Partyflock
 
­ Nederland

Reinier Zonneveld brengt zijn AI Live Muziek Project voor het eerst tot leven op eigen R² Festival

gepubliceerd door , op
Reinier Zonneveld kondigt vandaag zijn gloednieuwe R² Festival aan, dat op 17 augustus op het iconische terrein van Spaarnwoude plaats zal vinden. Zonneveld zal tijdens het festival voor het eerst live back2back optreden met zijn zelf-getrainde AI Computer, wat in de muziekwereld een absolute primeur is. Het buitengewone AI-model is speciaal ontworpen om tijdens live shows spontaan tracks te componeren, waarbij gebruik wordt gemaakt van loops, samples en andere live-elementen die in perfecte harmonie zijn met Reiniers improvisaties op het podium. Dit wordt de eerste keer dat een mens en computer live een b2b set draaien.

Jarenlang heeft Reinier Zonneveld aan een AI-model gewerkt dat alle traditionele grenzen doorbreekt en zijn legendarische live-optredens naar ongekende hoogten brengt. Dit model, genaamd R², is getraind op meer dan 2000 uur originele muziek en opnames van 1000+ live-optredens van de afgelopen 15 jaar.

Naast de R²-mainstage worden op het festival nog zeven andere podia gehost door verschillende muziekorganisaties, labels en clubs die een grote rol hebben gespeeld in de loopbaan van Reinier Zonneveld. 'The Beginning' dient als eerbetoon aan de illegale raves die de basis hebben gevormd voor Zonneveld's carrière, terwijl 'De Marktkantine', de inmiddels gesloten iconische club in Amsterdam, de levendige energie van de beruchte Reinier Zonneveld all-nighters doet herleven. De door techno-icoon Speedy J gecreëerde 'STOOR' stage biedt een unieke audiovisuele ervaring waarbij beeld en geluid samenkomen in een ongeëvenaarde elektronische beleving. Karl Klomp zal hierbij het decorontwerp, de belichting en het videoteam aansturen. Het 'Unreal' concept, rechtstreeks vanuit Bootshaus in Keulen, brengt een zwaarder rave-geluid voor de liefhebbers van hardere techno tijdens R² Festival met zich mee, terwijl Amnesia's Pyramid-concept, waar Zonneveld zijn eerste Ibiza-residentie ooit had, de Ibiza-sfeer naar Nederlandse gronden brengt. Kompass Klub zet de kenmerkende intense en gepassioneerde sfeer van de Belgische club neer, en Reiniers eigen label, Filth On Acid, zal een aantal persoonlijke label favorieten presenteren op een eigen stage.

"Ik heb altijd graag grenzen verlegd en technologie geïntegreerd in mijn live-optredens. Vorig jaar brak ik het Guinness World Record voor het langste live elektronische muziekoptreden tijdens mijn Karren Maar Festival. Dit jaar gaan we met R² nog een stap verder. Het draait niet alleen om het spelen van muziek; het gaat om het creëren van een ervaring die alles overtreft. Ik kijk er enorm naar uit om al deze geweldige podiumhosts op mijn festival te verwelkomen, waar R² en ik je bij de R² Mainstage meenemen naar nieuw muzikaal terrein en laten zien wat er mogelijk is tijdens live optredens."

Tickets voor het festival zijn nu in de verkoop en bieden bezoekers de mogelijkheid om de première van Reinier Zonneveld's R² mee te maken, naast een indrukwekkende line-up met topacts uit de technoscene en daarbuiten.