Partyflock
Hard Reminder (flyer)
Met trots kunnen Moon Star Events en Hardest Dreams vermelden dat de vierde editie van Hard Reminder weer voor de deur staat.
back2school (flyer)
Op 24 december 2015 viert b2s deze speciale jubileumeditie van haar oudste evenement in de Rotterdamse Maassilo. Zoals de trouwe bezoekers weten is dit een avond vol gezelligheid en een feest der herkenning met de beste classics. Verdeeld over drie area's mag je het beste van Early Rave, Hardcore classics, Retro en meer verwachten. Uiteraard zijn hiervoor de vaste waarden en graag geziene gasten uitgenodigd die met hun kenmerkende geluid in het verleden hun sporen verdiend hebben. De beste artiesten die de afgelopen 20 jaar acte de prťsence hebben gegeven zijn natuurlijk ook tijdens deze jubileumeditie te bewonderen.
59 Procent uitgaanspubliek fietst zonder licht (afbeelding)
Onder uitgaanspubliek is het slecht gesteld met het voeren van fietsverlichting.≠ Slechts 41% heeft zowel voor als achter licht op de fiets wanneer zij van of naar uitgaansgelegenheden fietsen.≠ In buitengebieden voert 61% voor- en achterlicht, maar in grote studentensteden is dat slechts 22%.≠
Far East Movement (flyer)
De wereldberoemde formatie Far East Movement komt tijdens het Amsterdam Dance Event naar onze hoofdstad en geeft op donderdag 15 oktober een exclusieve showcase in de Desmet Studio's. De uit Los Angeles afkomstige heren hebben miljoenen platen verkocht en zijn populair door hun wereldhits als onder andere 'Like a G6', 'Turn Up The Love' en de samenwerking met Justin Bieber en Redfoo (LMFAO) 'Live My Life'. Tijdens ADE lanceren zij hun nieuwe single 'Push'.
Line-up Sonos Studio ADE bekend (afbeelding)
Line-up Sonos Studio ADE bekend
donderdag 15 oktober 2015
Ontdek met Sonos tijdens Amsterdam Dance Event de culturele achtergronden en invloeden van gerenommeerde artiesten. Van donderdag 15 tot en met zaterdag 17 oktober staat de Sonos Studio iedere dag in het teken van een ander thema. Het driedaagse programma bestaat onder meer uit een samenwerking met muziekplatform Resident Advisor, het Nederlandse label Voyage Direct en muziekcurator Pause.
Snowbombing (flyer)
Snowbombing, Europa's meest vooraanstaande winter muziekfestival, heeft zojuist de eerste reek s artiesten aangekondigd voor haar volgende editie. Van 4 tot 9 april 2016 zal Snowbombing het slaperige alpine stadje Mayrhofen doen wakker schudden met een ongekende line - up, bestaa nde uit iconische dance acts zoals The Prodigy, Jungle, Netsky, Andy C, Oliver Heldens, Hannah Wants, Hot Since 82, Henrik Schwarz, Marcel Dettmann en Noisia.
Trimbos waarschuwt voor gevaarlijke xtc-pil met ADE-logo (afbeelding)
Het Trimbosinstituut waarschuwt bezoekers van het Amsterdam Dance Event (ADE): er zijn op dit moment gele ADE pillen in omloop, die een extreme dosering MDMA bevatten (van 125 mg - 300 mg). In de lichtgele, vierkant pil met het ADE-logo zit twee keer zoveel MDMA dan gebruikelijk / gemiddeld het geval is.
TechnA (flyer)
Achter de draaitafel is Amsterdam Dance Event vooral een mannenfeestje. Om dj-ende dames in de spotlight te zetten, organiseert Serť Seesing (ŤreS) op zondag 18 oktober TechnA in No.≠129. De slechts 13 jaar oude, maar zeer getalenteerde Kendis trapt de nacht af en deelt de draaitafels met Lia Organa, Lolla Tek, Miss Electric, Xara en ŤreS.
Kort & Bondig (afbeelding)
Lees hier de kleine, korte nieuwsberichten die niet 'het nieuws' haalden. Kort nieuws, snippets, aankondigingen van releases, roddel & achterklap......we verzamelen het voor je! Deze week nieuws over Josť, DallasK, Energyzed, Pirupa, Digital Punk en Kasra V.
Martin Garrix, Armin van Buuren, TiŽsto en Afrojack tijdens ADE in DJ Hotel 538 (afbeelding)
Van 14 tot en met 17 oktober, geeft Radio 538 luisteraars de kans om in DJ Hotel 538 te overnachten en aanwezig te zijn bij exclusieve showcases van Radio 538 dj's Martin Garrix, Armin van Buuren, TiŽsto en Afrojack.
Don't Let Daddy Know (flyer)
Na het hosten van een eigen stage op het wereldberoemde Creamfields en Mysteryland afgelopen zomer, voegen ze nu Chili aan de imposante lijst van landen toe. Niemand minder dan Martin Garrix is op 28 november de headliner van deze avond in het beroemde Espacio Riesco in Santiago. Sem Vox en Justin Mylo maken de line-up compleet.
Armin van Buuren werkt samen met Kensington en Gavin DeGraw voor nieuw album (afbeelding)
De volledige tracklist van Armin van Buuren's aanstaande artiestenalbum 'Embrace' is onthuld. 'Embrace' is nu digitaal verkrijgbaar als pre-order, in navolging van de fysieke pre-order die vanaf 3 september startte. 'Embrace' wordt officieel uitgebracht via platenmaatschappij Armada Music op 29 oktober.
SLAM! brengt meer dan tachtig uur livesets vanaf het ADE (afbeelding)
SLAM! is 83 uur non-stop live in de mix met de SLAM! MixMarathon tijdens het Amsterdam Dance Event. Van woensdag 14 oktober 16.00 uur tot en met zondag 18 oktober 03.00 uur ontvangen de jocks van SLAM! de beste dj's van de wereld, waaronder Armin van Buuren, W&≠W, Dimitri Vegas &≠ Like Mike, Oliver Heldens en Don Diablo.
Oldschool Gangsters (flyer)
Op zaterdag 7 november organiseert Bad Ass Events in de DSNK in Nieuwkuijk een dikke editie van Oldschool Gangsters. Dit oldschool/early rave concept vierde onlangs haar tienjarig bestaan en na een geweldige hosting tijdens Harmony of Hardcore eerder dit jaar, keren de Gangsters nu weer terug naar Brabant!
Chaos Tomorrowworld brengt verkoop SFX onderdelen mogelijk in stroomversnelling (afbeelding)
Komen Awakenings of Sensation weer in Nederlandse handen? SFX, de houseparty-organisatie van de Amerikaanse miljardair Robert Sillerman, verklaarde in juli al dat het de mogelijkheden bestudeert om onderdelen te verkopen. Volgens Amerikaanse geruchten zou het recente debacle bij het festival TomorrowWorld dat nu in een stroomversnelling brengen.
Unlocked (flyer)
Unlocked indoor festival 2015
zaterdag 24 oktober 2015
Op 24 oktober 2015 start in Jaarbeurs utrecht een nieuw avontuur binnen de hardere stijlen; met meer dan vijftig artiesten, verdeeld over vijf area's en vijf unieke showcase acts die integraal de wintertijd zullen Unlocken op Unlocked indoor festival 2015.
Ben jij klaar voor een nieuwe stap in het spectrum van de hardere stijlen? Een stap die zorgt voor nieuwe ervaringen, een nieuwe beleving en nieuwe herinneringen?
Live radio en eigen muziek luisteren populairder dan muziekstreaming (afbeelding)
Ruim 82% van de tijd die mensen besteden aan het luisteren naar audio wordt besteed aan het live luisteren naar radiozenders.≠ Luisteren naar eigen muziek en luisteren naar muziekdiensten beslaan resp.≠ 10% en 7% van de totale audioconsumptie, zo blijkt uit het Audio Distributie Onderzoek van het NLO uitgevoerd door GfK.≠
Audiovisueel genieten met electromuziek van CUT_ (afbeelding)
CUT_≠, bestaande uit producer Sebastiaan Detilh en zangeres Belle Doron, werd bekend toen de cover van Stromae's 'Papaoutai' viral ging. Het electronisch muziekduo uit Amsterdam staat op 8 januari in de Talent Stage van Bibelot.
DJ Awards uitgereikt op Ibiza (afbeelding)
Bijna elke maand valt er wel ergens een prijzenregen.≠ Terwijl we allemaal in opgewonden afwachting zijn van de DJ MAG top 100 van 2015, werden in Pacha Ibiza gisteravond weer de DJ Awards uitgereikt.≠ Sinds 1998, toen op initiatief van Jose Pascual, worden deze prijzen uitgereikt tijdens de 'closing week' op het Spaanse eiland.≠ Winnen kan op basis van stemmen die door publiek worden uitgebracht.≠ Maar er zijn ook categorieŽn waarin een speciaal, uit de industrie afkomstige professionals bestaand, panel de winnaars bepaalt.≠
RAD1ON (flyer)
Radion Amsterdam bestaat in oktober ťťn jaar en gaat dit groots vieren met een weekend vol culturele activiteiten.≠ Met nog twee weken te gaan wordt het programma bekend gemaakt.≠
Supersized (flyer)
Wie zoet is, krijgt freestyle...De allerbeste freestyle beats, maar ook jump en hardcore zullen sinterklaasavond vullen. Dit jaar zelfs langer dan vorig jaar. Tijdens deze oer-Hollandse nacht kunnen jullie namelijk losgaan tot vijf uur. Welke duo's er tijdens de Supersized freestyle Special een bezoek komen brengen, verklappen ze in dit bericht...