Partyflock
 
­

Amsterdam Open Air onthult line-up

gepubliceerd door , op
flyer Amsterdam Open Air
FeestAmsterdam Open Air · The Weekender
Datumzaterdag 7 juni 2014
LocatieGaasperpark
Na drie onvergetelijke en bovenal zonovergoten edities, keert Amsterdam Open Air ook dit jaar terug in recreatiegebied Gaasperpark. In het weekend van 7 en 8 juni kan je weer volop genieten van een uitgebreide muzikale, culinaire en culturele programmering en is er ook de mogelijkheid om te overnachten en te dansen op de camping. Amsterdam Open Air vindt dit jaar plaats tijdens Pinksterweekend, en dat is goed nieuws want dat betekent dat je maandag vrij bent! Vandaag presenteert Amsterdam Open Air weer een ijzersterke line-up, die het Amsterdamse nachtleven afspiegelt.

Met dit jaar vijf grote, vier intiemere stages en een chill-eiland, biedt het festival vertier voor liefhebbers van house, tech house, deep house, techno, disco, hiphop, pop en electro. Talenten en gevestigde acts uit al deze genres slaan twee dagen lang de handen ineen en nemen de bezoekers mee op een groots avontuur door het Amsterdamse nachtleven. Dit jaar ook een groot aanbod van nieuwe artiesten die nog niet in Nederland zijn geweest of op een groot festival hebben opgetreden. De stages worden dit jaar ingevuld door Format, Girls Love DJs, Apenkooi, STRAF_WERK, Open Air by MTV, Weiter, Plak, Jongens vd Wereld, Paardenkracht, Super Social, SFFRMKRS, Tomorrow Is Now, Kid! en Baws.

Open Air by MTV heeft een zeer gevarieerd programma op de mixed stage te bieden met namen als Tensnake, Maribou State, Bakermat, Skip&Die en Dio op de zaterdag. Op zondag pakken ze nog eens even extra uit met optredens van Hudson Mohawke, een DJset van Bonobo, Four Tet en van Nederlandse bodem Dekmantel Soundsystem, Job Jobse en Elias Mazian. Format leidt het weekend vol plankgas in op de zaterdag met namen als Matador, Ambivalent en Steve Rachmad. Format-peetvader Juan Sanchez zelf duikt op zowel zaterdag als zondag achter de decks. Op zondag zijn onder andere Planetary Assault Systems, Oscar Mulero en DVS1 present.

De stage op de prachtige plek in de rozentuin in het Gaasperpark wordt dit jaar gedeeld door Apenkooi op zaterdag en Jongens van de Wereld op zondag. Techhouse liefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de rondtrekkende feestkaravaan Apenkooi met namen als DJ Sneak, Butch, Jordan Peak en William Kouam Djoko. Bij nieuwkomer Jongens van de Wereld gaat het los met namen als Kink, Ben Pearce, Deetron en uiteraard mag Tom Trago niet in dit lijstje ontbreken, die dit jaar voor de vierde keer terug keert op Amsterdam Open Air. Girls Love DJs levert genoeg DJ's aan om een schip te doen zinken, waaronder Martin Garrix, The Jillionaire & Walshy Fire (Major Lazer), Oliver Heldens, Tchami, The Flexican & MC Sef, Yellow Claw en opkomend talent Mr. Belt & Wezol.

Deephouse is ook weer volop vertegenwoordigd op Amsterdam Open Air. Dit jaar mag het event op zaterdag voor het eerst Olivier Weiter verwelkomen met zijn eigen stage Weiter, en heeft hij grote namen als Agoria, Mind Against en DJ Tennis weten te strikken. Na het succes van vorig jaar is STRAF_WERK natuurlijk weer terug op de zondag en slaat keihard toe met namen als Adana Twins, Amine Edge & Dance, Rampa & Re.You en Tapesh.

Op de kleinere stages wordt de muzikale beleving compleet gemaakt. Plak is inmiddels niet meer weg te denken uit het programma en levert de muzikale diensten op zaterdag op de intieme plek aan de waterkant. Op zondag zal Tomorrow is now, kid! hier de dienst uitmaken. Hiphopliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de stages van Baws en SFFRMKRS, en nieuwkomers Paardenkracht en Super Social brengen de gezelligheid terug op de dansvloer met fijne (nu)disco en vrolijke houseplaten.

Uiteraard keert Amsterdam Open Air ook dit jaar terug op haar plekje op het voormalige Floriade terrein. De omgeving van het Gaasperpark biedt met haar prachtige groene landschap alle speelruimte voor een betoverende festivalervaring. Bovendien is het terrein erg goed bereikbaar want het ligt naast het eindstation van metrolijn 53.

Amsterdam Open Air biedt de bezoeker ook dit jaar weer de mogelijkheid om het hele weekend te overnachten op de Gaasper Camping. Door het enorme succes van afgelopen jaar, is het nachtprogramma uitgebreid en zal er naast de vrijdagavond en zaterdagavond nu ook op zondagavond een nacht vol muzikaal vertier geprogrammeerd worden. Zo is natuurlijk de Silent Disco, de grote hit van vorig jaar, er weer bij en wordt de Music Lounge uitgebreid.

Kortom, Amsterdam Open Air The Weekender is één grote smeltkroes van ideeën en visies die op dit moment kenmerkend zijn voor het Amsterdamse uitgaansleven.

De kaartverkoop is gestart en de early birds zijn gevlogen. Bezoekers kunnen een weekendticket voor €69,50 kopen, een campingticket voor €99,50 en een dagticket kost €44,50. De camping is open vanaf vrijdag 6 juni 12.00 uur tot maandag 9 juni 12.00 uur.

Amsterdam Open Air is een samenwerking van AIR, MTV, Apenkooi en Girls Love DJs.

6 opmerkingen

:)
 
Weekender in the pocket!
Vind het dit jaar wel een magere line-up,maar wel een topfeestje! :)
 
Derde jaar op rij vaste prik! Dit word het hele weekend FEEST!
Vorig jaar was mijn eerste editie,
Geweldige camping, leuk festival. €100,- 2 dagen + camp is niets van te zeggen!
Line-up ook wel prima! Blij dat Tchami erbij staat :D