Partyflock
 
­ Nederland

's Werelds grootste springkussen komt naar Nederland

gepubliceerd door , op
Het Springkussen Festival haalt 's werelds grootste springkussen met een omvang van 800m2 en een gewicht van 4.000 kilo naar Nederland. Op het springkussen, bekend onder de naam Big Mama, kunnen 200 bezoekers tegelijkertijd springen. Het Springkussen Festival zal deze zomer naast Amsterdam ook in Eindhoven en Enschede plaatsvinden.

Het Springkussen Festival is een uniek festival voor volwassenen, waar springkussens en dance-muziek samen komen. Het festival had vorig jaar zijn eerste editie, de 4.000 kaarten waren binnen tien minuten uitverkocht. Dit jaar zal het Springkussen Festival daarom op tour gaan in drie Nederlandse steden. 2 & 3 juli in Amsterdam, 6 augustus in Enschede en 3 september in Eindhoven.

Naast het grootste springkussen ter wereld bestaat het festival uit vier area's waaronder de mainstage, een wipe out area, een overdekte playground en een area met een Feestplein, bestaande uit een opblaaskerk en foodtrucks. In totaal is er 20.000 m2 per stad aan opblaas plezier met springkussens, stormbanen, slides, base jumps en rodeo's. Verspreid over het terrein zijn er verschillende stages met DJ's waaronder Dirtcaps en Mightyfools.

Mede organisator Bob Wisman: "Het thema dit jaar is Bigger/Better/Bouncier. Er zijn meer attracties met een hogere doorloop om rijen te verkorten. Daarnaast hebben we nu meer tijd gehad om de betere attracties uit het buitenland te halen. Zo hebben we de beste wipe out baan van Europa binnen gehaald en een enorme ballenbak met een doorsnede van tien meter."

Kaarten voor alle drie de steden zijn te verkrijgen via: www.springkussenfestival.nl

1 opmerking

welke muziekstijlen komen hier naartoe?