Partyflock
Lenzman breidt verder aan de reeks successen in z'n inmiddels langlopende carričre. Begin dit jaar introduceerde de Amsterdammer z'n ras eigen label. Daarnaast, op 16 september, volgt hij Nymfo op als de tweede curator tijdens 'Curated By Lenzman' in Paradiso, Amsterdam. De hoogste tijd om polshoogte te nemen.
Catching up with Melih Kor (afbeelding)
Catching up with Melih Kor
donderdag 10 augustus 2017
Electronic Family heeft de stoute schoenen aangetrokken en een DJ contest georganiseerd voor de editie van dit jaar. Eerste prijs? De mainstage openen op zaterdag. Geen gezeur om "likes" of zo veel mogelijk vrienden uitnodigingen. Gewoon je mix insturen, show je skills en de beste wint. In dit geval: Melih Köroglu uit Neurenberg, Duitsland. DJ naam: Melih Kor. Misschien gaat er een belletje rinkelen, in April draaide hij ook op de FSOE clubnight in Panama, Amsterdam of je hebt een van zijn platen al eens gehoord. Tijd om een praatje te maken met deze talentvolle Duitser!
Cosmic Gate: Our new album 'Materia' combines our best work (afbeelding)
'Materia's maiden chapter presents a mouthwatering co-production array.­ Comprised of nine recordings, it abounds with tracks in partnership with Cosmic cohorts both established and new! Currently on tour in the US, Partyflock tracked Nic &­ Bossi down, dropped them a line and got the lowdown on the new album…
Luna: 'Na twintig jaar leef ik nog steeds mijn droom' (afbeelding)
Luna draait al een absolute eeuwigheid mee. Met meer dan duizend geregistreerde optredens op Partyflock is hij inmiddels een echte vaste waarde in de hardstyle-scene. Liefhebbers roemen hem vooral om zijn techniek en platenkeuze. Op 18 februari is er een avond die in het teken staat van hem en wij mochten na een door regen, sneeuw en gladheid geteisterde ochtendspits wat vragen stellen aan deze 'ouwe rot'.
Ferry Corsten: 'de oude sound terugbrengen met de techniek van vandaag' (afbeelding)
Op zaterdag 21 januari vierde Ferry Corsten de 500ste uitzending van zijn radioshow Corsten's Countdown met een speciale acht uur live uitgezonden marathon vanuit Club Annabel in Rotterdam. We spraken Ferry tijdens de avond kort over deze mijlpaal.
Andy Moor on ten years AVA (afbeelding)
Andy Moor on ten years AVA
dinsdag 13 december 2016
Het label AVA van Andy Moor bestaat dit jaar tien jaar. Wij vroegen hem naar zijn ervaringen tot nu toe, de plannen voor de toekomst en natuurlijk belichten we de uitgekomen compilatie die ter ere van het tienjarig bestaan van AVA is uitgebracht,
Curated by Nymfo (afbeelding)
Curated by Nymfo
zaterdag 10 december 2016
Paradiso presenteert op 14 januari een nieuw drum & bass concept. Onder de noemer 'Curated By' wordt een beroemde dj/producer gevraagd zijn favoriete line-up te selecteren. De eer is aan Nymfo om de eerste editie vorm te geven. Het wordt een bijzondere en persoonlijke avond waarin het gehele spectrum van het genre voorbijkomt. In aanloop naar het feest heeft Nymfo van iedere artiest een favoriete track geselecteerd.
Solarstone on the release of Pure Trance V5 (afbeelding)
Het is alweer tijd voor het vijfde deel van de Pure Trance serie. Solarstone vertelt over de totstandkoming ervan. Welke artiesten zijn verantwoordelijk voor de mixen en waarom?
Moonwalk maakt debuut in Nederland (afbeelding)
Moonwalk maakt debuut in Nederland
dinsdag 1 november 2016
Het Italiaanse duo Moonwalk heerst momenteel in de Beatport charts met hun unieke, intergalactische platen die zweven op het randje van deep house en tech house. Eind november treden ze voor het eerst op in Nederland, op een event genaamd Monitor. Een gesprek met de Italiaanse vrienden Mauro Morabello Morabito & Dario Vizioli om ze wat beter te leren kennen.
This is CROB: van tien jaar draaien in anonimiteit naar debuut op Tomorrowland (afbeelding)
De kans is groot dat je nog niet eerder van This is CROB hebt gehoord, maar daar gaat verandering in komen. Na tien jaar als onbekende DJ door het leven te zijn gegaan, maakt hij nu zijn grote debuut op Tomorrowland!
Chris Bekker approaches electronic music multisensoric with 'Berlinition' (afbeelding)
Chris Bekker is out with his debut album/film project this month. An incredibly aspiring project, it's thematically & atmospherically designed to soundtrack a top-to-toe journey Berlin. We caught up with Chris in, where else but, the German capital for a chat about its design, creation and release.
Fabio & Grooverider: The Godfathers of drum & bass (afbeelding)
Ritmisch slagwerk, lage tonen en een gebroken vierkwartsmaat; dit zijn de basisingrediënten van drum & bass. In 1991 kwam deze muziekstijl op uit de Londense rave en junglescene, critici riepen destijds eensgezind dat de hype nog geen jaar zou duren. Het tegendeel is waar, anno 2016 is drum & bass nog altijd springlevend met wereldwijd een hartstochtelijke achterban. Ter ere van deze mijlpaal presenteren Fabio &­ Grooverider, ook wel 'The Godfathers of drum & bass' genoemd, op 23 juli in Paradiso het beste wat het genre in 25 jaar heeft voortgebracht. Met Fabio blikken we terug op de beginjaren.
Catching up with Mark Sherry (afbeelding)
Catching up with Mark Sherry
woensdag 6 juli 2016
Hij is labelbaas van Outburst, dat vijftig releases in twee jaar kende, daarnaast ook een nieuwe zijtak: Techburst en vele optredens over de gehele wereld... Mark Sherry is een bezige bij. Wij kregen de kans even kort met hem te spreken terwijl hij op een volgende vlucht zit te wachten. Lees over zijn labels, de artiesten en natuurlijk ook over het onlangs uitgebrachte 'Prism Vol.1'.
N-Vitral: krachtig, hard en extreem vernietigend (afbeelding)
In 2010 interviewden we N-Vitral toen hij net zijn eerste album 'I Audioassault U' uitbracht. Vandaag komt zijn tweede album uit en het leek ons een prima moment om even bij te praten met Stefan.
Roger Shah about his Magic Island (afbeelding)
Roger Shah heeft onlangs alweer de zevende editie van zijn Magic Island mixserie uitgebracht.­ Wij spraken hem over de totstandkoming ervan!
Tinlicker (afbeelding)
Tinlicker
vrijdag 3 juni 2016
Tinlicker bracht recentelijk een nieuwe EP uit - 'Remember The Future Remixed'. Stevige melodieuze techno/house in de hoek van Stephan Bodzin en Paul Oakenfold. En dat gewoon uit Utrecht, want daar is waar Jordi van Achthoven en Micha Heyboer hun studio (in Kytopia) hebben. Naar aanleiding van de release spraken we met de heren af in hun studio. Maar niet voordat we een uitgebreide rondleiding krijgen door het gebouw dat tot een paar jaar geleden nog Poppodium Tivoli Oudegracht heette. We eindigen op de 4e verdieping in een akoestisch geperfectioneerde studio.
C-Jay: never ever give up, ever! (afbeelding)
C wie? C-Jay! Jij kent hem misschien niet, maar hij is toch een dikke vijfentwintig jaar bezig. Hij tekende op John Digweeds Bedrock Recordings en 28 mei is hij de headliner tijdens Floorplay in Club NL. Laten we hem eens wat beter leren kennen....
John 00 Fleming on his new album 'Alter Ego' (afbeelding)
John 00 Fleming heeft zijn nieuwe album 'Alter Ego' uitgebracht en wij spraken hem over de totstandkoming ervan.
Markus Schulz watched the world and releases new artist album (afbeelding)
Vandaag verschijnt het nieuwe, zesde, artiestenalbum van Markus Schulz: 'Watch the World'. Partyflock kreeg de kans wat vragen te stellen over de totstandkoming ervan. Waar maakte hij de tracks, wat was zijn inspiratie en waarom is het album veelal gericht op vocale tracks?
Mason viert twintigjarig dj-jubileum tijdens Paradisolo (afbeelding)
Op zaterdag 16 januari viert Mason zijn 20-jarig DJ-jubileum tijdens Paradisolo. De dansvloer van Paradiso is de gehele nacht het speelveld voor zijn opzwepende indie dance, nu disco en house sound. In het voorprogramma staat Kraak &­ Smaak met een dj-set. Met samenwerkingen met Róisín Murphy, Run DMC, Sam Sparro en de monsterhit Exceeder in zijn achterzak heeft hij er inmiddels al 25 rondjes om de wereld heen op zitten. Tijd voor een vooruit- en terugblik.
Bert Duizer: Blauwe enveloppen kunnen ook positieve inhoud bevatten (afbeelding)
Het is natuurlijk supertof om van alles te lezen over je favoriete artiest en het sterrendom dat tegenwoordig gepaard gaat met plaatjes draaien.­ Maar af en toe willen we ook wat andere informatie meegeven.­ Want: als die plaat eenmaal een dikke of bescheiden hit is en je wordt steeds vaker geboekt om op te treden, komt er ineens een hoop meer kijken bij het artiest zijn.­ Dan komen er saaie zaken als een kamer van koophandel nummer, BTW aangiften en aangifte inkomstenbelasting om de hoek.­ Kortom: je zult een administratie moeten gaan bijhouden.­ Wij spraken met DJ Administratie die gespecialiseerd is in het administreren voor dj's.­