Partyflock
 
­

Boddika, Actress en Vessels maken line-up STRP Dance Night compleet

gepubliceerd door , op
Een van de muzikale hoogtepunten van de STRP Biënnale 2015 is de STRP Dance Night op 21 maart. Waar overdag tientallen audiovisuele werken te beleven zijn in de expositie, nemen internationale top-dj's, veelbelovende lokale producers en een gretig dancepubliek het Klokgebouw tussen 20:00u en 07:00u over. Naast de eerder aangekondigde namen als Kaytranada, The Gaslamp Killer en Karenn, maken Boddika, Actress, Vessels, ZES en Cold Void & Plus Instruments de line-up van deze nacht compleet.

De Dance Night maakt deel uit van de STRP Biënnale 2015, waar ook een grootschalige art & technology expositie, een uitverkocht optreden van Underworld, een filmprogramma en een conferentie onderdeel van zijn. Er worden 25.000 bezoekers verwacht gedurende deze tien dagen vol hybride vormen van technologie, kunst en muziek.

Boddika werd door toonaangevend dancemedium Resident Advisor drie maal in de DJ top 10 van die maand gekozen. Anno 2015 kun je als dance fan niet om deze veelzijdige artiest heen. Zijn samenwerking met Joy Orbison en zijn steengoede en innovatieve DJ-sets worden overal geprezen. Dit maakt Boddika de perfecte afsluiter van de STRP Dance Night in de grote zaal.

De subtiele, gelaagde tracks van Actress hebben sfeer en spanning hoog in het vaandel staan. Niet door brute kracht, maar door inventief met geluid te spelen weet hij zijn publiek vast te houden. Door zijn verrassende muziekkeuzes en goede dj-vaardigheden geeft hij het STRP publiek precies wat het wil, maar misschien nog niet kende.

Vessels is een vijftal uit Leeds, die met hun elektronische uitgesponnen songs in eigen land al een hoop mensen voor zich hebben gewonnen. Zo waren ze headliner van het 'BBC Introducing' podium op het grote Glastonbury Festival in 2011, als meest veelbelovende band. Vlak voor de Biënnale in maart komt 'Dilate' uit, het nieuwe album, wederom gevuld met warme elektronische popmuziek.

De uit Eindhoven afkomstige producer ZES, releaste eind 2014 een EP die door pers en publiek zeer goed ontvangen werd. Tijdens de STRP Dance Night wordt de nog altijd mysterieuze performer bijgestaan door videomaker Dead Skull, die voor de audiovisuele ondersteuning zorgt.

Cold Void & Plus Instruments is een zeer bijzondere samenwerking tussen Rafael Rozendaal, Luuk Bouwman en Truus de Groot. De Groot woont in de VS, maar is geboren in Eindhoven. Ze is onder meer bekend van haar werk met de kraakdoos. Bouwman is onder meer bekend van zijn werk als gitarist in de populaire technopunkgroep Aux Raus. Rozendaal was de eerste kunstenaar die websites als kunstwerken verkoopt en presenteert ook twee werken in de STRP Expositie.

De volledige line-up van de STRP Dance Night op 21 maart bestaat uit:
Kaytranada
Karenn (Live)
Boddika
The Gaslamp Killer
Actress (Live)
Clark (Live)
Factory Floor (Live)
Objekt
Pinch & Mumdance
2562 & Heleen Blanken (Live AV)
Vessels (Live)
ZES & Dead Skull (Live AV)
Cold Void & Plus Instruments
DJDJ+, Cursed P & Eric Valentine

Kaarten koop je via Ticketscript en meer informatie over de STRP Biënnale vind je op www.strp.nl