Partyflock
 
­

Gloednieuw festival vormt op 25 oktober dé afsluiter voor de Dutch Design Week

anoniem gepubliceerd op
flyer Ensuite Festival
Het Deep & Tech House concept Ensuite zorgde keer op keer voor een uitverkocht huis in de Oude Rechtbank in Eindhoven. Reden om het wat groter aan te pakken en dus presenteert men op 25 oktober Festival Ensuite, een nieuw festival dat tevens geldt als dé afsluiter voor de Dutch Design Week.

Voor dit festival heeft een bonte stoet aan organisatoren en collectieven de krachten gebundeld om de vijf aanwezige area's te vullen met een swingende cocktail van Deep en Tech House, Funk, Soul en zelfs Reggae. Absolute smaakmakers zijn Gregor Tresher, Eelke Kleijn, Boris Werner en Juan Sanchez maar ook voor lokale helden is op dit festival alle ruimte.

La Fête 040
Met Gregor Tresher haalt La Fête 040 (drijvende kracht achter de Ensuite club-avonden) dé absolute koning van de melodieuze, groovy techno naar Eindhoven. Met bekende remixen voor Sven Väth, Moby en Depeche Mode en releases op o.a. 'Cocoon' en zijn eigen label 'Break New Soil', werd hij met open armen ontvangen op de (hoofd) podia van 's werelds grootste festivals als Awakenings, Sonar en Time Warp.

Er is echter meer want naast Ivo Foreal en Marc Creemers wordt er met Juan Sanchez nóg een soevereine smaakmaker uit de wereldwijde techno-scene aan de line-up toegevoegd. Tot slot mogen ook de La Fête 040 residents STVN & Bace deze avond uiteraard niet ontbreken.

Labyrinth Club
Labyrinth Productions, bij onze Zuiderburen verantwoordelijk voor Circoloco en Extrema België, steekt met de onlangs geopende 'Labyrinth Club', voor één nacht de grens over.

In deze zaal vindt je onder anderen Eelke Kleijn, die deze zomer met 'Ein Tag Am Strand' een regelrechte hit te pakken had. Hij wordt vergezeld door Kapibara, winnaar van de Extrema België DJ Contest en Raw District, het duo dat door o.a. Luciano, Ricardo Villalobos en DJ Sneak wordt geprezen om hun diepe, met funk en soul doorspekte, house-producties.

Hemels! en L.O.S.! presenteren: HimmelLos!
Hemels! en L.O.S.!, beiden een begrip in het nachtleven van Oss en Veghel, presenteren samen 'HimmelLos!'. Hier vind je o.a. Club Trouw resident Boris Werner, de Deep & Tech House veteraan die als enige Nederlander een vaste stek op de Circoloco feesten in DC10 wist te bemachtigen.

Naast hem Ferreck Dawn, die met 'Love Too Deep' hoog in de internationale charts te vinden is, en Dirk Dali, die voor de gelegenheid weer even terug is in zijn oude vertrouwde 'Rechter'. Residents Rogier Zeebregts (Hemels!) en Naughty Nik (L.O.S.!) maken samen met Niels Sterken, Simone en Ozani de line-up compleet.

Boomshakalak
De heren en dame van Boomshakalak hebben op festivals als Paaspop, Lowlands, Solar Weekend Festival en Extrema Outdoor al laten zien dat zij ware connaisseurs zijn op het gebied van dancehall, toasters, (skinhead) reggae, calypso en dub(step).

Juist op plekken waar zij de vreemde eend in de bijt zijn, voelt Boomshakalak zich thuis. Zet deze vrolijke reggaefamilie tussen housers, hiphoppers of rockers en het Dj-collectief met in de kern Jimmy Spliff, King Chubby, Rude Gullit, Irie Badeo, DJ Gozert en Dawn Panty, laat alle harten voelen wat zo lekker is aan Jamaica, Brabant en reggae.

Radio Feelgood
Echte Funk-Soul-Brothers kunnen tot slot terecht in het café van Radio Feelgood. Hier kent men muzikaal gezien weinig hokjes en wordt altijd gezocht naar de lekkerste Funk, Soul, Reggae, Chill, Electronic, Beats en 60's 70's. Zelfs verzoeknummers zijn welkom! As Long as it Feels Good!

Locatie en tickets
Het monumentale pand van de Oude Rechtbank (bij velen nog bekend als 'Rechter' en het naastgelegen, onlangs ingrijpend verbouwde, Het Tuchthuis, vormen samen het prachtige decor voor Festival Ensuite. Bezoekers zijn vanaf 20:00 uur welkom en omdat de klok wordt verzet kun je door tot 05:00 uur in de ochtend!

Kaarten zijn verkrijgbaar via [presale element=party id=276272 type=ticketscript] en kosten respectievelijk € 12,50 (Early Bird), € 15,00 (Late Bird) en € 17,50 (Regular). Bezoekers uit omliggende gemeente hebben de mogelijkheid gebruik te maken van speciale bussen die worden ingezet. Meer informatie hierover volgt via Facebook