Partyflock
 
­ Nederland

Eerste namen muziekprogramma STRP Festival bekend

gepubliceerd door , op
Vorige week werd al bekend dat The The Chemical Brothers het openingsconcert van het art & technology festival STRP voor hun rekening nemen. Vandaag maakt de organisatie de eerste namen van het muziekprogramma van de vrijdag en zaterdag bekend.

Technohelden Dave Clarke, Speedy J en Monolake zullen bij de meeste electronische muziekliefhebbers wel een belletje doen rinkelen. Dave Clarke host komend weekeind op Lowlands zijn eigen tent en reist in november naar de Lichtstad af. Speedy J kennen we als iemand die het publiek keer op keer weet te bespelen met meeslepende technosets. Naast DJ-en en produceren houdt hij zich bezig met geluidsexperimenten: iets wat regelmatig in zijn sets terug te horen is. Monolake is het alias van de Duitser Robert Henke; voor minimalistische en zeer diepe sets zijn we bij hem aan het juiste adres. Lady Aïda behoeft weinig introductie, als eerste editie STRP-programmeur weet ze als geen ander hoe het STRP Festival moet klinken.

Roisín Murphy is onder het grote publiek misschien beter bekend als 'de zangers van Moloko', maar ze heeft ook een zeer succesvolle solocarrière. De videoclip van haar track Overpowered is al wekenlang dagelijks op de muziekzenders te zien en in oktober komt haar nieuwe album uit. Niet alle muziek op STRP is volledig electronisch. De hippe Deen Trentemøller -die deze zomer vrijwel alle grote Europese festivals aandoet- komt met zijn live band naar Eindhoven. Het optreden met muzikanten bevalt hem zo goed dat hij onlangs bekend maakte te stoppen met draaien. De sound van het Belgische Goose past in het rijtje van Daft Punk en LCD Soundsystem en dat betekent feest! Hun aanstekelijke punky electrosound zet het Klokgebouw gegarandeerd op z'n kop. Quentin Dupieux -beter bekend als Mr. Oizo- sluit hier goed bij aan. Wie weet horen we Flat Beat nog voorbij komen.

STRP zoekt ook het experiment in de electronische muziek op. DJ Akufen en VJ Gabriel Countu-Dumont vormen samen 5MM. Hun performance is een audiovisueel pareltje van diepe soundscapes en vervreemdende projecties. Het Franse Aufgang bestaat uit twee grand-pianos en electronica: Jeff Mills meets Keith Jarrett! Media-artists Scanner en TeZ mixen voor hun live cinema show Blindscape omgevingsgeluiden van mensen en steden, projecties van vleermuizen en electronische media. Beleef op STRP ook een zeer bijzondere geluidservaring; The 192 Loudspeaker Experience: muziekcomposities met echte 3-d ervaring.

Bijzonder op STRP is het live cinema programma. Bij live cinema performances vormen beeld en geluid één geheel; het beeld reageert op het geluid en andersom. Een overdonderende totaalervaring is het resultaat. Neem bijvoorbeeld 'Feed' (ontwikkeld voor 'Theater Biennial Venice 2005' en dit jaar op STRP) van de Oostenrijker Kurt Hentschläger. Feed is moeilijk te omschrijven; het begint rustig, maar als snel komt de performance letterlijk op stoom en zitten de toeschouwers in een donkere ruimte, vol rook, stroboscopen, projecties van androgyne wezens en een oorverdovend lawaai.

10 opmerkingen

 
Chemical Brothers, Dave Clarke en Speedy J! :kwijl:

En dat op kruipafstand... 8)
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 17 augustus 2007 om 23:19:
En dat op kruipafstand

Zeg da wel ja :D

Dat gaat me toch een megavet feestje worden :bounce:
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 1607, 1608}
Artiest {SHOWLIST artist 49164, 60172}
Kruip afstand is het net niet, maar wel zeer dikke line up.
Heb vlug maar eens in onze agenda gekeken, gelukkig geen house-activiteit want deze zou geen kans maken met zoiets naast de deur.
Bijna alleen maar standaard namen, beter dat er nog wat boeiende dingen bijkomen.
Mr. Oizo!!
laatste aanpassing
Inderdaad ik kan er ook naar te rollen (of terug naar huis 's avonds) en het wordt zeker wel een gaaf feest

jammer van de entree :P
 
Was dit feestje vorig jaar niet gratis?
Nee hoor. En 20 euro voor 1 dag en 38 euro voor 3 dagen kun je toch niet duur noemen met zo'n line up? En dan is de rest nog niet eens bekend.
 
Bart Skils gaat een live-set doen op STRP, Lady Aida draait en YOTR(!!!) staat ook geprogrammeerd. Alle op de zaterdag.

Staat op hun MySpaces.
 
Modeselektor ook op de zaterdag.