassilo te Rotterdam. Voor de tweede keer op rij zijn er vier verschillende area's aanwezig, allen met een eigen thema. Hardcore4life is vaste prik voor de echte Hardcore liefhebbers. Omcirkel 28 februari in je agenda, want deze editie mag je niet missen! Hardcore4life gaat altijd uitverkocht, wees er dus snel bij. 17
It's an anniversary! Na meer dan 60.000 bezoekers, twee outdoor events in De Kuip Rotterdam, mystery optredens van de grootste dj's uit de scene en vele dikke uitverkochte edities in homebase De Maassilo, vieren ze hier op zaterdag 6 december 2014 de '3 Year Anniversary' van Mysterious! Naast een ijzersterke line-up wordt er groots uitgepakt met show-elementen en special effects.
Supersized likes it Raw
13 november 2014
Zo'n nacht waar je absoluut bij moet zijn als je van raw hardstyle houdt. De grootste namen, de meest rauwe beats en de hardste kicks. Je vindt het allemaal op 27 december 2014 in de Maassilo te Rotterdam tijdens de laatste Supersized Raw Special van dit jaar! 2
Op zaterdag 13 december strijkt Now&Wow Fest van Ted Langenbach en Pietra Ligura neer in de Maassilo in Rotterdam. De legendarische club is voor de zesde keer als festival op zijn vertrouwde nest te vinden. Als hoofd-act maakt oudgediende Felix da Housecat zijn opwachting, bekend van zijn mega-hit Silver Screen. Daarnaast zijn onder andere Egbert, Boris Ross en William Djoko op het podium te vinden. In de derde Flirt-area staan Rotterdams beste eclectische collectieven. Djoevenile, Feurich en Slick & Roger Brouwn zijn hier in ieder geval te horen. 2
Crazy Sexy Cool, Halloween Edition, vindt plaats in Maassilo in Rotterdam. Het Halloweenfeest van het jaar knalt op 25 oktober met Shermanology, Billy the Kit, Apster, Benny Rodrigues, D-wayne, Delivio, Roul and Doors, Irwan, BIGGI, MC Ambush, MC Mitch Crown and many many more! Ben jij helemaal voorbereid? Hier vind je alle info om helemaal startklaar te zijn!
Op vrijdag 24 oktober vindt de Rotterdamse Rave UK Special plaats. De Rotterdamse Rave zal ditmaal groter uitpakken dan ooit. Met deze editie verhuist het evenement van de Factory 010 naar een grotere locatie: de Maassilo. Dit betekent: grotere artiesten, meer show en ruimte voor maar liefst 5000 ravers! 4
De donkere maanden voor Kerst staan ondertussen weer voor de deur. De dagen worden korter en de Kerstversiering en -versnaperingen zijn alweer in de winkels te vinden. Een mooie gelegenheid om een reis terug in de tijd te maken en Kerst te vieren met B2S! Op 24 december kun je traditiegetrouw Kerst knallend van start laten gaan tijdens back2school in de Maassilo te Rotterdam. Let's go back to the oldschool! 8
In september maakte het populaire evenement Speedfreax bekend dat het thema voor de aankomende editie 'Cirque du Freax' is. Nu is het tijd om de line-up bekend te maken voor deze freaky avond. Naast UK Garage grootheden DJQ en Gomes zijn ook Grant Nelson, Oneman, Target en het Rotterdamse talent Blaize onderdeel van deze killer line-up!
Zaterdag 25 oktober 2014 zal een speciale Halloween editie van Crazy Sexy Cool plaatsvinden in de Maassilo te Rotterdam. Durf jij het aan? De organisatie, TRW Events, zal alles uit de kast trekken om dit tot een doodenge herinnering in je geheugen achter te laten... are you scared yet?
Op zaterdag 4 oktober 2014 gaat de tweede editie van Madness in de Maassilo plaatsvinden! Deze editie is een samenwerking tussen de Maassilo en Third Floor, ook bekend van het enorm populaire concept Mysterious. Met deze editie zal ook het 10-jarig bestaan van de Maassilo gevierd worden en dit vraagt natuurlijk om groots uitpakken! Een dikke internationale line-up, enorme shows en een volle Maassilo zullen zorgen voor een avond om niet snel te vergeten!
Na een super dikke outdoor editie in De Kuip vindt op zaterdag 13 september 2014 de nieuwe indoor editie van Mysterious plaats in Maassilo Rotterdam. Deze editie is omgedoopt tot Mysterious 'We will never forget where we came from' en is het eerste grote indoor feest na het zomerseizoen in de Maassilo!
Zaterdag 8 november organiseert PT Events haar derde Grotesque Indoor Festival in alweer het vijfde levensjaar van het populaire clubconcept. Ook dit jaar presenteert de organisatie zich weer op zijn best in de Rotterdamse Maashaven, waar de robuuste fabriekshallen van de Maassilo het decor zullen zijn van een magisch Winter Wonderland! Met topentertainment in de breedste zin van het woord pakt de organisatie dit jaar extra uit om het eerste lustrum op onvergetelijke wijze te vieren! 2
Op zaterdag 15 november zal B2S de Maassilo in Rotterdam overnemen voor een keiharde editie van Loudness. Raw Hardstyle artiesten uit maar liefst 11 verschillende landen zijn uitgenodigd om negen uur lang, samen met jullie en verdeeld over drie area's, te knallen! Ben je ondertussen nieuwsgierig geworden naar de internationale line-up van deze editie? Het is tijd geworden om het complete programma bekend te maken! 15
Na een superdikke outdoor editie in De Kuip vindt op zaterdag 13 september 2014 de nieuwe indoor editie van Mysterious plaats in Maassilo Rotterdam. Deze editie is omgedoopt tot Mysterious 'We will never forget where we came from' en is het eerste, grote indoorfeest na het zomerseizoen in de Maassilo!
Na de terugkeer van Yours Truly in Paradiso, Amsterdam op 16 mei kan Rotterdam niet achterblijven. Op vrijdag 30 mei keert Yours Truly terug, dit keer in de Maassilo. Het vernieuwende en eclectische geluid van organisator The Flexican blaast deze avond voor het eerst in de Maassilo.
Op zondag 20 april zullen de GhostRiders onder aanvoering van Dyna terugkeren in de Maassilo Rotterdam. Deze editie staat wederom in het teken van 'Ghostriders – The future starts today not tomorrow'. Tegendraads en eigenwijs nemen Dyna en zijn team weer mee op een acht uur durende reis die alle verwachting overtreft.
25 April is het zover, dan vindt in Rotterdam in de Maassilo het eerste koningsnacht spektakel van deze eeuw plaats! JPH Entertainment presenteert met gepaste trots 'Decadent, a way of life'. Dit wordt het feest van Rotterdam en omstreken waar je gewoon bij wil zijn.
8 Maart is het dan eindelijk zover: dan is het langverwachte en veelbesproken evenement Baco & Bitches een feit! The Darkraver en Outsiders lanceren het eerste echte concept dat niet in hokjes denkt en de regels aan zijn laars lapt. Duizenden mixtapes zijn er gretig aangenomen door enthousiaste mensen die nu ook steeds beter begrijpen dat dit meer is dan alleen een feest! 1
Aanstaande zaterdag zal de Maassilo in Rotterdam op zijn grondvesten trillen tijdens een nieuwe editie van Hardcore4life! Deze editie zijn er voor de eerste keer vier area's aanwezig: een Hardcore-, Early Rave & Hardcore classics-, Hardcore4ladies- en Industrial & Terror area. Kortom, voor iedere Hardcore liefhebber wat wils. Er zijn nog wel een paar laatste praktische dingen die je als bezoeker dient te weten. Je leest deze belangrijke informatie in dit bericht. 34
Crazy Sexy Cool, The Carnival Edition, vindt plaats in Maassilo in Rotterdam. Het Carnivalfeest van het jaar knalt op 1 februari met Quintino, Gregor Salto, The Partysquad, Billy the Kit, Apster, Franky Rizardo, Lucien Foort, Roul and Doors, MC Mitch Crown and many many more! Ben jij helemaal voorbereid? Hier vind je alle info om helemaal startklaar te zijn...
Wie heeft er geen hartverwarmende herinneringen aan Flirt?! De hilarisch romantische taferelen, de steelse blikken, vlinders in de buik en druppels die van het plafond dropen. Het is dan ook tijd voor een terugkeer van Flirt! Het weekend van de liefde is uiteraard het juiste moment.
Na een spetterende comeback is Speedfreax op 29 maart weer terug in de Maassilo. Rotterdam gaf de 'legendary UK Garage club' een meer dan warm welkom tijdens de eerste editie en nu is het tijd voor een vervolg.
Het gonst in de Nederlandse dancescene, wat zijn die The Darkraver en Outsiders aan het doen? Wat gebeurt er allemaal in die Van Dyck Bar? Waarom is er elk weekend wel weer een bizar verhaal rond beide heren te vertellen? Baco & Bitches! Dit is wat er aan de hand is! De heren zijn los! Onder het toeziend oog van Anyday Events wordt er de afgelopen tijd vaak ook oogje dicht geknepen! Er is eigenlijk weinig te melden over Baco & Bitches dat door de beugel kan! 3
Zaterdag 1 februari 2014 zal de gekte van Crazy Sexy Cool zich mengen met de jaarlijkse ongein die carnaval met zich meebrengt. Een groots opgezette versie in de Maassilo Rotterdam met een ongekende line-up, speciale acts en de bijbehorende carnaval madness. Dit mag je niet missen!
Het is inmiddels een traditie van B2S geworden. Het jaar zit er bijna op en dus is het tijd om alvast de belangrijke data van 2014 op een rij te zetten. Pak een pen en je agenda erbij en noteer ze, want jij wilt toch ook niets missen?! 33
back2school latest info
17 december 2013
Volgende week dinsdag neemt B2S je mee op een reis terug in de tijd tijdens back2school. Op Kerstavond wordt er namelijk traditiegetrouw teruggeblikt naar de beste oldschool, hardcore classics en early hardstyle. Alle retro-knallers uit deze goede oude tijd komen op 24 december voorbij! In dit bericht lees je alle belangrijke informatie die je dient te weten voordat je dinsdag naar de Maassilo komt, inclusief de timetable. 8
Het is een unicum: Now&Wow maakt bekend welke dj's gaan draaien op 14 december tijdens Now&Wow Fest V. Nooit eerder gaven Ted Langenbach en zijn creatieve team prijs wie achter de draaitafels plaatsnemen. In de industriële Maassilo draait onder meer internationaal vermaarde Joris Voorn. 1
Op zaterdag 22 februari keert Hardcore4life terug naar de Maassilo voor een nacht die in het teken staat van alleen het allerhardste wat je op muziekgebied kunt vinden: Hardcore! Er zijn dit jaar maar liefst 4 area's aanwezig, te noemen: een hardcore-, een early rave & hardcore classics-, een hardcore4ladies- en een darkcore, industrial & terror area. Er is dus voor iedere Hardcore liefhebber wat wils tijdens deze editie van Hardcore4life! 27
Early Birds opgelet: Op 26 december is Sexed Up terug in de Maassilo Rotterdam. Voor slechts €12,50 haal je nu een Early Bird ticket via www.sexedupworld.com?utm_source=2xpr&utm_medium=partyflock. Wees er wel snel bij, want zoals gebruikelijk bij Sexed Up gaat de kaartverkoop hard!
Het lijkt een match made in heaven. De gekte van een Crazy Sexy Cool-feest met de jaarlijkse ongein die carnaval met zich meebrengt. Zaterdag 1 februari ga je het beleven: een groots opgezette Carnival Edition in de Maassilo. 1
Na een aantal compleet uitverkochte edities in de Maassilo en de Kuip in Rotterdam vindt op zaterdag 7 december 2013 de nieuwe editie van Mysterious plaats in de Maassilo in Rotterdam. En wel een hele speciale editie, want ze bestaan twee jaar! Vandaar is deze editie omgedoopt tot Mysterious '2 Year Anniversary'. 2
Op zaterdag 30 november keert Speedfreax na negen jaar radiostilte terug in de Maassilo in Rotterdam. Met verse energie en vers bloed wordt er een vervolg gegeven aan de unieke Speedfreax evenementen. Feestaannemers Meubel Stukken hebben de handen ineengeslagen met de organisaties #Melroy en E&I om de legende van Speedfreax voort te laten leven.
Na drie jaar lang gedreven te hebben gezaaid oogstte PT Events zeer succesvol tijdens het derde jubileum van Grotesque. Het vierde jaar is inmiddels ook weer voorbij gevlogen met uitverkochte clubnacht edities en volle stages op Electronic Family, Ultrasonic-, Summerlake- en Nature One Festival. 2013 is nu al een succesvol Grotesque-jaar en dat, terwijl het leukste nog gaat komen... 6
Het is voor velen een traditie geworden om Kerstavond tijdens back2school te vieren. Dit jaar vindt back2school op dinsdag 24 december plaats in de Maassilo. Deze nacht maak je wederom een trip down memory lane met het beste op het gebied van oldschool tot aan Harcore classics. Zoals gebruikelijk heeft B2S met zorg een line-up in elkaar gezet waarmee de Kerst feestelijk van start kan gaan. Lees dus snel verder voor de volledige line-up! 24
Loudness
7 oktober 2013
Op zaterdag 16 november is de Maassilo in Rotterdam wederom het decor voor een nieuwe snoeiharde editie van Loudness! Zoals jullie van B2S gewend zijn zullen zowel gevestigde- als nieuwe Raw Hardstyle namen een plaatsje nemen in de DJ booth. Maar liefst 3 zalen vol beuk geweld waar iedere echte Raw Hardstyle liefhebber zijn of haar hart kan ophalen! Zorg dat je erbij bent en laat je verrassen. 5
Onlangs maakte Crazy Sexy Cool bekend in oktober een dubbeldikke verjaardagseditie te gaan vieren. Het beruchte dancefeest in de Rotterdamse Maassilo heeft de afgelopen vijf jaar uitgebreid naam en faam gemaakt, en dat gaat nu dik worden gevierd! Daarom bij deze een moddervette line-up van Crazy Sexy Cool op zaterdag 5 oktober, met namen als Apster, Lucien Foort, Gregor Salto, BIGGI, WaxFiend én een grote, internationale Mystery Guest!
Zaterdag 2 november 2013 is een datum die zeker in jouw agenda moet staan. Op deze datum vindt de eerste editie plaats van Madness indoor festival georganiseerd door Third Floor (bekend van het megaconcept Mysterious) in de Maassilo in Rotterdam! Naast een internationale dikke line-up zal er groots uitgepakt worden!
Deze zaterdag 21 september is het zover! Het geweldige Industry of Love feest in Rotterdam met o.a Marco V, Marcel Woods, D-Rashid, Lucien Foort, Jean, Spider, Artento Divini, RAM, Michael Mendoza, Peter Woodz and many more. Het zal lekker warm en intiem zijn in de Maassilo, met gezellige loungehoekjes. 3
Na een compleet uitverkochte outdoor editie op het veld in De Kuip vindt op zaterdag 14 september 2013 de nieuwe editie van Mysterious plaats op onze homebase de Maassilo in Rotterdam. Dit is het eerste grote feest na de zomerstop in de Maassilo.
Zaterdag 21 september presents Full Moon: Industry of Love in de mooiste club van Rotterdam: de Maassilo! Na deze mooie zomer is het weer gedaan met het mooie weer en is het weer tijd voor een leuk indoorfestival. 1
Op zaterdag 16 november verandert B2S de Maassilo in een raw hardstyle tempel, want dan vindt er een weer nieuwe editie van Loudness plaats! Loudness heeft alles te bieden voor de echte liefhebber van de hardste & rauwste hardstyle en geeft hiernaast ook nieuwe talenten binnen deze scene een kans om zichzelf te bewijzen in de DJ booth. Er zijn deze nacht drie area's aanwezig 34
Kapitein Solomun en eerste stuurman David August van het Duitse houselabel Diynamic komen 28 september voor het eerst naar Rotterdam. Tijdens de derde editie van Nachtduik zet organisator Révolt alle zeilen bij met onder andere DJ Rush en Tommy Four Seven op de Perronstage, Till Von Sein in de Noah Floating Festival Area en een nog onbekend eiland opgegraven door Discoflamingo. 1
Na een compleet uitverkochte outdoor editie op het veld in De Kuip vindt op zaterdag 14 september 2013 de nieuwe editie van Mysterious plaats op de homebase: Maassilo in Rotterdam. Dit is het eerste grote feest na de zomerstop in de Maassilo.
Het zijn de gekste feestjes in Rotterdam en omgeving...Crazy Sexy Cool, oftewel dance van de bovenste plank en een hoop freaky shit ondergebracht in ongetwijfeld de meest vette partylocatie die de havenstad rijk is: de Maassilo. 1
Wie herinnert zich de vorige Full Moon editie Industry of Love! Een waanzinnig sensueel Spektakel nu voor de 2e keer in de Maasstad. Na het grote succes van januari met meer dan 120 m2 led, de gave lasers en het vuurwerk zal de 2e editie op 21 september a.s. plaats vinden in de indrukwekkende Maassilo. 3
Met de vierde jubileumeditie van Grotesque voor de boeg begint het hart van tranceminnend Nederland sneller te kloppen. De karakteristieke Rotterdamse Maassilo is op zaterdag 19 oktober weer het decor van het Grotesque Indoor Festival. 1
Na de succesvolle editie van Industry of Love in januari gaat Full Moon weer een spectaculair feest neerzetten op zaterdag 21 september met topdj's zoals Marco V. Net zoals de vorige editie zal Full Moon jullie weer versteld doen staan van een sensationele licht-, laser- en ledshow. 3
Na een intensieve periode van voorbereiding en druppelsgewijs informatie delen, kondigt BEAT IT! Events vol trots aan dat ze muzikaal rond is en alle ingrediënten bij elkaar heeft gebracht die voor een geweldig feest zullen zorgen! 'Samen opstaan tegen Kanker' is het motto en om dat te benadrukken zijn ook een paar zeer bijzondere back 2 back momenten ingepland. 2
Afgelopen januari had Full Moon de eerste editie van Industry of Love in de Maassilo wat een groot succes was. Nu presenteert Full Moon het vervolg hierop en dat gaan ze doen op zaterdag 21 september van 22:00 tot 5:00 uur in de Maassilo in Rotterdam! 2
Zaterdag 19 oktober mag met rode stift in de agenda worden genoteerd. Na het sensationele succes van vorig jaar komt PT Events dit jaar keihard terug met de tweede editie van het Grotesque Indoor Festival en wederom is de Rotterdamse Maassilo beschikbaar voor op zijn minst een evenaring van het spektakel in 2012. 6
Zondag 19 mei aanstaande staat de Maassilo Rotterdam in het teken van Sexed Up Dynamite! De grondlegger van dit succesvolle, vrouwvriendelijke concept van het land staat op het punt om Rotterdam over te nemen. Het gaat dan natuurlijk over niemand minder dan één van de meest besproken deejays van dit moment: Dyna. 4
Hard feesten en tegelijkertijd de strijd tegen kanker steunen, het kan deze zomer. Op zaterdag 27 juli 2013 zal de Maassilo in Rotterdam op haar grondvesten schudden. Op die dag vindt namelijk het 'BEAT IT! Dance Event' plaats. Alle opbrengsten van dit gigantische feest komen ten goede aan KWF Kankerbestrijding. 1
On May 8th PRSPCT will again strike down on the Maassilo in Rotterdam for another mindblowing PRSPCT XL Indoor Festival edition! 11
Zaterdag 27 april 2013 is er weer een spectaculaire editie van Crazy Sexy Cool in de Maassilo Rotterdam! Het succes van Crazy Sexy Cool in de Havenstad van Nederland blijft maar voortduren; zijn jullie klaar voor deze volgende knaller? Je kunt deze avond naast de beste dj's, topentertainment en aankleding verwachten. Crazy Sexy Cool geeft jou de complete avond uit!
De muziekevenementen van Sencity maken het onmogelijke waar. Ze zorgen over de hele wereld voor uitverkochte zalen; tienduizenden mensen hebben op Sencity genoten van acts die de zintuigen voor 100% prikkelen. Sencity is een event voor doven en horenden; dichterbij de kern en de emotie van muziek kún je niet komen.
Op koninginnennacht, maandag 29 april 2013, is Nachtduik terug in de Maassilo met onder andere Seth Troxler, Henrik Schwarz, Maya Jane Coles, Chris Liebing, Todd Terje en de Rotterdamse technogrootheid Speedy J die met zijn Electric Deluxe het vijfjarig bestaan viert. 2
Het is weer tijd voor NopeisDope XL en dit maal zal NopeisDope laten zien waarom zij de heerser van de nacht is. Na de twee megasuccessen in 2012 was het duidelijk dat NopeisDope in 2013 terug zou keren naar de dikste locatie van Nederland, de Maassilo.
Flirt, Lolita Klup, Speed Freax en Superbimbo: eigenzinnige en creatieve feesten van Now&Wow die jarenlang de Rotterdamse uitgaansscene beheersten. Na een tijd van afwezigheid zijn de spectaculaire feesten gebundeld in één groot festival dat de Europese uitgaansscene twee keer per jaar op zijn grondvesten doet schudden met nieuwe secret dj's en artiesten. Op 13 april vindt weer een spectaculaire voorjaarseditie van het festival plaats. 5
Over een kleine drie weken is het al zover: NopeisDope XL - We own the Night. Inmiddels zijn de early bird-tickets al stijf uitverkocht en ook de normale tickets vliegen de deur uit. Om jullie nog eens extra warm te laten lopen voor deze avond presenteren ze bij deze de fantastische trailer van dit event. Gemonteerd onder een hele dikke track van niemand minder dan Ziggy, die je op deze avond op het Barend & Wijnand stage kan vinden. Check it out!
After a year like 2012 what is there left to do? At PRSPCT HQ they truly believe that the only way is up, so prepare yourself for an even bigger year. 2013 Will get mental! On May 8th 2013 they'll be hitting the Maassilo in Rotterdam again for another indoor Festival Edition even bigger and bolder then the 2012 one. Five insane area's with the best of the best in hard drum'n bass, hardcore, industrial, breakcore, jungle, dubstep, IDM and more. Breaking boundaries in a badass PRSPCT kind of way! 12
Aanstaande zaterdag vindt de 2013 editie van Hardcore4life plaats. B2S is er helemaal klaar voor om in de Maassilo te Rotterdam een traditioneel snoeiharde editie neer te zetten! Hardcore4life presenteert het beste in hardcore, early rave, hardcore classics, industrial, frenchcore & terror, verdeeld over drie area's. 43
Zaterdag 27 april 2013 staat de volgende editie van Crazy Sexy Cool gepland! Het succesconcept uit Rotterdam zal de Maassilo wederom omtoveren tot een dik feest met vier dampende area's. Wil je dit niet missen? Koop dan nu snel je earlybird kaartje voor maar €10.
Na een compleet uitverkochte editie in december vindt op zaterdag 30 maart de nieuwe editie van Mysterious plaats in de Maassilo in Rotterdam. Het succesconcept, georganiseerd door Third Floor, is inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse partyscene. De early bird tickets waren dan ook in recordtempo uitverkocht en de normale voorverkoop loopt ook als een trein!
2013 Is gewoon in volle gang en NopeisDope XL 'we own the night' staat voor dat je het voor de deur. 9 Maart zal de Maassilo weer omgetoverd worden naar het NopeisDope pretpark. De area indeling is bekend en je zult hier zeker van gaan smullen. Naast de Nope en de Dope area's zal dit keer niemand minder dan Lucien Foort zijn eigen area hebben.
Vorig jaar maart keerde NopeisDope terug in de Maassilo met een uitverkochte XL editie.Dit werd door velen als het feest van het jaar gezien en de editie in november was daarom ook weer een groot succes. 9 Maart keert NopeisDope terug in de Maassilo en het belooft weer een knaller te worden. 1
Nog maar een paar nachtjes slapen voordat het feest in Rotterdam gaat losbarsten! Full Moon is van plan er een groots en meeslepend evenement van te maken met de beste sfeer, de juiste partypeople, de lekkerste muziek en het mooiste entertainment. Dit wil je dus echt niet gaan missen! 4
Voor de liefhebbers van de hardste muziekstijlen is zaterdag 23 februari een datum die het meer dan waard is om in hun agenda te noteren. Op deze avond zal namelijk een nieuwe editie van Hardcore4life plaatsvinden in de Maassilo te Rotterdam. Deze editie zal gevuld zijn met de meest beukende beats op het gebied van Hardcore tot aan de hardste terror! 16
TheRealWorldEvent organiseert het eerste feest van 2013 op zaterdag 2 februari in de Maassilo Rotterdam. Crazy Sexy Cool komt met een geweldige line-up met o.a. Sidney Samson, Leroy Styles, Apster, Franky Rizardo en Gregor Salto! Komen jullie ook? Koop je tickets online via de website: www.the-real-world.nl?utm_source=2xpr&utm_medium=partyflock First things first: de line-up... 2
Full Moon presents Industry of Love in de mooiste club van Rotterdam: de Maassilo! Full Moon geeft jou nog de laatste kans om voor een mooie prijs van maar liefst 30 euro bij dit spectaculaire evenement aanwezig te kunnen zijn. Wegens succes verlengd! Maak dus nu nog gebruik van deze actieprijs voor je te laat bent! 5
De feestdagen kunnen niet beter beginnen... Pak je agenda erbij, want B2S maakt alle belangrijke data van de eerste helft van 2013 bekend! 24
Supernova presenteert op zaterdag 29 december 2012 de volledige cast van Rappers in de Sneeuw in de Maassilo te Rotterdam. Keizer, Gio, Darryl, JPB, Bollebof zullen de avond in gaan vullen met een spetterende show en ondersteund worden door Negativ als host van de avond. 2
back2school latest info
17 december 2012
Traditiegetrouw vier jij kerstavond met B2S! Maandag 24 december zal de Maassilo te Rotterdam helemaal in het teken staan van de oude vertrouwde sounds van back2school. Deze editie zijn er maar liefst drie area's waarin je kunt genieten van de dikste retro, early rave, hardcore classics en early hardstyle, gedraaid door de artiesten waar het allemaal mee begon. In dit bericht de timetable en overige handige informatie voor jou als bezoeker. 10
Op de traditionele uitgaansdag 26 december is de bestemming voor veel mensen al zeker. De Maassilo in Rotterdam zal weer uit zijn voegen barsten tijdens NopeisDope 'Christmas Carol'. De earlybird is inmiddels uitverkocht en dit is niet voor niks, alle edities van NopeisDope waren afgeladen vol en hadden vele verassingen in zowel de aankleding als de line-ups.
'Het concept back2school herbergt een combinatie van verschillende stijlen.' Dennis Copier – alias Panic – spreekt uit ervaring als een van de resident dj's sinds de start van back2school. Maandag 24 december betreedt het oudste retro-feest van Nederland voor de vijfde keer de Maassilo in Rotterdam. Het is de 27e editie sinds de oprichting van B2S in maart 2001 en de 43e editie vanaf het ontstaan in 1996. 17
Na de succesvolle 2012 editie zal de Rotterdamse Maassilo ook in 2013 weer het sinistere decor vormen voor B2S' hardste evenement Hardcore4life. Op zaterdag 23 februari zullen de hallen van de roemruchte graansilo de gehele nacht bekogeld worden met snoeiharde Hardcore in alle vormen en maten! 38
Dinsdag 25 december 2012: eerste kerstdag. Na het etentje met vrienden en familie is het partytime! Passie komt met een speciale X-mas edition langs in de Maassilo in Rotterdam. Dat kan maar één ding betekenen: een hele hete kerst. 1
Na de fantastische Full Moon Parties in Amsterdam gaat Full Moon nu ook naar Rotterdam om een spectaculair feest neer te zetten! Industry of Love in de Maassilo! Met nog meer DJ's, waanzinnige acts, spectaculaire licht- en lasershow, bijzonder entertainment, LED effecten, vuurwerk, air acrobatics & nog veel meer. 5
b2s tegen de zwarthandel
26 november 2012
Na zorgvuldig onderzoek zijn er voor zowel Loudness op 8 december als voor Pussy lounge op 5 januari, meerdere tickets die via zwarthandelaren werden aangeboden, inmiddels ongeldig gemaakt. Deze vrijgekomen tickets zullen op zaterdag 1 december aangeboden worden via de B2S ticketshop. Het maximum aantal kaarten dat per persoon besteld kan worden is 2, de verkoop link en het tijdstip vind je hieronder. 81
Over kerst zijn er veel verhalen en elk jaar komen daar weer nieuwe bij. Het verhaal van 2012 gaat zeker dat van NopeisDope worden. 26 december brengt NopeisDope een speciale editie naar de Maassilo in Rotterdam: NopeisDope 'Christmas Carol'.
De volgende Full Moon in Sand staat gepland op 30 maart, maar voor de fans die echt niet kunnen wachten heeft Full Moon een spectaculaire editie gepland op zaterdag 26 januari in de Maassilo te Rotterdam: Industry of Love! 2
Op zaterdag 1 december 2012 vindt de nieuwe editie van Mysterious plaats in de Maassilo in Rotterdam. Precies één jaar geleden ging dit succesconcept hier van start en is niet meer weg te denken uit de Nederlandse partyscene. Dit moet gevierd worden en daarom is deze editie omgedoopt tot Mysterious '1 Year Anniversary'! 2
Zaterdag 10 november barst in de drie zalen van de Rotterdamse Maassilo het feest los. PT Events is er klaar voor! In deze laatste nieuwsbrief de laatste info en meeste recente ontwikkelingen. 10
Op zaterdag 1 december 2012 vindt de nieuwe editie van Mysterious plaats in de Maassilo in Rotterdam. Precies één jaar geleden ging dit succesconcept hier van start en is niet meer weg te denken uit de Nederlandse partyscene. Dit moet gevierd worden en daarom is deze editie omgedoopt tot Mysterious '1 Year Anniversary'! 1
NopeisDope XL 'Bigger, Better, Bolder' aanstaande zaterdag wordt een bijzondere gebeurtenis. Elke area heeft een verhaal, maar het meest bijzondere is dat van de Spinnin' Area. Het platenlabel uit Hilversum dat in 1999 werd opgericht is uitgegroeid tot het grootste muziek instituut in de dance-wereld en heeft aan de muzikale wieg gestaan van bijna alle grote helden die nu de charts domineren.
Zoals iedereen weet zal Sidney Samson een aantal unieke optredens geven tijdens NopeisDope XL 'Bigger, Better, Bolder' zaterdag 3 november in Maassilo Rotterdam. Zijn laatste track is een samenwerking met niemand minder dan William en is uitgebracht op Spinnin records die ook een zaal zullen hosten tijdens NopeisDope XL. NopeisDope heeft juist deze aankomende hit gekozen om te gebruiken voor de trailer, so check it out! 2
Alle zeilen worden bijgezet. Met de jaarwisseling pakt Rotterdams nieuwste vernieuwer groots uit en brengt onder meer Ben Klock & Marcel Dettmann, Dixon & Ame, Secret Cinema, ROD, Adana Twins, Doctor Dru, Finnebassen en een speciale Detroit Mystery Diver naar de karakteristieke Maassilo in de havenstad. 9
Voor B2S zal de kerstnacht op 24 december helemaal in het teken staan van de beste early en classics. back2school zal deze keer plaatsvinden in het karakteristieke graansilo pand in Rotterdam. De geliefde Maassilo is al vaker het decor geweest van dit evenement en in 2010 werd er een succesvolle jubileumeditie gehouden. back2school is Nederlands langstlopende retroconcept en staat garant voor een nacht lang losgaan op oude, vertrouwde beats. 16
De afgelopen maanden heeft iedereen de felroze poster gezien van het event dat 3 november in de Maassilo plaatsvindt. Vandaag maakt Anyday Events de invulling van NopeisDope XL bekend en één ding is duidelijk, het is 'Bigger, Better, Bolder'.
Deze winter komt Loudness traditioneel terug naar Rotterdam. Op 8 december zal de moeder van de raw hardstyle evenementen plaatsvinden in de duistere hallen van de Maassilo. Met een snoeiharde line-up vol grote nationale en internationale artiesten en verrassende nieuwkomers zal de voormalige graansilo met de grond gelijk gemaakt worden. 43
Op zaterdag 1 december 2012 vindt de nieuwe editie van Mysterious plaats in de Maassilo in Rotterdam. Precies één jaar geleden ging dit succes-concept hier van start en is niet meer weg te denken uit de Nederlandse partyscene. Dit moet gevierd worden en daarom is deze editie omgedoopt tot Mysterious '1 Year Anniversary'! 2
Na deze zomer twee uiterst succesvolle area's te hebben gehost op Ultrasonic- en een uitverkochte Summerlake Festival, is PT Events druk bezig met de voorbereidingen van het spectaculaire Grotesque Indoor Festival 2012. Op zaterdag 10 november gaat het gebeuren. Grotesque haalt met haar driejarig jubileum het festivalgevoel naar de Rotterdamse Maassilo. 20
Na het grote uitverkochte succes Nopeisdope XL 'Cause Size Does Matter' is nu Nopeisdope XL 'Bigger, Better, Bolder'. Dit keer nog grootser met niet drie, niet vier, maar vijf area's!
Time flies when you're having fun! Zaterdag 29 september viert Crazy Sexy Cool alweer haar vierjarig bestaan. Met een line-up om van te watertanden zal Crazy Sexy Cool wederom laten zien waarom het al lang meegaat op hoog niveau. In de afgelopen jaren is Crazy Sexy Cool internationaal gegaan in Antwerpen, heeft het een eigen (main)stage gehost op Ultrasonic Festival en was Beachclub Bloomingdale decor voor de spetterende strandedities.
Zaterdag 13 oktober is het weer tijd voor Subway XL in Maassilo Rotterdam. Het dikste dubstep concept van Nederland breekt wederom grenzen in de internationale dance scene. Met drie area's waarvan er één volledig uit live acts zal bestaan, meer dan 20 internationale en nationale artiesten en de meest underground locatie van Nederland is dit het feest waar iedereen op wacht. 2
Ook het komende halfjaar staat er een groot aantal B2S evenementen op de agenda. Pak je kalender er dus maar even bij want hieronder vind je de alle belangrijke B2S data voor de rest van 2012 en alvast twee data in 2013 die je zeker niet mag missen! 37
13 Oktober keert Subway na twee afgeladen edities voor de 3e keer terug naar de Maassilo in Rotterdam voor Subway XL3: The Next Level. Dubstepminnend Nederland kan zich weer gaan opmaken voor een epische nacht waarin meer dan 20 artiesten in een stomende Maassilo de dikste beats door de speakers gaan pompen. 3
Op zaterdag 10 november presenteert PT Events in Rotterdam het fabuleuze Grotesque Indoor Festival 2012! Dit waanzinnige spektakel vindt plaats in de illustere Maassilo, een absolute droomlocatie waarmee PT Events aangeeft alle grenzen te gaan overschrijden. 19
Met vijf labels, een agency met bijna dertig artiesten, label nights door heel Europa en de legendarische Prspct XL events is het niet onterecht om te zeggen dat Prspct het harde elektronische muzieklandschap voorgoed heeft veranderd! 17
Op zaterdag 28 april 2012 vindt de nieuwe editie plaats van Mysterious in de Maassilo in Rotterdam. Voor deze editie heeft de organisatie Third Floor besloten om naast een ijzersterke line-up groots uit te pakken met showelementen en special effects. Verwacht dus een spectaculaire avond! 3
Nopeisdope XL 'cause size does matter' heeft afgelopen 10 maart de Maassilo op haar grondvesten doen schudden. Voor aanvang van het evenement was de bijzondere locatie in Rotterdam al volledig uitverkocht en zodra de deuren opengingen stroomde het publiek snel binnen voor wat later bleek een nacht die iedereen lang bij zal blijven.
Op zaterdag 28 april 2012 vindt de nieuwe editie plaats van Mysterious in de Maassilo in Rotterdam. Na de succesvolle kick-off in december 2011 waar 4.000 partypeople en meer dan dertig artiesten zorgden voor een onvergetelijke avond kon het vervolg niet uitblijven. 2
What started ten years ago as a small party in Nighttown (Rotterdam), has grown to be the biggest, baddest and hardest drum'n bass, hardcore, breakcore, dubstep event in Europe! With five labels, an agency, label nights all over Europe and last but not least the massive Prspct XL events, it's fair to say that PRSPCT has changed the hard electronic music scene for good. 33
Op zaterdag 24 maart 2012 vindt de nieuwe editie van Love Generation plaats in de Maassilo in Rotterdam. Love Generation is het concept dat Beatloverz opvolgde in de Maassilo. Na alle voorgaande succesvolle edities in de Maassilo en BC Vroeger in Bloemendaal is de editie op 24 maart een logisch gevolg. 1
Twee dagen achter elkaar feest in de Maassilo! Op zaterdag 7 en zondag 8 april 2012 zal The Real World een 'Weekender' organiseren in deze bekende Rotterdamse evenementenlocatie. Onder het mom; één stad, één locatie, één weekend en twee topconcepten! 2
Hardcore4life 2012
20 februari 2012
Aanstaande zaterdag vindt Hardcore4life plaats in de Maassilo te Rotterdam. Uiteraard is er zorg gedragen voor een dikke line-up verdeeld over maar liefst drie area's. Hierbij alvast de timetable en belangrijkste info die je als bezoeker dient te weten. Door omstandigheden is Dr. Peacock helaas verhindert. Als vervanger is niemand minder dan de Italiaan Sirio gestrikt! 46
Inmiddels weet iedereen dat 10 maart Nopeisdope XL in de Maassilo zal plaatsvinden en dat het nu al hét feest van 2012 belooft te worden. Wat nog niet bekend is, is dat twee artiesten uit de line-up de volgende Nopeisdope CD vol.12 zullen mixen. 1
Love Generation
12 februari 2012
Op zaterdag 24 maart 2012 vindt de nieuwe editie van Love Generation plaats in de Maassilo in Rotterdam. Love Generation is het concept dat Beatloverz opvolgde in de Maassilo. 1
On the 16th of may 2012 ten years of PRSPCT madness will be hitting the Maassilo with a groundbreaking festival. In five insane area's you will witness PRSPCT's uncompromising hardness till eight in the morning. But first check out this wicked aftermovie of Prspct XL14, 29
De early bird actie van Nopeisdope XL, 10 maart in Maassilo Rotterdam, is uitverkocht! Uiteraard kun je vanaf nu de gewone kaarten halen, het is duidelijk dat Nopeisdope XL een knalfeest gaat worden waar je bij moet zijn.
Ondertussen lijkt iedereen wel te weten dat 10 maart Nopeisdope terugkeert in de Maassilo Rotterdam. De line-up met onder andere wereldster Hardwell en de nummer één hit houder Quintino valt goed in de smaak bij het publiek. Dit is te merken geweest aan de kaartverkoop en Nopeisdope deelt dan ook mee dat de early bird kaarten bijna uitverkocht zijn. 2
Happy new year! Bijgekomen van alle feestdagen en het spetterende oud en nieuw feest? Aan het einde van de eerste maand van 2012 staat er weer een spetterend Crazy Sexy Cool op jullie te wachten! Op zaterdag 28 januari 2012 is de Maassilo weer het decor voor een knallende editie!
Subway staat alweer vijf jaar voor dikke vette beats en het concept is na vele edities uitgegroeid tot een begrip in dubstepland. Met talloze legendarische sets van artiesten als Skream & Benga, Emalkay, BAR9, Reso, FuntCase en Cookie Monsta heeft Subway een gigantisch stempel op de Nederlandse dubstepscene gedrukt. 5
10 Maart keert Nopeisdope terug in de Maassilo Rotterdam en dit belooft nu al hét event van 2012 te worden. Sinds de start van Nopeisdope in 2006 is de organisatie altijd een van de marktleiders geweest op het gebied van dance. Nu bijna zes jaar later is Nopeisdope niet meer weg te denken uit de housescene en kent men het concept in vele uithoeken van de wereld. 5
Aan het einde van de eerste maand van 2012 staat er weer een spetterend Crazy Sexy Cool op jullie te wachten! Op zaterdag 28 januari 2012 is de Maassilo weer het decor voor een knallende editie!
Toen uitgaan nog een beleving was, je nog moeite deed om er fresh uit te zien, de dj jouw favoriete hits draaide en je de hele avond danste. Wil je dat gevoel terug? Bij Vintage ben je dan op het juiste adres. 2
Dat Hardcore4life en de Maassilo een kloppende match is inmiddels een bekend gegeven! Tijdens de compleet uitverkochte Hardcore4life 2011 editie, ging het van begin tot einde, meer dan los in deze beruchte underground locatie. Vanzelfsprekend mag ook in 2012 Hardcore4life niet ontbreken in de B2S agenda. 56
Op 31 december is er weer de Awakenings New Years Special in Rotterdam! De extreem dikke, internationale line-up staat garant voor een euforisch gestemde dansvloer in de drie areas die dit feest rijk is. En dat is niet alles: Zet je wekker, want Awakenings keert 1 januari terug in de Gashouder voor een onbescheiden techno theekransje van 16.00 - 04.00! 19
De Maassilo heropent haar deuren met het nieuwe spectaculaire dance-event: Mysterious! Organisatie Third Floor heeft in het verleden met succesvolle evenementen als 'Beatloverz' en 'Love Generation' laten zien welke elementen er nodig zijn voor een groots feest. Na deze successen presenteert Third Floor op 3 december daarom vol trots hun nieuwe verrassende event. 32
Het driejarig bestaan van Passie werd eind oktober met groot succes gevierd in de Maassilo! TheRealWorldEvent heeft goed nieuws; met kerst is Passie er weer 6
De Maassilo in Rotterdam, ofwel het Urban Culture Podium, gaat maandag weer open. Twee zalen in de silo werden twee weken gesloten nadat zich tijdens een feest buiten een vechtpartij had voorgedaan. Dat meldde de gemeente Rotterdam vrijdag. 47
In navolging van het geweldsincident afgelopen zaterdag in de Maassilo Rotterdam, heeft Burgemeester Aboutaleb besloten deze locatie voor de komende twee weken te sluiten. Dit houdt in dat het evenement 'Mainiax' dat op zaterdag 19 november plaats zou vinden geen doorgang zal hebben. 181
Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft besloten de Maassilo, waar afgelopen weekeinde een massale vechtpartij uitbrak, twee weken gedeeltelijk te sluiten. Twee groepen van 50 tot 60 mensen raakten slaags met elkaar in de Rotterdamse uitgaansgelegenheid en negen personen raakten gewond. Dat heeft de gemeente maandag laten weten. 106
Aanstaande zaterdag 5 november 2011 is het weer zover: Lunapark! Dit roemruchte feest uit Rotterdam zal de Maassilo compleet op z'n kop zetten met een overweldigende line-up. Vorig jaar werd het vijftienjarig bestaan met groot succes gevierd aan de Maashaven en Lunapark zal dat dit jaar nog eens dunnetjes overdoen. 2
Zaterdag 19 november is de dag dat drie iconen uit de hardcore scene de Rotterdamse Maassilo omver gaan blazen tijdens het nieuwe event Mainiax. Neophyte, Panic en Drokz nemen je mee naar hun wereld, waar zij hun visie op hardcore, early hardcore, hardcore classics en terror zullen botvieren. 11
Op zaterdag 3 december 2011 is de vernieuwde en compleet verbouwde Maassilo het toneel van het nieuwste concept van Third Floor: Mysterious. Nog voordat de gehele line-up bekend was, waren de 500 early bird tickets al uitverkocht. 7
Nieuwe editie Loudness
10 oktober 2011
Zaterdag 10 december is een dag die je nu alvast rood kan omcirkelen in je agenda. It's time for Loudness! B2S laat de Maassilo Rotterdam opnieuw omtoveren tot de ultieme raw hardstyle locatie van Nederland! Deze oude graansilo behoeft geen uitleg meer, want met het underground karakter en duistere sfeer sluit Loudness hier perfect op aan. 88
Time flies when you're having fun! Passie bestaat eind oktober alweer drie jaar en zal dit vieren met een groot vrouwvriendelijk evenement in de Maassilo te Rotterdam. Zet zaterdag 29 oktober 2011 in je agenda want dit feest mag je simpelweg niet missen! 1
Zaterdag 5 november 2011 is het weer zover: Lunapark! Dit roemruchte feest uit Rotterdam zal de Maassilo compleet op z'n kop zetten met een overweldigende line-up. Vorig jaar werd het vijftienjarig bestaan met groot succes gevierd aan de Maashaven en Lunapark zal dat dit jaar nog eens dunnetjes overdoen. Met zestien jaar party ervaring gaat dit helemaal goed komen! Wie herinnert zich de feesten in Imperium, Tropicana en Pacha nog? Lunapark is de afgelopen jaren nooit weggeweest uit de Havenstad! 3
Na een succesvolle LatinVillage in maart dit jaar keert hét latin event van Nederland terug naar de Rotterdamse Maassilo en wel op zaterdag 1 oktober. Zoals je inmiddels gewend bent van LatinVillage met het beste wat de latin muziek te bieden heeft op dit moment - van house tot hiphop tot meer traditionelere latin - en daarnaast nog een heel bijzondere aanvulling: een spannende samenwerking met kunstproject Melkkleuren.
Mainiax
7 september 2011
Zaterdag 19 november wordt het nieuwe hardcore concept Mainiax gelanceerd in de hardste locatie van de Maasstad. In drie verschillende area's presenteren Hardcore iconen Neophyte, Panic en Drokz het beste dat de hardcore, early rave en terror scenes te bieden hebben. De Maassilo vormt het decor van een avond ongenuanceerd knallen, die extra bijzonder is door de presentatie van Neophyte's nieuwe album 'Mainiak'! 40
Subway XL
22 augustus 2011
Velen zullen het succesvolle concept van Subway nu inmiddels wel kennen; recht voor je raap dubstep en de grootste namen op één avond en onder één dak. De volgende Subway editie gaat net weer iets verder en maar liefst twee area's van de Maassilo worden overgenomen door de groten der aarde op het gebied van dubstep. Rotterdam zal eindeloos op haar grondvesten trillen en de naschokken zullen intens gevoeld worden tot in Groningen. Markeer zaterdag 15 oktober in je agenda en zet daaronder: 'The Big One'. 9
Zaterdag 3 september 2011 bestaat Crazy Sexy Cool alweer 3 jaar! Na vele succesvolle edities in de Maassilo zal deze derde verjaardag uitgebreid gevierd worden in de Rotterdamse havenstad. Ze hebben voor jullie een mega line-up klaargezet.
Fun & Pleasure Events zal deze avond geheel in het teken laten staan van verleiding, humor en show. Laat je verleiden door de dansers en danseressen van D Gogo Inspirations en geniet van het geen de candyboys en candygirls je aanbieden, Het dj podium wordt een grote show niet enkel achter de draaitafels maar ook eromheen zal veel actie plaatsvinden. 7
Hey!
28 april 2011
Na een flink aantal zomerse dagen kan je gelijk uitkijken naar Koninginnenacht en dag. Vrijdag danst Hey! in de Maassilo met z'n allen voor de koningin, en reken maar dat ze er dit jaar net als vorig jaar weer bij is! Samen met de Catwalk crew probeert Hey! er een geweldige avond van te maken. Lees hieronder de laatste informatie over de artiesten, timetable's, Hey! dj contest, kaartverkoop en win tickets! 1
Zaterdag 23 april organiseert B2S Loudness in de Maassilo te Rotterdam. Bijna alle kaarten zijn verkocht. Dit is dus een laatste waarschuwing voor alle raw hardstyle liefhebbers! Mocht je nog niet in het bezit zijn van een ticket, dan raadt B2S je aan om deze zo snel mogelijk aan te schaffen. 31
HEY! Queensnight
10 april 2011
Na een spetterende Hey! editie op Koninginnenacht 2010 dit jaar het vervolg, Hey! Queensnight in de Maassilo. Het programma bestaat dit jaar uit Monika Kruse, Paco Osuna, Nic Fanciulli, Steven Pieters, vier Catwalk residents & Michel de Hey 7
Nog een weekje en dan barst het feest in de Maassilo los met de dj' s: Hardwell, Shermanology,ROOG, Chocolate Puma, Gregor Salto, Vato Gonzalez, Quintino, Billy the Kit, Real El Canario, Dyna, Grégory FR, Mitch Crown, Franky Rizardo, Groovenatics and many more! Check nu de timetable ! 7
Velvet Villains
6 april 2011
Dit jaar presenteert Insomniacs bv in samenwerking met GetatNance met trots een movement waar jullie lang op gewacht hebben. Het is eindelijk zover. Zondag 24 April gaat de eerste editie van Velvet Villains plaatsvinden in de Maassilo in Rotterdam.
Lunapark bezoekers opgelet, aanstaande zaterdag komt R&W Productions met een spetterende editie van Lunapark. Deze editie zal plaatsvinden in Maassilo te Rotterdam. Vanaf 22.30 uur kunnen alle Lunaparkers genieten van alleen de allerbeste dj's. Met maar liefst achttien artiesten, verdeeld over drie area's belooft ook deze editie weer een waar spektakel te worden. 7
Hey!
23 maart 2011
Op zaterdag 9 april is Hey! weer terug in de underground club van Rotterdam. Dat dit de tiende Hey! avond in amper twee jaar in de Catwalk is zegt meer dan genoeg. De altijd goede en intieme sfeer gecombineerd met een geweldig sound system zorgen ervoor dat Catwalk één van Michel zijn favoriete clubs is. 1
LatinVillage, het grootste Latin festival van Europa verwelkomt de lente op 19 maart in havenstad Rotterdam. Als officiële NL captain, zal D-Rashid deze avond vol authentieke Latin beats en funky house sounds in de Maassilo hosten. 2
Daar waar het LatinVillage festival zich normaliter begeeft in het Amsterdamse vaarwater, gooit A-Venue Entertainment dit keer het roer om en zal op zaterdag 19 maart 2011 LatinVillage festival aanmeren in de havenstad Rotterdam! Captain D-Rashid zal jullie warm verwelkomen in de startblokken van de frisse Nederlandse lente! Maar...D-Rashid komt niet alleen! Iyaz bekend van onder andere zijn nummer één hits 'Replay', 'Solo' en 'So Big', komt de captain crew versterken. De op Virgin Islands geboren artiest zal exclusief vanuit Los Angeles aanmeren te Rotterdam. 2
Love Generation Indoor Festival met 3 area' s op 16 april in Maassilo Rotterdam. Met een vrijwel uitverkochte kersteditie nog op het netvlies gebrand is de organisatie er trots op om de volgende editie in de Maassilo Rotterdam aan te kondigen. Op zaterdag 16 april zullen er 3 waanzinnige area' s zijn waarvan er 1 gehost wordt door niemand minder dan Shermanology en alsof dat nog niet alles is, ook zal Hardwell zijn album release vieren van zijn nieuwe album ' Revealed'! 8
Lunapark bezoekers opgelet, zaterdag 2 april komt R&W Productions met een gloed nieuwe editie van Lunapark. Deze editie zal plaatsvinden in Maassilo te Rotterdam. Vanaf 22.30 uur kunnen alle Lunaparkers genieten van alleen de allerbeste dj's. Met maar liefst achttien artiesten, verdeeld over drie area's belooft ook deze editie weer een waar spektakel te worden. 5
Hardcore4life 2011
21 februari 2011
Aankomende zaterdag staat de Maassilo in Rotterdam in het teken van het oudste hardcore concept uit de B2S koker. Met maar liefst drie area's komen alle stromingen binnen de hardcore scene aan bod. Van early rave tot aan hardcore en van industrial tot aan terror. You name it! In dit bericht volgt de timetable en alle informatie die je als bezoeker dient te weten. Door omstandigheden is Vince helaas verhindert. Als vervanger is niemand minder dan Ruffneck gestrikt met een anderhalf uur durende early rave & hardcore classics beuk set. 44
Loudness
14 februari 2011
2010 was het jaar dat Loudness op de kaart werd gezet. Tijdens Decibel barste de tent uit zijn voegen en in Factory 010 werd het dak eraf gestampt! Dit Raw Hardstyle concept zal daarom in 2011 zeker niet ontbreken in de B2S agenda! Op zaterdag 23 april zal Loudness wederom neerstrijken in Rotterdam, echter deze keer beneden in het Graansilo pand aan de Maashaven: de Maassilo. 93
Crazy Sexy Cool
9 februari 2011
Na de eerder afgelaste datum is het zaterdag 5 maart 2011 eindelijk zover: de langverwachte editie van Crazy Sexy Cool. Het succesconcept uit Rotterdam zal de Maassilo wederom omtoveren tot een dik feest met vier dampende areas. 8
12 maart keert Awakenings voor de voorlopig laatste keer terug naar de industriële Maassilo te Rotterdam. Monumental heeft drie zalen geprogrammeerd van 22.00 tot 09.00 met een dikke line-up waar iedere artiest ruim te tijd krijgt om zijn ding te doen! Deze editie gaat zeker uitverkopen en er zal sowieso geen deurverkoop zijn. 19
Gelukkig nieuwjaar. De organisatie van Passie wenst jullie allemaal veel geluk, gezondheid en veel liefde toe. Om het jaar goed te beginnen organiseren "TheRealWorldEvent" de eerste dag van dit nieuwe jaar, zaterdag 1 januari 2011, een spetterend feest. Passie zal namelijk een speciale –XL- editie organiseren in de Maassilo te Rotterdam.
Ook komend jaar staan een groot aantal B2S evenementen op de agenda. Pak je kalender er bij want in dit bericht vind je traditiegetrouw de data voor het eerste half jaar van 2011! 68
De New Year's special van Awakenings in de Maassilo te Rotterdam zal spoedig uitverkopen! Er zal dus sowieso geen deurverkoop zijn. Als je er bij wilt zijn, koop dan snel een van de laatste kaarten via Awakenings.nl. 13
Aanstaande vrijdag 24 december staat back2school op de agenda. Zoals ieder jaar traditiegetrouw op kerstavond. De Maassilo is vanaf 22.00 uur geopend om de kerstdagen alvast goed in te luiden. 15 jaar back2school gedachtegoed zal de revue passeren: verwacht oldschool, UC-style, newskool, Belgian retro, club classics, early rave, hardcore classics en nog veel meer, gebracht door alle dj's die regelmatig op een back2school editie hebben gedraaid. 32
Hardcore4life 2011
13 december 2010
Op zaterdag 26 februari 2011 vindt Hardcore4life plaats in de Maassilo te Rotterdam. Een plek met een ondergronds karakter en een industriële sfeer welke perfect past bij Hardcore4life. Uiteraard is er zorg gedragen voor een dikke line-up verdeeld over maar liefst drie area's. Het beste van Early Rave tot aan de hedendaagse Hardcore, maar ook de hardere sounds als Industrial en Terror ontbreken niet op dit oudste B2S hardcore-concept. 62
In het vorige bericht heeft de organisatie het gehad over de line-up en het laatste nieuws van de hardtrance/dance area van dit fantastische evenement in de Maassilo te Rotterdam aanstaande zaterdag 11 december. Nu is het tijd om de timetable en latest info van de mainstage bekend te maken. 34
Om jullie te laten profiteren van het nog lage BTW-tarief van 2010, start Awakenings Festival de voorverkoop op woensdag 1 december om 08.00. De kaarten zijn voor 1 januari nog 50 euro. Indien beschikbaar kosten de kaarten 56.50 euro in 2011. 32
Het doet de organisatie genoegen bekend te maken dat Dj Fausto & Phil York in deze area, exclusief voor dit Dance Event in de Maassilo, een nieuwe live mix gaan opnemen voor 'International Hard Dance Sessions'. Deze wordt eind januari wereldwijd gereleased met de beste Harddance tracks die er te vinden zijn. 18
Tip voor alle hardcorefans: omcirkel zaterdag 26 februari 2011 vet in je agenda! Op die dag organiseert B2S de 2011 editie van Hardcore4life in de Maassilo te Rotterdam. De oude meelfabriek, geroemd om het ondergronds karakter en snoeiharde geluid, past perfect bij de sfeer van dit oudste Hardcore concept van B2S. 31
Lisa Lashes' wereldberoemde Lashed Tour komt voor het eerst naar Nederland met de beste line-up ooit. Rotterdams grootste en meest besproken danceclub De Maassilo zal helemaal in het teken staan van één van de grootste dance-evenementen van 2010. In 2010 heeft Lashed al vijfmaal volle zalen getrokken met uitzinnige partypeople en deze laatste editie van 2010 in Nederland beloofd de meest spectaculaire te worden! 25
Love Generation
15 november 2010
Met trots maakt Third Floor de line-up bekend van Love Generation Festival welke op zondag 26 december (2de kerstdag) zal plaatsvinden in de dance tempel van Zuid Holland, de Maassilo in Rotterdam. 3
Lashed
8 november 2010
Op 11 december komt dj-icoon Lisa Lashes & friends naar de Maassilo in Rotterdam met haar wervelende “Lashed World Tour'. Een event zonder weerga met de beste dj's uit de Britse en Nederlandse Trance scene, waarbij het nog gaat om de muziek en de opbouw hiervan door de avond en nacht heen. 12
Lunapark is een prominent begrip, wat nog steeds door vele danceliefhebbers heimelijk laat uitkijken naar haar blijvende retour. Aanstaande zaterdag zal Lunapark dan ook groots worden uitpakt. Met een onvergetelijke show, een dikke line-up laat Lunapark voor deze editie nog weinig los. 12
Lunapark is een prominent begrip, wat nog steeds door vele dance liefhebbers heimelijk laat uitkijken naar haar blijvende retour. Vanaf 1995 wist Lunapark haar basis te leggen in o.a. het Rotterdamse Imperium, Tropicana, Pacha, Maasgebouw, Hal 4, Imax, Ocean Diva, Prachtig, Villa Thalia en het Prinses Theater. Met een mooie terugblik van inmiddels vijftien mooie jaren staat Lunapark tijdens haar 15 jarig jubileum in Maassilo Rotterdam. 2
Aankomende zaterdag gaat het gebeuren het nieuwste concept van I&B Events en Inclusivo: House meets hardcore De meest beruchte en grootste underground locatie van Nederland maakt zich op voor dit spektakel met meer dan 12 artiesten verdeelt over 2twee prachtige area´s met `the best of both styles`. Klik hier voor meer informatie. 19
15 years back2school
18 oktober 2010
back2school is in 1996 ontstaan toen Paul Elstak (DJ Paul) en Rob Janssen (DJ Rob) iets vernieuwends in de dancescene wilden creëren. Dit was voornamelijk voor diegenen die de toenmalige gabberhouse te hard vonden, zoals Parkzichtgangers en liefhebbers van de classics uit het begin van de jaren negentig. Het zo ontstane feest werd ‘back2school' genoemd. Niet gebonden aan hokjes evolueerde het concept muzikaal met de tijd mee, wat resulteerde in constante vernieuwing. De muzikale spelregel: 'alles ouder dan vijf jaar, is back2school' geldt nog immer. 43
Awakenings keert na twee jaar eindelijk weer terug naar de Maassilo in Rotterdam! Op 31 december gaat het letterlijk en figuurlijk knallen in de Maasstad, want met een geweldige Line-up in drie area's en een dikke indoorvuurwerkshow zal Awakenings wederom geschiedenis schrijven. 26
Lashed
12 oktober 2010
Op 11 december komt Lisa Lashes naar De Maassilo in Rotterdam met haar wervelende show Lashed. Ter voorbereiding van dit spectaculaire event is Inclusivo naar Engeland gereisd voor onder andere een interview met deze ‘first lady of trance'. Zie hier ‘hot' nieuws over dit event op 11 december in de Maassilo. 34
Lunapark
8 september 2010
Op zaterdag 6 november viert Lunapark haar 15 jarige jubileum. Om dit te vieren, wordt er naast het complete programma getrakteerd op een nieuw decor en een onvergetelijke show met als thema: Enjoy Life. Voor zowel de trouwe als de nieuwe bezoeker treden de helden van toen en de nieuwe talenten van nu op, in de Maassilo Rotterdam. Voor deze speciale avond zullen tickets verkrijgbaar zijn voor een betaalbare prijs van €15,- (ex. fee). Bovendien staat de vroege bezoeker nog een verrassing te wachten. Wil je het mee vieren, kom dan voor 23.30 uur binnen. 2
De Maassilo in Rotterdam zal op Zaterdag 11 december Lisa Lashes verwelkomen met haar “Lashed” concept. Vanuit de U.K. komt Lisa over met haar eigen crew, decoraties, entertainment en collega DJ's Kutski & Phil York .Lisa staat haar mannetje met haar dreunende Trance/Techtrance/hardtrance en Harddance sound. 14
Zaterdag 25 september 2010 is een speciale dag. Het succesconcept Crazy Sexy Cool viert op deze dag namelijk haar tweejarig bestaan. Met vier area's, een geweldige line-up, ruime openingstijden en de altijd gezellige “Crazy Sexy Cool” vibe kan dit niet anders dan een topfeest worden! 3
In de donkere De Catacomben van de Maassilo in Rotterdam komen op 23 oktober, op 1 spectaculair Dance event, top DJ's uit de House en Hardcore scene samen. Twee culturen die mixen, waar het gaat om de muziek en de sfeer, gestuurd door de heerlijke maar verschillende harde beats van beide werelden. 15
12 Juni, de Maassilo in Rotterdam: The Face of Ibiza met originele artiesten zoals dj Oliver & Baby Marcelo. Dragqueens, sensuele danseressen en dansers, een keur aan internationale topdj's en meer. Twee area's, lifestyle producten, laser- & lichtshows. Boek je tickets nu! 13
De Benelux première van het wereldberoemde concept The face of Ibiza zal gegeven worden in de Maassilo in Rotterdam door de Inclusivo dance party & lifestyle organisatie. Dit sensuele en magische concept van Club Privilege uit Ibiza is een vernieuwde versie van het wereldberoemde La Troya concept, waardoor het nog uitdagender, spectaculairder en kleurrijker geworden is. Een must voor de verwende gay, bi en hetero open-minded partypeople! 4
De Maassilo in Rotterdam pakt zaterdag 8 mei wel heel hard uit! Sneakerz Muzik, Twisted Stereo en Girls love DJ's, drie grote landelijke party-organisaties werken samen aan één groot feest dat zal plaats vinden op 8 mei in de Maassilo Rotterdam. Koop je kaart snel op 3for1.nl. 2
Het concept is eigenlijk heel simpel, 3 landelijk bekende feesten tegelijkertijd op 1 locatie. Natuurlijk is de Maassilo in Rotterdam daar de aangewezen plek voor, omdat de Maassilo 3 grote zalen heeft kunnen er ook 3 grote feesten tegelijk terecht in de Silo. 5
Aankomende zaterdag staat de Maassilo in Rotterdam in het teken van de twee hardste concepten van B2S. Hardcore4life staat lijnrecht tegenover Darkness4life. Met maar liefst 4 area's komen alle stromingen binnen de Hardcore scene aan bod. Van Early rave tot aan Hardcore en van Industrial tot aan Speedcore. You name it! Met een line-up van bijna veertig artiesten afkomstig uit acht verschillende landen, heeft deze editie een zeer internationaal karakter. Hierna volgt de time table en alle informatie die je als bezoeker dient te weten. 35
Over ruim een week is het weer zover en viert Beatloverz haar tweede verjaardag in haar thuisbasis de Maassilo Rotterdam. Deze voormalige graansilo is met zijn capaciteit van bijna 5000 bezoekers en drie verschillende area’s een van Nederlands grootste discotheken en tevens een van de discotheken die een echte eigen identiteit heeft. 4
Hardcore4life en Darkness4life slaan hun krachten ineen om op zaterdag 10 april 2010 de Maassilo in Rotterdam geheel af te breken! Hardcore4life staat bekend om het allerbeste in “Present Hardcore” en “Early Rave & Hardcore classics” en in de twee area’s die Darkness4life tot zijn beschikking heeft zullen “Industrial & Darkcore” en “Terror & Speedcore” het geluidssysteem op de proef stellen. 20
Ja je leest het goed! Slechts twee euro entree voor Beatloverz. Op 3 april is het dan zover en viert Beatloverz haar tweejarig bestaan in de Maassilo Rotterdam. Met een line-up waar je u tegen zegt kan deze avond al niet meer stuk. Wat dacht je van Chuckie, Ron Carroll, Benny Rodrigues, Sunnery James & Ryan Marciano, een speciale b2b van Hardwell & Quintino, The Flexican, Vato Gonzalez, Shermanology en nog vele andere? 6
Hardcore4life en Darkness4life slaan hun krachten ineen om op zaterdag 10 april 2010 de Maassilo in Rotterdam te veroveren! Hardcore4life staat bekend om het allerbeste in 'Present Hardcore' en 'Early Rave & Hardcore classics' en in de hallen die Darkness4life tot hun beschikking heeft zullen 'Industrial & Darkcore' en 'Terror & Speedcore' het geluidssysteem op de proef stellen. Dat de Maassilo zich uitstekend leent voor beide concepten is reeds bewezen. 53
Zaterdag 10 april 2010 zal de dag zijn waarop de twee hardste en ruigste concepten van b2s elkaar op één evenement gaan ontmoeten: Hardcore4life meets Darkness4life. In 2007 vond deze clash eerder plaats en deze clash is vele bezoekers als een legendarische ervaring bijgebleven. De rematch zal plaatsvinden in een van de meest industriële locatie van Nederland: de Maassilo in Rotterdam. 33
Beatloverz
21 januari 2010
Op 27 februari 2010 zal Beatloverz volledig in het teken staan van The American Dream. Alles bereiken in je leven waar je van droomt en wat je gelukkig maakt, waarvoor je bereidt bent om hard te werken naar eigen vermogen en prestatie… Een zin die volledig slaat op de artiest die de organisatie van het populaire evenement Beatloverz over laat komen naar Nederland. Een artiest die is geboren in Zuid-Afrika, opgroeide in Zweden en momenteel de hele wereld over reist om partypeople te laten genieten van zijn opzwepende sets… Sebastian Ingrosso! 5
In 2010 staan een groot aantal B2S evenementen op de kalender. Pak je agenda er bij want in dit bericht vind je traditiegetrouw de data voor het eerste half jaar van 2010. 64
Het wachten is voorbij en er is weer wat om naar uit te kijken! 28 November komt nu toch echt steeds dichterbij: het succesvolle en grootste dancefestival van Rotterdam verwelkomt ook nu weer bezoekers vanuit alle hoeken van Nederland. Hét festival van dit najaar strijkt neer in de Maassilo...Musica Republica Indoor komt eraan! 3
Curasounds
31 oktober 2009
Op vrijdag 20 november 2009 wordt voor de tweede maal Curasounds in de Rotterdamse Maassilo georganiseerd. Een feest voor iedereen die op Curaçao is geweest en iedereen die er maar al te graag naar toe gaat; of het nu voor stage of vakantie is. Ben je nog nooit op Curaçao geweest? 3
Over ruim een week is het zover! Lunapark viert dan haar veertiende verjaardagfeestje in de Maassilo in Rotterdam. Het is de eerste keer dat Lunapark in de Maassilo gehouden wordt en het belooft dan ook een bijzondere editie te worden. 1
Op zaterdag 7 november vindt het veertiende verjaardagsfeestje van Lunapark plaats. Het beste en langstlopende houseconcept van Rotterdam viert dan op uitbundige wijze haar verjaardag in de Maassilo in Rotterdam.
Panic in de Maassilo
2 oktober 2009
Op zaterdag 10 oktober zal het van 22.00 tot 6 uur in de volgende morgen vooral draaien om goede muziek. Lekker uit je dak gaan op de beste Early Rave klappers en dikke Hardcore classics. Dj Panic, oftewel Dennis Copier, staat deze avond centraal. Hij zal samen met enkele top DJ’s draaien die hij om een speciale reden heeft uitgenodigd. 25
Nadat de organisatie massaal vertraging had opgelopen door het uitvallen van vluchten is het nu toch echt tijd om aan te kondigen dat vlucht BL010 op zaterdag 26 september om 22:00 uur zal vertrekken vanaf Maassilo Airport voor een 10 uur durende vlucht! Ja, je leest het goed! Speciaal voor deze editie zal de Maassilo verbouwd worden tot Maassilo Airport en kun je mee aan boord in het Beatloverz vliegtuig. Een ding is zeker, dit wordt de wildste vlucht die je ooit hebt gehad. 1
Happy birthday, happy birthday to… Crazy Sexy Cool! Het succesvolle concept viert in Oktober alweer zijn eenjarig bestaan. Zaterdag 17 oktober is het zover, de Maassilo in Rotterdam zal dan worden omgetoverd als 1 groot verjaardagsfeest. Met deze editie wederom de crème de la crème van de Nederlandse housescene en een internationale headliner. Lees snel verder voor alle details! 2
DJ Panic, wie kent hem niet. Het is een artiest die al jaren lang meedraait in de scene. Dennis Copier is eigenlijk wel op elk early rave en hardcore evenement terug te vinden. Zijn veelzijdigheid blijkt een enorm groot pluspunt, maar ook zijn ongeëvenaarde en brede platenkeuze maken hem een van de vaste artiesten op die feesten. 39
Final info Nopeisdope
6 augustus 2009
Aanstaande zaterdag vindt een gloednieuwe editie van Nopeisdope plaats in de Maassilo te Rotterdam. Organisatoren Art of Dance en NID Events bieden je hierbij de laatste informatie aan om maximaal voorbereid te zijn zaterdag. 3
NID Events organiseert op zaterdag 8 augustus de Fast Forward Dance Parade 2009 (FFWD) afterparty in de Maassilo Rotterdam. 5
Op vrijdag 17 juli 2009 zullen twee internationale supersterren je verwelkomen in de sprookjesachtige setting van Mesmarise. Niemand minder dan Bob Sinclar FR en Steve Angello SE zullen deze avond leiden met de beste internationale sound uit de dancescene! 2
Hardcore4life
25 mei 2009
Op zaterdag 6 juni 2009 vind er een nieuwe editie plaats van Hardcore4life in de Maassilo te Rotterdam. Een locatie die inmiddels bekend is bij de hardcore liefhebbers. Ook dit keer heeft B2S weer 4 area’s weten te vullen met de beste nationale en internationale artiesten. Van Early Rave tot Hardcore van nu en van Industrial tot aan Terror. Alles is aanwezig in de oude graansilo! 31
Een zeer bijzonder en magistraal duo komt op zaterdag 30 mei naar de Maassilo in Rotterdam: Erick Morillo US en Chuckie NL doen samen de oude graansilo in de Rotterdamse underground haven! Wat een nieuws, zo bijzonder! Voor het eerst in Nederland en nog nooit eerder vertoond! Deze twee rocksterren van dj formaat gaan samen Subliminal Sessions keihard op de kaart zetten! 6
Queensnight
19 april 2009
Een nieuwe editie van Jailhouse is op komst. Meer dan 30 DJ’s zijn op 29 april in Rotterdam te bewonderen, waaronder Laidback Luke, Benny Rodrigues, Dr. Lektroluv, Don Diablo, Proxy, Real El Canario en The Bloody Beetroots. Deze koninginnenacht zal er één worden om nooit te vergeten. 14
back2school
6 april 2009
1e paasdag, oftewel zondag 12 april, is het weer tijd voor de jaarlijkse back2school easter edition. Hét retro concept van B2S wordt net als vorig jaar gehouden in de Maassilo te Rotterdam. Deze keer gaat back2school een tandje harder dan gewend. Naast de gebruikelijke stijlen Early rave en oldschool, is er nu een zaal met Hardcore classics aan toegevoegd. Hier hoor je alleen de grootste Hardcore knallers uit de periode 2001-2004. 29
Op zaterdag 6 juni 2009 vind er een nieuwe editie plaats van Hardcore4life in de Maassilo te Rotterdam. Een locatie die bekend staat om zijn duistere look en underground sfeer. Het echte Hardcore gevoel komt hierbij uitstekend tot zijn recht. Hardcore4life is een van de oudste B2S concepten en daarmee tevens een van de langst lopende hardcore evenementen in Nederland. Iedere editie weer trekt het feest duizenden hardcore freaks. 39
Jailhouse
26 maart 2009
Veel veranderingen in de beruchte Rotterdamse Jailhouse! De grote baas Don Diablo is overgeplaatst naar een andere vleugel, waar hij zijn reputatie voortzet. Alles werd onrustig op de dag dat de Don werd overgeplaatst. Nieuwe cellmates zijn gearriveerd en in de house vleugel gaat het er hard aan toe. Zo hebben ze de oude bekende, Benny Rodrigues samen gezet met de beruchte MC Gee. Verder zijn, voor het eerst in de gevangenis historie, een man en vrouw samen in één cel gezet. Was dit een slimme move? Sidney Samson en Lady Bee lijken een perfect match, en zullen Jailhouse bewijzen dat niets onmogelijk is. 5
Tickets A State of Trance 400 uitverkocht Wegens grote belangstelling voor de 400ste radioshow van Armin van Buuren is het hier omheen georganiseerde evenement in de Maassilo op zaterdag 18 april uitverkocht. 22
De award-winnende, wekelijkse radioshow ‘A State of Trance’ van DJ Armin van Buuren beleeft alweer bijna zijn 400ste uitzending. Met ruim 30 miljoen luisteraars wereldwijd, is de radioshow binnen 8 jaar uitgegroeid tot een begrip binnen de Dance scene. Deze 400ste uitzending wordt dan ook groots gevierd. 42
Net als de vorige edities is Beatloverz “Bringing The Elements Together” helemaal uitverkocht. Aankomende zaterdag zullen er dus weer duizenden partybezoekers naar Rotterdam komen om tot in de late uurtjes te dansen. 5
Op zondag 12 april, eerste paasdag, is het weer tijd voor de jaarlijkse back2school easter edition. Want wat is nu leuker dan overdag paaseieren te zoeken wetende dat je daarna uit je dak kunt gaan op de lekkerste klappers uit de oude platenbak? 37
Beatloverz
9 januari 2009
Beatloverz brengt je de elementen water,vuur,wind en aarde! Het jaar 2009 is nog maar net begonnen en de eerste editie van Beatloverz voor het jaar 2009 staat weer voor de deur. Op zaterdag 7 februari zal de Maassilo weer het decor zijn van een stampende Beatloverz editie. Beatloverz zal Beatloverz niet zijn als de organisatie weer wat moois in petto heeft! Dit kaar zal Beatloverz in zijn vier zalen de elementen water, vuur , wind en aarde presenteren. 11
Ook in 2009 zal B2S doorknallen! Wederom staan een groot aantal evenementen op de kalender. Pak je agenda er maar weer bij want hieronder vind je traditiegetrouw de data voor het eerste half jaar van 2009: 119
Flavourz
24 november 2008
Flavourz laat de Maassilo shaken met Dirty Eclectic House Vibes! De koele decembermaand is niet zo koud als voorheen. Sterker nog, de temperatuur in de Rotterdamse Maassilo stijgt 5 december tot tropische hoogten. Dan is er Flavourz, een mega evenement, gepresenteerd door Fiesta Entertainment, waar de vonken vanaf spatten.. En reken maar dat dit event alles in zich heeft om een weergaloos spektakel te worden. ‘Experience the new flavour of sounds’, daar draait het om! 8
Op zaterdag 22 november is het tijd voor het keiharde B2S concept Hardcore4life. Uiteraard in het duistere, harde en industriële decor van de Maassilo te Rotterdam. Veertig artiesten verdeeld over 4 areas zullen het beste van het beste op hardcore gebied presenteren. Omdat je als bezoeker natuurlijk niets wilt missen hier vast de time table en alle benodigde informatie voor a.s. zaterdag! 55
Radio Soulwaxmas
12 november 2008
Zin om Kerstmis dit jaar op een vette vuige manier in te luiden? Vlak voor de feestdagen touren de bekende Belgische Dewaele broertjes door Europa om samen met bevriende dj's het jaar 2008 af te sluiten. Het programma van Radio Soulwaxmas is bomvol dus dat betekent dat er tot in de late uurtjes doorgehaald kan worden. 9
Op zaterdag 22 november vind er een nieuwe editie plaats van het keiharde B2S concept hardcore4life. Opnieuw is er gekozen voor de underground locatie gelegen aan de Maashaven te Rotterdam. De Maassilo past perfect bij de sfeer die hardcore4life wilt uitstralen. Duister, hard en industrieel! Uiteraard is er ook weer een line-up samengesteld om van te smullen. Veertig artiesten verdeeld over 4 areas zullen het beste van het beste op hardcore gebied presenteren. 51
Zaterdag 27 september is het weer zover. Beatloverz komt weer naar zijn thuisbasis de Maassilo in Rotterdam en hoe. Onder de muzikale aanvoering van Chuckie zullen de dj’s Benny Rodrigues, Gregor Salto, Sidney Samson, Sunnery James & Ryan Marciano, Real El Canario, Hardwell en nog vele andere dj’s een waar 10 uur lang durend muziekspektakel gaan verzorgen die je nog lang zal bijblijven. 6
Jailhouse
15 augustus 2008
De Nederlandse house maffia wordt volgens oude tradities geregeerd door het keiharde Dutch Global Syndicaat. Don Diablo is de meedogenloze baas, de capo di tutti capi. Wie zijn wetten niet respecteert, zal dat met de sound bekopen. Benny Rodrigues en D-Rashid maken snel carrière in deze housedadige organisatie. 7
Hardcore4life
23 juni 2008
Aanstaande zaterdag 28 juni organiseert B2S voor de tweede maal hardcore4life in de Maassilo te Rotterdam. De oude meelfabriek met zijn duistere en ondergrondse karakter wordt daarbij omgetoverd tot een waar hardcore domein. In totaal zullen vier area’s gevuld zijn met het beste aan hardcore, Darkcore, Early hardcore, Industrial en Terror. Meer dan 35 nationale en internationale top artiesten zullen hun kunsten komen vertonen. 49
Darkness4life
26 mei 2008
Komende zaterdag zal het meest industriële, underground en hardste concept van B2S haar intrek nemen in de perfecte locatie met echte underground en “dark” looks. We hebben het natuurlijk over de Maassilo in Rotterdam. Naast de hele vette en duistere zalen staat de Maassilo ook bekend om haar oorverdovende geluid! 38
Kom het deze zaterdag zelf beleven, want dan zullen 2 zalen in de Maassilo worden omgetoverd tot het theater, de expositieruimte en club van de stichting Dance and Art. Dance and Art versmelt kwalitatieve dans, kunst en dance in een evenement speciaal voor jong volwassenen. Hierdoor wordt de toegankelijkheid om te genieten van of kennis te maken met allerlei kunstzinnige en culturele uitingen enorm vergroot. 1
Op zaterdag 28 juni 2008 organiseert B2S hardcore4life voor de tweede maal in de Maassilo te Rotterdam. Een oude meelfabriek met een duister en ondergronds karakter, dat perfect past bij de sfeer van het oudste hardcore concept van B2S. 53
Connacted
10 april 2008
Ben jij diegene die wel eens iets anders, spannends of verrassends zoekt tijdens het uitgaan? Dan is het de hoogste tijd om een evenement van de stichting Dance and Art te gaan bezoeken. Na vorig jaar 3 maart in de Off_Corso is het nu de beurt aan de Maassilo om als decor te dienen voor een avond/nacht vol met dans, kunst en goede dance muziek. 3
Darkness4life
7 april 2008
Op 31 mei is het weer zover en zal het meest industriële, underground en hardste concept van B2S haar intrek nemen in de perfecte locatie. B2S heeft gekozen voor een locatie met echte underground en “dark” looks en dat kan er maar 1 zijn: de Maassilo in Rotterdam. Naast de hele vette en duistere zalen staat de Maassilo ook bekend om haar oorverdovende geluid! 52
Rave Generation organiseert op zaterdag 31 mei de derde editie van Warehouse rave. Net als vorig jaar zal de sound van eind jaren tachtig en begin jaren negentig neerstrijken in de Maassilo te Rotterdam. Een oude fabriek wordt eenmalig omgetoverd tot het domein van de ouderwetse rave. Vanaf 23.00 uur in de avond tot ergens in de vroege morgen kunnen echte ravers genieten van de muziek uit the old days. 22
Op zondag 23 maart 2008 vind de jaarlijkse back2school easter edition plaats in de Maassilo Rotterdam. Deze oude meelfabriek heeft een ultiem industrieel karakter en heeft een perfecte setting voor een evenement als back2school. Er zijn net als vorig jaar drie area’s zijn met elk een eigen stijl. Te weten de back2school area, de rave area en de club classics area. 33
Krush Groove
12 maart 2008
Big Day Events & Rockstarz World (Nope is Dope) slaan de handen ineen en halen de verleden tijd terug naar nu, keren deze binnenstebuiten en stoppen het in een strak nieuw retrojasje, genaamd Krush Groove. 4
Beatloverz
7 februari 2008
Beatloverz, het evenement dat Rotterdam eens flink wakker gaat schudden, zal op Zaterdag 29 maart 2008 in de Maassilo Rotterdam van start gaan. Een jaar geleden zijn de oprichters van Beatloverz, Gerben Roos en Rico Dentro, begonnen met een onderzoek naar wat het uitgaanspubliek van Rotterdam en omstreken nou echt mist tijdens het uitgaan. Uit hun onderzoek kwam naar voren dat veel mensen genoeg begonnen te krijgen van kleine organisaties die veel geld vragen voor feesten waarbij het ontbrak aan een vette line-up en waarbij het entertainment danwel niet aanwezig of van zeer slechte kwaliteit was. 5
Het jaar 2008 is nog maar net begonnen en Pasen komt er alweer aan. Doordat in 2008 alle feestdagen vroeg vallen, vind de jaarlijkse back2school easter edition ditmaal plaats op zondag 23 maart 2008. Oftewel eerste paasdag wordt het weer heerlijk ouderwets knallen in de Maassilo Rotterdam. 38
Timetable Cocoon NYE
27 december 2007
Nog vier dagen en Cocoon strijkt neer in de Maassilo. Dat alles erop wijst dat dit feest een van de hoogtepunten van de jaarwisseling gaat worden blijkt wel uit de enorme respons die bij de organisatie op kantoor binnenkomt. Ja het is duidelijk, iedereen heeft er ontzettend veel zin in. Maar er komen ook vragen over vervoer erheen en vragen over de line-up en wat het tijdschema is. Hier de nodige antwoorden! 47
Op zaterdag 1 december 2007 is het tijd voor Nosferatu’s Enemy Of The State 2007. De Maassilo is hiervoor een perfect onderkomen. Een duistere, industriële locatie die ideaal oogt voor het onderkomen van een staatsvijand! Niemand minder dan Nosferatu zal hierbij in het middelpunt staan en Hardcore, Early Rave, Industrial en Darkcore zullen samen de sound vormen die door de zalen en gangen van de Maassilo galmt. 59
De kaartverkoop gaat sneller dan ooit voor een Cocoon feest in Nederland en uit de meest onverwachte hoeken komen enthousiaste reacties. Het is duidelijk dat Cocoon NYE geen puur Rotterdams onderonsje wordt maar dat vanuit het gehele land (en zelfs het buitenland) de bezoekers naar de Maasstad zullen trekken. Vanaf 22.30 uur staat daar namelijk Sven Väth achter de draaitafels in de grote zaal. De Duitse technokeizer deelt met zijn trouwste fans de laatste platen van het jaar en knalt natuurlijk het nieuwe jaar in! 33
Cocoon knalt 2008 in
21 oktober 2007
Nog voordat het Amsterdam Dance Event begonnen was waren de kaarten voor Cocoon 'Freakshow' al op. Dit maakt de organisatie eens temeer duidelijk dat Cocoon in Nederland een groot succes is, en als er zoveel vraag is dan zijn twee feesten per jaar eigenlijk veel te weinig. Vandaar dat Cocoon op 31 december naar Rotterdam trekt om daar in de Maassilo een dikke klapper van een Oud & Nieuw feest neer te zetten. Want 2007 was een geweldig jaar voor Cocoon maar 2008 belooft nog veel spectaculairder te worden!!! 61
Op zaterdag 1 december 2007 zullen de deuren wederom opengaan van de Maassilo te Rotterdam. Dan organiseert B2S namelijk het evenement Nosferatu - Enemy Of The State 2007. De Maassilo is hiervoor een perfect onderkomen en vele feestgangers zullen dit kunnen beamen! Een duistere, industriële locatie die ideaal oogt voor het onderkomen van een staatsvijand! 94
Na de late annulering van het Edance festival is Firma Gezellig trots om te kunnen melden dat internationaal Top 10 DJ Hernán Cattáneo toch naar de Maassilo zal komen aanstaande vrijdag 21 september. 23
De 8e editie van Bazar Curieux vindt plaats op zaterdag 15 september 2007 in de Maassilo te Rotterdam. Bazar Curieux, van de makers van Motel Mozaïque, is een veelzijdige festivalavond die bol staat van spraakmakende acts, bands, dj’s, performances en gidsentochten. Muziek is er onder meer van Opgezwolle, DuvelDuvel, Malajube, Friendly Fires, Seventeen Evergreen, Sinden, Joost van Bellen en Ntjamrosie. 3
Helaas kunnen we dit jaar tot zoverre niet bepaald terugkijken op een prachtige zomer. Op 31 augustus zal tijdens Edance Summer Edition de Spaanse zon echter volop gaan schijnen in Kelder in Hank! En op 21 september wordt de Maassilo omgetoverd tot een ware muziektempel voor Edance Exclusive Edition, waarbij de hoofdact van de avond bestaat uit niemand minder dan HERNAN CATTANEO! 8
Met trots presenteert Live At Nighttown Underworld op 5 november 2007 in de Maassilo te Rotterdam. Als support act brengen zij Simian Mobile Disco (live) mee. 26
Na ruim een jaar keert Rave Generation terug met de Warehouse rave. Op zaterdag 28 april vorig jaar werd een monumentaal pakhuis even omgedoopt tot het domein van ouderwetse rave. De sfeer, locatie en muziek waren top. Daarom is het nu, precies 15 maanden later, tijd voor herhaling! 19
Hardcore4life gaat op zaterdag 9 juni 2007 groots uitpakken in de Maassilo te Rotterdam. Deze underground locatie past perfect bij de rauwe, duistere en harde sound van Hardcore4life. De Maassilo zal plaats bieden aan 4 verschillende area’s, met elk hun eigen stijl. 58
Na een lange periode van zon is het ideaal weer geworden om zaterdag lekker een lange nacht los te gaan op Awakenings! De oude graansilo (ook wel Maassilo genoemd) in Rotterdam zal het toneel zijn van een knaleditie van Awakenings. 73
Wie na het bevrijdingsfestival op 5 mei in Rotterdam nog puf heeft, kan 's avonds terecht in de Maassilo voor een officiële afterparty. Speciaal voor deze editie van Subliminal Sessions komt er een speciale act over uit Amerika. 1
Absolute Music
20 april 2007
Met als thema “het kan ook anders” zag Absolute Music op 2 Februari 2007 het levenslicht. De volledige Maassilo stond die nacht in het teken van creativiteit. Muzikaal, Visueel en Expressief. Jong en oud waren getuige van een unieke avond. ‘Eighties’ iconen [dj=35060] en Jungle Brothers en hedendaagse helden Booka Shade en Trentemøller werden naar Rotterdam gehaald. Zij namen het publiek op een muzikale ontdekkingsreis. De volgepakte graansilo was het unaniem met elkaar eens, ‘Absolute Music is here to stay!’ 18
Best of Both Worlds
16 april 2007
De zomer zit eraan te komen, nog even en dan staan de vele festivals op je verlanglijst en wellicht in je agenda. Tot die tijd dien je er ook warm bij te zitten en daar zal Best of Both Worlds voor zorgen. Vrijdag 27 april zullen zij de Maassilo te Rotterdam aandoen en zorgen voor een flinke dosis house en techno. Het mooie ervan, voor ieder wat wils. Van funky house tunes tot innemende techno. De silo zal van voor tot achter knallen! 4
Na vier jaar eindelijk weer terug in Nederland: Bad Boy Bill. Tot tweemaal uitgeroepen tot beste DJ van de VS, komt voor een eenmalig optreden op 13 April naar Nederland. Bad Boy Bill zal samen met o.a. Don Diablo, Sidney Samson en Laidback Luke op 13 April in de Maassilo staan. 24
Alle Hardcore liefhebbers opgelet! Want het hardste Hardcore concept van B2S gaat groots uitpakken. Op zaterdag 9 juni kunnen alle fans van Hardcore, Industrial, Early rave en Oldschool, tot aan de aller-snelste Speedcore en Terror hun trommelvliezen blootstellen aan de keiharde sound van Hardcore4life, dat dit keer zal plaatsvinden in de Maassilo in Rotterdam. 78
‘Welcome to our world!’ This is @*!!ing NEW! FLU·OR (the ~) [party.] Fluor is dirty chique, electrofying fresh, blikt terug, doet een sprong vooruit en mixt the best of both worlds. Fluor is International Party Hysteria: 2007 clubbing, retro eighties & nineties chaos! Blow your whistle, keep on smiling, relive your future! Camera’s ready? Prepare to Flash J 3
Het paasweekend staat voor de deur, en ook dan zorgt B2S ervoor dat je je weekend stevig door kunt komen. Zoals ieder jaar is het a.s. zondag 8 april namelijk weer tijd voor de back2school easter edition. Er is echter een verandering, want back2school vind dit keer plaats in de Maassilo in Rotterdam. 57
Altijd in een jaar heb je een aantal feesten waar je gewoon bij moet zijn. Een aantal feesten die je gewoon niet wilt missen. Misschien ligt het aan de locatie, misschien ligt het aan de mensen die er gaan komen, maar vaak ligt het toch wel aan die ene dj die komt. Vrijdag 25 mei is de Maassilo te Rotterdam in ieder geval de locatie waar je bij moet zijn! En die ene dj die komt speciaal voor ons uit Amerika overgevlogen om de tot zomer omgetoverde Maassilo op zijn heipalen doet beven! 13
Best of Both Worlds
26 maart 2007
Tijd voor een frisse wind en nieuw initiatief in Rotterdam. De laatste tijd schieten organisaties als paddenstoelen uit de grond. Of dit afbreuk doet aan hun kwaliteit, dat mag jij als partyganger zelf bepalen. Echter een frisse wind en nieuw initiatief kunnen geen kwaad, dus het proberen ervan ook niet. 13
Met dj’s als ROOG en Baggi moet Call me! zaterdag aanstaande, volgens de organisatie een feest worden om je vingers bij af te likken. Special guest is Seamus Haji. Beter bekend als de man van Bootyluv met Boogie2Nite.
Na de twee topedities op 26 en 27 januari keert Awakenings op 12 mei weer terug naar de Maassilo om Rotterdam weer eens te trakteren op een knallend feest. Iedereen weet zo onderhand wel dat niemand deze oude graansilo zo inricht als Awakenings dat doet. 118
Superlatieven schoten te kort na de eerste Subliminal Sessions in de Maassilo in Rotterdam. Een bomvolle silo genoot met volle teugen van de ongekende show en set van Erick Morillo. Zulke avonden vragen gewoon om een vervolg. En dat komt er! 5
Ook dit jaar zorgt B2S weer voor een heftig paasweekend. Op zondag 8 april (1e paasdag) is het namelijk weer tijd voor de jaarlijkse back2school Easter edition en kun je je vrije paasweekend komen doorbrengen in de Maassilo in Rotterdam. Ja, je leest het goed. Het oudste concept van B2S neemt haar intrek in de Maassilo. 57
Nog iets langer dan 2 maanden te gaan en dan is het zover: de beste DJ van de USA komt eindelijk eenmalig naar Nederland. Dan hebben we het natuurlijk over Bad Boy Bill. Tot 2 keer toe gekozen tot beste DJ van de States en heeft al miljoenen platen wereldwijd verkocht. 30
Aankomend weekend barst het weer los in de Maassilo. Twee spectaculaire diverse line ups zullen er voor zorgen dat het muzikaal 2 dagen helemaal losgaat. Een vrachtwagen vol lasers, video, lichteffecten en extra boxen gaat de Maassilo omtoveren zoals alleen Awakenings dat kan. 134
De Rotterdamse Maassilo gaat na dit weekend gewoon weer open, dus vrijdag 26 en zaterdag 27 januari gaat het dak er weer eens volledig af in Rotterdam. Het is voor het eerst sinds 2002 (met het 5 jaar jubileum) dat er weer een Awakenings techno weekend in Rotterdam zal worden gegeven! 53
Door een schietpartij bij een discotheek aan de Maashaven in Rotterdam zijn zaterdagochtend vroeg een dode en een zwaargewonde gevallen. Het gaat om twee mannen. Dit meldde een woordvoerster van de politie. 255
De Awakenings Newyears Special gaat niet door. De argumenten dat er een probleem zou zijn met de brandveiligheid en geluidsoverlast hielden in de rechtzaak geen stand maar de politie meent geen inzet vrij te kunnen maken en de rechter wil de verantwoordelijkheid voor een feest met geen politie-inzet klaarblijkelijk niet nemen. 88
Op 26 januari zal het techno-circus zich na 8 maanden eindelijk weer eens verplaatsen richting de Rotterdamse Maassilo! Awakenings zal daar zoals altijd met twee vrachtwagens aan geluid, licht, lasers, video, decoratie en meer naar binnen rijden, want zoals je waarschijnlijk weet is die locatie tijdens Awakenings altijd superieur ingericht. 131
Cocoon
6 december 2006
Voor de vijfde keer is het Sound Architecture gelukt om één van de populairste dj’s ter wereld uit te nodigen voor een weergaloze set zoals alleen Sven Väth dat kan. Cocoon organiseert in samenwerking met de Rotterdamse organisatie een serie Cocoon evenementen in de Maasstad waarvan dit de tweede is uit een serie met dit keer dus de Cocoon Keizer zelf. 31
Alles omgedraaid en geswitcht. Niks zoals je het normaal van Now&Wow gewend bent. De Superwow wordt Now en de Now wordt Superwow. Street zal centraal staan in deze laatste editie van Lolita Klup van 2006. Met een flitsende line-up en meer dan spectaculaire performances van diverse rappende grootheden. Hierdoor kan deze laatste Lolita van 2006 niks ander doen dan gaan knallen. 6
Kissy kissy bang bang staat voor onvervalste clubbytechno met een knipoog naar de streets in de Superwow. Terug naar het oude clubgevoel wat Now&Wow op St. Job zo uitmuntend wist te brengen. Schijt hebben aan alles om je heen en volledig de weg kwijt raken. Opgaan in de muziek en de sferen om je heen. 10