Partyflock
 
afbeelding STRP
concept
SiteSite strp.nl
E-mailinfo@strp.nl
AdresKanaalstraat 4
Eindhoven
Nederland
PostadresPostbus 272
5600 AG
Eindhoven
KvK17158671
Aanwezigheidfacebookpageflickrinstagramvimeo

Informatie

STRP wil met het publiek, kunstenaars, ontwerpers, media-makers en denkers een open dialoog opzetten over de relatie tussen de mens, experimentele technologie, de samenleving en de toekomst.

Uitgaansagenda STRP

Laatste feest was op donderdag 3 juni 2021: STRP Festival
3 april 2009
Foto's, STRP Festival, 3 april 2009, Klokgebouw, Eindhoven
24 maart 2006
Foto's, STRP Festival, 24 maart 2006, Klokgebouw, Eindhoven
Nieuws
Wij kunnen eigenlijk niet wachten.... Normaal gesproken is april de maand dat we het hoogtepunt van ons jaarprogramma presenteren; STRP festival. Vier dagen met exposities, muziek en performances, inspirerende praatprogramma's en een aansluitend educatieprogramma. Dit jaar besluiten we het festival uit te stellen, zoals iedereen zal begrijpen, vanwege de covid ontwikkelingen.
STRP Biënnale 2017
13 maart 2017
Het programma van STRP Biënnale, van 24 maart tot 2 april in het Klokgebouw in Eindhoven, is rond. De zintuigen van mens en machine, Senses & Sensors, staan centraal op het grootste evenement voor creatieve technologie in Nederland.
Tussen 20:00 en 07:00u in de grote hallen van het Klokgebouw: Kaytranada, Karenn (live), The Gaslamp Killer, Boddika, Clark (live), Actress, Factory Floor (live), Objekt, 2562 & Heleen Blanken (live A/V), Pinch & Mumdance, Vessels (live), ZES & Dead Skull (live A/V), Cold Void & Plus Instruments, DJ DJ+, Cursed P + Eric Valentine. Koop je tickets in de voorverkoop en spaar €5!
Een van de muzikale hoogtepunten van de STRP Biënnale 2015 is de STRP Dance Night op 21 maart. Waar overdag tientallen audiovisuele werken te beleven zijn in de expositie, nemen internationale top-dj's, veelbelovende lokale producers en een gretig dancepubliek het Klokgebouw tussen 20:00u en 07:00u over. Naast de eerder aangekondigde namen als Kaytranada, The Gaslamp Killer en Karenn, maken Boddika, Actress, Vessels, ZES en Cold Void & Plus Instruments de line-up van deze nacht compleet.
De eerste artiesten voor de Dance Night van de STRP Biënnale op zaterdag 21 maart 2015 zijn bekend. Onder meer beatmaker Kaytranada en de energieke dj / producer The The Gaslamp Killer spelen in het Klokgebouw in Eindhoven. Clark, die al enkele jaren hoge ogen gooit met zijn releases op het prestigieuze Warp label, is eveneens aan de line-up toegevoegd.
Underworld is één van de meest succesvolle dance-acts van de afgelopen twintig jaar. In 1994 brachten de Britten Rick Smith en Karl Hyde hun invloedrijke album Dubnobasswithmyheadman uit, waarvan op 6 oktober een volledig geremasterde special edition verschijnt. De daarbij behorende tournee voert het danceduo op 27 maart naar de STRP Biënnale 2015 waar 'dubnobasewithmyheadman' integraal gespeeld wordt. 7
Met de toevoeging van DJ Shadow (dj set), Jon Hopkins, D-Fuse en Boddika wordt de line-up van de STRP Biënnale compleet gemaakt. 1
Modeselektor, SBTRKT, Hudson Mohawke, Ryoji Ikeda en Martyn. Een eerste greep uit de namen die aantreden tijdens de STRP Biënnale van 1-10 maart. Voeg daarbij een internationaal gezelschap kunstenaars dat de contouren van een City of Cyborgs schetst en een Do It Yourself machinepark, en de hybride van kunst en technologie is compleet. De kaartverkoop voor de STRP Biënnale gaat 21 december van start. 2
Één festival, één nacht, drie steden: op vrijdag 28 september staat Discovery Festival in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam. Dit vooruitstrevende nachtfestival draait om de kick die je krijgt als je nieuwe dingen ontdekt.
De experimentele dj/producer Matthew Herbert vertelde het afgelopen weekend over het lot van een varken met bizarre zelf gemaakte instrumenten, samples en beats. Verder in het weekend dansende menigtes tot vroeg in de ochtend. Diepgaande discussies over de rol van technologische kunst of verrassingsoptredens met demonstraties van nieuwe technologische instrumenten. Het afgelopen weekend wist STRP Festival een divers publiek van jong tot oud te boeien met een afwisselend programma.