Partyflock
 

Klokgebouw

op de kaart
Klokgebouw
24 mei 2018
AdresKlokgebouw 50
5617 AB
Eindhoven
Nederland
Telefoon+31 40 235 98 88
SiteSite klokgebouw.nl
E-mailinfo@klokch.nl
Linksfacebookpageinstagramxyoutube
Capaciteit9000

Informatie

De voormalige fabriekshallen van het Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven bieden een capaciteit van max. 9000 bezoekers. Het is een ideale locatie waar de meest uiteenlopende creatieve projecten met volledige vrijheid kunnen worden georganiseerd.
Boek een overnachting in of in de buurt van Klokgebouw via Booking.com.

Nieuws

Booming was weer een ouderwets knalfeest van ons en we maken ons nu alweer op voor Crazyland op 15 april! We kregen veel mooie complimenten over Booming New Year. Dat motiveert ons weer extra voor de volgende edities. En die komen er alweer aan. De volgende party is natuurlijk ons naughty B... feest op 4 februari, maar die is al maanden volledig uitverkocht. Dan hebben wij een super mooie klassieker in het vooruitzicht op 15 april 2023. 1
Na twee bewogen jaren zonder evenementen en in grote onzekerheid mogen we nu eindelijk weer gaan Genieten met de hoofdletter G We kunnen nu echt gaan aftellen.. want over een paar dagen is het zover dan komt Crazyland met het thema Rehab naar Eindhoven.
De voorverkoop van Crazyland komt eindelijk hard op stoom. Nu net 2,5 week uit de lockdown gaan mensen toch echt beseffen dat ze weer mogen feesten. Het is bijzonder omdat ook Crazyland in het Klokgebouw in 2020 het laatste grote feest was voor de Pandemie.
Het duurt nog maar 2 weken en dan is er heel bijzonder feest in het Klokgebouw Eindhoven. Van 20.00 uur tot 04.00 uur kun je genieten van een chic en mooi feest met veel entertainment en acrobaten shows inclusief de beste muziek. Een combinatie die ervoor heeft gezorgd dat Crazyland in heel nederland op de kaart staat. Van Zaandam en Amsterdam tot het mooie Eindhoven. Iedereen kent Crazyland en weet dat het voor kwaliteit staat. Verder in dit persbericht zullen wij de eerste 4 dj's bekend maken. Met de productie gaat het goed. Moeten wel eerlijkheid zeggen dat het moeilijk is om in 2 weken tijd allerbeste producenten bij elkaar te krijgen, maar jullie weten dat we nooit een feest zullen geven zonder de beste kwaliteit.
De Crazyland Rehab voorverkoop gaat ineens heel erg hard. Na alle goede berichten van het weekend zien we dat mensen er weer vertrouwen in hebben. En als klap op de vuurpijl is er nu op het nieuws dat er extra versoepeld gaat worden. Gaat het dan echt gebeuren? De ealy bird kaart is nu bijna uitverkocht. En ook de VIP kaarten gaan erg hard en ook die duurt niet lang meer of deze is helemaal uitverkocht. Met een VIP kaart voor maar 10 euro extra krijg je : Grote VIP area met uitzicht over de zaal met food, oesters, fruit, champagne, luxe hapjes, massage, luxe loungebanken, free dvd/cd box etc etc.
Crazyland was al op vrijdag uitverkocht en de laatste punten zijn belangrijk voor jullie. 1
De organisatie is druk bezig met de beste dj namen en hebben nu alweer een wat completere lijst voor jullie. Juist omdat we 20 jaar bestaan zullen we flink uitpakken met decor, entertainment, speciale effecten en dj's! Wij willen jullie een onvergetelijke nacht bezorgen en aan de voorverkoop te zien zijn jullie daar helemaal klaar voor. Er zullen in totaal 4 area's met muziek zijn! 1
3,2,1 en snoeihard gaan! Je bent van harte uitgenodigd om met ons tijdens oud en nieuw af te tellen op het grootste Indoor Festival van Nederland! Records worden verbroken, de beste artiesten van het moment zullen acte de présence geven én we hebben nog enkele verrassingen in petto! De klok tikt dus tel met ons af in één van de vijf steden waar TIKTAK, samen met Vunzige Deuntjes, van 2019 verleden tijd zal maken. 3
TIKTAK's succesvolle NYE feesten zijn terug in wederom vijf verschillende steden in Nederland. AFAS Live in Amsterdam, Breepark in Breda, Klokgebouw in Eindhoven, Maassilo in Rotterdam en Central Studios in Utrecht zijn dit jaar het decor van de meest spectaculaire afsluiter van 2019 en het beste begin van 2020.
3,2,1 en snoeihard gaan! Je bent van harte uitgenodigd om met ons tijdens Oud en Nieuw af te tellen op het grootste NYE Indoor Festival van Nederland! Records worden verbroken, de beste artiesten van het moment zullen acte de présence geven én we hebben nog enkele verrassingen in petto!
¡Hola, mi gente! Na een succesvolle buiten editie in juni, zijn we al weer druk bezig met de voorbereidingen voor de volgende editie. Het is nog maar een paar maanden wachten tot Salsa Breeze indoor in het Klokgebouw in Eindhoven. Bereid je voor op een dag vol bon vibes, beautiful people, superb music & artists, delicious food, lots of dancing y mucho mas op Zondag 9 Februari 2020!
Ook Kris Kross Amsterdam, The Originals, Sjaak, STUK, Vinzzent, Jordy van Loon, Domien Verschuuren, Stevie Ann, Barend van Deelen, Dries Roelvink, Jebroer en De Kraaien op 'Het Feest Waarvan Je Morgen Niks Meer Weet - 15 jaar Coen en Sander'
Legendarisch! Dat is wat de bezoekers van de eerste editie van Genesis vonden. Een grotere tweede editie kon niet uitblijven. Op zaterdag 21 september 2019 keert Genesis terug naar het Klokgebouw in Eindhoven.
Eerder deze maand kondigden elrow en STRAF_WERK de eerste helft van hun Klokgebouw 2018 editie aan.
Breeze Festival
29 oktober 2018
Op zondag 10 februari 2019 brengen wij een klein stukje van de Caribbean naar Nederland. Het Klokgebouw in Eindhoven wordt omgetoverd tot de ultieme Latinbestemming tijdens een gloednieuwe en zomerse editie van Breeze Festival Indoor!
Na eerder onder meer de Canadese legende deadmau5 en hostings van NOX en van HYTE (met Chris Liebing, Marcel Dettmann en Robert Hood) te hebben aangekondigd is het programma van de (vijfde) indoor editie van WE ARE ELECTRIC Eindhoven volledig met de navolgende namen.
We Are Electric Eindhoven op zaterdag 10 november in Klokgebouw Eindhoven- Live music with an electronic soul
Voor het derde jaar op rij keert STRAF_WERK terug naar het Klokgebouw in Eindhoven en dit keer doen zij dit samen met de Spaanse partij elrow. Vandaag zijn de eerste namen bekend gemaakt die op 7 december achter de draaitafels staan.
Soenda
21 september 2018
After 10 years and launching several festivals in Utrecht, it's time to spread our wings! For once this year we will take over the nightlife in Eindhoven, expect the best techno, light shows and visuals. 2
Tevens bevestigd: Boemklatsch, Tinlicker plus hostings van NOX en van HYTE (met o.a. Chris Liebing, Marcel Dettmann en Robert Hood)
Vorig jaar werden ieders verwachtingen ruim overtroffen en mede daarom keert STRAF_WERK op 8 december terug naar haar geliefde Klokgebouw in Eindhoven. Leidend in deze rendez-vous zijn volgroeide artiesten als Seth Troxler, Pan-Pot, Damian Lazarus, Mind Against en Sidney Charles.
Op zaterdag 25 november presenteert We Are Electric een speciale elrow ES editie in het Eindhovense Klokgebouw. Naast het programma van elrow, met onder anderen 2manydjs (dj set), Agoria en Dusky, is ook de line up van de tweede area bekend. De Amsterdamse organisatie Verknipt presenteert hier Gary Beck, Slam, Noneoftheabove en Justin Timmers.
Eerst namen bekend
5 oktober 2017
Op zaterdag 25 november presenteert WE ARE ELECTRIC een speciale elrow editie in het Eindhovense Klokgebouw.
We are Electric
26 september 2017
Na geprezen residenties in onder meer Ibiza, Londen en Amsterdam strijkt elrow ES dit najaar ook in Eindhoven neer. Op zaterdag 25 november haalt We are Electric de gevierde Spaanse feestorganisatie naar het Eindhovense Klokgebouw. 1
Vorig jaar werden ieders verwachtingen ruim overtroffen en mede daarom keert STRAF_WERK op 8 december terug naar haar geliefde Klokgebouw in Eindhoven. 1
KING-S Festival
25 maart 2017
Op Strijp-S kun je woensdagavond 26 en donderdag 27 april weer genieten van king-s Festival. 1
STRP Biënnale 2017
13 maart 2017
Het programma van STRP Biënnale, van 24 maart tot 2 april in het Klokgebouw in Eindhoven, is rond. De zintuigen van mens en machine, Senses & Sensors, staan centraal op het grootste evenement voor creatieve technologie in Nederland.
STRAF_WERK maakt zich op voor haar grootste indoor editie tot nu toe. Op 3 december reist de organisatie af naar Eindhoven voor een spectaculaire avond in het Klokgebouw. Echter houdt STRAF_WERK het niet bij één evenement dit weekend, op vrijdag 2 december is als eerste Amsterdam aan de beurt.
Over ruim twee weken vindt de vierde indoor editie van we are electric weer plaats. Op zaterdag 12 november staan maar liefst 19 acts geprogrammeerd van 21:00 tot 07:00 uur in het monumentale Klokgebouw in Eindhoven.
Het programma voor we are electric Klokgebouw is volledig na de toevoeging van de Losjes Invites stage; met oa. Detroit Swindle, Cinnaman en Mino Abadier. De vierde indoor editie van we are electric wordt gehouden op zaterdag 12 november van 21.00 uur tot 7.00 uur in het monumentale Klokgebouw in Eindhoven. 1
STRAF_WERK maakt zich op voor haar grootste indoor editie tot nu toe. Op 3 december reist de organisatie af naar Eindhoven voor een spectaculaire avond in het Klokgebouw. Echter houdt STRAF_WERK het niet bij één evenement dit weekend, op vrijdag 2 december is als eerste Amsterdam aan de beurt.
Vandaag worden vier verse namen toegevoegd aan de line-up voor Vandaag worden vier verse namen toegevoegd aan de line up voor We Are Electric. Boys Noize, Wilkinson DJ set, Murdock en afrikaboomnada sieren het affiche van de vierde indoor editie op zaterdag 12 november in het Klokgebouw, Eindhoven. Eerder bevestigde de organisatie acts als Chase & Status DJ Set, Dave Clarke, ROD, Feed Me en Weval. . Boys Noize, Wilkinson DJ set, Murdock en afrikaboomnada sieren het affiche van de vierde indoor editie op zaterdag 12 november in het Klokgebouw, Eindhoven. Eerder bevestigde de organisatie acts als Chase & Status DJ Set, Dave Clarke, ROD, Feed Me en Weval.
De vierde indoor editie van We Are Electric vindt plaats op zaterdag 12 november in het Klokgebouw, Eindhoven. Vandaag worden de eerste namen bekendgemaakt; Chase & Status DJ Set & Rage, Dave Clarke, Pendulum DJ Set & Verse, Feed Me, Michael Mayer & Patrice Bäumel, ROD, TroyBoi, Weval, Carlos Valdes, Reza Athar, San Holo en William Djoko.
Terwijl de zomer zich deze week met een hittegolf van zijn beste kant laat zien wordt er alweer volop gewerkt aan de nieuwe (vierde) binneneditie van We Are Electric die op zaterdag 12 november van 20.00 uur tot 7.00 uur in het Eindhovense Klokgebouw zal plaatsvinden. De verkoop van de (gelimiteerde) voordelige Early Birdtickets start zaterdag !
De Tijdmachine draait om hardstyle zoals hardstyle ooit bedoeld was en heeft het vuur bij een volledige generatie weer aangewakkerd. Na een aantal uitverkochte edities in Amsterdam opent Lose Your Mind op zaterdag 17 september 2016 het indoorseizoen met een nieuwe editie van De Tijdmachine. Dit gaat plaatsvinden in het Klokgebouw, Eindhoven en zal met drie zalen de grootste editie tot nu toe worden. 6
Na een dik uitverkochte eerste editie van het Urban Music Festival is het zaterdag 12 maart tijd voor de opvolger. Deze keer 'even bigger and better' met alleen maar toppers on stage! Waarom deze editie nog harder wordt?! Omdat de organisatie heeft naar haar bezoekers. Er is een line-up met maar liefst twaalf live artiesten/acts van de bovenste plank uit de urban scene in Nederland. Daarnaast de tien hotste deejays van dit moment en als dat nog niet genoeg is, hebben ze de dertien meest opvallende talenten uit de scene bij elkaar gebracht in de Fitzz Stage.
Na een uitverkochte editie in de Maassilo, reist Loudness in 2016 traditiegetrouw door naar de volgende underground locatie van Nederland. Het Klokgebouw in Eindhoven wordt op zaterdag 5 maart omgetoverd tot beukpaleis voor de echte liefhebbers van raw hardstyle. De voormalige fabriekshallen van het Klokgebouw passen door hun rauwe uitstraling perfect bij Loudness. Benieuwd naar de line-up? Die kun je hieronder checken. 2
Spinnin' Sessions is terug! Na een daverende showcase in AIR Amsterdam tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) is het nu tijd voor Eindhoven. Op zaterdag 19 december staan meer dan 15 artiesten met een link naar het grootste platenlabel ter wereld op het podium in het Klokgebouw in Eindhoven.
Massive Attack komt voor maar liefst twee shows naar Nederland. Op woensdag 24 februari staat de Britse elektronicaformatie in het Eindhovense Klokgebouw en op donderdag 25 februari in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De kaartverkoop start vrijdag 9 oktober om 10 uur via Ticketmaster. 1
Wat krijg je als je de twee meest populaire R&B concepten van Nederland (en zelfs het buitenland) samenvoegt? Het dikste urban indoor festival XXL dat Nederland ooit heeft gezien! De organisaties van Soixante Neuf en R&B Sunday hebben samen de vetste locatie van Eindhoven gestrikt: Het Klokgebouw. Hier zal Soixante Neuf samen met jou en vele andere party people op vrijdag 9 oktober helemaal los gaan, met alleen maar de dikste namen uit de scene! Verwacht een mega dikke XXL editie van formaat!
Op 12 december 2015 staat het Klokgebouw in Eindhoven in het teken van Project Hardcore 2015! b2s brengt op deze monumentale locatie gevestigde namen en nieuwe talenten samen, om je te voorzien van een compromisloos stevige portie beuk geweld. 23
Op zaterdag 14 november a.s. vindt We Are Electric opnieuw in het monumentale Klokgebouw in Eindhoven plaats van 20.00 uur tot 7.00 uur. De eerste tien klinkende namen die de organisatie kan bevestigen zijn Netsky live, Tchami, Baauer, Joris Voorn, Camo & Krooked, What So Not, Dekmantel Soundsystem, Secret Cinema, Kuenta i Tambu en Arjuna Schiks. We Are Electric heeft dit jaar weer drie podia, opvallende decors en spraakmakende lichtshows die het nog jonge en populaire festival kenmerken.
Na de geslaagde lancering in 2014 en de geweldige editie in februari van dit jaar, kriebelde het weer bij organisator Minority Events, om dit jaar een tweede editie van Memorylane te organiseren. De datum 10 oktober werd vrijgemaakt bij het Klokgebouw en achter de schermen kon de organisator gaan werken aan de line-up. Met een rijtje illustere namen, verantwoordelijk voor vele grote dansvloerbommen, lijkt Minority Events weer in de roos te schieten. 16
Na de succesvolle eerste buiteneditie van We Are Electric op het Landgoed Duynenwater in Eersel (NB) vorige maand, gaat dit internationale crossover dancefestival komend najaar weer naar binnen. We Are Electric wordt namelijk op zaterdag 14 november a.s. in het Eindhovense Klokgebouw gehouden, net als eerder in 2013 en in 2014. Toen was dit monumentale gebouw op het industriële Strijp S-terrein het decor voor twee geslaagde edities die ieder met 7000 bezoekers ruim op voorhand uitverkochten. De voorverkoop van de (gelimiteerde) voordelige Early Birdtickets start nu zaterdag 18 juli a.s. om 10.00 uur.
Vrijdagavond 5 juni vindt in het Klokgebouw te Eindhoven de eerste indoor avondeditie van hiphopfestival Boogiedown plaats. Na vijf succesvolle outdoor-edities komt de organisatie met een even spetterende als onverwachte comeback. Op 5 juni geven internationale grootheden als M.O.P. en Pharoahe Monch acte de présence en tevens de gevestigde top van de Nederlandstalige hiphop zoals Great Minds en Extince. Daarnaast zijn hedendaagse rapgroeibriljanten uit eigen land aanwezig en completeren Neerlands & werelds beste hiphop-DJ's het programma.
Tussen 20:00 en 07:00u in de grote hallen van het Klokgebouw: Kaytranada, Karenn (live), The Gaslamp Killer, Boddika, Clark (live), Actress, Factory Floor (live), Objekt, 2562 & Heleen Blanken (live A/V), Pinch & Mumdance, Vessels (live), ZES & Dead Skull (live A/V), Cold Void & Plus Instruments, DJ DJ+, Cursed P + Eric Valentine. Koop je tickets in de voorverkoop en spaar €5!
Aanstaande zaterdag kun je weer genieten van al het muzikale geweld dat Loudness je te bieden heeft tijdens een nieuwe editie in het Klokgebouw. Je kunt twee area's met louter snoeiharde raw hardstyle en duistere sferen verwachten waarbij een combinatie van gerenommeerde helden en nieuw talent de DJ booth zal betreden. Als echte liefhebber van deze muziekstroming mag deze editie natuurlijk niet in je party agenda ontbreken! Voordat je zaterdag naar Eindhoven afreist is het handig om de belangrijke informatie in dit bericht, inclusief de timetable, goed door te lezen. 2
Een van de muzikale hoogtepunten van de STRP Biënnale 2015 is de STRP Dance Night op 21 maart. Waar overdag tientallen audiovisuele werken te beleven zijn in de expositie, nemen internationale top-dj's, veelbelovende lokale producers en een gretig dancepubliek het Klokgebouw tussen 20:00u en 07:00u over. Naast de eerder aangekondigde namen als Kaytranada, The Gaslamp Killer en Karenn, maken Boddika, Actress, Vessels, ZES en Cold Void & Plus Instruments de line-up van deze nacht compleet.
De eerste artiesten voor de Dance Night van de STRP Biënnale op zaterdag 21 maart 2015 zijn bekend. Onder meer beatmaker Kaytranada en de energieke dj / producer The The Gaslamp Killer spelen in het Klokgebouw in Eindhoven. Clark, die al enkele jaren hoge ogen gooit met zijn releases op het prestigieuze Warp label, is eveneens aan de line-up toegevoegd.
Het nieuwe jaar staat voor de deur. Dat betekent dat het de hoogste tijd is om de agenda van de eerst helft (en iets verder) van 2015 bekend te maken. Dus pak je pen en noteer de data, zodat jij ook volgend jaar niets hoeft te missen! 26
Bij de echte Hardcore liefhebbers staat Project Hardcore 2014 natuurlijk al lang in de agenda, en aanstaande zaterdag is het eindelijk zo ver! Je kunt dan namelijk de hele avond & nacht genieten van het allerbeste dat Hardcore je op dit moment te bieden heeft, verdeeld over twee area's. Voordat je naar Eindhoven afreist, zijn er nog wel een aantal praktische zaken die je als bezoeker vooraf dient te weten. Je vindt ze, inclusief de time table, in dit bericht. Ben jij er zaterdag bij om samen met B2S Hardcore te knallen? 8
Eindhoven is op 7 maart 2015 rauwer dan rauw & harder dan hard. Loudness keert traditiegetrouw terug in een van de meest underground locaties van Nederland, het Klokgebouw. In deze oude fabriek komt het recept van Loudness uitstekend tot zijn recht: snoeiharde Raw Hardstyle en duistere sferen. Na de succesvolle en uitverkochte editie van Loudness in de Maassilo te Rotterdam, reist een combinatie van gerenommeerde helden en nieuw talent door naar Eindhoven. Verdeeld over twee area's krijg je negen uur lang de beste Raw Hardstyle voorgeschoteld. 17
Zaterdag 3 januari keert Resist terug op de plek waar het 2,5 jaar geleden begon; het Klokgebouw in Eindhoven. Na twee edities in Amsterdam gaat Resist weer naar zijn basis en komt het met de grootste line-up tot nu toe. Volledige line-up: Sigma, Wilkinson, Metrik, Alix Perez, Must Die, p0gman, Gomes en Karimooo.
Minority Events presenteert met gepaste trots op zaterdag 28 februari 2015 in het Klokgebouw een fonkelnieuwe Memorylane! Ook dit jaar worden er weer twee zalen gevuld met de heetste classics. De main room zal dit jaar door het leven gaan als Global classics, de second room wordt gehost door het meest populaire Belgische clubconcept aller tijden; Atmoz classics. Met een keur aan internationale headliners afgewisseld met een variatie aan residents van vermaarde discotheken, schiet Minority Events recht in de roos. 2
Woensdag 31 december zal Mr. Polska samen met zijn Nouveau riche familie, zijn muzikale vrienden en duizenden bezoekers knallend het nieuwe jaar in gaan in het Klokgebouw in Eindhoven. Op 1 januari zal Eindhoven niet meer hetzelfde zijn als o.a. Vato Gonzalez, Billy the Kit, Psyko Punkz, La Fuente, Jebroer en natuurlijk Mr. 'Nouveau Rave' Polska hun ding hebben gedaan.
We Are Electric #2 belooft met de toevoeging van negen internationaal gelauwerde grootheden en getalenteerde nieuwkomers uit de dance, techno, electro, drum 'n' bass, dubstep en aanverwante stijlen opnieuw het meest electrifying feest van het jaar te worden: Rustie dj set GB, Zombie Nation (live) DE, Doctor P. feat. Krafty MC GB, Mike Mago NL, Kypski (live) NL, Falco Benz NL, Destructo US, Piro NL en Joop Junior NL. Het internationale crossover dancefestival We Are Electric #2 wordt op zaterdag 15 november van 20.00 uur tot 7.00 uur gehouden in het Klokgebouw in Eindhoven. Toegang vanaf 18 jaar of ouder.
'Hoe harder, hoe beter!' Als dit motto jou aanspreekt, is het Klokgebouw in Eindhoven de plek waar je moet zijn. En wel op zaterdag 13 december, want dan voorziet B2S je tijdens Project Hardcore van de aller hardste beats van dit moment. Op een locatie met een rauw, duister en ondergronds karakter zullen 17 artiesten, verdeeld over twee area's, het ware gezicht van Hardcore laten zien. Benieuwd naar wat je kunt verwachten? 30
Underworld is één van de meest succesvolle dance-acts van de afgelopen twintig jaar. In 1994 brachten de Britten Rick Smith en Karl Hyde hun invloedrijke album Dubnobasswithmyheadman uit, waarvan op 6 oktober een volledig geremasterde special edition verschijnt. De daarbij behorende tournee voert het danceduo op 27 maart naar de STRP Biënnale 2015 waar 'dubnobasewithmyheadman' integraal gespeeld wordt. 7
Op zaterdag 6 september om 10.00 uur start de officiële voorverkoop van het internationale crossover dancefestival We Are Electric, dat op zaterdag 15 november van 20.00 uur tot 7.00 uur zijn tweede editie zal beleven in het Klokgebouw in Eindhoven.
Volgende week zaterdag wordt het Klokgebouw in Eindhoven overgenomen door Loudness voor een nacht vol beukgeweld! Raw hardstyle liefhebbers kunnen zich negen uur lang uitleven op de rauwste beats, geserveerd door zowel bekende namen, talenten als speciale acts uit de scene. Voordat je dit weekend naar het Klokgebouw afreist, zijn er nog een aantal praktische zaken die je vooraf dient te weten; je leest ze in dit bericht. 13
Loudness, een must-go-to event voor alle raw hardstyle fans! Op zaterdag 19 april vindt er een nieuwe editie plaats in de beukfabriek van het Zuiden: Klokgebouw Eindhoven. B2S heeft opnieuw een grote delegatie aan raw hardstyle helden en talenten opgetrommeld om van 22.00 tot 07.00 100% te knallen! Loudness staat voor hardstyle in zijn rauwste vorm en kent vele liefhebbers. De populariteit van dit genre is de afgelopen jaren flink toegenomen in zowel binnen- als buitenland. 8
Een grote delegatie van raw-helden en talenten zullen op zaterdag 19 april afreizen naar Eindhoven. In de beukfabriek van het zuiden, het Klokgebouw, wordt het negen uur lang non-stop losgaan tijdens een nieuwe editie van Loudness. Dit populaire concept van B2S staat bekend om haar verrassende line-ups en dat is bij deze editie dan ook zeker niet anders. 28
Nog maar een paar dagen te gaan en dan mag bass-lievend Nederland weer losgaan in het Klokgebouw in Eindhoven. Lees in dit bericht de laatste info over de vierde editie van Resist op 4 januari 2014. Tip: kom vroeg om drukte bij de deur te voorkomen. 1
Het is inmiddels een traditie van B2S geworden. Het jaar zit er bijna op en dus is het tijd om alvast de belangrijke data van 2014 op een rij te zetten. Pak een pen en je agenda erbij en noteer ze, want jij wilt toch ook niets missen?! 33
Op 29 maart 2014 zullen alle clubliefhebbers uit de zuidelijke helft van het land het antwoord op de hen welbekende vraag 'Ik weet niet waar ik het zoeken moet' vinden in het Eindhovense Klokgebouw. 3
Aanstaande zaterdag wordt Het Klokgebouw voor de tweede keer met de grond gelijk gemaakt tijdens Project Hardcore: #PH13! Verdeeld over twee area's wordt het beste van de hedendaagse Hardcore scene aan het publiek gepresenteerd. Een nacht waarbij de echte Hardcore liefhebber zijn of haar hart op kan halen! Alle belangrijke informatie die je als bezoeker dient te weten, inclusief de timetable, lees je in dit bericht. 36
Zaterdag 4 januari keert een vernieuwd Resist terug met een knallende vierde editie in het Klokgebouw in Eindhoven. Geheel in nieuwe visuele stijl en met een nieuw geluid. Dit keer zullen de rauwe bassgeluiden van o.a. Noisia, UZ, Dope D.O.D., Cookie Monsta en FuntCase het Klokgebouw op zijn grondvesten doen trillen.
Op zaterdag 14 december zal Het Klokgebouw in Eindhoven voor de tweede keer in het teken staan van een flinke portie onvervalste hardcore tijdens Project Hardcore! Deze duistere & industriële locatie is het perfecte toneel voor het harde geweld dat B2S naar Eindhoven zal brengen! 29
Op zaterdag 16 november a.s. zal er in het Klokgebouw in Eindhoven de eerste editie van We Are Electric plaatsvinden. Een avond en nacht gevuld met elektronische dance-acts en live performances op een monumentale locatie. 5
Een hete zomer met ruim vijftig Totally Summer feesten in de populairste Europese badplaatsen, 65.000 feestende jongeren, 52 DJ's en 189 vluchten, staat op het punt te beginnen. Na deze grootste zomer tour aller tijden, is het tijd voor de grootste zomerreünie aller tijden! 1
Aanstaande zaterdag vindt Loudness voor de tweede keer plaats in Het Klokgebouw te Eindhoven. Dit karakteristieke gebouw heeft een underground uitstraling die 100% matcht met Loudness' duistere en donkere karakter. Verdeeld over twee zalen wordt er negen uur lang de rauwste raw hardstyle aan de liefhebbers voorgeschoteld. Voorgaande edities waren volledig uitverkocht en dat zal deze keer zeker weer gebeuren! In dit bericht vind je de timetable en andere belangrijke informatie die je als bezoeker dient te weten. 60
Op 20 april zal het Klokgebouw op haar grondvesten trillen dankzij een wederom denderende editie van Loudness! Ook dit maal maakt het raw hardstyle concept van Nederland plaats voor twee area's die beide gevuld zullen zijn met de beste gevestigde namen en de nieuwste aanstormende talenten. B2S is er klaar voor om er een memorabele editie van te maken, waarin alleen het allerbeste wordt gebracht! 14
Op zaterdag 18 mei vindt de derde editie van 'Hollands Biggest Dubstep Rave' plaats in het Klokgebouw in Eindhoven. Vandaag presenteert Resist #3 zijn volledige line-up. Namen op het ijzersterke programma zijn o.a.: Koan Sound, Murdock, 501, Jakes, Eptic, Vodex en Maestro. 10
Met de toevoeging van DJ Shadow (dj set), Jon Hopkins, D-Fuse en Boddika wordt de line-up van de STRP Biënnale compleet gemaakt. 1
Loud, Louder, Loudness
4 februari 2013
20 April zal het Klokgebouw Eindhoven, op veler verzoek, het toneel zijn van het meest vooruitstrevende RAW Hardstyle event: Loudness! Het concept behoeft geen introductie meer, want iedere fan weet waar Loudness voor staat: Loud, Louder, Loudness! Ook deze editie zal B2S een aantal nieuwe namen de kans geven zich aan de liefhebbers te representeren. 34
De feestdagen kunnen niet beter beginnen... Pak je agenda erbij, want B2S maakt alle belangrijke data van de eerste helft van 2013 bekend! 24
Modeselektor, SBTRKT, Hudson Mohawke, Ryoji Ikeda en Martyn. Een eerste greep uit de namen die aantreden tijdens de STRP Biënnale van 1-10 maart. Voeg daarbij een internationaal gezelschap kunstenaars dat de contouren van een City of Cyborgs schetst en een Do It Yourself machinepark, en de hybride van kunst en technologie is compleet. De kaartverkoop voor de STRP Biënnale gaat 21 december van start. 2
Met nog maar een aantal dagen te gaan maakte Resist vandaag officieel zijn volledige timetable bekend. Aanstaande zaterdag zullen o.a. Flux Pavilion, Megalodon en Trolley Snatcha alle dubstepliefhebbers in het Klokgebouw voorzien van een muzikaal spektakel. Ook zal hardcore grootheid en pionier dj Promo de avond snoeihard afsluiten. 7
#PH12 timetable wijziging
20 september 2012
Afgelopen maandag werd de time table van #PH12 gereleased. Verschillende artiesten zaten vast aan bepaalde tijden maar er is toch wat meer ruimte gecreëerd zodat er geschoven kon worden in de indeling van de nacht. Na overleg met alle artiesten en na goed naar de wensen van de bezoekers gekeken te hebben is dit de definitieve timetable geworden... 49
#PH12 latest info
17 september 2012
Aanstaande zaterdag vindt de primeur op hardcore-gebied plaats in het Klokgebouw Eindhoven met #PH12. De gehele nacht zullen er in twee zalen van dit karakteristieke warehouse verschillende kanten van de hardcore worden belicht. In dit bericht vind je de timetable en alle handige informatie die je als bezoeker dient te weten. 58
Vorige maand kondigde Resist de tweede editie aan van Hollands grootste dubstep rave in het Klokgebouw in Eindhoven op zaterdag 17 november met onder andere Flux Pavilion en Megalodon. Met Trolley Snatcha, Requake en pionier uit de hardcore scene: DJ Promo maakt Resist haar ijzersterke programma compleet! 11
Over vier weken zal het Klokgebouw Eindhoven voor het eerst in haar bestaan volledig in het teken staan van Hardcore. Verdeeld over twee area's worden verschillende kanten van deze muziekstroming belicht. Hierbij zal er zeker geen gebrek aan BPM's zijn! Grote namen met ieder een unieke stijl zullen tot 07.00 uur in de ochtend laten horen wat zij in huis hebben. 18
Ook het komende halfjaar staat er een groot aantal B2S evenementen op de agenda. Pak je kalender er dus maar even bij want hieronder vind je de alle belangrijke B2S data voor de rest van 2012 en alvast twee data in 2013 die je zeker niet mag missen! 37
Na een succesvolle eerste editie van RESIST tijdens Hemelvaart 2012, vindt op 17 november voor de tweede keer de grootste dubstep rave van Nederland plaats in het Klokgebouw in Eindhoven. 7
Één festival, één nacht, drie steden: op vrijdag 28 september staat Discovery Festival in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam. Dit vooruitstrevende nachtfestival draait om de kick die je krijgt als je nieuwe dingen ontdekt.
#PH12
9 juli 2012
Op 22 september 2012 zullen de funderingen van het Klokgebouw in Eindhoven een hele hoop te verduren krijgen tijdens de primeur op hardcore-gebied in deze duistere locatie. De gehele nacht zal in het teken staan van snoeiharde sounds van vele grote dj's die verdeeld over twee areas alle verschillende aspecten binnen de hardcore scene zullen belichten. 52
Met nog een klein weekje te gaan zijn de dubsteporganisaties Oi! en 50Hurtz meer dan klaar voor de eerste editie van Resist op woensdag 16 mei (Hemelvaartnacht) in het Klokgebouw in Eindhoven. De twee grootmachten in de dubstep scene zetten samen het grootste dubstepevenement van Nederland neer. 2
Loudness
16 april 2012
Aanstaande zaterdag is het tijd voor Loudness! Dit is de eerste keer dat er een B2S evenement plaatsvindt in het Klokgebouw te Eindhoven. Het karakteristieke warehouse wordt meteen goed ingewijd want Loudness zal zeker uitverkopen. Verdeeld over twee areas, zullen tot in de kleine uurtjes de meest rauwe beats te horen zijn. 96
Loudness 2012
26 maart 2012
Zaterdag 21 april zal Loudness voor het eerst het Klokgebouw in de lichtstad aan doen. Dit monumentale warehouse in Eindhoven heeft net als de Rotterdamse Maassilo een rauwe en underground atmosfeer die perfect bij het concept past. B2S kijkt er naar uit om hier voor het eerst een 'hard' evenement te organiseren. 20
Een maand geleden werd door dubsteporganisaties Oi! en 50Hurtz de eerste editie van Resist aangekondigd met artiesten als: Skream, Borgore en Cookie Monsta. Ondertussen is met feedback van de achterban de programmering afgerond. De organisatie heeft na het publiceren van het eerste deel van de artiesten goed geluisterd naar de respons van het publiek. 13
Op woensdag 16 mei (Hemelvaart) vindt de eerste editie van Resist plaats in het Klokgebouw in Eindhoven. Resist is het nieuwe evenement van de dubsteporganisaties Oi! en 50Hurtz. De twee grootmachten in de dubstep scene zetten samen het grootste dubstepevenement van Nederland neer. Het Klokgebouw is met haar historie, uitstraling en akoestiek de perfecte locatie voor dit event. 7
Op zaterdag 21 april komt Loudness naar de Lichtstad! Dit populaire raw hardstyle concept maakt een volgende stap. Na de stijf uitverkochte december editie in de Rotterdamse Maassilo, zal Loudness ook het Klokgebouw op zijn funderingen gaan testen. 56
Awakenings gaat zaterdag he-le-maal los in het Klokgebouw! Daarnaast: de kaartverkoop van Awakenings Festival (30 juni 2012) start zaterdag 25 februari om 10.00! 6
Op vrijdag 23 december van 22.00 tot 05.00 uur is het Klokgebouw in Eindhoven het podium voor het exclusieve kerstfeest van 538. Speciaal voor deze bijzondere avond zijn Armin van Buuren, Sander van Doorn en Jochen Miller uitgenodigd als gastheren van de avond. Voordat de kerstdagen echt beginnen kun je nog even helemaal losgaan op de lekkerste beats van deze drie top DJ's! De voorbereidingen achter de schermen zijn in volle gang! Het belooft een onvergetelijke pre X-mas party te worden! 10
De experimentele dj/producer Matthew Herbert vertelde het afgelopen weekend over het lot van een varken met bizarre zelf gemaakte instrumenten, samples en beats. Verder in het weekend dansende menigtes tot vroeg in de ochtend. Diepgaande discussies over de rol van technologische kunst of verrassingsoptredens met demonstraties van nieuwe technologische instrumenten. Het afgelopen weekend wist STRP Festival een divers publiek van jong tot oud te boeien met een afwisselend programma.
De beide zaterdagen van het STRP Festival staan bol van de muziek, films en performances. Vanaf vandaag is het blokkenschema van deze avonden online te bekijken, te downloaden en te printen via www.strp.nl?utm_source=2xpr&utm_medium=partyflock en kun je een persoonlijke programma tour samen stellen via de STRP eSphere website. 1
Gui Boratto cancelt november tour, Amon Tobin toegevoegd aan line-up STRP Helaas moet de Braziliaanse Gui Boratto vanwege privéomstandigheden zijn Europese tour afblazen. Maar niet getreurd… STRP Festival heeft als vervanger techno-zwaargewicht Michael Mayer uit Duitsland weten te strikken. Bovendien hebben we Amon Tobin, één van de meest visionaire elektronische kunstenaars van de afgelopen vijftien jaar, op veler verzoek aan de muziek line-up toegevoegd. 9
Mayday Holland 2011
4 augustus 2011
Een eigen privé rave winnen samen met 100 vrienden? De moeder aller raves maakt het mogelijk op 24 september a.s. tijdens de eerste editie van Mayday in Nederland. Eén van de drie area's in het Klokgebouw in Eindhoven zal tot middernacht exclusief toegankelijk zijn voor de winnaar en 100 vrienden. Bepaal zelf wie je uitnodigt en met wie jij wil raven tijdens een speciale set van de mannen van Rejected. 22
Op 24 september aanstaande maakt Mayday, de moeder aller raves, haar debuut in Nederland. In het Klokgebouw in Eindhoven worden in drie zalen duizenden ravers verwend met het beste dat techno en tech-house te bieden hebben door Joris Voorn, Josh Wink, Len Faki, Steve Bug, Nic Fanciulli, Butch, André Galluzzi, Davide Squillace, Amir, Matthias Tanzmann, Steve Rachmad, The Advent (live), Lauhaus, Boris Werner, De Man Zonder Schaduw, Edwin Oosterwal en Estafête (Estroe, Lin, Monica Electronica). 15
volgende week donderdag in het Groningse Martiniplaza en de dag erna in het Eindhovense Klokgebouw zullen de laatste twee optredens zijn van Faithless in Nederland. Maxi Jazz kondigt op zijn website namelijk het einde van de formatie aan. 43
Awakenings
25 januari 2011
De Awake crew is begonnen met de opbouw van het recent opgeknapte monumentale Klokgebouw. In de drie zalen die deze oude Philips Fabriek rijk is, zal het weer spectaculair losgaan met een gigantische line-up en dito show. De laatste kaarten zijn (nog) beschikbaar voor slechts 35 euro via awakenings.nl en/of Free Record Shops. 16
Awakenings keert voor haar eerste feest van het jaar terug naar het vernieuwde & verbeterde, maar nog steeds prachtige en monumentale Klokgebouw te Eindhoven. De verbouwing heeft het Klokgebouw erg goed gedaan, waardoor Awakenings qua geluid, visuals en logistiek een nog beter feest kan gaan neerzetten dan voorheen in deze locatie 16
Om jullie te laten profiteren van het nog lage BTW-tarief van 2010, start Awakenings Festival de voorverkoop op woensdag 1 december om 08.00. De kaarten zijn voor 1 januari nog 50 euro. Indien beschikbaar kosten de kaarten 56.50 euro in 2011. 32
Nog één dag wachten en dan opent STRP Festival 11 dagen lang zijn deuren (18 t/m 28 november) met een uitgebreid aanbod van muziek, kunst en technologie. Een festival met een diverse line-up met artiesten als Underworld, M.I.A., Soulwaxmas, The Bloody Beetroots en Modeselektion en een indrukwekkende expositie. Dus wil je nog meer meemaken naast het feesten op de muziek neem dan zeker even een kijkje bij de interactieve kunstinstallaties. 6
Alsof er nog niet genoeg te doen is tijdens STRP Festival voegen ze nóg meer fantastische acts toe aan de line-up van zaterdag 27/11. De nog ontbrekende vrienden voor Soulwaxmas; Erol Alkan, GOOSE, Mixhell en Paul Chambers vergezellen de broeders Dewaele. Wellicht in een andere zaal, maar de connectie is met een paar ‘handshakes' vastgelegd als je de links zoekt tussen Zombie Nation, Slagsmålsklubben, Drop The Lime, Digitalism (dj set) en de Soulwaxmas acts. Zo kun je dus al dansend met gemak van de ene zaal naar de andere hoppen. Wat de organisatrie betreft een perfecte avond om helemaal los te gaan en ze houden je niet tegen! 6
Naast The Bloody Beetroots Death Crew 77 en Modeselektion bevestigd STRP Festival tevens voor de eerste zaterdag Die Antwoord, Hudson Mohawke, SBTRKT en Aardvarck. Hiermee is de line-up voor zaterdag 20 november compleet! Ben je nu helemaal overtuigd? Dan kun je vanaf volgende week dinsdag 5 oktober voor het eerst een passe-partout ticket voor alle concerten in het Klokgebouw tijdens STRP Festival aanschaffen. 6
Dit jaar veel live muziek voor STRP Festival (18-28 november). Tijdens de eerste zaterdag (20 november) zullen opvallende acts zoals The Bloody Beetroots, Skream ft. Sgt Pokes en Chromeo zorgen voor een echte festivalbeleving om daarna met onder meer Modeselektor, Martyn en Shed tot diep in de nacht door te feesten. De tweede zaterdag (27 november) wordt gehost door Soulwax/2ManyDJs ‘and friends' onder de noemer ‘Soulwaxmas'. Met daarnaast concerten van M.I.A. (26 november) en Underworld (19 november) presenteert STRP Festival een line-up die ruimte geeft voor een topavond voor zowel de (live) popliefhebber als clubganger. Meer namen zullen dichter op het festival bekend worden gemaakt alle tickets voor het festival gaan vandaag via www.strp.nl/tickets?utm_source=2xpr&utm_medium=partyflock in de verkoop. 9
Op vrijdag 19 november geeft Underworld een live optreden in het Klokgebouw, Eindhoven, tijdens STRP Festival. Een week later komt M.I.A.+ support naar STRP Festival om haar eclectische geluid toe te voegen aan de programmering. STRP Festival is een mix van muziek, kunst en technologie en vindt plaats van 18-28 november. De eerste kaarten voor het festival gaan donderdag 19 augustus in de verkoop. 14
Eindhoven is klaar voor Soundgarden! Het industriële Klokgebouw is voor de gelegenheid getransformeerd tot chique nachtclub. In volgorde van opkomst verschijnen zaterdag 6 maart van tien uur 's avonds tot zeven uur 's ochtends achter de draaitafels in de Main Area: Bjorn Wolf, Quintino, Shermanology, Erick E, Tocadisco en Hardwell; allen dj-grootheden van formaat. En dan is er ook nog een Lounge Area, waar o.a. Audioknights een live optreden verzorgt. Alle kluisjes zijn voorzien van cadeautjes (van dikke hoofdprijzen tot kleine sfeermakers) en de kaartverkoop is op stoom.
Soundgarden, het chique dance feest dat zaterdag 6 maart van tien uur 's avonds tot maar liefst zeven uur 's ochtends plaatsvindt in het Klokgebouw te Eindhoven, heeft voor alle bezoekers een presentje in petto! Mits de feestgangers een jas of tas op te bergen hebben in de ruimschoots aanwezige lockers. 2
Awakenings Eindhoven
4 februari 2010
Zaterdag barst het beestenfeest dan eindelijk los in het monumentale Klokgebouw en is de eerste aflevering van Awakenings in 2010 een feit! 21
Awakenings begint het jaar in het zuiden des lands! Op 6 februari is het machtige monumentale Klokgebouw het toneel. Zoals ieder jaar gebruikelijk is er maar een editie in Eindhoven en ook deze keer zal het uitverkopen. Zoals je waarschijnlijk al weet, viert Awakenings festival haar tiende verjaardag op 26 juni. De voorverkoop van deze zeer speciale editie start op maandag 1 maart. 31
Het Klokgebouw in Eindhoven wordt zaterdag 6 maart omgetoverd tot 'Soundgarden'. Een luxueuze speeltuin voor paradijsvogels en passiebloemen die snakken naar de betere beats, verboden vruchten, bubbels en cocktails. Met achter de draaitafels o.a. Tocadisco, Hardwell, Erick E, Shermanology, Quintino, Bjorn Wolf en live-act Audioknights zet Soundgarden de muzikale trend voor het aankomende festivalseizoen. 7
De eerste Awakenings van het jaar speelt zich af in het prachtige Klokgebouw te Eindhoven en Monumental merkt al dat jullie er zin in hebben! 30
Volgende week donderdag barst 's lands grootste Nieuwjaars-event los: met Extrema RE:create viert dance-promotor Extrema haar tienjarige nieuwjaarsjubileum in het Klokgebouw te Eindhoven. Inmiddels staat de timetable online en de mobiele website is toe aan haar eerste sneak preview! 4
Partyconcept Housequake legt z'n laatste troeven op tafel. Op vrijdag 25 december (1ste kerstdag) vieren ROOG, Erick E en MC Gee de kerst traditiegetrouw in het Paard in Den Haag. Daar zetten zij voor 2009 de kroon op hun werk met een smaakvol slotakkoord. Muzikale support staat paraat in de personen van Baggi, Born to Funk en Groovenatics, plus twee verrassende Housequake debutanten: Jordy Lishious en in de tweede zaal staat Warren Fellow maar liefst vier uur lang achter de decks.
Met nog drie weken te gaan, is het tijd voor een update omtrent Extrema RE:create, het tienjarige nieuwjaarsjubileum van Extrema Network in het Klokgebouw te Eindhoven. Zo is technogrootheid Marco Bailey toegevoegd aan de programmering. Vier area’s vol met house vormen het toneel voor het grootste Nieuwjaars-event van Nederland. 13
Extrema maakte zojuist bekend dat Turn Up The Bass tijdens Extrema’s Nieuwjaars-event RE:create de oldschool house area voor haar rekening neemt! Met artiesten DJ Jean, T99, Marcello, Super Sampler Sound System van Bart Thimbles en Eindhovens eigen Lady Aïda worden er in de Old School House Area oude house-tijden herleefd. De eerste 1000 Early House-tickets zijn inmiddels al uitverkocht. 15
Voor de derrde keer begint Awakenings het nieuwe jaar met een editie in de oude Philipsfabriek genaamd het Klokgebouw. Monumental Productions presenteert met grote trots een brute line up die staat als een warehouse! Awakenings-debutanten zoals Ben Klock & Marcel Dettmann, Delta Funktionen, 3000, ZIX & Tachini, Redshape en Lutzenkirchen vormen in combinatie met trouwe Awakeningsvrienden als Adam Beyer & Joel Mull, Mauro Picotto, PETDuo en DJ Rush een muzikaal spektakel dat zijn weerga onder de rivieren niet kent. 47
De programmering van Extrema Network RE:create is bekendgemaakt. Met onder anderen Fedde le Grand, Housequake (Erick E en ROOG), Benny Rodrigues, Funkerman en een geheimzinnige Old School House Area worden’s lands populairste house van toen en nu bij elkaar gebracht op Extrema Network’s tienjarige Nieuwjaarjubileum. Vier area’s vormen het toneel voor het grootste Nieuwjaars-event van Nederland. De website en de trailer staan nu online op www.Extrema.nl/Recreate?utm_source=2xpr&utm_medium=partyflock. 29
Extrema komt dit jaar met een nieuw Nieuwjaarsevenement in het Klokgebouw in Eindhoven: Extrema RE:create. Daarmee presenteert de organisatie haar nieuwe jaarthema ‘RE:create’. Oude en nieuwe house worden op 31 december bij elkaar gebracht om zo Extrema’s tienjarige Nieuwjaarsjubileum groots te vieren. Dat maakte de organisatie vandaag bekend. 26
Drie vooraanstaande Eindhovense organisaties, reeds bekend van de vele feesten die zij in de afgelopen jaren hebben georganiseerd, vullen op zaterdag 11 april het Klokgebouw met Techno, Acid, Minimal en New Wave terwijl de Expo+ nog in volle gang is. 5
Dit jaar bijna twee keer groter dan voorheen: XFM Xnergy, het dance-evenement van regionale dancezender XFM. Op zaterdag 14 maart 2009 staat het Klokgebouw voor de 5e keer te trillen op zijn grondvesten. XFM organiseert en presenteert voor de 5e keer XFM Xnergy. Het Klokgebouw zal, net zoals vorig jaar, weer bol staan van de actie, spektakel en heel, heel veel dance. De line-up is met zijn 13 DJ’s groter dan ooit en er zijn niet één maar twee zalen deze keer. Een goed gevarieerd programma van trance/club/techno tot electro en minimal. Kortom: XFM pakt deze lustrumeditie he-le-maal uit. Xnergy, hét non-stop dance event barst in alle hevigheid los op 14 maart 2009. 14
STRP komt met een verrassende en spannende line-up! De veelzijdige programmering is verdeeld over twee avonden. Zo komen op zaterdag de meer experimentele dansgenres voorbij en heeft de vrijdag iets meer live acts in de zalen staan. 38
Het STRP Festival presenteert de eerste namen voor het openingsweekend (3 en 4 april)! Een aantal geruchten deden al de ronde en vandaag kan STRP de eerste namen bevestigen. Laurent Garnier (Live) staat gepland voor een eclectische programmering op vrijdag en DJ/audiokunstenaar Aphex Twin werkt samen met Hecker op de zaterdagavond. Daarnaast zijn Squarepusher, Michael Mayer en Benga bevestigd voor het openingsweekend van het festival. 31
De tweede editie in het monumentale Klokgebouw te Eindhoven gaat al over drie weken helemaal los! Alle artiesten hebben laten weten er enorm zin in te hebben en staan te popelen! Samen met de extreme show (LED, laser, licht en dik geluid) die we klaar hebben staan gaat op 14 februari iedere zaal in Klokgebouw er beter uitzien dan ooit! De kaartverkoop loopt harder dan vorig jaar, dus als je er bij wilt zijn dan is haast geboden! 53
XFM Xnergy
16 januari 2009
Nog enkele weken te gaan en dan barst het geweld weer in alle hevigheid los: XFM Xnergy, 14 maart 2009 in het alom vertrouwde en zeer sfeervolle Philips Klokgebouw. De vijfde editie van het evenement heeft vanwege deze jubileum editie weer enkele top-DJ’s weten te strikken. Tevens wordt het evenement uitgebreid met een Retro Stage, waar naast de Main Stage (waar Trance de boventoon voert) house, club en classics centraal staan. 7
Op de valreep is de immens populaire dj Dr. Lektroluv toegevoegd aan de programmering van de jubileumeditie van het nieuwjaarsevenement Extrema Network NYE! Dat maakte organisator Extrema Network zojuist bekend. Extrema Network NYE vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats. De vier vorige edities waren altijd van tevoren al uitverkocht. De speciale Extrema Network NYE-hotelarrangementen zijn inmiddels zelfs al bijna uitverkocht. 24
Het nieuwjaarsevenement Extrema NYE staat voor de deur en iedereen zal het weten! Omdat het thema van het komende Extrema Network-jaar ‘Give’ is, de kerst voor de deur staat en kort daarna Extrema NYE losbarst, organiseert Extrema Network aanstaande vrijdagavond een happening in hartje Eindhoven. Roze kerstbomen, dj’s, gratis bier na een gift voor het goede doel, warme “chocomelk plus” en niet geheel onbelangrijk: de organisatie geeft een berg kerstcadeaus weg! 17
Awakenings keert 14 februari terug naar het Klokgebouw in Eindhoven met een lineup van absolute wereldklasse. De eerste editie was veruit het hoogst gewaardeerde feest in het Klokgebouw ooit en direct werd besloten tot een jaarlijks terugkerende editie. 57
De digiflyer staat online en de kaartverkoop rolt lekker... Extrema NYE komt eraan! In een warme sfeer de handen in de lucht op ’s werelds vetste house. Dikke techno in een industriële omgeving en diepgaan in een kleine, dampende club op de dikste minimal techno en techhouse van ons land, dat is Extrema NYE! 18
Soundgarden
1 december 2008
De eerste editie van Soundgarden, housefeest voor paradijsvogels, staat voor de deur. Zaterdag 6 december van 22.00 tot 07.00 uur is het Klokgebouw in Eindhoven omgetoverd tot een subtropische tuin vol palm- en olijfbomen, luxe strandbedjes en opzwepende muziek, verdeeld over twee zalen. De twee podia plus een food area maken van Soundgarden een kruisbestuiving tussen Tarzan & Jane, meet Adam & Eva. Slinger van zaal naar zaal, en proef verboden vruchten en cocktails. De organisatie speelt voor Sinterklaas en geeft op de valreep een flink aantal prijzen weg, maakt de time-table bekend en brengt het laatste nieuws. 6
Awakenings brengt nieuws over volgend jaar maar eerst over volgende week: De kaarten die telefonisch besteld konden worden zijn uitverkocht. De laatste kaarten voor 21 en 22 november zijn nu verkrijgbaar via www.awakenings.nl/tickets?utm_source=2xpr&utm_medium=partyflock en bij Free Record Shop. 45
Het begint inmiddels voor velen te kriebelen, de geruchten deden reeds hevig de ronde en enkele artiestennamen zijn natuurlijk al uitgelekt, maar dé complete programmering van Extrema NYE 2008 is nu eindelijk bekend! Met exclusieve shows van grote artiesten uit de house- en techno-scene heeft organisator Extrema Network onbetwist weer een bijzonder nieuwjaarsevenement in petto. Ook dit jaar vindt ’s lands grootste oud en nieuwfeest plaats in het Klokgebouw te Eindhoven. 34
Begin december, wanneer heimwee naar tropische oorden of (dichter bij huis) chillen in de achtertuin serieuze vormen begint aan te nemen, wordt het weersonafhankelijke housefeestje 'Soundgarden' gelanceerd. Zaterdag 6 december van 22.00 tot 07.00 uur 's morgens, in het Klokgebouw te Eindhoven. Voor paradijsvogels en passiebloemen die graag in de watten gelegd worden op de klanken van maar liefst 15 top artiesten, waaronder de dj's Hardwell, Lucien Foort, Benny Rodrigues, Eric de Man, Jeroenski, Sunnery James & Ryan Marciano en Gregor Salto. 8
XFM Xnergy
28 februari 2008
XFM Xnergy is zaterdag 8 maart 2008 weer terug in het Klokgebouw! Het Non stop dance event is inmiddels een vast item geworden in de Eindhovense dancescene. Dat bewijst ook de enorme belangstelling voor het evenement. De kaarten zijn op dit moment nog maar beperkt leverbaar: op=op! Bezoekers die nog in het bezit willen komen van kaarten kunnen terecht bij Berk Music, Ticketbox en van XFM Paylogic E-tickets van XFM.nl?utm_source=2xpr&utm_medium=partyflock. Om zwarthandel zo veel mogelijk tegen te gaan, zullen de allerlaatste kaarten vanaf 21.00 uur aan de deur bij het Klokgebouw Philips worden verkocht. 14
XFM Xnergy
31 januari 2008
Spektakel, een super line-up, non stop dance en een unieke ambiance! Dit zijn de kernwoorden voor de nieuwe editie van XFM Xnergy! Zaterdag 8 maart 2008 is het Klokgebouw het middelpunt van deze nieuwe editie. Na een kort uitstapje naar het Beursgebouw is XFM weer helemaal terug in het uiterst unieke Klokgebouw in Eindhoven. Het Klokgebouw staat bekend om zijn speciale sfeer en uitstraling. Zet de datum maar alvast in je agenda! 12
re·vo·lu·tie (dev; revoluties): Radicale verandering, vernieuwing De laatste eeuwen hebben zich tal van revoluties afgespeeld in de wereld. Zo begon in het laatste decennium van de 18e eeuw de Franse Revolutie. Dit was een politieke omwenteling, waarbij de Franse monarchie vervangen werd door een republiek. Een ander voorbeeld is de Russische Revolutie. Gedurende de periode 1905 tot 1922 veranderde het Russische tsarenrijk in de eerste communistische staat ter wereld: de Sovjet-Unie. 35
Een wel zeer bijzondere samenwerking is onlangs in het leven geroepen. ClockWrks; een fonkelnieuw feest georganiseerd door de mensen achter ALDA (producent van o.a. de Armada, Intuiton en Famous feesten), Sneakerz (marktleider op het gebied van house events) en First Vision (organisator van Lakedance, Flavour e.a. evenementen bij Beachclub Sunrise, Aquabest). Met veel enthousiasme gaan ze de krachten bundelen. Ambitieuze plannen zijn direct concreet gemaakt en omgezet in een groots event. Dinsdag 29 april, Koninginnenacht 2008, vindt het gezamenlijke feest van de nieuwe gelegenheidspartners plaats: ClockWrks - The Orange Issue, in het industriële Klokgebouw te Eindhoven. 15
Awakenings organiseert zaterdag voor de eerste keer een aflevering in Eindhoven. Ticketbox en de losse voorverkoopadressen zijn al uitverkocht en er zal ook geen deurverkoop zijn. De allerlaatste kaarten worden nu verkocht via awakenings.nl. Pas over een jaar zal Awakenings terugkeren naar de lichtstad dus.... 63
Het is slechts een kwestie van tijd, maar maandagavond zal Extrema NYEve weer uitverkocht zijn. 20
Terwijl de laatste kaarten over de toonbanken rollen en de feestdagen voor de deur staan, wordt het hoog tijd voor een laatste update over Extrema NYEve. 13
Zoals je wellicht al weet zal Awakenings voor het eerst in haar geschiedenis Eindhoven op z'n kop gaan zetten. De muzikale indeling van de timetable in de drie area's is nu bekend. 90
Awakenings zal vanaf 2008 een maal per jaar een feestje bouwen in Eindhoven. Locatie is een van de oude philipsfabrieken: het monumentale Klokgebouw. 26 januari zal het technospaktakel de eerste editie in het zuiden van het land organiseren. 123
STRP Festival komt eraan
12 november 2007
The The Chemical Brothers, Dave Clarke, Speedy J, Trentemøller live in concert, Monolake, Modeselektor, Joost van Bellen, Daniel Bell, Roísín Murphy en 2ManyDJs zijn slechts enkele namen die je op het STRP Festival kunt zien. De timetable is nu bekend. 37
Na het succesvolle debuut in 2006, vindt van 22 t/m 25 november de tweede editie van het STRP Festival plaats in het Klokgebouw te Eindhoven. STRP is één van de grootste art & technology festivals in Europa en heeft een vier dagen durend multidisciplinair programma met meer dan 120 kunstwerken, performances en artiesten. 2
Met het contracteren van een groot aantal artiesten is het muziekprogramma van het STRP Festival van 22 t/m 25 november in het Klokgebouw te Eindhoven compleet. 19
Earthdance Eindhoven
4 september 2007
Zaterdag 15 September worden er weer wereldwijd diverse bevolkingsgroepen dansend bij elkaar gebracht voor een gezamenlijke, gesynchroniseerde viering van wereldvrede; Earthdance 2007. 13
Vorige week werd al bekend dat The The Chemical Brothers het openingsconcert van het art & technology festival STRP voor hun rekening nemen. Vandaag maakt de organisatie de eerste namen van het muziekprogramma van de vrijdag en zaterdag bekend. 10
De The Chemical Brothers komen naar Nederland om het STRP Festival te openen! Hun indrukwekkende liveshow staat bol staat van effecten en visueel geweld en daarom is het de ideale openingsact voor het art & technology festival STRP. Naast het openingsconcert van de The Chemical Brothers is er op vrijdag en zaterdag een uitgebreid muziekprogramma dat rond 20:00u start en doorgaat tot zes uur in de ochtend. 28
Zaterdag 12 mei 2007 presenteert XFM voor de tweede keer XFM Xnergy! Een uniek interactief Dance evenement waarbij de luisteraars van XFM volledig ‘controle’ hebben op de line-up. Het evenement staat garant voor de beste muziek, show, licht en veel special effects! 7
De programmering voor het nieuwjaarsevenement Extrema New Year’s Eve is vanmiddag bekendgemaakt door de organisatie. Artiesten als Josh Wink, Ben Sims, ROOG & Erick E (Housequake) en Joris Voorn zorgen weer voor een waardige afsluiter van het jaar! 53
Wat is er voor een DJ mooier dan in je eigen home town een feest geven die het publiek nog heel lang zal blijven heugen? Marcel Woods, geboren en getogen Eindhovenaar, zal op vrijdag 3 november aanstaande in het oude Klokgebouw zijn eigen publiek meenemen op een van zijn inmiddels bekende Musical Madness 'flights’. 27
Op zaterdag 4 november presenteert Frequence haar nieuwste concept; Clockwork. Met dit evenement wil Frequence een nieuwe weg inslaan en ‘Techno- Eindhoven’ daarmee nieuw leven inblazen. Frequence wil inspelen op het gat dat is ontstaan in Technostad Eindhoven. Waar vroeger volop techno feesten waren en Eindhoven bekend stond als technostad is dit tegenwoordig compleet voorbij. 76
Dankzij een gebrek aan goede kwaliteitsfeesten in de omgeving van Eindhoven, staat vandaag een nieuwe dance-organisatie op met de naam Become1. In de toekomst zal Become1 stromingen waar anderen zich niet of nauwelijks in roeren, op een zo kwalitatief en spectaculair mogelijke manier aanbieden. 22
Een speciale editie van Novalectra zal de Dutch Design Week in Eindhoven feestelijk afsluiten op zaterdag 28 oktober. Dat maakte organisator Extrema Network vanmiddag bekend. De voorverkoop start 15 september. 29
STRP. Een uniek festival op een unieke lokatie. Van 24 t/m 26 maart vindt de eerste editie van STRP plaats op Strijp-S in Eindhoven, het voormalige Philips-complex waar onder meer de cassette en CD zijn uitgevonden. 16
STRP. Een uniek festival op een unieke lokatie. Van 24 t/m 26 maart vindt de eerste editie van STRP plaats op [location=5450] in Eindhoven, het voormalige Philips-complex waar onder meer de cassette en CD zijn uitgevonden. 15
Voor de tweede keer wordt de oude Philips-fabriek in Eindhoven de locatie voor het nieuwjaarsevenement Extrema Glitter & Industry. Deze keer met allerlei verschillende chill zones en drie uiteenlopende area’s op diverse verdiepingen van het gebouw. De entreeprijs is hetzelfde als die van de vorige uitverkochte editie, de kwaliteit ligt dit jaar echter een stuk hoger.ligt dit jaar echter een stuk hoger. 71
Novalectra brengt het beste van beide dagen op zaterdag ivm de grotere populariteit van de zaterdagprogrammering. 29
Novalectra
31 maart 2005
Organisator Extrema heeft de programmering van haar nieuwe evenement Novalectra vandaag compleet gemaakt. Na de positieve reacties op het vorige persbericht en aanbiedingen vanuit de internationale dance-wereld daaropvolgend zijn onder anderen de artiesten Miss Djax, Heiko Laux, Juan Atkins, Zombie Nation en Märtini Brös aan de al zeer sterke line-up toegevoegd. 27
Novalectra is de naam van een nieuw muziekevenement dat op zaterdag 14 en zondag 15 mei, in het Pinksterweekend, zal plaatsvinden. Het indoor festival wordt georganiseerd in het markante Eindhovense Klokgebouw, gelegen op een oud Philips-industriecomplex. Novalectra is interessant voor de oude en nieuwe dance-generatie en voor zowel de muziekkenner als de gewone feestganger. 26
Met nog ongeveer vijf weken voor de boeg, heeft de Brabantse dancepromotor vandaag de NYE-digiflyer gelanceerd. 27