Partyflock
 
­ Nederland

Jamrock viert tienjarig jubileum op 6 juni in de Paradiso Amsterdam

gepubliceerd door , op
Jamrock
26 mei 2015
FeestJamrock · 10 Year Anniversary
Datumnacht van zaterdag 6 op zondag 7 juni 2015
LocatieParadiso Site
'We don't follow trends, we don't set trends, we set a culture' zo luidt de slogan op de allereerste Jamrock flyer. Inmiddels heeft Jamrock deze belofte dubbel en dwars waargemaakt! Op 6 juni 2015 viert het grootste en meest succesvolle reggae/dancehall feest van Europa haar tienjarig bestaan. In het Amsterdamse poppodium Paradiso, de plek waar de Jamrock explosie begon, wordt het eerste decennium feestelijk afgesloten en begint Jamrock een nieuw hoofdstuk.

Een clubavond gericht op dancehall, reggae en gerelateerde muziekstromingen was er anno 2005 niet, een gemiste kans volgens Wesley Texel, beter bekend als DJ WaxFiend: 'Artiesten als Sean Paul en Wayne Wonder boekten mainstream succes en namen als TOK en Elephant Man waren sterren in de Carribean, echter was deze subcultuur in Nederland behoorlijk niche en er was geen platform voor dit genreâ€. Samen met de heren van F&L (The Partysquad) lanceert hij het concept Jamrock als kleine wekelijkse clubavond in de Brasil Bar. Al snel volgt een radio show bij de NPS (Lijn 5) en een serie van 'mixtapes. Gecombineerd met een productieniveau dat ongekend was voor deze scene, werd Jamrock een begrip tot ver buiten Nederland. Het concept groeide razendsnel, maakte de stroming populairder en binnen een jaar tijd vonden er uitverkochte edities plaats in Paradiso en de Hemkade met bezoekersaantallen richting de 3000.

In de jaren die volgen gebeurt er van alles. Jamrock groeit uit tot het grootste dancehall & reggae feest in Europa en organiseert evenementen door het hele land, er worden meerdere awards gewonnen door Jamrock en haar artiesten, de grootste acts uit Jamaica en de rest van de wereld staan op het podium, Jamrock Radio wordt in vijf landen op de ether uitgezonden en ga zo maar door.

Een decennium is ver voorbij de gangbare levensduur van een evenement. Veel concepten houden het voor gezien echter is het voor Jamrock een punt om een nieuwe weg in te slaan. Wesley: ' De boodschap die reggae brengt zoals gezonde voeding en het 'anti gevestigde orde' sentiment is nu relevanter in onze maatschappij dan ooit tevoren. Er is een nieuwe generatie die zich vrij voelt om in elke muziekstijl te duiken ongeacht hun etnische achtergrond. Hier gaat Jamrock op inhaken met een nieuwe missie, frisse uitstraling en vernieuwing van de concepten '

Dit gebeurt echter niet voordat het eerste decennium feestelijk wordt afgesloten!
Op 6 juni keert Jamrock terug naar de Paradiso en zullen behalve de DJ's van het eerste uur zoals DJ Jah, MBA, WaxFiend, Maikal X en Kalibwoy ook de nieuwe generatie dj's te horen zijn. En als ons eigen verjaardagscadeau wordt een speciale geheime act uit Jamaica ingevlogen die voor tientallen dansvloer Knallers heeft gezorgd de afgelopen jaren.

Kaarten zijn vanaf 16 april verkrijgbaar op www.paradiso.nl en www.jamrockxxl.com