Partyflock
Armin van Buuren eerste DJ ter wereld met soloshow in China (afbeelding)
Armin van Buuren heeft een spectaculaire primeur te pakken met een eerste soloshow van een DJ op mainland China (Shanghai) ooit. Deze bijzondere performance is onderdeel van zijn wereldtournee Armin Only Embrace. Daarnaast voegt hij zes nieuwe data toe aan zijn tour met een grote focus op nieuwe opkomende markten op gebied van electronic dance music. Armin Only Embrace, die gebaseerd is op het album Embrace van Armin, breidt uit met shows in Azië, Australië en Zuid-Amerika.
Suono Culture (flyer)
Legende John Digweed naar Suono Culture
zaterdag 10 september 2016
Op 10 september is het zover en zal niemand minder dan John Digweed plaatsnemen achter de draaitafels van Suono Culture. De man is een levende legende en stond op werkelijk alle grote feesten. Carl Cox noemde hem een grootheid die keer op keer de meest waanzinnige sets neerzet. Hijzelf kwalificeert zijn muziek als "consistent quality electronic music".
B.I.T.C.H. (flyer)
Het belooft weer een dampend feest te worden met allemaal gezellige, mooie en sexy mensen. 'De sfeer niet te evenaren' hoor je vaak als waardering op verschillende sites. 'Het oude Roxygevoel bestaat nog' hoor je mensen ook vaak zeggen. De sfeer is het allerbelangrijkste van een feest en de unieke sfeer van B.I.T.C.H. is inderdaad niet te evenaren. De organisatie doet alles aan om deze sfeer hoog te houden, onder meer door een strikt deurbeleid, dat is duidelijk een van de krachten van B.I.T.C.H. Online zijn de tickets al weken niet meer te krijgen en ook in de fysieke voorverkoopwinkels zijn nog maar een paar kaarten te koop!
Unleashed Amsterdam (flyer)
Deze zomer zal Unleashed weer terugkeren naar een van ieders favoriete nightclub locaties: in Panama wordt het weer schaamteloos genieten van unieke en stomende, zomerse fetish-ervaringen. Met vernieuwende internationale performances en een sterke DJ line-up verspreid over twee dansvloeren zal alleen de beste progressive, techno, electro, hard house, en industrial langskomen – join the celebration, what's your fetish?!
10 Years Diynamic (flyer)
Ter gelegenheid van hun tienjarig jubileum zal Diynamic zal in verschillende grote Europese steden als gastheer optreden van evenementen. In september is Amsterdam aan de beurt! Loveland, NGHTDVSN, Paradiso, Marktkantine, Chicago Social Club en Diynamic werken voor dit event samen.
Resident Advisor (flyer)
RADION heeft ADE programma compleet
zaterdag 22 oktober 2016
Door de festivaldrukte waar we ons momenteel in bevinden zouden we haast de vorderingen van het aankomende Amsterdam Dance Event over het hoofd zien. De gele vlaggen worden namelijk langzaam maar zeker weer in hun masten gehesen en RADION heeft inmiddels haar volledige programma bekend gemaakt. Eerder werden al twee edities van de Breakfast Club aangekondigd. Nu is ook het volledige nachtprogramma aangekondigd.
SFX overweegt aangifte tegen voormalige ceo Robert Sillerman (afbeelding)
Robert Sillerman, oprichter van SFX, wacht mogelijk vervolging door het bedrijf waarvan hij tot voor kort CEO was.­ Het nieuwe management van het bedrijf overweegt aangifte tegen Sillerman wegens schending van vertrouwen.­ Documenten die zijn ingeleverd bij de rechtbank in de VS maken melding van dat SFX Sillerman wil dwingen tot het betalen van een schadevergoeding wegens 'het schenden van de fiduciaire plicht', oftewel de plicht van bestuurders om de belangen van het bedrijf boven persoonlijke belangen te plaatsen.­
Releases & Aankondigingen (afbeelding)
Vandaag releases van Dillistone, LO'99, Licious, Will Atkinson vs Jase Thirlwall
UNITY (flyer)
Line-up release Superbash en UNITY
zaterdag 12 november 2016
In november zal Expo Twente in Enschede, weer volledig in het teken staan van Superbash en UNITY. Vandaag maakte de organisatie de line-ups van de events bekend. En de early bird verkoop is gestart.
Winter Park (flyer)
Damen und Herren, zomerse hitte schreeuwt om verkoelend nieuws! Jetzt geht's los want zaterdag 5 november 2016 keert Winter Park Festival terug op Aquabest bij Eindhoven! Van 13:00 uur tot 23:00 uur vliegen de opblaaskrokodillen tussen de kilo's confetti de verschillende festival tenten in en kunnen bezoekers, gewapend met de meeste foute skipakken, mutsen en geitenwollen sokken, weer ongegeneerd uit hun plaat gaan op de lekkerste freestyle, eclectic, hardstyle en techno beats.
ADE krijgt festivalcamping (afbeelding)
De zogeheten ADE SLEEP/OVER, een tijdelijke campingplaats op het industriële festivalterrein van de NDSM in Amsterdam Noord, te lanceren.­ Deze plek aan de oevers van het IJ biedt niet alleen een slaapplek in verschillende prijsklassen voor ADE-bezoekers, maar ook een uitgebreid programma met muziek, artist talks, kunst en optredens.­ De stadscamping biedt plaats aan vierhonderd kampeerders, de kaartverkoop voor de camping start op 4 augustus.­
Hard Dance Event (flyer)
Hard Dance Event groeit en verhuist
donderdag 20 oktober 2016
De hardere stijlen van de dancemuziek zijn mateloos populair en ook wereldwijd geniet het hardere werk steeds meer aanzien. Na de volledig uitverkochte zesde editie van Hard Dance Event in de Melkweg werd duidelijk dat een upgrade nodig was. Om tegemoet te komen aan alle vraag, zal HDE verhuizen naar een grotere locatie. Op 20 oktober 2016 vindt de zevende editie plaats in de Tolhuistuin. Hier kunnen meer bezoekers de panels en masterclasses bijwonen en de locatie is ook nog eens gemakkelijker te bereiken.
Tommie Sunshine en Red Bull maken negendelige serie over dance-cultuur (afbeelding)
Tommie Sunshine draait al aardig wat jaren mee en mag dus gerust een veteraan met een grote hoeveelheid ervaring en kennis van EDM genoemd worden. Samen met Red Bull heeft hij een negendelige serie, 'After the Rave' opgenomen. In deze serie gaat Tommie op zoek naar liefhebbers van EDM in verschillende steden. Elke aflevering is in een andere plaats opgenomen. Zo doet de serie onder andere Ibiza, Los Angeles, Miami, Brighton en ook Nederland aan.
'SoundCloud in de verkoop voor 1 miljard dollar' (afbeelding)
De muziekdienst SoundCloud overweegt zichzelf te verkopen voor een bedrag van 1 miljard dollar.­ Onlangs investeerde Twitter nog in de dienst.­
Whip It (flyer)
Liefhebbers van vette electro hebben weer reden tot vreugdedansjes: Dave Clarke's 'Whip It' keert terug in de Melkweg en wel tijdens de vroege ochtenduren van Amsterdam Dance Event. Daarvoor neemt de Brit niet de minste namen mee: UMEK als Zeta Reticula, Dopplereffekt (live), Anthony Rother, Dez Williams, Brutuzz en uiteraard Clarke zelf. Zij zijn allemaal op zaterdag 22 oktober te bewonderen in de Oude Zaal.
Unlocked (flyer)
Op 29 oktober 2016 staat de Jaarbeurs in Utrecht volledig in het teken van de hardere stijlen tijdens Unlocked indoor festival.­ Meer dan 50 artiesten verdeeld over de 5 area's;­ hardstyle, hardcore, uptempo, raw hardstyle en freestyle, laten je alleen maar het allerbeste van de hardere stijlen horen.­ Om klokslag drie uur luiden 5 unieke showcase acts de wintertijd samen met jou in.­ Wie dit zijn, lees je hieronder.­
Pleasure Island Festival (flyer)
Vorig jaar werd Pleasure Island gewaardeerd met een geweldig cijfer.­ 'Een sfeer die je niet vaak meer tegenkomt' was een van de vele opmerkingen achteraf.­ Het feest zat ook vol met echte, leuke feestgangers die maar voor één ding komen: feesten! Nu de tijd nadert en de mensen zich langzaam gaan opmaken voor het feest kan de organisatie jullie alleen maar blijer maken met de verschillende area's en de beste dj's.­ Nu is area nummer vijf aan de beurt!
Afrojack genomineerd voor MTV Video Music Award (afbeelding)
MTV maakte vandaag alle nominaties bekend voor de MTV Video Music Awards. Afrojack is met de video van 'SummerThing!' genomineerd in de categorie Best Electronic Video.
Beyoncé is de grootste kanshebber met elf nominaties.
CRAFT Festival (flyer)
Aanstaande zaterdag organiseert Lose Your Mind op de NDSM-Werf in Amsterdam voor 17.500 mensen C.R.A.F.T. festival. C.R.A.F.T. staat voor 'Can't Remember A Fucking Thing'. Alle bezoekers zullen zich dus niets herinneren en speciaal daarvoor is er een robot ontwikkelt die wel antwoord heeft op al hun vragen.
Bunktek (flyer)
Silo presents Bunktek
vrijdag 5 augustus 2016
Vrijdag 5 augustus geeft Silo het startschot van hun tienjarig bestaan. Sinds het gedwongen vertrek aan de Leuvense Vaartkom in 2011, trekt Silo doorheen België: Brussel, Gent, Hasselt, Luik, en Glabbeek. Het is in dit laatste landelijk dorpje dat op 5 augustus een 14-uur durende reis doorheen techno en house wordt voorgeschoteld.
Releases & Aankondigingen (afbeelding)
Justin Prime en We Are Loud werkten samen aan 'Drowning', Martin Garrix' nieuwe single heet 'In The Name Of Love', Inpetto doet het met Lauren Mason, Revealed brengt remixbundel met grootste hits Moby uit,