Partyflock
 
Rabies
20 november 2023
NaamBjørn de Kwaadsteniet
Functie129 × DJ
Geslachtman
Lid van groepenHakkuhbar Power Hour & Rabies & Alian
HerkomstNederland 🇳🇱
Genresbreakbeat, classics, early hardcore, freestyle, happy hardcore, house, oldschool, techno
E-mailrabies303@gmail.com
Linksfacebookpageinstagrammixcloudsoundcloudyoutube
Lid
partyflock Rabies (2 sep 2022)

soundcloud Recente muziek

mixcloud Recente muziek

23 april 2016
Foto's, Technostate, 23 april 2016, Neushoorn, Leeuwarden
31 mei 2014
Foto's, Play! Festival, 31 mei 2014, Landscape, Gauw
25 mei 2013
Foto's, Illegal Vibes, 25 mei 2013, Oostpoort, Harlingen
14 augustus 2010
Foto's, Xplode, 14 augustus 2010, De Groene Ster, Leeuwarden
19 december 2009
Foto's, Planet V.I.P., 19 december 2009, TDF, Berlikum

1 waardering

Tomtech
Nice guy

2 opmerkingen

Artiest {SHOWLIST artist 169295, 55694, 50902, 511}
Beste iedereen,

Onlangs hebben wij al onze intimi en organisators waar wij de afgelopen vijftien jaar voor hebben gedraaid al ingelicht dus wellicht heb je al iets meegekregen in de wandelgangen van het Friese horecacircuit.
Dion en ik stoppen ons samenwerkingsverband als dj-duo Rabies & Alian per aanstaande najaar. Dit zal voor velen vreemd zijn omdat wij al diverse jaren onlosmakelijk aan elkaar zijn verbonden als dj team op verschillende housefeesten in het noorden, voornamelijk de regio Leeuwarden en stad Groningen.

De reden hiervan is dat Dion (Alian) definitief stopt met zijn hobby wegens een opgelopen gehoorbeschadiging. Specialisten hebben aangegeven dat het met het oog op de toekomst onverstandig is om de optredens nog een aantal jaren verder door te zetten, ook niet met eventuele hulpmiddelen. Dion volgt dit advies op.

Wij hadden beiden niet verwacht dat op dit moment en met deze reden onze samenwerking zou stoppen. We hebben door de jaren de vele muzikale ‘modes’ overleefd zonder veel af te wijken van onze eigen stijl. Wij voelen ons bevoorrecht dat we nog steeds relatief vaak worden uitgenodigd door organisatoren ondanks dat wij niet ‘de muziek van het moment’ draaien.

Dion heeft besloten om dit najaar zijn laatste optreden te doen en heeft hiervoor meerdere opties die afhankelijk zijn van verschillende factoren. Een concrete datum volgt later maar we gaan er zondermeer vanuit dat het een mooie afsluiting wordt van een bijzonder en langdurig (dik vijftien jaar) samenwerkingsverband van Bjørn & Dion als Rabies & Alian.

Ik, Bjørn (Rabies) zal mij de komende tijd vaker solo gaan profileren om een aanvang te maken voor de toekomst maar tot het najaar blijven er nog een aantal gezamenlijke optredens staan. Hieronder de (voorlopige) gezamenlijke agenda van dit jaar.

14-04-12 House the 90s on tour – De 2 Gemeenten Irnsum
21-04-12 Watsuustounou?!? – De Sneeker Pan Sneek
30-04-12 Koninginnedag open air 2012 – De Markies Leeuwarden
19-05-12 Dance @ Dokkum – Bowlingcentrum Dokkum
28-07-12 Outdoor Stereo Festival 2012 (House the 90s) – Julianapark Hoorn
24-11-12 o.v.b.

Dion (Alian) bedankt langs deze weg iedereen voor de lol en het plezier die hij door de jaren heeft beleefd. Alle mensen die dit nu lezen weten voor zichzelf of hij of zij hiermee wordt bedoeld.
Ondanks dat zijn loopbaan nu stopt, blijven het gevoel en de goede herinneringen voor eeuwig.
Dion wenst iedereen succes in de toekomst!

Ik, Bjørn (Rabies) ga zoals hierboven aangegeven alleen door in de lijn waar Rabies & Alian ophoudt: oldschool, classics, (stevige) house en techno, (early en happy) hardcore. Misschien pak ik mijn oude hiphop/breakbeat hobby ook nog op. Tevens blijft ik resident van House the 90s samen met de overige leden van het House the 90s DJ Team. Boekingen gaan nog steeds via e-mail (rabies303@gmail.com)

Met vriendelijke groet,

Dion & Bjørn
Ik ben Rabies (Bjorn de Kwaadsteniet), en draai sinds 1995 als dj op feesten en festivals in Noord Nederland. Zo nu en dan kun je mij vinden in de Randstad. Ik draai oldschool houseclassics in de breedste zin van het woord. Van zacht naar hard, van langzaam naar snel. Wat ooit begonnen is met het verzamelen van vinyl is uitgegroeid naar een hobby die ik al meer dan 20 jaar doe. Iets dat ik zelf nooit had gedacht.

Ik heb door de jaren op veel feesten en festivals gedraaid. Voorbeelden zijn Paradiso Amsterdam, Hemkade Zaandam, Paradigm Groningen, Waakzaamheid Koog a/d Zaan,
Studio 80 Amsterdam, Martinihal Groningen, Play! Festival, House in Harmony, Outdoor Stereo Festival, Promised Land, Decade 1990-1999, The Beginning, Paradigm Festival en nog veel meer.

Tussen 1995 en 2009 draaide ik met vinyl op twee Technics SL1200 platenspelers. Vanaf 2009 ben ik overgestapt op USB. Ondanks de ‘charme’ van het zwarte goud heb ik gekozen voor de onbegrensde technologische mogelijkheden van USB. Het grootste voordeel voor mij is dat ik tegenwoordig mijn gehele muziekcollectie in mijn broekzak waardoor ik op ieder moment kan schakelen en zo breed mogelijk kan inspelen op het publiek.

Op mijn mixcloud pagina kun je een aantal mixen van mij vinden. Dit betreffen opnames van live optredens en zijn dus authentiek en niet gemanipuleerd met een computer.
Op mijn Youtube pagina vind je korte filmpjes van een aantal optredens van afgelopen tijd en op mijn Facebook pagina kun je lezen waar ik de komende tijd te zien ben.

rabies303@gmail.com