Partyflock
Grotesque Indoor Festival (flyer)
Het lag in de lijn der verwachting. Na een spectaculaire dag editie in het prille voorjaar van 2015 komt Grotesque nu met de aankondiging van een winter editie. Zaterdag 12 december mag met grote letters in de agenda's worden gemarkeerd. Deze editie gaat weer de nacht in en zal plaats vinden in de Utrechtse Central studios.
Amsterdam strenger voor dance-evenementen (afbeelding)
Organisatoren van dance-evenementen in Amsterdam moeten bezoekers duidelijk informeren over huisregels, de gezondheidsrisico's van drugs en de aanwezigheid en toegankelijkheid van gratis drinkwater.­ Ook moeten ze gekwalificeerde beveiligers en professionele medische hulpverleners inzetten, de in- en uitstroom van bezoekers goed reguleren en alle bezoekers controleren op wapens en drugs.­ De gemeente heeft het beleid voor dance-evenementen aangescherpt na een evaluatie van het Amsterdam Dance Event vorig jaar.­
We Are The Music Makers (flyer)
We Are The Music Makers
zaterdag 30 mei 2015
Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Bla Bla Music komt terug met een platform waarbij ze de minimal-liefhebbers dichter bij elkaar willen brengen. Ze luiden dit nieuwe tijdperk in met een flinke dosis dikke muziek en nieuwe artiesten. Ze beginnen de nieuwe koers met twee avonden in Bar 117 aan de Rozengracht! De eerste avond vindt plaats op 30 mei dus zorg dat je erbij bent
Exportwaarde van dancesector fors gestegen in laatste jaren (afbeelding)
Met 170 dance-events per jaar, 2,7 miljoen bezoekers en Nederlandse dj's die wereldwijd domineren, is de dance-industrie steeds belangrijker voor de economie
Dance Boulevard (flyer)
Dance Boulevard is het grootste dance festival van West-Brabant waar house, freestyle, eclectic en hardstyle samen komen. Zaterdag 1 augustus met onder andere: Radical Redemption, The Partysquad, Adaro, Jay Hardway, LNY TNZ, Vato Gonzalez & MC Tjen, Dyna, E-Force (live), Mental Theo en nog vele anderen!
SFX baas Sillerman haalt bedrijf van de beurs (afbeelding)
EDM promoter SFX heeft gisteren aangekondigd dat het plannen heeft om het bedrijf van de beurs te halen.­ CEO Sillerman wil het bedrijf terugkopen van de aandeelhouders voor een bedrag van ongeveer $­490 miljoen.­ Sillerman is eigenaar van 37,4% van de aandelen en betaalt hiermee $­5,25 per aandeel uit.­ De koop zou voor het einde van dit jaar rond moeten zijn.­
Shoeless Festival Ruigoord · geen schoenen, geen line-up, geen rotzooi (afbeelding)
Op 15 en 16 augustus organiseert Alter Ego voor de 3e keer op rij haar Shoeless Festival in Ruigoord. Dat betekent feesten zonder schoenen, maar ook zonder rotzooi op de vloer, en zelfs zonder een van te voren gecommuniceerde line-up. De Shoeless feesten ontstonden negen jaar geleden als underground initiatief. De organisatie viert dit keer dubbel feest met de 25e editie.
Emporium Festival (flyer)
Nog een paar dagen en dan is het zover: de elfde editie van Emporium Festival – Land of the Rising Sun op recreatiegebied Berendonck. Lees hier de laatste info, zodat je goed voorbereid kan gaan feesten.
Dominator (flyer)
Line-up Dominator bekend
zaterdag 18 juli 2015
De line-up voor Dominator Festival is bekend! Check hem hier!
Schrijf je in voor de Extrema vrijwilligersdag van 10,000 HOURS (afbeelding)
Extrema en 10,000 HOURS nodigen je uit voor de allereerste Extrema vrijwilligersdag op zaterdag 27 juni! In de omgeving van Eindhoven organiseren Extrema en 10,000 HOURS een heel speciale dag voor mensen met een verstandelijke beperking.­ Met bewoners van een zorginstelling vieren ze een heus mini-Extrema festival, inclusief dans- muziek- knutsel en kookworkshops.­
Basscode (flyer)
Headliner Spitnoise vertegenwoordigt de huidige generatie up-tempo hardcore en het gaat sinds hij bij Footworxx zit hard met zijn carrière! Niet te missen voor de liefhebber. Demanufacturer staat voor de industrial hardcore-sound en mocht in Groningen al eens in Paradigm bij Convoi Exceptionnel en in Subsonic opdraven om zijn vernietigende kicks en snares in combi met harde basslijnen te presenteren.
Jamrock viert 10 jaar Dancehall cultuur in Nederland (afbeelding)
'We don't follow trends, we don't set trends, we set a culture'- zo luidt de slogan op de allereerste Jamrock flyer. Inmiddels heeft Europa's grootste dancehall/reggae feest deze belofte dubbel en dwars waargemaakt! De afgelopen tien jaar is er in Nederland een opmerkelijk sterke subcultuur aanwezig waarin Jamrock het vooraanstaande platform is. Veel Nederlandse dj's en artiesten die internationaal succes boeken halen hun inspiratie uit Jamaicaanse muziek. In het Amsterdamse poppodium Paradiso, de plek waar de Jamrock explosie begon, wordt het eerste decennium feestelijk afgesloten en begint Jamrock een nieuw hoofdstuk.
Early Ravers United (flyer)
Early Ravers United
vrijdag 29 mei 2015
Hoppa! Nog een week te gaan en Early Ravers United gaat weer knallen met een derde editie van hun unieke concept! Een eigenzinnige editie 'Vinyl &­ Ventiel' waar menig mens zich zal vermaken.­ De dj's zorgen voor de beste vinyls en de bezoekers zorgen voor gekke items met een Ventiel.­ Van opblaaspop tot rubberboot of fietsband: alles kan en mag in de gezelligste club van Nederland.­
Metz on the beach (flyer)
Het zomerseizoen gaat vanaf zondag 12 juli dan echt van start. The Real House Event, Metz on Sunday, host dan weer zoals vertrouwd haar meest legendarische 'on the beach' editie in Strandlcub View te Rockanje met een line-up die bij iedereen al het hele jaar in de agenda staat!
All Night Long by Noisecontrollers (afbeelding)
The day has dawned upon us and the countdown is finally over! Many hardstyle fans have noticed the speculation building around a mysterious countdown that has been running on Noisecontrollers' new website for a few weeks now. The man himself has also been endlessly hinting that a whole new front of music was on its way in time for festival season.
Bryan Kearney presents this is Kearnage volume 001 - mixed by Bryan Kearney & Will Atkinson (afbeelding)
For its first throw-down, Kearney has drafted in fellow techno-trance innovator Will Atkinson to share mix-duties. Together the pair collectively chamber 36 sure-shots from the breakneck side of the paired genres. In and amongst them are the latest from leading propagators like John O'Callaghan, Sean Tyas, Simon Patterson and, of course, Bryan and Will themselves. Kearnage Recordings' studio Vanguard are also standing tall, with exclusives signed right off the mixing desks of Will Rees, Nick Callaghan, Warren Adam, Sam Jones, James Rigby, Davey Asprey and others. Check the tracklist!
PollerWiesen Festival (flyer)
Het legendarische dancefestival Pollerwiesen tovert met Pinksteren het Revierpark Wischlingen in Dortmund om tot het epicentrum van de elektronische dance! Op vier podia en een grote hoeveelheid zand-, strand- en gazonvlaktes vieren duizenden danceliefhebbers een marathondansfeest met vele internationale DJ's en live acts.
Fuze Outdoor (flyer)
Line-up Fuze Outdoor dikker dan ooit
zaterdag 19 september 2015
Op zaterdag 19 september keert Fuze Outdoor terug in het Stadspark van Veenendaal. Wederom zullen in drie area's de vonken er vanaf spatten. Met namen als Adaro, Frequencerz en Psyko Punkz kun je ervan uitgaan dat dit weer een editie wordt die de boeken in zal gaan!
Suppression (flyer)
Raw Liefhebbers! Dit weekend is het tijd om te genieten van de ruigste beats terwijl je de zon de zee in ziet zakken.­ Hierbij presenteert de organisatie de laatste info en de timetable voor Suppression - Make Raw not War #­2.­
De Dronken Vegetariër (flyer)
De Dronken Vegetariër
vrijdag 5 juni 2015
Net als het boek richt dit feest zich op de dierbare doelgroep van de groeiende vega-community die bestaat uit jonge levensgenieters die geen of steeds minder vlees eten.­ Ze houden van drinken en uitgaan, zijn slim, empathisch en hebben de kant van het onderdrukte dier gekozen.­ Het zijn romantische revolutionairen die ijveren voor een plantaardig bewind.­ Hun minirevolutie speelt zich af in cafés en restaurants waar whisky, wijn en bier op tafel staan.­ Reserveer snel als je wilt komen eten, want vol is vol.­
Marcanti Reunion op het Bloemendaalse strand bij Decisions @ The Beach (afbeelding)
Over ruim een week is het zover: de kick-off voor het tienjarig jubileum van Decisions maakt jouw weekend op zaterdag 30 mei tot een toppertje. Decisions is er natuurlijk al hard mee bezig en zal er deze Marcanti Reunion-edition voor zorgen dat je alle mooie oude tijden opnieuw beleeft in de mooie Beachclub Vroeger.