Partyflock
 
­
afbeelding Snelle grossiert in nominaties voor Buma NL Awards
Snelle maakt op voorhand kans op een aantal Buma NL Awards in de categorie Pop. Zowel bij de singles als bij het album is hij terug te vinden in het rijtje genomineerden. Bij het album solo, bij de singles in combinatie met met Suzan & Freek (De overkant) en met Maan met het nummer Blijven slapen. De winnaars van de Buma NL Awards, die ook in de categorieën Hollands en Alternatief worden uitgereikt, worden op maandag 4 oktober bekendgemaakt.
afbeelding Jan Blomqvist & Bloom Twins share high on beat Sofi Tukker remix
Legendary duo SOFI TUKKER have remixed Jan Blomqvist and Bloom Twins' latest single, 'High On Beat', to be released on the 24th of September via Armada Music. The single was originally written by an astonishing team including Jan Blomqvist (a legend in the house and techno scene), Guy Gerber and Bloom Twins themselves.
flyer Grotesque
Het voelt inmiddels als een eeuw geleden dat we met elkaar in de Maassilo stonden te dansen tijdens de Flower Power editie van GIF 2019. Maar wat een mooie, kleurrijke editie was dit. Met een vooruitziende blik hadden we al besloten om in 2020 een dag editie te gaan doen. Maar ja, 2020 is niet geworden wat we er allemaal van hadden gehoopt. Nu afgelopen week bekend is geworden dat we tot 75% vulling kunnen in de Maassilo, geeft dit ons hèt vertrouwen om er 200% voor te gaan om met het 'Wild Wild West' thema weer een editie neer te zetten die jullie lang bij zal blijven.
afbeelding Het levensverhaal van Avicii verschijnt dit najaar
Het is exact drie jaar geleden dat Avicii, het alter ego van de Zweedse top-dj Tim Bergling, overleed.­ Bergling werd 28 jaar en kampte jarenlang met gezondheids-enverslavingsproblemen.­ De muziek van Avicii houdt vandaag de dag nog stand en zijn tracks zijn populairder dan ooit.­ Dit najaar verschijnt in vele landen tegelijk zijn officiële biografie.­ Avicii's levensverhaal zal zijn muziek eren, maar ook een eerlijk beeld schetsen over zijn mentale problemen en de keerzijde van succes.­ De internationale verschijningsdatum van dit bijzondere portret is 16 november 2021.­
flyer Protocol
Nicky Romero verplaatst zijn inmiddels iconische showcase, Nicky Romero & Friends, van zijn label Protocol Recordings naar een eerder tijdstip. Het evenement, dat plaatsvindt in de Amsterdamse Escape, wordt vervroegd naar 18:00u en eindigt om middernacht. De dj is tijdens de showcase te zien met de al gevestigde namen van zijn label, ook neemt hij een aantal surprise guests mee.
flyer Scorpions Night
Scorpions Night
zaterdag 16 oktober 2021
Wat hebben we weer zin in een lekker festival vol house muziek! Hierbij presenteren we scorpions night. Deze line up is toch echt een knaller! In Oktober kunnen we wel wat kou verwachten maar dat is geen enkel probleem, we gaan zorgen voor genoeg warmte dat je teentjes niet koud gaan worden.
afbeelding Festivalorganisator ID&T verkocht aan Brits entertainmentbureau
ID&T is verkocht aan het Britse Superstruct Entertainment, dat onder meer grote festivals als de Zwarte Cross en het Hongaarse muziekfestival Sziget organiseert.
flyer Tomorrowland Winter
After 2 years, Tomorrowland is back! The first Tomorrowland of 2022 will take place from March 19-26 in the beautiful ski resort and mountains of Alpe d'Huez (France).
flyer elrow Town
elrow Town Amsterdam is back in town, en hoe! Op 25 september 2021 zal de Grammy- en NME-award winning muzikant Fatboy Slim op het iconische festival een exclusieve show verzorgen. Het is de enige keer dit jaar dat de Britse big beat-legende, bekend van hits als Praise You en Right Here, Right Now, in Nederland zijn magische kunsten zal vertonen.
afbeelding Evenementenbranche spant kort geding aan tegen de staat
Het besluit van het kabinet om indoor evenementen met een capaciteit van slechts 75 procent te openen, de sluitingstijd van evenementen en clubs op middernacht te houden en de onderhandse vraag of de branche voorlopig geen dance wil programmeren, is de zoveelste teleurstelling voor de toch al murw gebeukte branche. Na twee tevergeefse 'Unmute Us!' protesten en ettelijke gesprekken met beleidsmakers, zijn we uitgepraat. Unmute Us, Apenkooi Events, ID&T en MOJO dagen de overheid voor de rechter. Dit wordt ondersteund door de Alliantie van evenementenbouwers en de VVEM.
Ondanks de gister aangekondigde corona maatregelen, waaronder het sluiten van horeca tussen 00:00 en 06:00, kan het ADE festival volgens directeuren Jan-Willem van de Ven en Meindert Kennis zoals gepland plaatsvinden van 13 t/m 17 oktober.­ De nieuwe set maatregelen is volgens de directie op zijn minst vreemd te noemen, maar hoeft wat betreft de organisatie desondanks geen belemmering te zijn voor het organiseren van een sterk en veilig ADE Festival binnen de geldende coronaregels.­ De komende dagen kijkt de organisatie in samenwerking met de gemeente naar de specifieke implicaties binnen de nieuwe set maatregelen voor elk type evenement binnen het totale ADE aanbod.­
flyer Zomervreugde gaat Framed
Na maandenlange spanning is het definitief; Zomervreugde gaat Framed festival gaat door! De aangepaste maatregelen aangekondigd op dinsdag 14 september zorgen voor groen licht, waardoor het als eerste festival direct op 25 en 26 september plaatsvindt. Eenieder die toe is aan vrolijke festival vibes met muziek, dans, food en sports kan het laatste weekend van september zijn hart ophalen op het paradijselijke Papendal in Arnhem.
flyer Sodom & Gomorrah
Helaas ongelukkig nieuws omtrent het Underground Forever feest 'Sodom & Gomorrah - The I Hate Trance Reunion', dat gepland stond voor zaterdag 9 oktober 2021 in De Helling in Utrecht.
Ondanks de opnieuw massale opkomst tijdens de Unmute Us protesten van afgelopen zaterdag, komt het kabinet nog steeds niet tegemoet aan de eisen van de evenementenbranche.­
afbeelding Organisatoren ADE: 'Weten nog niet of het door kan gaan'
De organisatie van het Amsterdam Dance Event (ADE) maakt zich zorgen of het evenement volgende maand wel kan doorgaan en in welke vorm. Dat laten directeuren Jan-Willem van de Ven en Meindert Kennis in aanloop naar de coronapersconferentie van dinsdagavond weten.
afbeelding De Jonge vroeg MOJO 'geen dance-events meer te organiseren'
Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) vroeg concertorganisator MOJO gisteren in een gesprek om 'geen dance-events meer te organiseren'. "Eigenlijk werd er verzocht om het dansen te verbieden", vertelde de directeur van de organisatie, Ruben Brouwer, gisteravond aan tafel bij Op1.
afbeelding 5 Muziekfestivals in Europa Waar Je Heen Moet Als de Pandemie Voorbij Is
Na de stille zomer van 2020 kijken muziekliefhebbers reikhalzend uit naar het nieuwe festivalseizoen.­ Inmiddels zijn de vaccinaties in volle gang en vinden er testevenementen plaats, zoals Fieldlab.­ De kans bestaat dus dat we in de zomer van 2021 weer voorzichtig naar buiten mogen om live te genieten van muziek.­ Als het je lukt om een ticket te bemachtigen, mag je deze 5 muziekfestivals niet overslaan.­
Zaterdag zijn verspreid over tien steden meer dan 150.­000 mensen de straat op gegaan om de onmiddellijke opening van de Nederlandse evenementen en festivals te eisen.­ Het tweede 'Unmute Us!' protest is een vervolg op de demonstratie van 21 augustus en werd ondersteund door meer dan 4.­000 organisaties uit de evenementenbranche en meer dan 425 artiesten en sprekers.­ NPO 3FM paste zaterdag de programmering aan voor een speciale 3FM x Unmute Us uitzending.­ Vanuit zeven steden werd live verslag gedaan in een drie uur durende uitzending tijdens het protest.­
afbeelding Generaties Y Z worden keer op keer genaaid: Unmute yourself!
Wat is toch deze apathische houding van de generaties Y en Z? Is het de extreem korte aandachtspan van degene die geboren zijn na 1983 die ervoor zorgt dat deze generaties niet verder kijken dan hun neus lang is? Ikzelf zit precies tussen de patatgeneratie (X) en Y in en merk dat ik van vele voordelen heb kunnen genieten die generatie Y en Z niet hebben.­ Feit is dat deze generaties keer op keer – excuse my English – genaaid wordt door de generaties voor hen die in Den Haag regeren.­
flyer Unmute Us
Utrechtse organisatoren, podia, leveranciers, artiesten, evenementenlocaties én bezoekers gaan zaterdag 11 september opnieuw de straat op.­ De boodschap: een directe terugkeer van festivals en een einde aan de willekeur.­ Het eerste protest bracht landelijk 70.­000 mensen op de been, maar een toezegging van de politiek bleef uit.­ Deze maal breidt de protestmars in Utrecht uit van 8 naar 14 muziekwagens en wordt de roep om heropening nog groter gedragen.­
afbeelding Sunnery James & Ryan marciano follow up on summer thing with new single
Sunnery James & Ryan Marciano know like no other how to create incredibly infectious records, a skill underlined by the recent release of 'Summer Thing' alongside Dragonette, Cat Dealers and Bruno Martini. And now, shortly after dropping 'Amanzi' (with Heavy-L and Just Bheki) as the first single off their upcoming debut album, the Dutchmen up the ante once more with their latest creation: 'Without Ya' (feat. Olivia Sebastianelli).