Partyflock
 

Jamrock

afbeelding Jamrock
organisator concept
SiteSite jamrockxxl.com
E-mailinfo@jamrockxxl.com
AdresAtlantisplein 1
1093 NE
Amsterdam
Nederland
KvK34228848
Oprichting2005
Aanwezigheidfacebookpageinstagramsoundcloud

Informatie

Jamrock is al ruim 10 jaar het toonaangevend Reggae en Dancehall feest in Nederland en Europa. Het is ontstaan toen Wesley Texel (Dj WaxFiend) inspeelde op het gebrek aan een platform voor moderne Dancehall & Reggae muziek in ons land. Sinds de eerste avond in de Brasil Bar in 2005 is dit een succes geweest en in de jaren erna bleek hoe groot de vraag hierna was. Samen met F&L (Partysquad, toen partners in Jamrock) is het snel uitgegroeid naar evenementen in de Paradiso, vervolgens de North Sea Venue en staat nu bekend als Europa's grootste Dancehall en Reggae feest met meer dan 3000 bezoekers.
De kwaliteit van de producties bij Jamrock zijn ongekend in de Dancehall/
Reggae en Urban scene...
Nieuws
Wat in 2005 begon als kleine, wekelijkse clubavond in de Brasil Bar in Amsterdam, is anno 2020 uitgegroeid tot het grootste dancehall/reggae feest van Europa. We hebben het natuurlijk over Jamrock! De organisatie host XXL edities, produceert mixtapes, geeft radioshows en zet in 2017 de eerste editie neer van Jamrock Festival. Sinds de eerste editie hebben artiesten als Gyptian, Kohnsens, Kalibwoy en the one and only WaxFiend met liefde op het podium gestraald. Met Jamrock ben je altijd verzekerd van de lekkerste, nieuwste reggae hits en dancehall tunes. En kan het festival dit jaar niet doorgaan in de Tolhuistuin te Amsterdam? Dan brengt Jamrock het festival gewoon naar je huiskamer!
'We don't follow trends, we don't set trends, we set a culture'- zo luidt de slogan op de allereerste Jamrock flyer. Inmiddels heeft Europa's grootste dancehall/reggae feest deze belofte dubbel en dwars waargemaakt! De afgelopen tien jaar is er in Nederland een opmerkelijk sterke subcultuur aanwezig waarin Jamrock het vooraanstaande platform is. Veel Nederlandse dj's en artiesten die internationaal succes boeken halen hun inspiratie uit Jamaicaanse muziek. In het Amsterdamse poppodium Paradiso, de plek waar de Jamrock explosie begon, wordt het eerste decennium feestelijk afgesloten en begint Jamrock een nieuw hoofdstuk.
'We don't follow trends, we don't set trends, we set a culture' zo luidt de slogan op de allereerste Jamrock flyer. Inmiddels heeft Jamrock deze belofte dubbel en dwars waargemaakt! Op 6 juni 2015 viert het grootste en meest succesvolle reggae/dancehall feest van Europa haar tienjarig bestaan. In het Amsterdamse poppodium Paradiso, de plek waar de Jamrock explosie begon, wordt het eerste decennium feestelijk afgesloten en begint Jamrock een nieuw hoofdstuk.
Jamrock XXL
20 februari 2010
Tijdens deze winter waar de temperatuur ver onder de 0° zakt en er meer sneeuw valt dan Nederland in de laatste 20 jaar heeft gezien is de taak aan Jamrock op de temperatuur naar Caribische hoogtes te doen stijgen! Dit gaat 27 februari gebeuren in de Hemkade te Zaandam, waar tijdens Europa’s grootste Dancehall party de beste dansers uit heel Europa samen komen. De laatste moves, gekke daggering stunts en sensueel swingende heupen op de muziek van de beste Dancehall DJ’s: 27 februari zet Jamrock de winter op pauze!