Partyflock
 

Cocoon Heroes ADE

flyer Cocoon Heroes ADE
georganiseerd door Site
onderdeel van Amsterdam Dance Event Site
-
Amsterdam Convention Factory (binnen) op de kaart
Czaar Peterstraat 213
Amsterdam

Tickets & prijzen Cocoon Heroes ADE

Uitverkocht
Voorverkoop:€ 22,50
Deurverkoop:€ 30,-
Minimumleeftijd?Leeftijdspecificatie is een indicatie.
Twijfel je aan de correctheid, verifieer de correctheid op de website van de locatie of organisatie!
18
Kluisjes
Er zijn kluisjes aanwezig.
Stemresultaat: zeer goed
geweldig1418%
zeer goed3241%
goed2228%
ok56%
voldoende23%
onvoldoende23%
slecht11%
zeer slecht0
waardeloos0

16 waarderingen

Okeokeokeoke
Super feest!! alleen zijn er op dit feest nog meer foto’s gemaakt door fotograven weet iemand deze site?
Intens
Gewoon goed! Laatste 2 uur Villa Behoorlijk geniaal!
jimjimjim
Villalobos moest ff op gang komen maar was uiteindelijk zwaar aan.­ Guy Gerber was geen zak aan en Raresh was erg matig.­ Lokatie was matig, geluid was wel erg goed.­
Jazla
prima feest! toplocatie (stuk beter dan die van vorig jaar) en werd lekker gedraaid.­ Villalobos varierend van matig naar geniaal, overall vond ik hem zeer goed te doen echt zieke platen gehoord!
Wouterius
Ricardo maar matig.­ Raresh vet.­ Organisatie en locatie dik in orde!
Chrizza
Heerlijke sfeer! Raresh was een prima opwarmertje voor een geweldige Villalobos die, naar mijn inziens, ouderwets geniaal draaide.­ Organisatorisch minpuntje waren de waterflesjes van het formaat schraal die je ook niet eens mocht bijvullen op de wc's, die halverwege het feest opeens lange tijd volledig dicht waren.­
Jellineq
Ricardo was absoluut fenomenaal. Mensen die zeiken over die paar keer dat hij een plaat over liet slaan of een beschadigde plaat draaide snappen niks van vinyl. Beste momentjes van de avond: Dexter, Easy Lee en Penrose steps (2x :D)
Re:loaded
Leuke locatie, verder niet bijzonder
*maud*
Villalosbol deed zijn naam eer aan ;) Kleine zaal ging hard! Sfeer was heel fijn, evenals de visuals en de rest van de organisatie :respect: Pleasure from the bass!! :D
manakin
Ben het absoluut niet eens met enkele kritiken over villalobos, vond het een wereld set met ongevenaarde platenkeuze.­ Hij zat er één keer volledig naast, maar met deze enorm verschillende tracks zie ik dat wel door de vingers.­ Volgens mij bijna de volledige 4 uur met vinyl gedraaid en dan hoord de charme van de krakende naald er bij!
linh
Eerste keer Edu Imbernon gezien: geweldig! Lekker nummertje van Kolsch gedraait en Crystalized remix en zelfs nrtje van MGMT.­­ Helaas geen Imberlove gehoord.­­ Locatie heel mooi, tweede zaal alleen beetje warm.­­ Helaas niet zulk goed geluid, maar wel dikke visuals.­­
Timme H
Wat een slechte set van Villalobos, matige platen keuze, veel fouten, platen die overslaan? Hij was nog geen schim van wat hij in de Amnesia kan zijn.­ Hierdoor beter ergens anders heen kunnen gaan want lineup in de tweede zaal was goed maar niet bijzonder.­
Timba1983
Villalobos was drama.­ Guy gerber wel leuk
BENTE .
Kleine zaal was muzikaal beter, Edu Imbernon vooral... over de grote zaal zeg ik maar niks. Organisatorisch zoals altijd dikke primaaa. :)
F24
Gave locatie en alles was goed voor elkaar! Alleen even jammer van de mannenwc's, maar zoiets kan gebeuren.­ Wat een tam publiek en stiekem was Ricardo eigenlijk best wel een beetje slecht gister.­ Een zesje voor de moeite
Meneer Marcel
Toplocatie! Supergeluid! Ricardo rocked! Beetje jammer van de toiletten, volgende keer wat meer.­

Line-up & Timetable Cocoon Heroes ADE

1Cocoon
22:00 - 00:00:  house, techno
00:00 - 01:00:  Israël house, techno
01:00 - 03:00:  Roemenië techno, house
03:00 - 07:00:  Chili techno
Visuals:
2We Are E
23:00 - 00:30:  house, techno
00:30 - 01:15: Live:
01:15 - 02:00: Live: house, techno
02:00 - 03:00:  Indonesië Nederland techno
03:00 - 04:30:  Spanje techno, house
04:30 - 05:45:  house, techno
05:45 - 07:00:  house, techno, drum & bass, dubstep
Nieuws
De in Amsterdam-Oost gelegen Convention Factory is de zaterdagavond het nieuwe decor van een uitverkochte Cocoon-special. Na een druk Ibiza-seizoen reist de Cocoonkaravaan traditiegetrouw af naar het Amsterdam Dance Event, vooral deze 2012 editie wordt er eentje voor de boeken. 2
Cocoon gaat dit jaar deep, down & dirty op het ADE. Niet alleen strijkt het Duitse label neer in misschien wel Amsterdams meest unieke locatie, de Convention Factory, ook het vuige dj-werk van cultheld Ricardo Villalobos zal eindelijk weer eens centraal staan. 3
Forum
ForumonderwerpForum#Tijd
GZ: Cocoon special ADE 20 oct. tickets1

155 opmerkingen

Matts
Artiest Matts
Uitspraak van Jellineq op maandag 22 oktober 2012 om 12:43:
Paar nummertjes die ik voorbij heb horen komen

Wauw, heeft ie gewoon Dexter gedraaid. Oef. (L)
Heb me prima vermaakt in de kleine zaal!
laatste aanpassing
Uitspraak van Matts op maandag 22 oktober 2012 om 13:36:
helaas krijgt Villalobos vaak van een deel van het publiek negatieve reacties omdat het "­te vlak"­, "­te vaag"­ of iets dergelijks gevonden wordt.­

Helemaal waar. Ik kan me hier ook wel in verplaatsen overigens, het is absoluut niet easy listening ofzo. Soms draait hij ook een uur heel vaag en tamelijk zacht, om daarna het rammen nog heftiger te maken. Voor mij is dat ultieme crowd control, dan moet je echt goed weten waar je mee bezig bent. Plus het analoge, de foutjes en het rauwe vind ik alleen maar vet.


Uitspraak van Matts op maandag 22 oktober 2012 om 13:55:
Wauw, heeft ie gewoon Dexter gedraaid.­ Oef.­

Ja dat was verreweg het ziekste moment van de avond... Je hebt geen flauw idee hoe hard die ramt als je hem live hoort!
Ik vond Villalobos ook geweldig, verbaasde me over de vele negatieve reacties.­
Uitspraak van Jellineq op maandag 22 oktober 2012 om 14:25:
Plus het analoge, de foutjes en het rauwe vind ik alleen maar vet.­

Het analoge en het rauwe kan ik me in vinden, alleen snap ik werkelijk waar niet waarom iemand foutjes tijdens een set kan waarderen. Wordt het bij Villa dan gedoogd vanwege het feit dat hij een cultheld is, die al jaren meedraait, die het geluid van de hedendaagse techno heeft gedefinieerd? Een beginnende (vinyl)DJ wordt afgefakkeld als er "foutjes" in zijn set zitten.. Kun je me uitleggen waarom je dit vet vindt?

Voordat het ontspoort: dit is geen persoonlijke aanval, iedereen heeft recht op een mening, ik probeer het alleen te begrijpen. Vat het dus alsjeblieft niet persoonlijk op, op de facebook-pagina van het event is het een hele welles-nietes discussie geworden.. en daar wordt een discussie nooit beter van :)
Uitspraak van Timba1983 op maandag 22 oktober 2012 om 14:58:
alleen snap ik werkelijk waar niet waarom iemand foutjes tijdens een set kan waarderen.­ Kun je me uitleggen waarom je dit vet vindt?

Ik kan het ergens wel begrijpen. Uiteraard zijn foutjes an sich niet vet, maar daardoor blijft het wel "menselijk". Natuurlijk, als bij bijna iedere plaat die wordt ingemixt de beat ernaast loopt, komt dit de set niet ten goede. Maar van een mixfout of drie op een set van vier uur (weet niet hoeveel fouten hij maakte; was er immers niet bij) lig ik niet wakker.

Tegenwoordig wordt er veel met Traktor gedraaid en komen mixfouten minder vaak voor. Traktor biedt op zijn beurt dan weer veel meer mogelijkheden om je als DJ bezig te houden met andere dingen dan alleen de BPM van twee (of meer) platen gelijk pitchen, maar goed, daar gaan we weer... De eeuwig durende discussie van vinyl vs. digitaal :p Het heeft gewoon allebei zijn charmes.
laatste aanpassing
Uitspraak van Matts op maandag 22 oktober 2012 om 13:55:
Wauw, heeft ie gewoon Dexter gedraaid. Oef. (L)

Easy Lee kwam ook nog voorbij op het einde. Villalobos moest ff inkomen maar vond t zeker een vette set. Die paar haperende platen daar kon ie weinig aan doen.
Uitspraak van Matts op maandag 22 oktober 2012 om 15:34:
tekst

Ik ben het voor een groot deel met je eens. Dit moet ook zeker niet een discussie worden rondom vinyl versus digitaal, daar gaat het hier niet om.

Echter, 1 foutje is menselijk, wellicht 2 ook, maar daar bleef het helaas niet bij. Sommige mensen noemen dat inventief, of 'draaien met durf'.. maar ik sta op zo'n avond dan toch te balen. Op awakefest heb ik m vorige keer gezien, daar was zijn set echt heel gaaf. Daar had ik zaterdag weer op gehoopt, maar ik zat echt een beetje teleurgesteld op de fiets naar huis. Ik heb het niet geteld, maar hij zat er echt heel vaak naast qua mixwerk..
Uitspraak van Timba1983 op maandag 22 oktober 2012 om 14:58:
Een beginnende (vinyl)DJ wordt afgefakkeld als er "­foutjes"­ in zijn set zitten..­ Kun je me uitleggen waarom je dit vet vindt?

Ik zou ook een beginnende dj nooit affakkelen als er foutjes in zijn set zitten. Dj worden en je vernieuwen als dj is toch altijd een groot proces van vallen en opstaan. Waar het volgens mij in essentie om gaat is dat een dj met zijn set het publiek meeneemt naar een andere realiteit. Villalobos is hier meester in. Als dat lukt is al het andere: de foutjes, haperingen slechts bijzaak. Al mijn favoriete dj's: Loco Dice, Seth Troxler, Tania Vulcano, leggen hem er allemaal met regelmaat naast. Toch zijn ze grootheden omdat ze een knetterlijp verhaal vertellen met hun set. Daarnaast is het zo dat als je perfectie verwacht je altijd bedrogen uit zult komen: het is namelijk een grote illusie dat iemand als mens of als dj perfect kan zijn.

Op het moment dat zo'n plaat overslaat word je er plotseling aan herinnerd dat het hele feest valt of staat bij een naald van een halve centimeter lengte. Dat is toch fantastisch!
Uitspraak van Jellineq op maandag 22 oktober 2012 om 16:16:
verhaal

Nice, dank voor je reactie!

Uitspraak van Jellineq op maandag 22 oktober 2012 om 16:16:
Op het moment dat zo'n plaat overslaat word je er plotseling aan herinnerd dat het hele feest valt of staat bij een naald van een halve centimeter lengte.­ Dat is toch fantastisch!

Om hier nog even op in te haken: dat besef is inderdaad fantastisch, maar ook op het moment dat het hele feest dus "valt"?
Uitspraak van jimjimjim op maandag 22 oktober 2012 om 15:41:
Easy Lee

Classic. Jammer dat ik het heb moeten missen!

Uitspraak van Timba1983 op maandag 22 oktober 2012 om 15:48:
Echter, 1 foutje is menselijk, wellicht 2 ook, maar daar bleef het helaas niet bij.­ Sommige mensen noemen dat inventief, of 'draaien met durf'..­ maar ik sta op zo'n avond dan toch te balen.­

Tja, het kan zijn dat ie z'n dag gewoon niet had. Was ie overigens wel een beetje helder? :p Inventief draaien heeft overigens in mijn ogen meer te maken met platenkeuze dan met het maken van mixfouten. Al is het wel weer mogelijk dat een DJ mixfouten maakt doordat de gekozen platen moeilijk te mixen zijn :p Ach, bottom line: Zodra er niet teveel mixfouten worden gemaakt stoor ik me er over het algemeen niet aan :)
Trouwens: weer eens een echte discussie op Partyflock, hoera! Het is de laatste tijd helaas nogal een dooie bedoening hier.­
villalobos speelt wel bijna de hele tijd met 3 of 4 platen tegelijk..­ ik heb wel liever dat ie de hele set diep draait zoals het laatste uur..­ maar ja dat is meer voor een lijpe after en niet voor de hitjes mensen van dit soort feesten
maar het was zeker wel een dikke set..­
Ik ben een groot liefhebber van Villalobos maar ben ook de eerste om toe te geven dat je gewoon geluk moet hebben met de beste man.­ Het is niet altijd goed en of dat nou aan de lokatie en het publiek of zijn mood ligt weet ik niet.­ Maar hij is erg beïnvloedbaar dat is zeker.­

Was het een goede set? Als ik ga vergelijken met sets in het verleden was het dat zeker.­ Ik heb fantastische platen voorbij horen komen en heb eigenlijk alleen maar staan genieten van de soms chaotische, typische Villalobos mixen.­ Ja, het was vervelend dat er wat problemen waren met de draaitafels / vinyl / wie of wat er ook verantwoordelijk voor is.­

Wat me opviel aan het publiek is dat er een hoop mensen op Cocoon afkwamen en niet op de geboekte namen.­ Volgens mij liepen er veel lui die geen idee hadden wat ze konden verwachten van Raresh (de nieuwe Villalobos) en Ricardo zelf.­ Guy Gerber was standaard gewoon goed, zoals je van hem kunt verwachten.­ Raresh draaide een degelijke set met een hoop fijne beats en Villalobos was gewoon een Villalobos zoals het hoort.­ Prachtig ook hoe Raresh afsloot, met een diepe, ingetogen plaat.­ Met heel veel respect, dat hoor je niet vaak meer!

Het geluid was misschien iets te zwaar afgesteld en de toiletten hadden beter kunnen worden geregeld, ik vond het onder de streep echter een zeer geslaagd feest.­ Zie nu alweer uit naar Time Warp Mannheim, hij heeft nog wat goed te maken voor zijn afwezigheid dit jaar.­
Zo tegen het einde draaide Ricardo een plaat met een intro waarin een soort gotische zang voorkwam.­ Heeft iemand enig idee wat de naam is van deze onwijs dikke plaat?
laatste aanpassing
Uitspraak van RJN_SCHKS op maandag 22 oktober 2012 om 21:00:
Zo tegen het einde draaide Ricardo een plaat met een intro waarin een soort gotische zang voorkwam.­ Heeft iemand enig idee wat de naam is van deze onwijs dikke plaat?

Was dat niet Easy Lee?
Uitspraak van EK op maandag 22 oktober 2012 om 21:39:
Was dat niet Easy Lee?

Nee die was het niet. Het was echt rustig 'monnikengezang' voor 2/3 minuten.
Uitspraak van Rein Dmitrischenko op maandag 22 oktober 2012 om 20:08:
de hitjes mensen van dit soort feesten

Wat ik dus oprecht jammer vind, is dat veel Villa-fanboys direct in de tegenaanval schieten. Op Facebook precies hetzelfde:

set met constant mixfouten?
"je zult het wel niet snappen"
"ga dan naar een feest waar ze lekker met traktor mixen"
"Is Dirty Dutch niet meer een feest voor je?"

Het mixen met vinyl mag toch geen reden zijn om een berg aan mixfouten (zeker 10 maar wellicht meer?) te accepteren? Nogmaals, ik heb Villa meerdere malen mogen zien en heb er in het verleden zeker van genoten, maar deze avond was het voor mij gewoon matig. Natuurlijk ligt dat deels aan het publiek, maar vooraan ging het echt wel los. Plus, je maakt voor een deel ook je eigen feest dus als je ergens in het publiek staat waar het wat tam is, dan kun je een plek opzoeken waar mensen wat meer uit hun dak gaan/genieten..

Uitspraak van Rein Dmitrischenko op maandag 22 oktober 2012 om 20:08:
villalobos speelt wel bijna de hele tijd met 3 of 4 platen tegelijk..­

Is het dan raar gedacht om te zeggen: als het constant vol fouten zit, is het dan niet verstandiger om met 2 of max 3 platen te mixen? Ik weet dat hij het kan, en als het lukt is het ook briljant, maar als je dan zo naar de klote bent, is het dan niet simpelweg een gevalletje te-veel-hooi-op-de-vork?


Uitspraak van Matts op maandag 22 oktober 2012 om 17:23:
Tja, het kan zijn dat ie z'n dag gewoon niet had. Was ie overigens wel een beetje helder? :p Inventief draaien heeft overigens in mijn ogen meer te maken met platenkeuze dan met het maken van mixfouten. Al is het wel weer mogelijk dat een DJ mixfouten maakt doordat de gekozen platen moeilijk te mixen zijn :p Ach, bottom line: Zodra er niet teveel mixfouten worden gemaakt stoor ik me er over het algemeen niet aan :)

Dat eerste dat dacht ik dus op de weg naar huis, dat hij zn dag niet had. Die mening heb ik geformuleerd op basis van eerdere ervaringen met Villa, kennelijk denken toch heel veel mensen er anders over. Platenkeuze was onverminderd sterk, maar aan platenkeuze mag je het maken van mixfouten volgens mij ook niet wijten. Kies dan andere( n)?
laatste aanpassing
Alle mensen die klagen over Villa: (Vond Villa zelf heel erg vet, hoogtepunt @­ ADE 2012, ben alle 6 dagen in action geweest.­)

Ik zie dat de gemoederen flink bezig zijn over overslaande platen en mix-technieken.­ Soms zijn er van die nachten waar zoveel verkeerd gaat dat het net is alsof het je niet gegund wordt.­ Ik zal er hieronder een paar noemen die de avond een stempeltje hebben gegeven.­

Desondanks kijken wij terug op een zeer geslaagde eerste editie in de Amsterdam Covention Factory.­ Deze locatie is ons prima bevallen en we keren daar graag terug.­

Techniek:

- Een gloednieuw mengpaneel A&­H Xone 92 waar een storing in zat.­ Wie heeft opgelet heeft gezien dat TIJDENS Ricardo's set de complete set-up moest worden vervangen.­ Tweede deel stond hij dus twee meter naar rechts in plaats van het midden.­

- Een kromgetrokken slipmat (!!), iets wat vrijwel nooit gebeurt.­ Technicus kon het probleem dus niet zo snel vinden.­ Tourmanager van Cocoon had dit 1 keer eerder meegemaakt in de afgelopen 10 jaar.­

- Een kapotte naald.­ Kan gebeuren, blijft fijngevoelige techniek.­ We hadden voldoende nieuwe naalden.­

- In de zaal van de Convention Factory zat een hoofdschakelaar waar de DJ booth ook op was aangesloten.­ Deze werd door een grappenmaker omgezet omdat die knop er zo interessant uitzag.­ Hij merkte al snel zijn vergissen en zette hem weer om.­ Maar toen was al het geluid en apparatuur wel uitgevallen.­

Toiletten:

- De Convention Factory heeft een 'green key' om verantwoordelijker met het milieu om te gaan.­ Dit betekent dat er minder spoelwater gebruikt wordt bij de toiletten.­ Na drie nachten intensief gebruik met veel papier en weinig water bleek de afwateringsbuis verstopt te zijn.­ Gelukkig hadden we op eigen initiatief na de ervaringen van donderdag al mobiele toiletten laten komen.­
Uitspraak van Timba1983 op dinsdag 23 oktober 2012 om 09:48:
Het mixen met vinyl mag toch geen reden zijn om een berg aan mixfouten (zeker 10 maar wellicht meer?) te accepteren?

dat lag eerder aan de draaitafels dan aan Villalobos zelf. Heb hem zelf een paar keer meegemaakt dat ie zo waus was dat hij zelf de naald eraf stootte maar deze keer kon ie er vrij weinig aan doen. Raresh had er ook al last van.
Uitspraak van RJN_SCHKS op maandag 22 oktober 2012 om 21:00:
Zo tegen het einde draaide Ricardo een plaat met een intro waarin een soort gotische zang voorkwam.­ Heeft iemand enig idee wat de naam is van deze onwijs dikke plaat?

denk dat je deze bedoelt.. is volgens mij van de baas zelf
Uitspraak van Rein Dmitrischenko op dinsdag 23 oktober 2012 om 20:45:
denk dat je deze bedoelt..­ is volgens mij van de baas zelf

Ook deze is het niet... Gezien het aantal reacties zal het wel een vrij nieuwe/onbekende plaat zijn
 
Uitspraak van Roy Sparks op dinsdag 23 oktober 2012 om 13:34:
(Vond Villa zelf heel erg vet, hoogtepunt @­ ADE

:rot:
laatste aanpassing
Uitspraak van permanent verbannen op donderdag 25 oktober 2012 om 11:57:
:facepalm:

Wat is dit voor kinderachtig gedoe?

Dinsdag Studio 80 - Saved Records. Zeer matig publiek, muzikaal niet boeiend.
Woensdag Trouw - LNS & Imprint. Ben Klock erg dik, Seth Troxler viel vreselijk tegen.
Donderdag Awakenings (Zou eigenlijk balansavondje zijn) - Drumcode. Was super vet, dikke platen, mooiste show die ik in NL gezien heb.
Vrijdag bloemembar - beetje borrelen, thuis after, telt niet mee. (Plan was Mobilee, was veel te druk en uitverkocht)
Zaterdag - Overdag feest van en voor vrienden @ Amstelhaven, was erg gezellig. Daarna -wederom per ongeluk, naar Cocoon gegaan. Guy Gerber was OK, Raresh te slap (IMO) en Villalobos overtrof iedere verwachting. Wat een vette gevarieerde set had die dude. Had 'm een aantal keer eerder horen draaien, zonder te overtuigen. Natuurlijk waren er een aantal technische issues, so what. Hoort er bij. Wees blij dat er nog DJ's zijn die draaien op de manier zoals het hoort, i.p.v hun laptopje aansluiten en een (te) gelikte set neerzetten.
Zondag - Trouw op zondag. Leuke sfeer, prima muziek in de verdieping, alleen vreselijk uitgekakt op die deephouse die boven gedraaid werd.

Hoezo kan Villalobos in dit rijtje geen hoogtepunt zijn?
laatste aanpassing
Whoa, heftig weekje wel zo te lezen.­ Hopelijk heb je er deze week niet te veel last van, serotoninedip dit dat?
Uitspraak van Timba1983 op vrijdag 26 oktober 2012 om 11:22:
Whoa, heftig weekje wel zo te lezen.­ Hopelijk heb je er deze week niet te veel last van, serotoninedip dit dat?

haha, tot vandaag inderdaad nodig gehad om te recoveren :-) Maar we kunnen d'r weer tegen aan!

"Setje van Gerber. Nu ik hem terugluister hoor ik pas hoe geniaal ie bij vlagen is."
Set van Guy Gerber is inderdaad erg fijn om terug te luisteren! Maar op dat moment, in die grote loods vol mensen die komen voor een Cocoon avond kwam z'n set (helaas) niet goed tot recht. Misschien verwend door het sicke geluid in de gashouder, maar vond het geluid ook niet goed genoeg voor z'n muziek. Geluid was erg 'flets'.
 
Geluid was idd niet goed
Uitspraak van Jellineq op maandag 22 oktober 2012 om 14:25:
Ja dat was verreweg het ziekste moment van de avond...­ Je hebt geen flauw idee hoe hard die ramt als je hem live hoort!

eens//. kippevel momentje!