Partyflock
 
­ Nederland

Mindcontroller: re-live the past
Trailer en line-up release

gepubliceerd door , op
Mindcontroller: re-live the past
21 december 2009
FeestMindcontroller · Re-Live The Past
Datumzaterdag 13 februari 2010
LocatieNorth Sea Venue
Pak de agenda, want Art of Dance claimt voor jou 13 februari 2010 voor een nieuwe editie van Mindcontroller. Klik hier voor de trailer van Mindcontroller – Re-Live The Past.

De achttiende editie van Art of Dance’s early hardcore-concept heeft een aantal grote verrassingen in haar programmering, die geruchtmakend en zeer opvallend genoemd mogen worden. Verdeeld over drie zalen word je in de North Sea Venue door negentien artiesten, waaronder twee historische live-acts, zonder enig voorbehoud mee teruggenomen naar de gouden jaren van de hardcore.

Op Mindcontroller herleef je het verleden als op geen enkel ander feest. De Hemkade was ook in de jaren ’90 een absolute hardcoretempel. De liefde voor early hardcore is nog altijd onverminderd groot bij de eerste en tweede generatie gabbers, maar op Mindcontroller komen ook veel jongere hardcore-liefhebbers af. Het is fantastisch om te zien dat de sound van vroeger ook bij de nieuwe generatie leeft. Juist om dat oude gevoel te laten herleven bij de vorige generaties en de nieuwe lichting gabbers, presenteert Art of Dance ook deze keer een line-up waar beide groepen zich uitstekend in zullen kunnen vinden!

Mainstage
De mainstage van Mindcontroller is een mix van acts die zichzelf talloze malen tot publieksfavorieten mochten kronen op voorgaande edities en zeer opmerkelijke dj’s en live-acts. Zo is Art of Dance zeer blij aan te mogen kondigen dat Bodylotion het podium zal bestijgen met een live-act. Het alias van Neophyte scoorde talloze hits op Terror Traxx als “Fuck Martina”, “Make You Dance”, “No Worries” en natuurlijk de onverwoestbare klassiekers “Het Bananenlied” en “Always Hardcore”. Een tweede zeer opvallende naam is die van DJ Isaac. De man achter gigahits als zijn eigen “Bad Dreams” remix en diverse topremixes voor andere artiesten was als A&R manager voor diverse labels ook verantwoordelijk voor de ‘newstyle’-revolutie in de hardcore rond 1997. De aanwezigheid van Isaac op Mindcontroller is extra bijzonder, omdat hij zelden meer een early hardcore-plaat op de draaitafels legt. Maar ook de koning van de Artcore zal op geheel eigen wijze een college in de hardcore-geschiedenis geven: niemand minder dan icoon Ruffneck neemt je mee op een vlucht door de Ruffneck Records-catalogus. Ook kruipt DJ Weirdo voor het eerst sinds tijden weer achter de decks en zal Mental Theo de zolen van je Maxies martelen. De line-up in de mainstage wordt compleet gemaakt met iconen als Lady Lady Dana, Flamman & Abraxas, Predator en de officiële terugkeer van het duo Bass-D & King Matthew.

Room 180
Al sinds de introductie van de zaal waar het tempo stevig wordt opgevoerd, is het een van de vaste waarden van Mindcontroller. Tijdens deze achttiende editie kun je een aantal internationale acts horen als Jappo en de Amerikaanse Delta 9, die beiden garant staan voor snoeiharde hardcore die niet schuwen boven de 200 BPM te draaien. Ook krijgen Vince en J.D.A. de kans om hun geliefde Shadowlands Terrorists sound opnieuw ten gehore te brengen in Room 180. Ook absoluut niet te missen is DJ Buzz Fuzz, die met zijn achtergrond in staat is om enorm uit te pakken in deze area en Dr. Z-Vago, die al vele keren liet horen de sound van de nineties nog altijd te beheersen als geen ander.

Early Freaks
De derde zaal wordt verzorgd door een drietal DJ’s, die ten tijde van de gloriedagen van de hardcore nog nooit een stap in de Hemkade gezet hadden, maar een grote voorliefde hebben voor de sound van hun tienerjaren. Zo zal DJ Freeze zijn debuut maken op Mindcontroller. Deze Limburger is thuis in werkelijk alle stijlen, maar blinkt absoluut uit in de early hardcore. De 27-jarige DJ heeft dan ook op talloze evenementen gestaan en heeft zijn plek op deze editie meer dan geclaimd tijdens zijn optredens. De tweede early freak is Mercenary. De host van MOH Radio Live is niet alleen erg handig met een radiomicrofoon, maar mag ook heel graag zijn oude vinyl op de draaitafels leggen met verrassende platenkeuzes. Ook zal DJ Redrum aantreden: de 20 jarige Mitchel Polderman is misschien de minst bekende artiest van de avond, maar beschikt over zeer goede skills en kan ondanks zijn leeftijd putten uit een enorm arsenaal oldschool en early hardcore.

Tickets voor Mindcontroller – Re-Live The Past zijn à €25,- excl. fee verkrijgbaar via www.artofdance.nl, maar je kunt ook terecht bij alle Primera winkels. Ga voor meer informatie over Mindcontroller – Re-Live The Past ook naar www.artofdance.nl

Mainstage
Ruffneck
Mental Theo
Lady Lady Dana
Isaac
Weirdo
Flamman & Abraxas
Bass-D & King Matthew
Predator
Live: Bodylotion
Dr. Rude
MC Syco

Room 180
Akira
Vince
Jappo
Buzz Fuzz
DJ J.D.A.
Dr. Z-Vago

Early freaks
Mercenary
Freeze
Redrum

30 opmerkingen

 
Bodylotion in de hemkade,die gaan echt niet komen getuige paradox ;)
main is zeker niet verkeerd, locatie blijft ruk :)
Ben ik ook bang voor, want dat was niet de eerste keer.
Maar ja Dan moeten ze zich niet laten boeken ook.
Goede line-up vooral de main met Predator, Iscaac, Ruffneck, Dana (Y)
Werkzaam bij La Bomba
Artiest RVE
leuk dat ruffneck op main staat, maar dat gaan die kinders niet trekken :D
 
Delta 9 in de 180 :k

haha dat ze bij de main durven spreken over een terugkeer van bass-d & king matthew, die staan dr zowat altijd :S
 
Uitspraak van permanent verbannen op maandag 21 december 2009 om 18:04:
Bodylotion in de hemkade,die gaan echt niet komen getuige paradox

(N) Bass-D & King Matthew (N)

voor de rest zeker nette line-up!
MTHRFCKNG MNDCNTRLLR!
laatste aanpassing
Uitspraak van actief op maandag 21 december 2009 om 18:21:
Delta 9 in de 180

Dat ken best idd wel is interesant worden! Jappo en vince in die zaal ken ookl best is leuk gaan worden!
:bounce:
gruwelijke line up in de main
Artiest {SHOWLIST artist 25710, 50224}
room 180 ziet er dik uit :D
 
Uitspraak van MAQ op maandag 21 december 2009 om 18:12:
locatie blijft ruk

true.

maar ruffneck een predator in de main:D:D
 
Artiest Xim
Ja wat moet je ervan zeggen.
Zeker wat verassingen!

Ruffneck & Predator op de main:D
Lady Dana zal wel de opdracht krijgen niet haar Early Terror plaatjes mee te nemen.

Verder is het jammer van Bass-D & King Matthew & Menthal theo.

:respect: Delta 9 :respect:
Jappo & Vince!

Als ze wat aan het geluid doen dan is het zeker de moeite waard. Maar ben er bang voor.
tja wel lekkere line up! was alleen laatst weer s in de fun. beeetje jammer vet comercieel daar, maar goed we gaan wel weer ff kijke.
wat een ruk line up.
delta 9 is fijn :d (Y) buzz fuzz word ook bruut :jaja: en ja ja jappo
 
ROOM 180: SHADOWLANDS HAS THE POWER !!!!!!!!!!!
Delta9, Shadowlands, Predator, Ruffneck... :kwijl: probeer er weer bij te zijn!! :bounce:
laatste aanpassing
 
:respect:
wanneer zoekuh ze is een andere 'goeie' locatie :X
DELTA 9 OUWEE!!!
EN BUZZY IN 180 WORDT OOK VERRASSING

main ziet er aardig uit

hoop dat mental theo 93' 94' shit uit de kast trekt (dan ken het een aardige set gaan worde)

Dana (neem gewoon die ouwe terror platen mee)

Uitspraak van Ratje op maandag 21 december 2009 om 18:15:
leuk dat ruffneck op main staat, maar dat gaan die kinders niet trekken

gaan wij zien welk kind van begin tot eind staat te beuke