Partyflock
 

Free Your Mind

Free Your Mind
18 december 2023
organisator concept festival
SiteSite freeyourmindfestival.nl
E-mailinfo@freeyourmindfestival.nl
AdresArnhem
Nederland 🇳🇱
Oprichting29 juni 2004
Linksfacebookpageinstagramlinktreesoundcloudtiktokyoutube
Ook herkend als
  • Free Your Mind Festival
  • FYM

Informatie

Free Your Mind Festival is one of the longest running techno festivals in the Netherlands and was founded in 2004. The festival, which annually takes place at the beginning of June, consists of two days and has been located on historic grounds at the Stadsblokken in Arnhem since the very first edition. For example, the Battle of Arnhem in the Second World War was fought on the site where thousands of visitors now visit the Free Your Mind Festival every year.

Uitgaansagenda Free Your Mind

Free Your Mind120 bezoekersDrafbaan Stadspark, Groningen
Aazar, Alignment, Benny Rodrigues, Caline With C, Chris Liebing, De Sluwe Vos, Hidde van Wee, Joey Daniel, Keyo, Kobosil, Len Faki, LENA, Mau P, Michel de Hey, Morgan, Paul Kalkbrenner, S. A. M., Shlømo, Speedy J, Theodor Nabuurs, en nog 2 andere artiesten →
189 bezoekersSpaarnwoude Station, Haarlem
[KRTM], Alexander Koning, Âme, Angerfist, Basswell, Ben Hemsley, Benny Rodrigues, Cellie, Colin Benders, Cynthia Spiering, Dasha Rush, David Vunk, Eli Brown, Eric de Man, Fatima Hajji, future.666, Hardkar, Joyhauser, Kiki Solvej, KiNK, en nog 32 andere artiesten →
Boris Brejcha · Another Dimension Tour139 bezoekersBreepark, Breda
Boris Brejcha
Free Your Mind Festival38 bezoekersBreepark, Breda
Afem Syko, Aiden, Basswell, Benny Rodrigues, Boys Noize, Daniella Da Silva, Dennis Quin, Dexphase, Fatima Hajji, Héctor Oaks, In Verruf, Iris Menza, Jamback, Julian Anthony, Kobosil, LENA, Marsolo, Mason Collective, Melis, ONYVAA, en nog 8 andere artiesten →
unreal × Free Your Mind4 AppicAFAS Live, Amsterdam
999999999, I Hate Models, Johannes Schuster, Kobosil, ØTTA, Somewhen, Stan Christ
unreal × Klangkuenstler110 bezoekersAFAS Live, Amsterdam
Klangkuenstler
Free Your Mind · Kingsday6 bezoekersBreda International Airport, Bosschenhoofd
Free Your Mind · Kingsday6 bezoekersBreda International Airport, Bosschenhoofd
Free Your Mind festival11 bezoekersArnhem
Free Your Mind festival9 bezoekersArnhem

soundcloud Recente muziek

Nieuws

Reinier Zonneveld kondigt vandaag zijn gloednieuwe R² Festival aan, dat op 17 augustus op het iconische terrein van Spaarnwoude plaats zal vinden. Zonneveld zal tijdens het festival voor het eerst live back2back optreden met zijn zelf-getrainde AI Computer, wat in de muziekwereld een absolute primeur is. 1
Het toonaangevende house en techno festival Free Your Mind kondigt de terugkeer aan van haar grootschalige Kingsday-editie, dat voor het tweede opeenvolgende jaar plaatsvindt op Breda International Airport. Na het overweldigende succes van 2023 belooft Free Your Mind Kingsday 2024 een nog indrukwekkender spektakel te worden, verspreid over twee dagen op 26 en 27 april.
Op zaterdag 5 augustus schreef techno koning Reinier Zonneveld geschiedenis door een nieuw Guinness World Record te vestigen voor de langste elektronische muziek live set. De recordbrekende prestatie vond plaats op Reinier's eerste editie van zijn eigen Karren Maar Festival, gehouden op de historische Stadsblokken in Arnhem. Reinier Zonneveld verbaasde het publiek met een buitengewone 11 uur en 11 minuten durende solo live set, die begon om 12:49 uur en precies om 00:00 uur eindigde. 1
Free Your Mind bestaat twintig jaar en wie jarig is, trakteert. De festivalorganisatie haalt daarom de Duitse techno-dj Boris Brejcha exclusief naar de Bavelse Berg in Breda voor een liveshow waarvoor hij in vijftig landen alleen de grootste locaties uitkiest. Vorig jaar was Brejcha al met een weergaloze dj-set te zien op Free Your Mind Festival. Zijn optreden in Breda wordt zijn grootste solo show ooit in Nederland.
Nederlandse techno koning Reinier Zonneveld keert deze zomer terug met een gloednieuw eigen festival en neemt op zaterdag 5 augustus de historische Stadsblokken in Arnhem over. Urenlang zal hij bezoekers meenemen op een muzikale reis en zijn eigen mainstage vullen met zijn kenmerkende en snoeiharde beats. De tweede area wordt gehost door Zonneveld's label Filth On Acid. Tijdens het evenement doet de techno gigant een poging om een persoonlijk record te verbreken en daarmee het wereldrecord van langste live set op zijn naam te schrijven.
Op 12 augustus vindt op de Middengaarde onder de rook van Utrecht HIDE X FYM plaats. Dit techno evenement is een samenwerking tussen het bekende Free Your Mind & het vorig jaar gelanceerde HIDE Fest, en belooft een underground, knus en fijn festival te worden.
Free Your Mind Festival keert deze zomer terug met een tweedaags festival en brengt een selectie van de grootste technoartiesten ter wereld naar Nederland. Tijdens deze speciale jubileumeditie op 3 en 4 juni komen headliners Reinier Zonneveld en Paul Kalkbrenner samen met de crème de la crème van de techno scene op de historische Stadsblokken in Arnhem.
House- en techno festival Free Your Mind viert in 2023 zijn twintigjarige bestaan en zal daarom op Koningsdag groots uitpakken met een evenement op Breda International Airport. Headliner op deze extra feestelijke editie van Free Your Mind Kingsday is niemand minder dan techno gigant Reinier Zonneveld die met een extra lange live set zal optreden.
Who is ready for summer 2020? We just couldn't wait for this year's Free your Mind Festival!
Free Your Mind is een festival dat zich richt op de dromers onder ons. Als één van de eerste en meest gevestigde dancefestivals in Nederland blijven ze innoveren en grenzen verleggen. De Nederlanders hebben zeker meer te bieden dan alleen het gebied rondom Amsterdam en ze blijven dit bewijzen door nog steeds het snelst groeiende underground festival in het oosten te zijn. Na een prachtig 15-jarig jubileum en na het organiseren van meerdere evenementen gedurende het afgelopen jaar, is het weer tijd voor haar jaarlijkse festival in Arnhem.