Partyflock
 

Cruise Terminal

op de kaart
afbeelding Cruise Terminal
AdresWilhelminakade 699
3072 AP
Rotterdam
Nederland
SiteSite cruiseterminalrotterdam.nl
E-mailsales@cruiseterminalrotterdam.nl
Aanwezigheidfacebookpage
Capaciteit3500

Informatie

Aan de voet van de Erasmusbrug ligt de Cruise Terminal Rotterdam. Deze historische vertrek- en aankomsthal was jarenlang het levendige startpunt waar vandaan stoomschepen honderdduizenden avonturiers naar New York brachten. Met een spectaculair uitzicht op de skyline van Rotterdam doet dit industrieel erfgoed tegewoordig dienst als eigentijdse evenementenlocatie. Beurs, congres, presentatie of bedrijfsfeest? Wij richten de multifunctionele Cruise Terminal op maat in, zodat deze perfect aansluit op uw wensen. Uitzicht over de Maas, de meest tot de verbeelding sprekende evenementenlocatie van Rotterdam.
Boek een overnachting in of in de buurt van Cruise Terminal via Booking.com.

Uitgaansagenda Cruise Terminal

Laatste feest was op vrijdag 28 februari 2020: Frank Borrel
Statistieken
153·feesten
geen·in de toekomst
153·in het verleden
49·nieuwsberichten
3·fotoshoots
356·foto's
20·video's
7871·bezoekers · herkomst
4635·unieke bezoekers
92Partyflockfans
5.5 KFacebooklikes
237·albumfoto's
2·opmerkingen
6·waarderingen
goed·stemresultaat (2805 stemmen)
Nieuws
Jullie zullen vast wel weer denken. wat gaan ze nu weer doen?! Het is tijd om onze thuisbasis wat extra op te krikken daar waar mogelijk. Broodrooster = beleving en dat willen we nóg meer naar voren drukken. Hoe gaan we dat dan doen? Door er een heel gaaf thema van te maken in ieder hoekje... Broodroosterfeest - Indoor festival!
Black Tie Masquerade
8 december 2017
Op 24 December 2017 zal het moment weer aanbreken waar Dutch finest mag stralen in cocktail dresses en black tie suits. Black tie Events presenteert: Black tie Masquerade 2017.
Feestend 30+ Nederland kijkt weer reikhalzend uit naar zaterdag 4 november want dan strijkt Broodrooster Feest weer neer in de Cruise Terminal, een van de meest inspirerende indoor feestlocaties van Nederland gelegen aan de Maas.
Hebben jullie ook zo'n zin in een zinderende zomer? Neem alvast een voorproefje op zaterdag 25 maart tijdens het populaire en altijd uitverkochte Rotterdamse 30+dansfeest broodrooster in de Rotterdamse Cruise Terminal.
Amen Presents Luciano
9 januari 2017
Zaterdag 11 februari opent Amen haar deuren en nodigt niemand minder dan Luciano uit voor de allereerste editie in de Cruise Terminal Rotterdam. 1
De leukste feestmaand van het jaar staat weer voor de deur: december! In samenwerking met Amber Schutte van Dresscode.nl zet Partyflock de leukste feesten met een bijzondere dresscode op een rij, speciaal voor de feestgangers die van een verkleedpartij houden. 1
Op 24 December staan de basisingrediënten voor een geslaagde kerst al klaar: familie, kerstdiner en natuurlijk het kerstgala van het jaar: BLACK TIE! Voor de 5e editie van het jaarlijkse spektakel zal de cruise terminal Rotterdam volledig worden omgetoverd zodat jouw kerst met een klapper kan beginnen!
Broodrooster
22 september 2016
Het populaire Rotterdamse 30+dansfeest van vrienden en vrienden van vrienden heeft voor haar 16e editie op 12 november gekozen voor een van de meest toonaangevende locaties van Rotterdam: de Rotterdam Cruise Terminal. De locatie zal speciaal voor deze gelegenheid worden omgetoverd tot de gigantische metropool Tokyo!
Op zaterdag 30 juli slaan de bekende clubavonden Confetti Club en Yardbird de handen ineen voor een gloednieuw festival op één van Rotterdams meest bijzondere locaties: De kade van de Cruise Terminal en het aangrenzende bagageruim! 1
In samenwerking met Dresscode.­nl gaat Partyflock iedere maand op zoek naar de leukste feesten met een bijzondere dresscode. In maart staan er weer een hoop opvallende evenementen op de agenda. Ons advies: leg je lederhosen, zwemkleding en ordinairste outfit alvast klaar!
Plan Nederland ambassadrices Hanneke de Haas en Mariko de Groot uit Amsterdam en Zwijndrecht organiseren aanstaande 20 februari 2016 in Cruise Terminal Rotterdam de actie C4G Dance Event. Hanneke de Haas en Mariko de Groot fietsen in maart 2016 300 kilometer door Vietnam voor het goede doel Plan Nederland. De deelneemsters aan Cycle4Girls zamelen van tevoren minimaal 3000 euro in voor projecten van Plan om meisjes in Vietnam een betere toekomst te geven.
Op vrijdag 29 januari is het groot feest in de Rotterdamse Cruise Terminal, want dan viert de favoriete vrijmibo van de maasstad een indrukwekkend jubileum. Maar liefst honderd keer opende FRANK010 de deuren om het weekend op de leukst mogelijke manier in te luiden.
Ray Charles trapt af tijdens de derde editie van oud & nieuw feest Tijdmachine. Wat verder op muzikaal gebied volgt, is een avondlange verrassing. Tijdens de editie in de Cruise Terminal in Rotterdam komt de popgeschiedenis van de jaren '50 tot en met nu voorbij, voorzien van beelden uit die tijd. Het einde van het jaar is hét moment om terug te kijken, waarom zou je dat niet op muzikaal gebied doen?
Meer dan 300.00 bezoekers luidden er de afgelopen jaren het weekend in, de Frank 010. Op 18 december vindt in de Cruise Terminal de 99ste editie van Rotterdams bekendste vrijdagmiddagborrel plaats. Een moment om even stil te staan bij die legendarische borrel die iedere maand een mooie start van het weekend betekent. Speciaal voor nummer 99 is de entree de eerste twee uur (van 17.00 uur tot 19.00 uur) gratis. We're gonna party like it's number 99!
Iedere maand gaat Partyflock in samenwerking met Dresscode.­nl op zoek naar de leukste feesten met een bijzondere dresscode. Ben jij op zoek naar een spetterend feest met een dresscode in december? Check dan snel de feesten in dit overzicht!
Black Tie
3 november 2015
Dit jaar gaat op 24 december: kerstavond alles uit de kast tijdens Black Tie! Met de Cruise Terminal Rotterdam als unieke setting en een ongekende show zorgt er voor dat jouw kerst dit jaar een extra magisch randje krijgt. Dit jaar schittert het thema: 'times are changing, fashion is forever'. De voorgaande edities hebben het bewezen: Black Tie is een eenmalig jaarlijks spektakel wat je niet mag missen en dit jaar zal er extra worden uitgepakt. Dit jaar treden alle artiesten als act op. Een unieke ervaring waarbij ook de DJ's onderdeel van de avond zullen zijn.
14 November aanstaande staat moddervet in je agenda omcirkeld want op die datum vindt in de enige echte dance-tempel van Rotterdam de 7e editie van Beatloverz plaats. Met een extravagante, sexy over the top live show, performers, bizarre effecten en natuurlijk de allerbeste DJ's biedt Beatloverz van 22.00 tot 07.00 uur zonder (geluid!) limieten jou de jaarlijkse uitbarsting van house as you like it. 4
Black tie
10 september 2015
Voor het vierde jaar op rij maakt Nederland zich klaar om op 24 december het kerstgala van het jaar mee te maken! Het klinkt nu nog ver weg maar vroege vogels weten dat ze er tijdig bij moeten zijn om aanwezig te zijn bij de Cruise Terminal.
Op vrijdag 25 april is het de eerste Koningsnacht in Nederland ooit en daarom alle reden om dit groots te vieren met een nieuw evenement: Koningsnacht Rotterdam!
Na bijna tien jaar van afwezigheid keert techno terug naar de Cruise Terminal. Révolt, de organisatie achter Cultuurpodium Perron, Nachtduik en Expedition, sommeert die dag Jeff Mills, Derrick May, Juan Atkins, Dj Rush, Octave One en Trade naar de oude ontvangsthal aan de Maas. Deze grondleggers van het genre hebben stuk voor stuk techno gemaakt of aanzienlijk beïnvloed, en vormen zaterdag 1 maart gezamenlijk het gezicht van Transistor. 6
Vijftien maal hoera, want Metz bestaat namelijk vijftien (!) jaar! Een van de meest langstlopende concepten van Nederland zal dit groots gaan vieren op zaterdag 22 februari. Metz is normaal altijd On Sunday, maar voor het vijftienjarig bestaan wijkt 'The Real House Event' graag even uit naar de zaterdag.
Kwalitatief, hoogstaand en een unieke muzikale beleving; hiermee werd vorig jaar de toon gezet. Kerst vier je voortaan in stijl! Na het dubbeldikke succes in 2012 keert Black Tie terug op woensdag 24 december 2013. Gezien de grote belangstelling is de nieuwe thuisbasis dit jaar verplaatst naar de Cruise Terminal in Rotterdam. 3
Achtmaal hoera, want Latin Lovers bestaat namelijk acht (!) jaar! Het meest vrouwvriendelijke concept van Nederland zal, zoals iedereen dit inmiddels gewend is, dit natuurlijk groter dan grootst vieren op zaterdag 12 oktober en komt met een verrassende locatie uit de hoek komen waar iedereen meteen enthousiast over is: Cruise Terminal Rotterdam! 1
De jaarlijkse HouseQuake editie in de Cruise Terminal Rotterdam vindt plaats op zaterdag 27 oktober, van 22.00 tot 04.00 uur. De hightech audiovisuele show wordt van begin tot eind gedirigeerd door HouseQuake-duo ROOG & Erick E, met vocalen van MC Roga. Kaarten (regular tickets: € 30,-, VIP tickets: € 115,- en € 155,-) zijn verkrijgbaar bij alle Primera winkels en online via: Housequake.­nl.
Als je in de jaren '80 of '90 student of scholier bent geweest in Rotterdam, ben je er vast wel eens geweest. Het 'discafé' Quasimodo – gevestigd in de kelder van bioscoop Cinerama – is jarenlang de uitgaansplek geweest voor studerend Rotterdam. Een jaar geleden is er bij een aantal oud-personeelsleden het idee ontstaan om een reünie te organiseren.
De jaarlijkse HouseQuake editie in de Rotterdamse Cruise Terminal vindt plaats op zaterdag 29 oktober, van 22.00 tot 04.00 uur. Verwacht een high-tech audiovisuele show, met in de hoofdrol uiteraard het HouseQuake-duo ROOG & Erick E. 12
Met een clubevenement als Discotèca in combinatie met de Cruise Terminal, staat er natuurlijk meer dan alleen een feestje op de agenda. Een unieke ambiance, professionele licht, geluid, decor, show en programma. Eigenlijk alle ingrediënten die voor lief worden genomen, in een vernieuwend en uitbundig jasje. 4
De klok gaat een uurtje terug, maar HouseQuake doet er een dik uur bij! Aanstaande zaterdag 30 oktober is de Cruise Terminal vanaf 22.00 uur maar liefst zeven uur lang gevuld met de heetste house van Greg van Bueren, Groovenatics, Baggi en uiteraard: headliner HouseQuake. 2
Housequakend de herfst in
11 september 2010
Boomerang Beach in Scheveningen heeft voor haar Closing Party op zondag 19 september niemand minder dan HouseQuake (dj-duo ROOG & Erick E) op het affiche staan. Daarmee heeft de beachclub een nogal exclusieve act te pakken, want HouseQuake doet slechts tien optredens per jaar.
De laatste strandeditie bij Beachclub BLM9 en een verrassingsoptreden op het Sneakerz Festival zijn inmiddels afgevinkt en zo sluiten de mannen van Housequake (ROOG, Erick E en MC Gee) een memorabel zomerseizoen vol hoogtepunten af. Tijd om de mouwen op te stropen voor het clubseizoen, want op het menu staan twee extra grote, overheerlijke indoor edities. Om te beginnen worden op zaterdag 17 oktober de (draai)tafels gedekt in Rotterdam, waar de publiekslievelingen hun kleurrijke show in de Cruise Terminal aan je voorschotelen. Een maand later serveert het duo haar speciale recept in Utrecht, waar op zaterdag 14 november Central Studios wordt aangedaan. Twee keer Housequake op twee grote binnenlocaties; schuif aan en house mee! 5
Muzikale grootheid Carl Cox, die op 10 augustus aanstaande een exclusief indoor optreden verzorgt in samenwerking met Michel de Hey, in thema de Hey’s geroemde ‘Hey!’ concept avonden, heeft laten weten ‘met bijzonder veel plezier’ uit te kijken naar zijn optreden in de Cruise terminal van Rotterdam. 18
Carl Cox zal op 9 augustus in de Cruise Terminal te Rotterdam een exclusief indoor optreden geven, in samenwerking met Michel de Hey, zo is zojuist bekend geworden via het management van Cox. De avond zal in het thema staan van De Hey’s geroemde ‘HEY!’ concept. 42
Winter Xtravaganza
17 februari 2008
Aankomende zaterdag is het zover: de extra grote Winter Xtravaganza ! Na de succesvolle Summer Xtravaganza feesten en de al even zo succesvolle Winter Xtravaganza editie in Off_Corso wordt er op zaterdag 23 februari een Winter Xtravaganza XL gepresenteerd in de Cruise Terminal Rotterdam. Alle registers worden opgetrokken en deze XL aflevering zal er voor gaan zorgen dat de winter van 2008 nog lang in één ieders geheugen gegrift staat… 2
We kennen de spectaculaire beelden uit Sydney, Londen en New York waar duizenden mensen elkaar onder een hemel van vuurwerk uitbundig het nieuwe jaar in zoenen. Dat gaat nu ook in Nederland gebeuren: bij de Erasmusbrug in Rotterdam! De gehele Wilhelminakade op de ‘Kop van Zuid’ staat in het teken van dit spektakel. Het feest begint om 21:00 uur met optredens van top dj’s Erick E, ROOG, Lucien Foort en Leroy Styles. 5
HouseQuake
25 september 2007
Na 8 lange maanden wachten is het eind oktober weer zover! The big boyz are coming to town and they are gonna kick ass… Het immens populaire HouseQuake van dj’s ROOG en Erick E strijkt op zaterdag 27 oktober weer neer in de Cruise Terminal in Rotterdam. De eerste waanzinnige en uitverkochte HouseQuake in Rotterdam, die eind februari 2007 plaatsvond, is de mannen zo goed bevallen dat ze met extra veel zin en energie staan te trappelen totdat de deuren open gaan en HouseQuake Rotterdam weer op haar grondvesten kan laten schudden. Beware! 3
Nog even en dan trekt voor de elfde keer de grootste danceparade van de Benelux door Rotterdam. Op 11 augustus staat de Rotterdamse binnenstad geheel in het teken van de FFWD Fit for Free Dance Parade. Maar de parade is niet het enige feest die dag. Vanaf 20.00 uur 's avonds barst in de clubs een serie spetterende afterparty's los. 18
Het is eindelijk zover! The big boyz are coming to town and they are gonna kick ass! Het uitermate succesvolle Housequake van ROOG en Erick E strijkt namelijk op zaterdag 24 februari neer in de Cruise Terminal in Rotterdam. Beware! 8
Over een aantal dagen is het zover! Aan het eind van de kerstdagen zal Winter Xtravaganza de feestelijkste periode van het jaar op spectaculaire wijze afsluiten. Ben je je familie na drie lange kerstdagen even helemaal zat? Wil je na al die kerstdiners de kilo’s er even goed afdansen? Dan ben je op Tweede Kerstdag (ook dit jaar weer op 26 december) in de Cruise Terminal Rotterdam op het juiste adres. Winter Xtravaganza trekt alle registers open en zal er voor zorgen dat Kerst 2006 nog lang in één ieders geheugen gegrift staat… 1
Discothèque
21 november 2006
Het staat al met grote vraagtekens in veel agenda’s maar hier dan eindelijk de bevestiging: ook dit jaar zal Discothèque weer de spectaculairste jaarwisseling van Rotterdam gaan verzorgen! Uiteraard in haar vaste thuisbasis de Cruise Terminal, die nog altijd bekend staat als één van de mooiste partylocaties van Nederland. 4
In september 2002 opende Club Las Palmas haar deuren in een oud pakhuis op de Kop van Zuid in Rotterdam. Eind maart 2005 moest de club vanwege het bestemmingplan haar deuren noodgedwongen sluiten. Met een fantastisch feest met bijna 20 dj’s, mc’s en artiesten sloot Club Las Palmas op 26 maart 2005 op spetterende wijze haar deuren voorgoed! 14
Traditiegetrouw volgt na de FFWD Dance Parade de aankondiging van “dat andere feest” waar Rotterdam en omstreken elk jaar reikhalzend naar uitkijkt; de Michel de Hey Birthday Bash! Voor het derde achtereenvolgende jaar zal de havenstad op zaterdag 23 september weer massaal naar de Cruise Terminal komen om de jarige job te overladen met gelukswensen. En natuurlijk om te genieten van de overheerlijke muziek en de altijd fantastische sfeer… 20
Op de dag voor Hemelvaart keert Discotheque terug met een hemelse line-up! Woensdag 24 mei zullen alle zalen gevuld zijn met de crème de la crème van de Nederlandse dj top, aangevuld met een buitenlandse dj van bijna mythische proporties. Bovendien is er voorafgaand aan het spectaculaire feest een overheerlijk “Discotheque dîner” in Restaurant Rotterdam. 11
In navolging van zijn jaarlijkse Birthday Bash in september is Michel de Hey dit jaar voor het eerst de host van zijn eigen spectaculaire Koninginnenacht in zijn thuisstad Rotterdam: Queensnight 06! 9
Zoals vermeld in het vorige Discothèque persbericht staat de aankomende editie op zaterdag 25 februari voornamelijk in het teken van Erick E. Met een 7 uurs marathonset zal hij, samen met MC Gee, de grote zaal van de Cruise Terminal in Rotterdam de gehele nacht in vuur en vlam zetten. 10
Ieder jaar zijn er minstens twee feesten waar de havenstad Rotterdam reikhalzend naar uitkijkt; de FFWD Dance Parade en… de Birthday Bash van Michel de Hey! Als sinds zijn beginjaren in Nighttown komt Rotterdam en omstreken eind september massaal naar de stad aan de Maas om Michel de Hey drie verjaardagskussen te geven en om daarna vol overgave te genieten van een altijd spraakmakend verjaardagsfeest. 39
New Arrivals is het slotfeest van de Eurekaweek, de introductieweek van nieuwe studenten in Rotterdam. Vanaf 19.00 zal het officiele Eurekaweek programma van start gaan, waarna om 23.00 de deuren voor het grote publiek geopend zullen worden. 19
Discotheque
7 mei 2004
Als voorproefje op 2005, wanneer Discothèque maandelijks haar deuren gaat openen, vindt op zondag 30 mei (Eerste Pinksterdag) de eerste editie van dit splinternieuwe, spraakmakende, Rotterdamse dance-event plaats. 12
Love: wie wil er geen liefde ontvangen of geven, Peace; wie wil er geen vrede op grote of kleine schaal of met zichzelf, Dance wie wil zich nu niet helemaal geven op de beats van de deejays na een lange stress volle week. Eindelijk is het dan zover de drie woorden in perfecte harmonie gevormd tot LPD. 18
Op donderdag 25 september verhuist Invited voor de eerste keer uit de vertrouwde thuisbasis, Nachttheater Panama, naar een bijzondere en imposante locatie te weten Cruise Terminal Rotterdam. Dit keer zal Tiësto zijn exclusieve optreden aanvullen met niemand minder dan Gabriel & Dresden. 52