Partyflock
Franky Rizardo In The House (afbeelding)
Franky Rizardo In The House
maandag 22 mei 2017
De 'Flow' opperbaas komt nu (eindelijk) met zijn eigen 'In The House' compilatie. We hebben het natuurlijk over Franky Rizardo en hier gaan zeker de handjes in de lucht en de voetjes van de vloer.
Wavolizer - A Matter of Perspective (afbeelding)
Soms heb je wel eens van die artiesten die een beetje onder je radar blijven hangen in plaats van dat ze vol in het vizier terecht komen. Dat hoeft geen slechte zaak te zijn, maar je moet je dan wel afvragen of je niet tijdelijk onder een steen gezeten hebt. Met het verschijnen van zijn debuut album "A Matter of Perspective" op het Third Movement label komt ook Wavolizer vol bij ons in het vizier. En hopelijk ook bij jullie.
A State of Trance 2017 (afbeelding)
A State of Trance 2017
dinsdag 9 mei 2017
De afgelopen jaren zijn er diverse langlopende mixcompilaties afgevallen maar de A State of Trance cd blijft nog steeds overeind, ook dit keer met een hoop exclusief materiaal. Het vertrouwde concept neemt ons mee naar "the Beach" en "the club"!
15 Years of Motech (afbeelding)
15 Years of Motech
vrijdag 5 mei 2017
15 jaar Motech Records. DJ 3000 heeft een scala aan onbekende artiesten geselecteerd om dit jubileum te vieren. 15 tracks die het Detroit-gevoel naar boven halen. Van abstract tot toegankelijk en van statisch tot juist heel dansbaar. Laat je verrassen en ontdek de volgende generatie floorfillers.
Fabric 93 mixed by Soul Clap (afbeelding)
Fabric 93 mixed by Soul Clap
woensdag 12 april 2017
Vergeet all timer Barry White met z'n zwoele stem, want hier is Soul Clap. Verantwoordelijk voor de laatste mix in de prestigieuze mix-serie van Fabric London. Zij brengen de klanken waarbij je kan schuren en bumpen tot je schraal ziet. Easy listening, soulvolle (deep)house en knisperende electro om heerlijk bij weg te dromen of om samen te smelten. Laat je verrassen en geniet van de lome zomerse vibes die deze mix oproept.
Masters of Hardcore XXXIX - The Skull Dynasty (afbeelding)
Na de overweldigende laatste editie van Masters is het nu weer stil en rustig.­ Maar schijn bedriegt, want met de nieuwe compilatie zal menig kamer, kantoor en auto veranderen in een oorverdovende ruimte waar bass en synth heersen over de stilte.­ 3 schijven, representatief voor "­The Skull Dynasty"­, liggen klaar voor jullie om stukgedraaid te worden!
17 Hardshock Festival 2017 (afbeelding)
17 Hardshock Festival 2017
maandag 27 maart 2017
Hard, harder, hardst! Dat is het motto van Hardshock. Keer op keer hebben ze de crème de la crème van de hardere stijlen geprogrammeerd en ook hun compilaties zijn van een dusdanig niveau. Na diverse grootheden is het deze keer de beurt aan Igneon System en Sjammienators om menig kamer van een oorverdovend lawaai te voorzien.
Eye On The Underworld - The Art of Victor Feenstra (afbeelding)
Kunst is iets wat we bij Partyflock niet veel bespreken, maar als die kunst nu toevallig iets te maken heeft met muziek en dan met name de Hardcore uit de jaren '90, dan gaat ons hart opeens toch wel heel wat sneller kloppen. Dan kan dat namelijk maar met 1 artiest/designer te maken hebben: Victor Feenstra, de man achter de vele Thunderdome-covers en al die andere creatieve ontwerpen.
HM505 - 505 Explorations (afbeelding)
HM505 - 505 Explorations
woensdag 8 maart 2017
Binnenkort zal op "Third Ear Recordings" een release verschijnen van Hakim Murphy, onder het alias HM505. Voor degenen die houden van gefilterde acidhouse en techno wellicht een album om eens uit te proberen.
Ben Long - Standing Alone (afbeelding)
Ben Long - Standing Alone
donderdag 2 maart 2017
23 jaar in het vak en geen solo-album als producer. Er zijn maar weinig artiesten die dat kunnen zeggen. Eindelijk, na diverse dubbel Ep's en albums samen met partner in crime Jamie Bissmire, brengt Ben Long zijn eerste solo-album uit onder zijn eigen naam. "Standing Alone", een nieuwe mijlpaal in zijn carrière.
Fabric 92 mixed by Call Super (afbeelding)
Fabric 92 mixed by Call Super
donderdag 23 februari 2017
Fabric blijft Fabric. Denk je net, dat ze keer op keer lekkere stamp-techno blijven opdienen, komen ze opeens met iets heel anders. Iets rustiger, iets om te luisteren en niet om op te dansen. Diverse stijlen die samen de laatste uurtjes van een stapavond zouden kunnen samenvatten als de zon al langzaam opkomt. Fabic 92 presenteert u Call Super.
Kluun - DJ (afbeelding)
Kluun - DJ
maandag 20 februari 2017
De eerste roman die zich geheel afspeelt in de dancewereld.­ Voor sommigen zal het een eye opener zijn, anderen zullen geschokt of onder de indruk zijn en zij die in het wereldje werkzaam zijn of dat ooit waren, zullen veel herkennen.­
Hard Bass 2017 – Mixed by Da Tweekaz, Bass Modulators, Phuture Noize & E-Force (afbeelding)
Hard Bass keert terug, zoals ieder jaar, naar het Gelredome te Arnhem en tovert deze om tot een tempel voor de liefhebbers van de hardere stijlen. Zoals ieder jaar hoort bij dit ware festijn natuurlijke een mixcompilatie. Deze keer nemen Da Tweekaz, Bass Modulators, Phuture Noize en E-Force de zware taak op zich om ons te voorzien van de nieuwste platen in een stampende mix.
Cosmic Gate - Materia.One (afbeelding)
Cosmic Gate - Materia.One
zaterdag 4 februari 2017
Een kleine 20 jaar actief op het hoogste niveau in de Trance scene. Iets wat weinigen is gegeven, maar wat Bossi en Nic Chagall als duo Cosmic Gate voor elkaar weten te krijgen. De vraag is of je na 20 jaar nog steeds vernieuwend en toch herkenbaar kan zijn.
Solarstone presents Pure Trance 5 (afbeelding)
Solarstone presents Pure Trance 5
vrijdag 20 januari 2017
De aanpak van Pure Trance Vol.5 verschilt iets van de vorige. Solarstone wil met 3 CD's het complete spectrum aan Trance brengen wat hij graag tijdens een clubnight zou willen horen. Binnenkomen en opwarmen met Forerunners, de uplifting van Richard zelf om af te sluiten met de "Late-night chaos" van Sneijder zoals hij het zelf noemt. Kortom: een opzet waar veel clubnights een voorbeeld aan kunnen nemen! We laten ons meenemen en zijn benieuwd waar deze nacht gaat eindigen.
Partyflock selecteert: digitale releases harde stijlen januari (afbeelding)
Het jaar 2016 is afgesloten.­ Een apart jaar voor de muziekwereld.­ Legendes overleden.­ Statements gemaakt door verscheidene artiesten.­ We zullen dan ook niet te lang blijven hangen bij 2016 behalve de ontzettend toffe tracks die er op het einde van het jaar zijn uitgekomen.­ En uiteraard een greep uit de Masters of Hardcore top 100.­
Traumatic presents Doomed Industry II (afbeelding)
De afgelopen jaren hebben we regelmatig releases van Dark Descent en Noisj.­nl besproken hier op Partyflock.­ Nu kregen we afgelopen december het verzoek of we ook eens een release van het Belgische Traumatic wilden reviewen, omdat deze release toch ook wel heel erg in hetzelfde straatje zou liggen als de eerder besproken cd's.­ Met dank aan Natrion kregen we de tracklist door gestuurd en konden we aan de slag.­
Throwing Snow - Embers (afbeelding)
Throwing Snow - Embers
maandag 2 januari 2017
Wat hebben astrofysica, Fabric en techno/ambient met elkaar te maken? Jawel het nieuwe album van Throwing Snow genaamd 'Embers'.
FabricLive 90 - Kahn & Neek (afbeelding)
FabricLive 90 - Kahn & Neek
maandag 2 januari 2017
Het nieuwste wapenfeit in de FabricLive reeks komt van het grime duo Kahn & Neek uit Bristol. Eens kijken wat ze voor ons in petto hebben.
Masters in the Mix Vol III mixed by Tha Playah & Anime (afbeelding)
In de aanloop naar de volgende editie van Masters of Hardcore kunnen we onze spieren alvast opwarmen met de derde editie van "Master in the Mix". Neem het nieuwe elan van Dogfight versus de ervaring van Neophyte Records. Als dat geen vuurwerk oplevert.
Start from Scratch (afbeelding)
Start from Scratch
donderdag 15 december 2016
Vroeger wilden kinderen brandweer- of politieman worden. Tegenwoordig zijn er andere beroepen die kinderen ambiëren. Bovenaan de wensenlijstjes van steeds meer jonge jochies prijkt nu 'DJ'. En ook steeds meer volwassenen lijken te denken dat ook zij kunnen wat Tiësto, Armin van Buuren en Martin Garrix kunnen. Het grote geld lonkt, maar hoewel het er allemaal zo simpel uitziet, is 'DJ' zijn niet direct gemakkelijk. Je moet er wel iets voor kunnen en kennis hebben van veel verschillende zaken. En dus is er nu een boek voor hen die de skills willen masteren om het tot de bovenste regionen van de DJ Mag top 100 te schoppen.