Partyflock
Eye On The Underworld - The Art of Victor Feenstra (afbeelding)
Kunst is iets wat we bij Partyflock niet veel bespreken, maar als die kunst nu toevallig iets te maken heeft met muziek en dan met name de Hardcore uit de jaren '90, dan gaat ons hart opeens toch wel heel wat sneller kloppen. Dan kan dat namelijk maar met 1 artiest/designer te maken hebben: Victor Feenstra, de man achter de vele Thunderdome-covers en al die andere creatieve ontwerpen.
HM505 - 505 Explorations (afbeelding)
HM505 - 505 Explorations
woensdag 8 maart 2017
Binnenkort zal op "Third Ear Recordings" een release verschijnen van Hakim Murphy, onder het alias HM505. Voor degenen die houden van gefilterde acidhouse en techno wellicht een album om eens uit te proberen.
Ben Long - Standing Alone (afbeelding)
Ben Long - Standing Alone
donderdag 2 maart 2017
23 jaar in het vak en geen solo-album als producer. Er zijn maar weinig artiesten die dat kunnen zeggen. Eindelijk, na diverse dubbel Ep's en albums samen met partner in crime Jamie Bissmire, brengt Ben Long zijn eerste solo-album uit onder zijn eigen naam. "Standing Alone", een nieuwe mijlpaal in zijn carrière.
Fabric 92 mixed by Call Super (afbeelding)
Fabric 92 mixed by Call Super
donderdag 23 februari 2017
Fabric blijft Fabric. Denk je net, dat ze keer op keer lekkere stamp-techno blijven opdienen, komen ze opeens met iets heel anders. Iets rustiger, iets om te luisteren en niet om op te dansen. Diverse stijlen die samen de laatste uurtjes van een stapavond zouden kunnen samenvatten als de zon al langzaam opkomt. Fabic 92 presenteert u Call Super.
Kluun - DJ (afbeelding)
Kluun - DJ
maandag 20 februari 2017
De eerste roman die zich geheel afspeelt in de dancewereld.­ Voor sommigen zal het een eye opener zijn, anderen zullen geschokt of onder de indruk zijn en zij die in het wereldje werkzaam zijn of dat ooit waren, zullen veel herkennen.­
Hard Bass 2017 – Mixed by Da Tweekaz, Bass Modulators, Phuture Noize & E-Force (afbeelding)
Hard Bass keert terug, zoals ieder jaar, naar het Gelredome te Arnhem en tovert deze om tot een tempel voor de liefhebbers van de hardere stijlen. Zoals ieder jaar hoort bij dit ware festijn natuurlijke een mixcompilatie. Deze keer nemen Da Tweekaz, Bass Modulators, Phuture Noize en E-Force de zware taak op zich om ons te voorzien van de nieuwste platen in een stampende mix.
Cosmic Gate - Materia.One (afbeelding)
Cosmic Gate - Materia.One
zaterdag 4 februari 2017
Een kleine 20 jaar actief op het hoogste niveau in de Trance scene. Iets wat weinigen is gegeven, maar wat Bossi en Nic Chagall als duo Cosmic Gate voor elkaar weten te krijgen. De vraag is of je na 20 jaar nog steeds vernieuwend en toch herkenbaar kan zijn.
Solarstone presents Pure Trance 5 (afbeelding)
Solarstone presents Pure Trance 5
vrijdag 20 januari 2017
De aanpak van Pure Trance Vol.5 verschilt iets van de vorige. Solarstone wil met 3 CD's het complete spectrum aan Trance brengen wat hij graag tijdens een clubnight zou willen horen. Binnenkomen en opwarmen met Forerunners, de uplifting van Richard zelf om af te sluiten met de "Late-night chaos" van Sneijder zoals hij het zelf noemt. Kortom: een opzet waar veel clubnights een voorbeeld aan kunnen nemen! We laten ons meenemen en zijn benieuwd waar deze nacht gaat eindigen.
Partyflock selecteert: digitale releases harde stijlen januari (afbeelding)
Het jaar 2016 is afgesloten.­ Een apart jaar voor de muziekwereld.­ Legendes overleden.­ Statements gemaakt door verscheidene artiesten.­ We zullen dan ook niet te lang blijven hangen bij 2016 behalve de ontzettend toffe tracks die er op het einde van het jaar zijn uitgekomen.­ En uiteraard een greep uit de Masters of Hardcore top 100.­
Traumatic presents Doomed Industry II (afbeelding)
De afgelopen jaren hebben we regelmatig releases van Dark Descent en Noisj.­nl besproken hier op Partyflock.­ Nu kregen we afgelopen december het verzoek of we ook eens een release van het Belgische Traumatic wilden reviewen, omdat deze release toch ook wel heel erg in hetzelfde straatje zou liggen als de eerder besproken cd's.­ Met dank aan Natrion kregen we de tracklist door gestuurd en konden we aan de slag.­
Throwing Snow - Embers (afbeelding)
Throwing Snow - Embers
maandag 2 januari 2017
Wat hebben astrofysica, Fabric en techno/ambient met elkaar te maken? Jawel het nieuwe album van Throwing Snow genaamd 'Embers'.
FabricLive 90 - Kahn & Neek (afbeelding)
FabricLive 90 - Kahn & Neek
maandag 2 januari 2017
Het nieuwste wapenfeit in de FabricLive reeks komt van het grime duo Kahn & Neek uit Bristol. Eens kijken wat ze voor ons in petto hebben.
Masters in the Mix Vol III mixed by Tha Playah & Anime (afbeelding)
In de aanloop naar de volgende editie van Masters of Hardcore kunnen we onze spieren alvast opwarmen met de derde editie van "Master in the Mix". Neem het nieuwe elan van Dogfight versus de ervaring van Neophyte Records. Als dat geen vuurwerk oplevert.
Start from Scratch (afbeelding)
Start from Scratch
donderdag 15 december 2016
Vroeger wilden kinderen brandweer- of politieman worden. Tegenwoordig zijn er andere beroepen die kinderen ambiëren. Bovenaan de wensenlijstjes van steeds meer jonge jochies prijkt nu 'DJ'. En ook steeds meer volwassenen lijken te denken dat ook zij kunnen wat Tiësto, Armin van Buuren en Martin Garrix kunnen. Het grote geld lonkt, maar hoewel het er allemaal zo simpel uitziet, is 'DJ' zijn niet direct gemakkelijk. Je moet er wel iets voor kunnen en kennis hebben van veel verschillende zaken. En dus is er nu een boek voor hen die de skills willen masteren om het tot de bovenste regionen van de DJ Mag top 100 te schoppen.
The Thrillseekers - Escape (afbeelding)
The Thrillseekers - Escape
maandag 12 december 2016
"Iedereen moet soms even ontsnappen op z'n tijd. Voor mij (Steve Helstrip, The Thrillseekers, red.) is muziek altijd de plaats geweest waar ik naar toe kon. Of het nu het beluisteren van een van mijn favoriete artiesten is, een instrument bespelen, een nieuwe track produceren, ik ben altijd gefascineerd geweest door de mogelijkheid dat muziek emoties oproept in zo'n zinvolle manier. En dat is waar het album over gaat: Ontsnap van alles, en verdwaal in de emoties die dat met zich meebrengt."
Human Resource – Dominator – 25 Years of Domination Remixes (afbeelding)
Wie jarig is krijgt een cadeau en wie 25 jaar is, krijgt 6 vlijmscherpe, door merg en been gaande remixen. "Human Resource" vier het 25-jarig jubileum van hun track "Dominator" samen met de heren van Dark Descent in de vorm van een 6-track remix digi-album.
Partyflock selecteert: digitale releases harde stijlen december (afbeelding)
Welkom bij een nieuwe rubriek binnen de recensie-sectie! Deze maand lees je onze mening over de releases van Luxxer, M.­A.­D.­, J Root, Natrion, Vague Entity en Strobcore.­
Fabric 91 mixed by Nina Kraviz (afbeelding)
Fabric 91 mixed by Nina Kraviz
vrijdag 9 december 2016
Heerlijk abstract, ontoegankelijk en diep.­ Sommige mixen hebben die vibe en flow, anderen mogen hopen dat ze dit predicaat opgeplakt krijgen.­ Gelukkig voor jullie is er weer zo'n mix in aantocht.­ 9 December komt Fabric (London) met de nieuwste editie uit de reguliere Fabric-serie.­ Deze keer gemixt door Nina Kraviz.­
Qlimax 2016 - Rise Of The Celestials (afbeelding)
Qlimax 2016 - Rise Of The Celestials
donderdag 24 november 2016
Q-Dance' paradepaardje Qlimax is ieder jaar vaste prik voor de hardstyle liefhebber. De sfeer, de show en de beste artiesten van het moment zorgen voor een ervaring die nog lang bij zal blijven. Of de begeleidende CD van dit jaar ook datzelfde effect heeft lees je hier.
Destructive Tendencies - Slaves to the Darkness (afbeelding)
Gebroken, kapot, stuk, gesloopt en vernietigd. Destructive Tendencies zal er alles aan doen om hun naam hoog te houden. Met het nieuwe album "Slaves to the Darkness" zijn zij hard op weg om dat doel te bereiken.
Mark Farina - Mushroom Jazz 8 (afbeelding)
Mark Farina - Mushroom Jazz 8
woensdag 9 november 2016
Mark Farina is wellicht geen naam die bij iedere liefhebber van elektronische muziek direct een belletje doet rinkelen. Echter, deze man is een ware legende! Zowel als house DJ/producer, maar zeker ook in zijn 'Mushroom Jazz' outfit. Het heeft bijna 6 jaar geduurd voordat deze nieuwe 'Mushroom Jazz' mixcompilatie in de schappen verscheen. Het was het wachten waard, want deze achtste editie uit de reeks is weer een pure streling voor het oor en bijzonder prettig als pre-party soundtrack.