Partyflock
 
­ Nederland

De line-up van de strp biënnale compleet

gepubliceerd door , op
Met de toevoeging van DJ Shadow (dj set), Jon Hopkins, D-Fuse en Boddika wordt de line-up van de STRP Biënnale compleet gemaakt. Shadow en Boddika worden toegevoegd aan het dance programma van zaterdag 2 maart en D-Fuse en Jon Hopkins maken respectievelijk het programma op vrijdag 8 en zaterdag 9 maart compleet. De STRP Biënnale vindt van 1 t/m 10 maart plaats in het Klokgebouw te Eindhoven.

DJ Shadow verscheen recentelijk nog in het nieuws toen een clubeigenaar in Miami de set van deze top turntablist stil legde. Die zou too future zijn geweest. Aangezien STRP de blik fier op de toekomst heeft gericht, past Shadow perfect in het plaatje. Naast DJ Shadow en Boddika werden voor 2 maart eerder onder andere Modeselektor, Hudson Mohawke dj set en SBTRKT dj set bevestigd.

Op vrijdag 8 maart treedt het Londense collectief D-Fuse op STRP aan met hun nieuwste pulserende audio-visuele trip Tekton. D-Fuse was in 2007 al eens te gast op STRP en verzorgde in het verleden visuals voor Beck, Scanner en Steve Reich. Tekton is een stap in de richting van holografisch projecteren. Door een combinatie van mechanische instrumenten en animatie software ontstaan formaties van kinetisch licht. De performers staan tussen drie schermen waardoor de beelden die ze genereren gaan zweven, diffuus worden en dimensie krijgen.

Op de tweede STRP zaterdag (9 maart) presenteert Jon Hopkins zijn audiovisuele live show. De begaafde pianist leverde zijn bijdrage aan het laatste album van Coldplay en werkte samen met Brian Eno, Massive Attack en David Holmes. Als producer maakt Hopkins subtiele, sfeervolle soundscapes met hier en daar een gevaarlijke uitschieter.

Naast Jon Hopkins en D-Fuse zijn er in het tweede weekend op beide dagen live performances van kunstenaar Ryoji Ikeda, die zijn nieuwste dataspektakel Superposition laat zien, en Martyn, die samen met Jeroen Erosie en Xavier Magot op STRP zijn nieuwste liveshow in première laat gaan.

Op de weekendavonden nemen verschillende deejay's plaats achter de draaitafels. De openingsavond is voor de Broke Crew (Ari, Dish en Piro). Op 2 maart staat Caïro Liberation Front. De tweede vrijdagavond sluiten we af met de beats van Juha van 't Zelfde en op zaterdag 8 maart zorgt Drvgcvltvre Soundsystem voor de Light Lounge sounds.

Lancering nieuwe website
De bekendmaking van de laatste namen valt samen met de lancering van de nieuwe STRP website. Hierop is vanaf vandaag het volledige programma te vinden: strp.nl. Om dit te vieren zijn de early bird tickets voor zaterdag 2, vrijdag 8 en zaterdag 9 maart nog te koop tot en met 1 februari. Daarna gelden de reguliere ticketprijzen. Tickets voor de expo zijn aan de deur verkrijgbaar.

De 6e editie van STRP vindt plaats van vrijdag 1 tot en met zondag 10 maart in het Klokgebouw op het Strijp S terrein in Eindhoven.

1 opmerking