Partyflock
 
­

Ricardo Villalobos en andere Cocoon-helden komen naar Convention Factory

anoniem gepubliceerd op
afbeelding Ricardo Villalobos en andere Cocoon-helden komen naar Convention Factory
Cocoon gaat dit jaar deep, down & dirty op het ADE. Niet alleen strijkt het Duitse label neer in misschien wel Amsterdams meest unieke locatie, de Convention Factory, ook het vuige dj-werk van cultheld Ricardo Villalobos zal eindelijk weer eens centraal staan. Ja, een vermaard dj en producer, die op eigen kracht een aura van ongrijpbaarheid heeft opgebouwd, maar tevens iemand die erom bekend staat in alle facetten tot het uiterste te gaan. Zaterdag 20 oktober dus, wanneer het samen met dj's als Raresh en Guy Gerber een lange, onrustige nacht belooft te worden...

Een geinig tussendoortje wordt het niet. ADE-gangers kunnen de borst natmaken voor dit onvervalst nachtje Cocoon. In de eerste plaats vanwege de headliner; Ricardo Villalobos stond in 2006 (!) voor het laatst op het ADE, destijds samen met Sven Väth op diens Cocoon-avond in The Sand. Sindsdien heeft de Chileens geboren dj zijn reputatie als feestbeest meer dan waar gemaakt, ondertussen nog altijd geniale platen afleverend -binnenkort volgt zelfs een gloednieuw album van de Berlijnse held. Er staat dus wat te gebeuren deze avond. Villalobos zal geen reguliere set draaien, maar zijn terugkeer op het ADE opsieren met een degelijk, vier uur durend optreden.

Verwacht een diep, smerig nachtje techno, tot het gaatje om 7 uur 's morgens. Wanneer Villalobos-adept Raresh ook nog eens van de partij is, net als Israelisch techno-grootheid Guy Gerber met zijn karakteristieke liveset, tja, dan weet je wel hoe laat het is.
Aan Evotions-opperhoofd Frenk Wiersma de eer om de Convention Factory als eerste in te wijden, het ADE-debuut van dit unieke pand lijkt zodoende bij voorbaat al een centrale rol op het festival te gaan spelen.

Traditiegetrouw zal het toonaangevende Amsterdamse boekingskantoor We Are E bovendien gaan shinen in de tweede zaal. Werd hier vorig jaar nog indrukwekkend hard gerockt door een mooi rijtje dj's, in de Convention Factory gaat WAE zichzelf overtreffen. Zo is daar het Spaanse wonderkind Edu Imbernon, maar ook Amsterdams afterkoning Olivier Weiter staat te trappelen om het meest geweldige jaar uit zijn carrière te bekronen met een voor hem welbekende monsterset.

We Are E levert verder een paar toonaangevende Hollandse helden: het bloemenkind van de hoofdstedelijke clubscene Arjuna Schiks is erbij, evenals de technokoning uit het oosten van het land, 'mister Wolfskuil' Darko Esser. De grote man van Electronation, tegenwoordig dik scorend met zijn NGHTDVSN-feesten, Terry Toner zal er ook zijn, net als de jonge twintiger Bas Amro zijn dj-kunsten zal vertonen.
De lijst wordt gecompleteerd door Rauwkost, nog altijd een van de meest inventieve live sets in de vaderlandse techno. Ja, het nachtleven levert hier een uitgebreide afvaardiging -nuff said, Cocoon it is!

Line-up
Ricardo Villalobos
Raresh
Guy Gerber (live)
Edu Imbernon
Darko Esser
Arjuna Schiks
Olivier Weiter
Terry Toner
Rauwkost (live)
Bas Amro
Frenk Wiersma
VJ's: Reach Visuals (Cocoon)

3 opmerkingen

Hell yeah!!! :-)
Cool! Hier moet ik heen.­
vandaag zn album binnengehad