Partyflock
 

Verslag van Paranoia, 18 oktober 2017

door , gepubliceerd op
"Gewoon helemaal gek gaan en raven tussen vier muren", dat is de boodschap die ik letterlijk heb gekopieerd van zijn facebook event! En dit is dan ook wat er op afgeopen woensdag 18 oktober heeft plaatsgevonden. Het begin van wat voor vele het muzikale event van het jaar is ADE aka Amsterdam Dance Event. Nadat ik de uitnodiging had ontvangen toch wel redelijk gehyped richting onze hoofdstad, feest nummer 1 van de vele die deze dagen zullen volgen.

JeBroer, bekend van de klappers die menigeen kan meebleren; Nooit meer slapen, Omlaag, Banaan, Me gabber, Kind van de duivel, Engeltje en Vaderland. Van jong tot oud wie kent ze niet? Tot aan menig hervormde gemeentes aan toe. In navolging van 'JeBroer Invites' vandaag Paranoia in the Q-factory.

Timothy (Tim) Kimman, geboren op 8 Juli 1986, brak door met het nummer 'nooit meer slapen' in 2012 samen met Yellow Claw. Van daaruit ging het snel bergopwaarts met Tim die van alle kanten werd geprezen maar ook van vele zijdes werd 'afgeschoten' door zijn teksten die als kwetsend beschouwd konden worden. Als je het mij vraagt kunnen we hier #omdenken toepassen want als je de positieve noot niet ziet tussen de lijnen door dan is het naar mijn mening tijd om je eigen gedachtegang een opfris beurt te geven.

Na een paar drankjes op het terras van het Q-Café, naast de Q-factory en onder het Q-hotel… ja echt, je verwacht het niet, opgewacht door Sanne en Mariska (management van JeBroer) die mij een korte rondleiding hebben gegeven backstage. Dames bedankt !

Een zeer relaxed en professioneel beveiligingsteam viel op, mannen en vrouwen die thuis ook gewoon de broek aan hebben en zich dus niet hoeven te bewijzen tijdens hun werk. Een lach en een geintje was geen probleem, deze mensen weten hoe het hoort. Immers van entree tot aan vertrek telt allemaal mee in je ervaring.

Backstage aangekomen al per direct een onwijs leuke indruk, alhoewel ik JeBroer nog nooit had ontmoet liep ik binnen 5 minuten 4 oude bekenden tegen het lijf MC Da Mouth of Madness, The Darkraver, Ruthless en Dj Dano… dit word een gezellige avond !

Die gezellige noot werd doorgezet in de kleedkamer van JeBroer waar gezelligheid en een gevoel van broederschap de boventoon voert. Een sfeertje die je eigenlijk alleen voelt wanneer jouw eigen party crew helemaal compleet is, fantastisch om mee te maken! En wat een relaxte gast is JeBroer "eerst wat drinken, dan praten we verder". Helemaal goed maat, jij bent de baas. :D

Lights, Camera, Freestyle! Toen wij binnen kwamen was het feest natuurlijk al even aan de gang, het aantal bezoekers was op zn zachts gezegd erg goed te noemen gezien het feit dat er tijdens ADE natuurlijk een enorm blik met festiviteiten worden open getrokken. Drank uitgifte was goed geregeld net als de uitgifte van munten, naast de Merchandise stand (Paranoia logo ontworpen door Ciro) ook een fantastische stand die wij op veel feesten helaas moeten missen. Tof dat deze er was ;-).De Freestyle beukte je om je oren en het publiek genoot hier zichtbaar van, de sfeer zat er al vroeg goed in en is naar mijn mening ook niet ingezakt.
Maar wat wil je met een line-up als deze ? Dirtcaps, Dutch Movement, Jebroer, Outsiders, Rät N FrikK The Darkraver, DrPhunk, Mr.Polska, Panic, Pyrodox, Ruthless, Cesqeaux, DANO

Al met al een hele energieke avond gevuld met freestyle klappers en Hardstyle tracks die het op dit moment goed doen, een vriend van mij zou het gekscherend een 'hitjesparade' noemen maar wat deed het het goed bij het publiek. Erg fijne visuals achter de Dj booth en zoals te verwachten bij Freestyle vliegen de gadgets door de lucht. Hier en daar werd je getrakteerd op te zure shotjes van een bekend merk… je weet wel die groene en rode zure matjes in een glaasje… door knappe dames gehuld in een Heidi pakje … geslaagde actie! Heb je zelf geen zonnebril meegenomen ? Geen nood die werden ook uitgedeeld, zonder glazen welteverstaan want daar moet de drank in natuurlijk ;-)

Als je Timothy (JeBroer) al eens ontmoet hebt dan kun je zeggen dat de energie eraf spat, hij gaat hier zelf nog even een flinke stap overheen als hij het podium betreed tijdens zijn eigen live-act. Wauw! een ADHD'er op een mix van Energydrink en Dextro is er niks bij. Zoals te verwachten, en daar zijn we voor gekomen natuurlijk, brengt hij live zijn bekende hits ten gehore. Ook de minder bekende maar dat doet het publiek niets, het is alsof ze al zijn tracks haarfijn kennen. Zijn energie weet hij 1 op 1 over te dragen aan zijn publiek en werkt bijzonder aanstekelijk waardoor er bijna niemand met 2 voeten tegelijk op de grond stond.
Na zijn Live-act Timothy even opgezocht voor een korte Q&A, nog drijfnat van het zweet wil iedereen hem spreken en om die reden doen wij de Q&A de volgende keer wel, laat hem genieten van dit moment.

Op een aantal vragen heb ik in de loop van de avond al antwoord gekregen, puur om aanwezig te mogen zijn tussen zijn vrienden groep, dit heeft een mooie basis gegeven voor een interview die waarschijnlijk zeer binnenkort komt.

Paranoia was voor hem "Gek tof, de allereerste Paranoia en dat tijdens ADE we hebben ons op een goeie manier weten af te scheiden van de rest". En met die quote ben ik het volledig eens.

Ik ben er de volgende keer weer bij!

P.S. Wil jij dit feestje herbeleven? Of gewoon zijn nieuwe album hebben? Check dan even onze winactie!

2 opmerkingen

Leuk verslag!