Partyflock
 
­ Nederland

STRP Festival op zaterdag 11 april in teken van Eindhovense techno en Enfant Terrible labelnight

gepubliceerd door , op
STRP Festival op zaterdag 11 april in teken van Eindhovense techno en Enfant Terrible labelnight
23 maart 2009
Drie vooraanstaande Eindhovense organisaties, reeds bekend van de vele feesten die zij in de afgelopen jaren hebben georganiseerd, vullen op zaterdag 11 april het Klokgebouw met Techno, Acid, Minimal en New Wave terwijl de Expo+ nog in volle gang is.

Heb je het openingsweekend gemist of kan je maar geen genoeg krijgen van het STRP Festival? Kom dan op zaterdag 11 april voor slechts 10 euro genieten van de gehele expositie èn het elektronische nachtprogramma met Zodiak Commune, DommelVallei, Minimal Eindhoven en Enfant Terrible. Deze laatste houdt deze avond haar Label Night op STRP Festival waarbij New Wave en speelgoed instrumenten het geluid vormen van de vier eigengereide artiesten die met het - zelfs voor deze tijd nog - rebelse kind meekomen.

DommelVallei, ooit begonnen als een underground Techno-organisatie, besloot in 2002 de koers te wijzigen en het vizier meer bovengronds te richten. De eerste editie van PACT Festival - feesten in een parkeergarage met het water tot je knieën - is regelrecht legendarisch te noemen. Inmiddels is een bezoek aan PACT Festival op Koninginnedag een 'must' voor duizenden Techno-liefhebbers. DommelVallei's jongste project is E-troit Festival, het zomerfestival op het Stadhuisplein van Eindhoven, waar afgelopen jaar onder andere Octave One, Kenny Larkin, Alan Oldham en DJ3000 schitterden naast vele vooraanstaande nationale artiesten en lokale helden, waaronder drie DommelVallei residents: El Greco, ZIX en Tachini. Op 11 april zal datzelfde trio een flinke dosis E-troit Techno aan STRP Festival toevoegen, bijgelicht door visuals van de Gunha3 VJ's.

De Eindhovense Acid-organisatie Zodiak Commune bestaat al vijftien jaar en is inmiddels tot een begrip in het underground circuit uitgegroeid. Vele underground fanatics houden Zodiak Commune dan ook verantwoordelijk voor de tweede generatie Acid, Techno en Electro-parties met legendarische feesten als Acid Rain, Acid Virus, Liquid Foundation. En natuurlijk het Queensday Festival op het Lichtplein in Eindhoven, waar jaarlijks zo’n 20.000 bezoekers op afkomen. Het afgelopen anderhalf decennia heeft de crew van Zodiak Commune dan ook bewezen dat ze niet alleen in poppodia als de Effenaar, 013 en Doornroosje de boel op stelten kunnen zetten, maar ook in underground locaties als de Eindhovense Pillenfabriek, de Amsterdamse Graansilo, Het Het Stroomhuis, de MS Stubnitz en het Kolpingshuis in Nijmegen. Tijdens STRP Festival zullen residenten Saint, Lamot en Bor dat obscure undergroundgevoel weer opwekken met bijtende Acid en stevige Techno, door VJ Dirty Brown voorzien van bijpassende beelden.

Minimal Eindhoven is ook al zo’n tien jaar actief in de stad. De residenten van Minimal Eindhoven stonden al achter de draaitafels toen hun medeorganisatie zorgde voor een ware uitbarsting van tunnel- en bosfeestjes in en rondom Eindhoven. De stap naar het buitenland was daarna al snel gemaakt en nu kun je de heren dan horen draaien in steden als Berlijn, Antwerpen, Kopenhagen en zelfs in Moskou. Maar vergeet vooral niet hun optredens binnen de Nederlandse grenzen op hoog aangeschreven feesten als Awakenings, Voltt en ALRT. Makcim is daarnaast succesvol de weg van het produceren ingeslagen met twee releases op zijn naam, waarbij hij zelfs support krijgt van onder andere Ricardo Villalobos. Makcim, Minidell en EL-P draaien op STRP Festival namens Minimal Eindhoven en hebben als extraatje DJ Carlos Valdes uit Amsterdam uitgenodigd. Minimal in Eindhoven op zijn best!

Het Nederlands label Enfant Terrible houdt haar Label Night op deze 11 april en haalt daarvoor vier artiesten naar Eindhoven. Het onafhankelijke label brengt je de New Wave van de New Wave in alle stijlen en kleuren, wars van definities, maar met de talenten van nu. Er komen vele elektronische genres voorbij, van Gabber tot Pop en van Electro tot Rock ’n Roll, met noten uit speelgoed keyboards en zelfgemaakt apparatuur en net een tandje hoger dan MacGyver. Duik met Peter Quistgard in de Breakcore en stuiter op de prettig gestoorde Electro-pop van de maffe Belgische Kania Tieffer. Elektronisch rock ’n rollen met Agent Side Grinder uit Zweden kan natuurlijk ook en dan hebben we nog labelbaas DJ M die het geheel aan elkaar draait met zijn dansvloer georiënteerde Electro en classics. Een interessante en vermakelijke mix om mee te maken!

STRP EXPO+ is een onderdeel van het multidisciplinaire festival STRP en is van woensdag 8 t/m 13 april te bezoeken. Kaarten zijn 10 Euro en geldig voor de gehele programmering van die dag, zowel overdag als ’s avonds.

STRP Festival loopt van 2-13 april en vindt plaats in het Klokgebouw te Eindhoven. Ga naar www.strp.nl voor meer informatie over de programmering.

5 opmerkingen

 
DIKKE zin an!
 
Geweldig! Zodiak Commune, Dommelvallei en Minimal Eindhoven op één feest!
Ideale opwarmer voor Koninginnedag :bounce: