Partyflock
 
­ Nederland

Welcome to the Future invites Agnes
Studio 80

gepubliceerd door , op
Na een jaar lang onderdak te hebben gevonden in 11, keert Welcome to the Future op zaterdag 14 juni weer terug op de eigen homebase: Studio 80 in Amsterdam. In de aanloop naar het festival (2 augustus, het Het Twiske) geeft WTTF nog twee feesten in de club aan het Rembrantplein 17. De eerste daarvan presenteert een line up met als internationale gast Agnes, aka Ray Valioso.

De vanuit Geneve opererende Agnes is een van de grote namen van de Zwitserse house-scene, die met artiesten als Luciano en Mountain People (Serafin, Rozzo) momenteel internationaal hoge ogen gooit. Zowel onder de naam Agnes als Ray Valioso produceert deze Franse Zwitser de ene na de andere groovy housetrack voor labels als Minibar, Plak en Perspectiv.

Meest recente Agnes-productie is het met Lee von Dowksi geproduceerde ‘Louder Elvis’ – een pompende dubtrack die op dit moment een flinke clubhit is. Zo mogelijk nog fraaier is zijn recente bijdrage aan een Deep Vibes-compilatie (met onder andere Johnny D en Sascha Dive), waar de producer zijn alter ego Ray Valioso inzet voor een van de mooiste tracks van dit jaar: het zwoele en meeslepende ‘You’ll never be mine’. En afgaande op berichten van een eerder bezoek aan onze hoofdstad is Agnes ook nog eens een ware partyanimal, dus gaan we ongetwijfeld helemaal los met zijn allen.

Agnes treedt live op in Studio 80, evenals WTTF-resident Julien Chaptal, de in Amsterdam woonachtige Franse producer en dj, die het publiek op deze Welcome to the Future voor het eerst zal laten kennismaken met werk van zijn binnenkort te verschijnen debuutalbum ‘Tokens’ (Remote Area). Een adembenemende collectie tracks die door een selecte groep dj’s (aangevoerd door 2000 and One) op dit moment al met veel succes wordt gedraaid op de internationale dansvloeren. Op Welcome to the Future zal Chaptal een groot deel van het ‘Tokens’- materiaal, inclusief een paar gegarandeerde clubhits, live spelen.

Andere Remote Area-artiesten die zowel op het festival als op deze WTTF clubeditie staan zijn Boris Werner – die dit jaar een nieuwe clubhit scoorde met zijn ‘Revenge of the nerds’ (met Lauhaus) en binnenkort ook zijn debuut maakt op het Moon Harbour-label van Matthias Tanzmann. En dan is er Kabale und Liebe, het afgelopen jaar internationaal doorgebroken met de meedogenloos sterke clubhit ‘ Mumbling Yeah’ (featuring Daniel Sanchez), waarvoor onder andere Loco Dice en Marco Carola remixen maakten. Kabale’s overvolle dj-agenda bevat op dit moment veel buitenlandse boekingen, maar op 14 juni is hij weer van de partij op deze Welcome to the Future in Studio 80.

Resident Dorine Dorado (een katje om niet zonder handschoenen aan te pakken) is sinds kort toegetreden tot het Soulrock-agency. Haar meeslepende mix van minimal en diepe housegrooves doet het altijd goed op WTTF, en daarom mocht ze natuurlijk niet ontbreken op deze editie.

Ook biedt deze Welcome to the Future plek voor twee van de grootste talenten van de nieuwste house-generatie: Voidd- en Minimaal Feestmaal-residents Florian R en Matthijs Groos – een dj-team van grote klasse, dat niet voor niets ook een plek heeft veroverd op de line up van het komende festival.

3 opmerkingen

Werkzaam bij Voidd
Yesssss Agnes!! Dat wordt een wilde avond;)
DIK!!!! Hier ben ik denk ik wel van de partij!
zeker dik!!
agnes heb ik altijd al een keer willen zien.
en ik ben een fan van julien chaptal. lekker ding ook.