Partyflock
 
­ Nederland

Ouwe stijl is botergeil

gepubliceerd door , op
Ouwe Stijl is Botergeil
26 juni 2019
Stijl is een behoorlijk apart zelfstandig naamwoord: het kan van alles betekenen en is compleet contextafhankelijk. Als je het bijvoorbeeld over tekst hebt, kan het een schrijfstijl, een genre, het taalgebruik of de woordkeus aanduiden. Heb je het over iemands gedrag, dan kan het iets zeggen over een houding, een manier van doen, iemands smaak of een aanpak. Gaat het om iemands uiterlijk, dan kan het weer gaan over klasse of elegantie. Abstracter wordt het als het om kunst of architectuur gaat. In de muziek gaat het vaak over een soort genre. Combineer je dit met het woord 'ouwe' dan is er echter maar één invulling mogelijk en dat is een avond onvervalste Early Hardcore, die je tot grote hoogte weet te vervoeren en ook wel botergeil maakt. Kortom: Ouwe Stijl is Botergeil.

Op zaterdag 9 november betreedt de doorgewinterde partyganger voor de derde maal de Paradiso Noord voor een extra kleinschalige editie. Alhoewel de organisatie druk in de weer is om begin 2020 de Radion (waar het 10 jarig bestaan gevierd werd) weer om te toveren tot rave Tempel en er wellicht nog meer unieke avonden aan komen, kruipt het bloed om 2019 af te sluiten met een kleinere editie. Maar ondanks de iets kleinere opzet van de avonden in Paradiso Noord, schuwt de organisatie het niet om ook deze keer weer groots uit te pakken qua line-up tijdens deze 8 uur durende serenade aan de Early Hardcore.

Als eerst is er een speciale set van Promo, welk voor het eerst op Ouwe Stijl acte de présence geeft. Promo is natuurlijk geen onbekende in de tegenwoordige Hardcore scene en men zou gerust kunnen zeggen dat hij aan de basis van de wederopstanding van de Hardcore heeft gestaan aan het begin van het Millennium met zijn Files/Types platen. Wat velen vergeten is dat hij in de begindagen van zijn DJ carrière (ook onder aliassen als Brian Acardy) furore maakte met onvervalste platen als Ya Gangsta Music, Kill da Noize & Beat ya Brain. Strength of Unity is zeer blij dat hij een exclusieve 100% Early set zal weggeven. Daarnaast komt Destroyer weer langs om de avond een passend sluitstuk te geven. Destroyer is inmiddels geen onbekende meer voor Strength of Unity. Was het in 2011 nog een absoluut unicum dat de organisatie in staat was om hem naar Ouwe Stijl te halen, inmiddels behoort hij tot de favorieten van vrijwel iedere gabber.

Bio-forge, ook wel beter bekend als Predator & Leviathan behoeven natuurlijk geen verdere introductie, maakten misschien wel de beste juweeltjes op Cenobite Records. Koney: in 1997 startte de Italiaanse Koney met produceren op een Commodore Amiga. Hij trad op vele feesten op zoals Thunderdome, Masters of Hardcore en The Underground Massacre. Omdat hij niet vies is van de goede ouwe sound, produceert hij sommige tracks nog steeds op een Amiga. Hoogste tijd dus om deze geweldige artiest op te laten treden op Ouwe Stijl is Botergeil! En ook Not-a-DJ is een artiest om voor naar Amsterdam te komen, een typisch voorbeeld van een nieuwe producer die bewijst dat de stijl springlevend is.

De Paradiso Noord (Tolhuistuin) is gelegen pal aan de overkant van het IJ en uitmuntend te bereiken via trein en de pont. Met 2 minuten inlopen vanaf de grote Buikslotermeerpont sta je voor de ingang. De deuren zijn geopend om 23:59 en kaartjes kosten €20,- in de voorverkoop.

3 opmerkingen

Lekker man dit.
Stijlvol nieuwsbericht ook weer :respect:
ThemcQ
Artiest Exodus
Blijft een super mooi concept, moet daar echt weer een x heen