Partyflock
 
­ Nederland

Quasireünie brengt oude vrienden bij elkaar

gepubliceerd door , op
Als je in de jaren '80 of '90 student of scholier bent geweest in Rotterdam, ben je er vast wel eens geweest. Het 'discafé' Quasimodo – gevestigd in de kelder van bioscoop Cinerama – is jarenlang de uitgaansplek geweest voor studerend Rotterdam. Een jaar geleden is er bij een aantal oud-personeelsleden het idee ontstaan om een reünie te organiseren. Wat ooit begon als een grap is inmiddels via social media uitgegroeid tot een groot evenement, dat gaat plaatsvinden op 9 juni in Cruise Terminal Rotterdam. De opbrengsten van het evenement worden geschonken aan het Erasmus MC Vriendenfonds.

Re-connecten via Facebook
Het idee om een reünie te organiseren leefde al langer onder de organisatoren van de Quasireünie. Via social media probeerden zij in contact komen met bekenden van toen en eigenlijk hadden ze niet verwacht dat zovelen zouden willen komen. Vanaf het moment dat ze een Facebook-pagina lanceerden, werden ze overspoeld door positieve reacties. Zo kwamen ze ook in contact met de eerdere generatie (jaren '80).

Erasmus MC Vriendenfonds
De opbrengsten van de Quasimodo reünie worden gedoneerd aan het Erasmus MC Vriendenfonds (Sophia Kinderziekenhuis). Het fonds probeert samen met andere partijen en bedrijven een unieke nieuwe MRI scanner te verkrijgen die betere mogelijkheden biedt voor het diagnosticeren van vroege afwijkingen. Deze scanner kan gebruikt worden voor het onderzoek naar het effect van onder andere alcohol en drugs op de hersens van kinderen.

Golden Oldies!
De programmering is inmiddels duidelijk. De Quasi-Dj's van toen Niels van den Toorn (eigenaar brasserie de Schone Lei) en Bart den Oude (oud-eigenaar Thalia) kunnen niet wachten tot dat ze hun plaatjes uit de kast kunnen halen om de goede oude tijd te herleven. De online kaartverkoop is inmiddels gestart via Facebook en www.quasireunie.nl.