Partyflock
 
Sensation
23 mei 2022

Sensation
20 april 2022
georganiseerd door Site Site

Johan Cruijff ArenA (binnen) op de kaart Site
Arena Boulevard 1
Amsterdam
NederlandNederland

Tickets & prijzen Sensation

Voorverkoop 1:€ 99,95→ uitverkocht
Voorverkoop 2:€ 109,-
Voorverkoop 3:€ 119,-
VIP:€ 205,-→ uitverkocht
Alle bovenstaande prijzen zijn inclusief servicekosten.
Minimumleeftijd?Leeftijdspecificatie is een indicatie.
Twijfel je aan de correctheid, verifieer de correctheid op de website van de locatie of organisatie!
18
Kledingvoorschrift
Be part of the night, dress in white
Ook herkend als
  • Beyond Sensation

Stemresultaat: goed

geweldig2925%
zeer goed2421%
goed2824%
ok1210%
voldoende76%
onvoldoende54%
slecht33%
zeer slecht22%
waardeloos65%

24 waarderingen

Grad
Waardeloos vet dure VIP kaarten en totaal geen plaats op de tribune
Qatro
Echt de moeite waard, keer op keer..... Uitz black en wihte)
je moet gewoon hakkuh
Geinige show, gelukkig geen EDM rommel, maar toch 13ineen12 club muziek. Ga er niet weer heen.
DLoves
ik keek er echt naar uit na jaren eindelijk naar Sensation te kunnen maar ben erg teleurgesteld, muziek was waardeloos. Verder wel vermaakt met groepje waarmee ik was. Locatie was wel gaaf!
mooie productie, waardeloze djs
Corina­vGamer­en
Het was echt geweldig.
geenpunt
Sfeer was zeker goed muziek zeker niet. Geen enkele dj heeft me kunnen boeien en bij Diplo en MK en mix fouten (wel live dus en dat is dan wel weer goed ;) )
nightcrawler
Had betere artiesten verwacht na zoveel jaar. Wij vonden Oliver Helden onze held. Zeer goed vermaakt met vrienden.
carlo
Veel meer van verwacht na jaren afwezigheid,geluid was niet zoals het hoort en verder 1grote poppenkast met “kijk mij” figuren
Release
Als ware sensation fan is dit voor mij een van de topedities! Stage zag er in het begin karig uit maar toen alles in actie kwam was het gewoon genieten. Ik was bang met deze line up voor een saaie avond maar wat was ik verkeerd. Heeft die nacht echt 8 uur geduurt? Leek me 10 minuten . Geen seconde stilgestaan, genoten van begin tot einde. Was het geheel vernieuwend neen dat zeker niet, al hoorde je wel dat het soundsystem een serieuze upgrade gekregen had, alles klonk loepzuiver plus het feit dat er een soort van 3D audio te horen was tijdens de intro’s… de ledschermen waren ook top notch. pyro aan overvloed. Volgend jaar gaan we gewoon weer! Wat ik ook ff wilde melden is dat ik toch let op de enorm losse sfeer die er was, sensation en de witte bekleding zorgen er toch voor dat je hier heel gemakkelijk connecties kan leggen.
PUSSYTOPIA
De line up, daar had ik al een zwaar hoofd in., dus ik vermoedde al dat dit niet mijn editie zou gaan worden. En als de dj's dan ook ABBA, KISS, PINK FLOYD en ADELE gaan gebruiken met deuntjes erachter al helemaal niet! Acraze was mijn favoriet en voeg Rizardo daar nog aan toe. Halverwege Heldens hielden wij het voor gezien. In de zaal hing er geen sfeer, men stond vaak stil omdat tracks vreemd werden afgekapt. De stage was mooi, maar eromheen vond ik het karig, niet het spektakel wat ik ervan verwacht. De line up had gevarieerder gemogen, het was nu veel van hetzelfde.
Sensation is niet meer wat het jaren geleden was, maar ondanks de wat matige muziek was de sfeer geweldig! Geweldige show en leuk detail waren de armbandjes!
Simplistica
Zeer verrast qua line up. Prima nachtje. Alleen jammer dat het barpersoneel niet wist hoe je fatsoenlijke drankjes schenkt.
LBA
De dj's en hun muziek waren niet mijn stijl. Wel ontspannen sfeer, goede locatie en goede logistiek. Blijft mooi om meer dan 40.000 personen in wit te zien.
Fabian
Vette show met leuke verrassingen, vooral de armbandjes werkten heel vet! Ben tot 3u gebleven en vond Acraze het best. Qua sfeer verder niet heel uitbundig/gezellig, beetje gemiddelde clubavond in Amsterdam. Ik zou er het geld niet voor hebben neergetikt maar op uitnodiging heb ik hier geen enkel probleem mee ;)
Rucelei
Franky Rizardo en SM & RM vielen op in de line up door de echt eigen stijl van draaien. Acraze had ook eeln unieke set met veel losse vocals en Oliver Heldens had een prima maar niet echt unieke set neergezet. Een prima avondje gehad, maar qua show en diversiteit was het niet heel uniek,
enjoy-life
Samen er gezellig gehad maar het feest viel tegen. Muziek matig, stage niet erg spannend.
P<3D :kusje:
Slechte muziek. Heeeeeel veeeeel stiltes Geen sensatie geen sensation voor ons meer
Kootsj
Slecht gedraaid, geen sfeer
BEMA
Begin was OK. Diplo en MK was volkomen ruk, iedereen stond stil. James en Marciano rommelig als vanouds en Heldes .... mwah
Lekkere line up hoor.
Dvpronl
Snap de muzikale keuzes die ze hebben gemaakt wat betreft de verjonging en dat was ook wel aan het publiek te merken waar er nu een grotere mix van jong-oud te zien was dan voorheen. Echter waren er wel wat flaters. Noizu deed zijn eigen ding en had daar toch liever Mr. White gezien om goed te openen. Franky Rizardo is voor mij de held van de avond die met zijn muziek en samples geheel in dienst van het concept draait, met af en toe een knipoog naar het verleden, jammer dat hij dan van iedereen de minste DJ tijd kreeg. Acraze ging verder door en was voor mij als onbekende naam erg positief bevallen. Ook Oliver Heldens en SJRM deden hun ding, exact zoals je van hun verwacht, Diplo & MK als "headliner" hebben mij echter flink teleurgesteld. Een B2B kan leuk en speels zijn, maar dit was een groot mixrotzooitje. Laat hem lekker Major Lazer doen, daar komt geen mix aan te pas. Wat betreft de stage: Je kunt zien dat er het eea gerecycled is. Desalniettemin vind ik het gaaf hoe ze in de 5 jaar toch wat nieuwe zaken hebben weten toe te voegen. Wellicht een tikkeltje goedkoop, maar dit is een branche-breed issue op het moment. Nee, ik heb een hele vermakelijke avond gehad en met wat goede tweaks en de echt vernieuwende show/podiumconcepten voor het "Beyond" conept wat hopelijk nu echt van de grond gaat komen, denk ik dat ID&T weer wat in handen kan hebben.
Liquid-Ice &­ Delici­ousLin
Wat was dit muzikaal een failliete editie. Gewoon niet te doen. Lomp publiek, veel te veel rokers overal. Deels oude stage uit de kast gehaald. Laatste keer geweest.
IlseV
Dit was toch niet echt een 'vernieuwende show' met nieuwste van de nieuwste technieken? Delen zoals die gezichten kwamen gewoon van vorige editie uit de loods gehaald.. hadden ze misschien een beter plan maar is dat vanwege bezuinigingen geschrapt? Voor een dergelijke entreeprijs mag je toch wel een vernieuwende show verwachten?

Line-up Sensation

1Main
za 22:40 - 23:40:  Verenigde Staten house
za 23:40 - 00:30:  house, techno, latin
zo 00:30 - 01:40:  Verenigde Staten house
zo 01:40 - 02:50:  Verenigde Staten house, dubstep
Verenigde Staten house
zo 02:50 - 03:55:  house
zo 03:55 - 05:00:  house
zo 05:00 - 06:00:  Frankrijk house
· MC Verenigd Koninkrijk
2Silver Stage
deluxe
za 23:30 - 00:30:  latin
zo 00:30 - 02:00:  Verenigd Koninkrijk
zo 02:00 - 03:30:  Frankrijk house
zo 03:30 - 05:00:  Verenigd Koninkrijk house
zo 05:00 - 06:00:  house, latin
zo 06:00 - 07:00:  house

Statistieken

191Partyflockbezoekers
127Partyflockgeïnteresseerd
369Appicbezoekers
378Appicgeïnteresseerd
12200Facebookbezoekers @ 29 juni 2022
27700Facebookgeïnteresseerd @ 29 juni 2022
65 / 27·mannen / vrouwen
40.2Partyflockgemiddelde leeftijd
38.7Partyflockleeftijd mediaan
39.8Appicgemiddelde leeftijd
40.1Appicleeftijd mediaan
3·nieuwsberichten
6·video's
26·albumfoto's
189·opmerkingen
24·waarderingen
goed·stemresultaat (116 stemmen)

Nieuws

Sensation
23 mei 2022
YES. After five years, we'll be back at our beloved home base Johan Cruijff ArenA in Amsterdam on July 2nd. Sensation 2022 is dedicated to the nightlife crowd: this year's theme YES invites you to celebrate that positivity always wins. 2
Het legendarische Sensation keert na vijf jaar terug naar de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. De verwachtingen voor het event op 2 juli waren al hooggespannen en de or ganisatie kondigt nu de komst van 's werelds meest bekende house artiesten aan. Zo betreden ACRAZE, Diplo & MK, Franky Rizardo, MALAA, Noizu, Oliver Heldens en Sunnery James & Ryan Marciano het podium betreden tijdens deze 133e wereldwijde editie van de grootste club op aarde. 9
Dance-liefhebbers kunnen hun hart ophalen! Op zaterdagnacht 4 juli 2020 brengt ID&T een gloednieuwe show naar de Johan Cruijff ArenA: Beyond Sensation. Geïnspireerd door de organisaties' meest baanbrekende dance concepten, zet ID&T de volgende stap met Beyond Sensation. Een premium dance experience dat in het teken staat van live entertainment, show en spektakel. 32
House is a feeling

On July 2nd, We will become the biggest club on earth once again. We’re so thrilled to see you back on our dance-floor! Say Yes to the groove and our line-up,, as we welcome the hottest artists that define house music today.
→ lees meer

189 opmerkingen

medium locker te koop. Euro 9,50
ticketswap doet niet aan verkoop lockers helaas
interesse? stuur appje op tel 0643275901
Via ticketswap kan je ze gewoon kopen. Zie ze geregeld voorbij komen
Nee heb net even gekeken maar je kan inderdaad geen lockers verkopen
Vreemd. Heb vanochtend nog een locker gekocht via ticketswap.
aze staan onder tickets als ze te koop zijn, en hebben er geregeld gestaan
Uitspraak van Kais op vrijdag 1 juli 2022 om 09:15:
Tickets 2020 zijn geldig alleen op naam laten zetten. jammer dat ik geen foto’s van opbouw kan vinden of een link.


Stuur me op messenger stuur ik je wel wat. Patriek flecy daar
Uitspraak van Dan Raven op vrijdag 1 juli 2022 om 00:02:
En is er nog ergens een link waar normale stervelingen dat kunnen zien of moeten wij wachten tot zaterdag avond?


Op de website MTSPROUT staat een interview met Eric Keijer en ze hebben blijkbaar een foto van hem bij de mainstage genomen. Spoiler alert als je op link clickt. Zonder wat te verklappen lijkt de mainstage wel op een bepaald ding waar we de afgelopen tijd veel mee te maken hebben gehad niet ;)

FOTO hier https://mtsprout.nl/wp-content/uploads/2022/06/Eric-Keijer--600x900.jpeg

artikel hier https://mtsprout.nl/startups-scaleups/sensation-2022-eric-keijer
laatste aanpassing
Uitspraak van IlseV op vrijdag 1 juli 2022 om 23:10:
interview met Eric Keijer


Tof interview zeg! Heel interessant om te lezen welke beslissingen ze hebben genomen en wat er is gebeurd met Beyond sensation. Maar zou dat niet een oude foto zijn? toen ik die zag dacht ik gelijk aan ocean of white uit 2008.
Wel jammer dat het thema beyond helemaal geschrapt is. Benieuwd waarom hiervan is afgeweken.
Uitspraak van Kais op zaterdag 2 juli 2022 om 13:15:
Wel jammer dat het thema beyond helemaal geschrapt is. Benieuwd waarom hiervan is afgeweken.


Ik vermoed dat dit met kosten te maken heeft. Als ze natuurlijk een ander concept willen neerzetten zullen ze waarschijnlijk ook nieuwere technieken inzetten (zoals een Holosphere en drones). Door terug te vallen op het bestaande concept kunnen ze ook sneller terugvallen op al gebruikte spullen en daarmee besparen op de kosten. Ook kan het natuurlijk dat door de partij die ID&T heeft overgenomen niet het nieuw bedachte concept mocht gebruiken.

Vermoed dat we volgend jaar meer weten )
Leuke, gezellige mensen waar ik vanavond bij aan mag sluiten? 🤗
Poe hey, de muziek viel wel tegen hoor
Uitspraak van krayzietom op zondag 3 juli 2022 om 10:50:
Poe hey, de muziek viel wel tegen hoor


Idd super slecht. Meer een melkkoe dan klasse.
Eerst anderhalf uur een cdtje opzetten op zo een feest echt schandalig.
En dan 2de hands djs voor de rest vd nacht.
Hoe kun je een concept verneuken.?
Echt een top feest, een van de betere sensations denk ik wel. Lekkere muziek, al voelde veel sets een beetje als niet af omdat ze zo kort waren. Dikke show. Vond alleen toen die ballen naar beneden kwamen dat de snelheid er wat uit ging omdat ze een suf nummer van john Lennon op zetten.
Uitspraak van Michael Satory op zondag 3 juli 2022 om 11:47:
Eerst anderhalf uur een cdtje opzetten op zo een feest echt schandalig.


wacht... je bedoelt het intro muziekje vanaf 9 uur? Ah joh dat is gewoon een achtergrondmuziekje, ze kunnen het ook stil houden. Doen ze altijd bij sensation.
Review Sensation,
Dit was Sensation op dieet met een afgeslankte show, dj sets, en verrassingselementen. Er was duidelijk een minder budget dan eerdere jaren dat zich duidelijk werd bij de opening, het hergebruik van de gezichten uit celebrate life, tezamen met het hergebruik van de piramide.. Waarbij we bij eerdere shows steeds een verrassingselementen. van de show met draaimolen waarbij extra element omhoog kwam, tot een koor, tot engelen die boven waren. De muziek was ronduit slecht ik heb breakdown the wall bij meerdere dj’s gehoord, dit was ook bij andere nummers het geval. Duidelijk dat de setlist in het vervolg besproken moet worden. De wc’s waren ronduit een regelrechte disaster, vies vol en weinig normale wc’s voor mannen. Dat zaken hergebruikt worden prima maar verwerk ze dan ook goed als show element. Nee sensation heeft zich zelf hun naam en het voor de bezoekers verziekt. voor mij na jaren even geen sensation meer. Om maar te zwijgen hoe het barpersoneel de boel probeerde op te lichten.
Ben het volledig eens met de review hierboven. Alles voelde als herbruikt. Bij de Panorama lounge ging er ook van alles mis. Allereerst was de rij ellendig lang en had het personeel geen idee wat zij moesten doen. Ik denk dat ik ook wel 50 mensen geweigerd heb zien worden omdat zij geen witte kleding aan hadden. Eenmaal door de eerste rij moesten wij in de volgende rij wachten voor een vip bandje. Dit ging tergend langzaam.

Bij de bar hadden ze geen normaal bier. Enkel festival bier met maar 3% alcohol. Dit smaakte eigenlijk gewoon naar lauwe pis.

Muziek wat erg matjes, veel van hetzelfde en een beetje traag. Dit was mijn 5e Sensation en ik heb nooit eerder zoveel mensen stil zien staan en horen klagen.

Bij de VIP lounge probeerden veel mensen binnen te glippen. Als ze tegengehouden werden door security werd er erg moeilijk gedaan en begonnen mensen een beetje agressief gedrag te vertonen.

Wij hadden een hotel package . De kwaliteit van het hotel was om te huilen. Het bed was maar 120cm breed en de ramen konden niet open waardoor het zonder airco niet uit houden was. De check-out was om 12:00 uur maar het personeel vond het nodig om ons om half 10 te wekken met de vraag hoe laat wij uit zouden checken. Uhmm wat dacht je van 12:00??? Al met al betaal je dus 250 euro voor een low budget hotel waarbij niets werkt zoals het hoort.

Zelf zal ik niet nog een keer kaarten voor Sensation halen zonder de lineup te weten. Eerdere jaren kon je er blind vanuit gaan dat de lineup top was. Dit jaar was het helaas erg matjes allemaal.
Helemaal met bovenste eens,
De rijen voor A waren belachelijk lang. Daarnaast viel me op dat de controle slecht was. Hoe kan met zoveel sigaretten enz binnen smokkelen als er een rookbeleid is. Ik had dus ook andere zaken binnen kunnen smokkelen die kwaad hadden kunnen doen. De bewaking keek rustig toe hoe er gerookt werd. Snap dat het met de corona golf moeilijk is personeel te vinden. Maar veiligheid voor alles. En ook betaal je 100 euro voor een avond hou dan vast wat mensen een goed gevoel geeft, goede show, verrassingen , goede dj’s en service. Wij vroegen om 1 glas gin tonic en een flesje water. Helaas haalde we onze pas te snel op betaling. En kregen 4 glazen gin tonic en een water. Toen we zeiden we vroegen een glas gin tonic en een flesje water werd en op een niet normale manier geregeerd . Toen we vroegen kan iemand komen die over het barpersoneel gaat, werd er gezegd we storten niet terug. En je kan dit toch makkelijk opdrinken. Schandalig!!! of u kunt een formulier invullen dan storten we het misschien terug . Ben een volwassen man die nodig feest heeft bezocht dit was niet hoe je een bar bemand en runt
Ik heb wel wat minder goede punten meegemaakt zoals hierboven al wordt beschreven, maar ik had niet echt het gevoel dat dat nou om professionaliteit of whatever ging. Heb een keer ipv bier een vodka red bull gekregen, super smerig haha, ik neem zo wat slokken en ik denk wat is dit nou, nog een paar slokken zo van misschien wordt het zo beter? Ik er mee terug, keurig een nieuw biertje gekregen.

Ik had ingang G, was naast ingang J waar echt een enorm lange rij stond. En dat was precies de reden waarom ik iets over 9 al aanwezig was, ik dacht beter veel te vroeg dan een beetje op tijd aankomen en dan zo'n rij zien. Maar ook daar heb ik niet het idee dat er dit jaar onervaren personeel rond loopt, want dit gebeurt in andere jaren ook. geen idee waar dat aan ligt, domme vraag misschien maar is er niet een veel hoger percentage bezoekers dat J krijgt ipv een andere ingang?

Wel echt kut dat de WC's zo weinig aan bod kwamen. Ik ben zon irritante gast die per se een stalletje moet hebben, maar die waren vooral aanwezig op de onderste verdieping, zeg maar. Heb tijdens Diplo een kwartier naar die dingen staan zoeken tot ik me realiseerde waar ze waren, en toen kon ik het al bijna niet meer ophouden.

Geen recycle systeem, aan de ene kant pluspunt want anders moet je steeds met je lege beker in de rij staan alleen om zon muntje te scoren. Nadeel is wel dat de vloer onwijs plakt/glad is, en er overal lege bekers liggen waar je zo over struikelt. Voer gewoon zon recycle systeem in waar er automaten staan of e.d. waar je met 10 seconden je beker in kan wisselen, of laat tijdens het evenement plastic prikkers rond lopen, zoals er ook flugel mensen en Heineken mensen rondliepen door het publiek.

Controle was bij mij persoonlijk prima, goed gefouilleerd, in mn schoenen gekeken zelfs, dat gebeurt bij mij nooit. Heb in het publiek een a twee mensen in het zwart gezien, maarja boeien, op 40k mensen... Inderdaad veel sigaretten in de arena, vond ik niet super erg omdat de mensen die in mijn buurt rookten het zo deden dat ik er geen last van had. Maar later bij de wc's leek ik een rook ruimte te zien, of zag ik dat verkeerd? dat was bij de stallen buiten, op de lagere verdieping.

Music wise, ik vond het echt een lekkere avond. Het ging naar mijn mening ook echt te snel voorbij. Opening super lekker, Noizu had ik niet echt verwachtingen bij maar dat stoomde gewoon lekker door. Wel jammer dat er 1 dj meer stond dan vorige jaren, waardoor sommige mensen maar 50 minuten mochten draaien. Kijk de festivals van tegenwoordig, de Ultra's, de Tomorrowlands, daar krijgt elke DJ maar een uur, of 55 minuten, daar wordt gewoon weinig tot niet gekeken naar opbouw of iets dergelijks. DJ pietje draait de hitjes van DJ pietje en de mashups die op dat moment populair zijn, en ik heb het altijd vet gevonden van Sensation dat de djs wat meer tijd krijgen, letterlijk een kwartier langer is al recept voor een beetje verhaal in de set. Noizu en Franky Rizardo draaiden allebei erg lekker, maar bij die twee had ik wel meer het idee dat er gewoon wat plaatjes in random volgorde werden gedraaid. Mn maat en ik hadden allebei zoiets van, deze set voelt niet 'af'. Voor het psychologische vond ik het wel fijn, bij elke dj had ik het gevoel oke over een half uur staat de volgende alweer, zorgt voor snelheid in de avond en daardoor kan ik het ook makkelijker lang uithouden. De avond is in behapbare stukken, ipv dat er iemand 2 uur lang staat te draaien (ja, dit staat in contrast met wat ik net zei over de langere sets, maar het gaat er meer over dat elk nadeel z'n voordeel heeft, en andersom).

Maar de uitzondering vind ik dan wel Oliver heldens, daar had ik meer het idee dat er een random set werd gedraaid, sowieso dat hij opende met wombat (aka, die ken ik nou wel) en ik had het zelf leuk gevonden als hij meer van zijn techno collabs had gedraaid met Reinier zonneveld. Maar uiteindelijk heeft geen van de djs echt een onvoldoende gescoord in mijn mening. Ook gemiste kans dat MK 17 niet gedraaid heeft, verder goede set.

Malaa is iemand waar ik erg naar uit keek maar als ik nu terug denk dan valt hij niet echt op. En dat komt wel omdat de hele avond house was. Nogmaals, ik heb super genoten, maar je hebt nu wel een hele avond 1 muziek style. Daar zat geen opbouw meer in, al was een Noizu wel meer vrolijke piano house, melodietjes en Malaa weer meer de (iets) hardere house, de iets stoerdere variant. Van tevoren had ik zelf een time table gemaakt waarin malaa en Oliver heldens om waren gekeerd, ik dacht laat malaa alvast vroeg harder gaan en Oliver heldens dan afsluiten met techno. Ik denk dat het bpm ook is begonnen bij 126, en tijdens malaa misschien 129 heeft aangetikt, maar dat het gemiddeld op 128 bleef.

Geluid vond ik overigens gewoon top. Rustige binnenkomer met 'het cd'tje', een dj daar neerzetten is niet handig want dan krijg je iemand die daar ongemakkelijk staat (show is nog niet begonnen, mensen gaan nog niet feesten) en helemaal geen muziek opzetten zorgt weer voor geen sfeer. Of iig minder. Geluid heeft altijd op het goede volume gestaan vond ik, dit was wel de eerste sensation waar ik gehoorbescherming in had. Weet niet hoe ik het al die jaren zonder heb gedaan, mn maat en ik hadden 1x zoiets van hmm even checken, nou dat was gewoon veel te luid haha. enige nadeel van gehoorbescherming is dat je het gebrul van het publiek niet goed hoort, waar ik altijd kippenvel van krijg. Dus daarvoor gingen ze steeds even uit.

Als Sensation er volgend jaar weer is, en ze gaan voor hetzelfde concept (kwa programmering en show, mits ze natuurlijk een nieuwe show ontwerpen ipv inderdaad de gezichten uit Source of Light) dan ben ik er sowieso bij. Zal het geen ramp vinden om weer een hele avond alleen maar house te hebben, maar het zou echt een dikke plus zijn als er wel wat opbouw in de avond zat. En ik vond het fijn dat de arena niet in tweeën was gesplitst, zoals bij the Final in 2017. Arena was weer in z'n geheel te zien. En dat was mijn review van 5 A4, volgens mij :')
Mooi om te lezen dat er mensen zijn die Sensation als geheel, toch muzikaal kunnen waarderen. Wellicht met enige inside kennis, en meer kennis over de betreffende DJ's.
Noizu was mij volledig onbekend, maar die was nog wel lekker vonden wij.
Daarna was het bergafwaarts. Er zaten meer breaks in een set dan spaken in een fietswiel, De hele bende stond dan ook zowat stil. Enige voordeel is, dat je dan wel het publiek hoorde brullen als er dan eindelijk, na lang wachten, een beat kwam waarop te dansen viel, al duurde dat meestal niet lang.
Ik miste nog Giel Beelen in de line-up.

Corona heeft ervoor gezorgd dat de meeste centjes binnen gekomen zijn in 2020, en uitgeven in 2022. Met overheidssteun vond ik het qua stage alsnog een budget feestje. Dat men heeft moeten bezuinigen, dat is begrijpelijk. Maar dit in combi met het muzikale verhaal.....dat heeft nul komma nul meer met "Beyond" te maken. Fade Out zou ik het noemen.

Nog nooit zoveel paffende mensen om me heen gehad. Je kan beter de drugs door laten en de peuken afpakken. Beter.

Wij hadden ingang M. Daar stond zowat niemand. Toen de lichten van de poortjes op groen gingen waren we 15min later binnen. Daarover geen klagen. Druk is het sowieso bij Sensation, dus dat weet je van tevoren.

Heren toiletten waren er ook genoeg, alleen moest je dan de stalen trappen op bij de bovenste ring. Stond niet zo best aangegeven, maar daar was een zee van ruimte.

Voor mij al met al een onvoldoende, ik ga in ieder geval geen 90+ eur meer neertellen voor Sensation. Het is nog maar een schim, van wat het ooit was.
Wat een verschillende ervaringen.
Ik vond de muziek erg fijn. Maar (club)house heeft dan ook mijn voorkeur. De line-up en het aanbod op Ticketswap van tickets was voor mij doorslaggevend om toch maar naar Sensation te gaan. Franky Rizardo had alleen veel later moeten draaien. En dubbele platen op een feest zoals Senastion dat kan ook echt niet.

Over de stage ben ik minder te spreken. Je keek als het ware tegen een muur van mensen op vanaf het veld. Ook de DJ booth was veel te hoog / niet zichtbaar vanaf het veld.
Helaas geen verassingselementen. Dat vind ik jammer. Geen ruimte podium voor danseressen, ook een gemiste kans. Maar de lichtshow was dan weer subliem.

Beveiliging was erg 'vreemd' bij mijn ingang. Rugzak weggooien (uhh er zit een jasje in en t-shirt voor morgenvroeg dat gaat het kluisje in). Oke een tas groter dan A4 formaat mag niet, dus ik kan er nog wel inkomen. Gast voor me een creme kleurige broek waar moeilijk over werd gedaan. Als je dan vervolgens op het veld iemand met een rugzak om ziet lopen of met een lichte spijkerbroek aan, snap ik het gezeik van de beveiliger niet echt.
Schoon t-shirt bij voor de terugreis, en een waaier. Toen ze daar over begonnen te zeiken dat ik dat beide ook niet mee naar binnen mocht nemen en weg moest gooien, was ik er wel klaar mee en gezegd dat ik dat dus niet ga doen.
Roken op het veld zei men niets van, maar als iemand in de buitenring buiten staat te roken dan is het ineens gedoe dat het niet mag. Ene had er geen problemen mee en een ander ging bijna uit z'n plaat.

Verder was het absoluut niet uitverkocht. Bij de bar geen rijen en gelijk een drankje kunnen halen. Ruimte op het veld om je heen en makkelijk over het veld lopen. Naar de wc had je binnen 10 minuten zelfs gedaan. Dat heb ik nog nooit meegemaakt tijdens Sensation. Maar was absoluut niet erg.

Ik ben blij dat ik via Ticketswap een ticket heb gekocht, want de € 109,- was dit absoluut niet waard.
Ik vraag me wel af waar ID&T nou naar toe wilt met Sensation. Bedoeling was verjongen, maar het publiek was een totaal bonte verzameling aan mensen. Ik vond het prima.
Publiek was verder aangenaam en de sfeer vond ik ook fijn.
Het viel me op dat vooral het wat oudere publiek (lees 50+) meer stilstond dan stond te dansen. Geen idee of ze op een trance deuntje stonden te wachten of het toch verleerd waren na 2 jaar geen feestjes.
Desondanks heb ik een leuke nacht gehad, met lekkere muziek.
laatste aanpassing
Uitspraak van Liquid-Ice & DeliciousLin op maandag 4 juli 2022 om 10:58:
Wellicht met enige inside kennis, en meer kennis over de betreffende DJ's.


Mwah, kende noizu ook niet. was gewoon lekkere muziek.


Uitspraak van Liquid-Ice & DeliciousLin op maandag 4 juli 2022 om 10:58:
dat heeft nul komma nul meer met "Beyond" te maken.


Beyond was dit jaar ook niet. Eric Keijer heeft gezegd dat dit een sensation wordt met het oude recept, maar dat er ook veranderende elementen zouden zijn, ik denk dat ie dan de hoge dj booth bedoelt? Dat snapte ik niet helemaal.

Uitspraak van MrJvG op maandag 4 juli 2022 om 11:56:
DJ booth was veel te hoog / niet zichtbaar vanaf het veld.


Wel grappig, ik zei juist nog tegen mn maat het klinkt ironisch maar omdat de booth zo hoog is had ik juist 10x beter zicht op de DJ. Die kon je alleen niet zien als je letterlijk eronder stond.

Uitspraak van MrJvG op maandag 4 juli 2022 om 11:56:
weg moest gooien


Ben hier altijd zo bang voor. Had een grote power bank mee, heb juist de power bank gepakt die ik minder gebruik omdat ik weet dat ze bij feesten als iets niet mee mag het echt gewoon weg gooien. Ik vind dat zo bizar. Maar hoe is het nou afgelopen? Wat denkt zon beveiliger nou zelf dat je even een shirt van weet ik veel hoe duur weg gaat gooien? belachelijk.


Uitspraak van MrJvG op maandag 4 juli 2022 om 11:56:
na 2 jaar geen feestjes.


Dat is een punt waarvan ik van tevoren dacht; de sfeer gaat echt top worden waarschijnlijk. Heb dit voorjaar al een paar festivals gehad waarvan ik bij mezelf dondersgoed besef dat we 2 jaar niks hebben kunnen doen, dan zijn we er eindelijk dus ik zelf ben echt super enthousiast van wow, we zijn er weer! Maar sommige mensen die ik erover spreek doen bijna alsof we die pauze niet hebben gehad alsof we "gewoon" op een feestje staan. Hoe merken jullie dat?
Uitspraak van Dan Raven op maandag 4 juli 2022 om 13:44:
oude recept, maar dat er ook veranderende elementen zouden zijn


Hij bedoelde gewoon een oude stage hergebruiken en deze iets aanpassen. :)


Uitspraak van Dan Raven op maandag 4 juli 2022 om 13:44:
omdat de booth zo hoog is had ik juist 10x beter zicht op de DJ


Dat was dan wel prima eigenlijk. Al miste ik Mr. White op die plek, hoe dat nu heeft kunnen gebeuren.


Uitspraak van MrJvG op maandag 4 juli 2022 om 11:56:
Het viel me op dat vooral het wat oudere publiek (lees 50+) meer stilstond dan stond te dansen.


IK twijfel n iet aan je waarneming, echter, er moet wel iets zijn om op te dansen, en dat miste ik dan ook weer. Zoals ik al schreef, meer breaks als op deze avond nog niet eerder mee mogen maken. Wij stonden elkaar regelmatig aan te kijken met WTF :)


Uitspraak van MrJvG op maandag 4 juli 2022 om 11:56:
Bedoeling was verjongen,


Als ze de jonge gastjes bedoelen met schoudertasje en Armani zonnebrillen, dan is verjonging zeker wel gelukt. :)
Uitspraak van Liquid-Ice & DeliciousLin op maandag 4 juli 2022 om 14:14:
Hij bedoelde gewoon een oude stage hergebruiken en deze iets aanpassen.


:')

Uitspraak van Liquid-Ice & DeliciousLin op maandag 4 juli 2022 om 14:14:
Mr. White


Had ik ook graag willen zien. Misschien wel mijn grootste klacht waar ik echt niet blij mee was, is dat het gewoon een te korte avond was. precies om 6 uur klaar, dat is normaal voor sensation, maar van mij had het echt nog 2 uur langer door mogen gaan. Want voor Mr White was gewoon geen tijd. Maar misschien is ook dat gewoon een van de veranderingen, mr white is het concept voor de 'ouderen' waar ik mezelf ook even onder schaar al ben ik pas 27. Ik werk veel met mensen die rond de 21 zijn, soms zelfs 18 en die weten überhaupt vaak niet wat sensation is. Een collega van mij van 18 was er ook, die vroeg waar de dj stond en waar de silver stage eigenlijk was haha, dat is voor mij natuurlijk een gegeven maar de nieuwe mensen weten het gewoon niet.

Uitspraak van Liquid-Ice & DeliciousLin op maandag 4 juli 2022 om 14:14:
er moet wel iets zijn om op te dansen


ik ga tegenwoordig bijna alleen nog naar awakenings feesten, ik zie sensation en Tomorrowland echt als mijn EDM-uitstapjes. vind het steeds moeilijker worden om daarop te kunnen dansen. op sensation viel het me daarom juist nu mee met de constante house, dat vond ik echt prettig. Want als je nu trance of EDM op gaat zetten, ik zelf word dan super kritisch. De kick moet goed zijn (niet zon lage kick als in Animals), de melodie moet leuk zijn, het moet dansbaar zijn etc. die problemen heb je allemaal veel minder bij de house en techno.
Uitspraak van Dan Raven op maandag 4 juli 2022 om 14:36:
het moet dansbaar zijn etc. die problemen heb je allemaal veel minder bij de house en techno.


Wat dat aangaat, 10 hours Pan Pot tijdens ADE 2021.....allemachtig, dat feestje zal me nog lang bijblijven. Wat een smul-avond, en fijn publiek. Ook jong en oud door elkaar, allemaal met hetzelfde doel.


Uitspraak van Dan Raven op maandag 4 juli 2022 om 14:36:
soms zelfs 18 en die weten überhaupt vaak niet wat sensation is.


Daar heb ik even over nagedacht. En ik refereer ook aan wat ik eerder aanhaalde met "inside info en/of kennis" De vraag is: zou het een rol moeten spelen of je Sensation en alles eromheen kent of niet?
Als je daar onbevangen en compleet kennisblank binnenstapt, dan zou je toch een weergaloze avond moeten hebben, mits je houdt van club-house/house.
Of kan je pas genieten, als je alle ins en outs hebt.
Dit is een vraag hè :) Geen antwoord, dat weet ik namelijk zelf ook niet.

Als ik kijk naar Transmission in Praag, de stage, visuals, complete show....hmmm....daar kan Sensation best nog wel wat van leren. Ineens is Sensation als een van de grootste indoor events in NL, niet bijzonder meer.Uitspraak van MrJvG op maandag 4 juli 2022 om 11:56:
oudere publiek (lees 50+) meer stilstond dan stond te dansen. Geen idee of ze op een trance deuntje stonden te wachten


Deze vergat ik nog: ga maar eens op Luminosity kijken, daar staat de jeugd aan een stuk op trance te zweven. Iets wat ik dan weer niet snap,
Transmission eveneens, giga veel jonkies die daar staan te zweven.
Als oudere ben ik juist helemaal klaar met "trance" al is dit genre enorm breed. Maar de jeugd lijkt hier (weer) aan te haken.

Uitspraak van Dan Raven op maandag 4 juli 2022 om 13:44:
besef dat we 2 jaar niks hebben kunnen doen,


Er was tussendoor best wel wat te doen. We hebben stil gestaan, maar geen 2 jaar, by no means.
Uitspraak van Liquid-Ice & DeliciousLin op maandag 4 juli 2022 om 14:54:
Wat een smul-avond, en fijn publiek


ga weg, serieus? ik had daar een ticket voor, als back up eigenlijk, uiteindelijk ben ik ipv daarvan naar awakenings gegaan. Heb mn ticket aan een maat gegeven, maar die vond het ook wel leuk blijkbaar haha.

Uitspraak van Liquid-Ice & DeliciousLin op maandag 4 juli 2022 om 14:54:
Als ik kijk naar Transmission in Praag, de stage, visuals, complete show.


Ja dit soort dingen hoor ik vaker, dat bij andere feesten de show of ook heel goed is, of beter. de hele Q dance reeks bijvoorbeeld, maarja, dan moet je wel die muziek leuk vinden. 2008 - 2011 waren mijn trance jaren, daar zou ik nu niet meer naartoe gaan. Heb in 2016 geloof ik een avond trance gehad in club panama, wauw wat was dat slecht zeg. Lag aan meerdere dingen hoor, niet alleen de muziekstijl.

Uitspraak van Liquid-Ice & DeliciousLin op maandag 4 juli 2022 om 14:54:
Maar de jeugd lijkt hier (weer) aan te haken


psy trance is ook enorm groot aan het worden. Wat ik zelf gewoon echt niet snap, ik vind het, met alle respect, zo eentonig allemaal. Kijk bij techno is dat goed, dat is gewoon wat techno is, maar psy zou juist meer big room moeten zijn.
Uitspraak van Dan Raven op maandag 4 juli 2022 om 15:04:
ga weg, serieus? i


Echt, dit feest staat voor mij op eenzame hoogte. Ik vond ze ook veel beter draaien, dan wat op youtube van de heren te beluisteren valt. Dit feest was echt ziek-goed. Zo jammer dat deze set niet is opgenomen..... :(

Uitspraak van Dan Raven op maandag 4 juli 2022 om 15:04:
avond trance gehad in club panama, wauw wat was dat slecht zeg. Lag aan meerdere dingen hoor,


:) :) :) tja, de Panama, dan sta je al met 6-0 achter. Maar los daarvan, trance valt niet in een woord te vatten. Ik weet precies wat jij bedoeld, maar ik weet ook zeker dat je uit je plaat kan gaan op muziek die ook onder trance valt. Voor mij zijn de Tech-Trance DJ's favoriet, DJ's die met hun sets die richting op gaan, winnen terrein. De Classic stage van Lumi op zaterdag was daar een voorbeeld van. "Classic" sloeg nergens op, maar muzikaal was die middag/avond echt ziek goed. Iedereen ging uit zijn dak.
Je moet ervan houden, maar check eens de "Fade to Black" sets van Indecent Noise op youtube.Uitspraak van Dan Raven op maandag 4 juli 2022 om 15:04:
psy trance is ook enorm groot aan het worden. Wat ik zelf gewoon echt niet snap,


Ik denk dat dit groeit, als gevolg van de groeiende behoefte aan doorlopende beat-lijnen. De jeugd wil gewoon stampen en raggen, dat lukt met Hardstyle, en met Psytrance sta je ook niet de hele avond stil zoals op Sensation.
Ook psy is trouwens heel breed, kan gaan van een lekkere BPM tot een zenuwslopende BPM. Het is inderdaad eentonig zoals je zegt, dat dan weer wel.
laatste aanpassing
Ben best veel festivals en grote feesten gewend,
zoals awakenings waar de muziek over het algemeen de gehele avond energie en dansen oplevert. Bij een kleiner feest zoals her zimmerman waar hardere underground wordt gedraaid. Ben zelf 50 maar zaterdag was gewoon behoorlijk eentonig en als dan 4 tracks door verschillende dj’s nogmaals worden gedraaid ben je mij kwijt. Another brick in the wall 5 keer gehoord over de avond. Sensation deed daar in het verleden goed aan om ongeveer de set te horen om dit te voorkomen. Miste de energie uit voorgaande jaren. Wordt denk ik snel weer een awakenings pakken.