Partyflock
 

Breakfast Club ADE Special in Melkweg

gepubliceerd door , op
De freaks komen misschien 's nachts naar buiten, maar de ware 'die-hard' verschijnt 's morgens op de dansvloer! In hun thuishaven Amsterdam - dat langzaam maar zeker verlost begint te raken van de strenge openingsuren - is de Breakfast Club pionier op het gebied van hoogstaande feesten buiten de reguliere uitgaanstijden. De afgelopen drie jaren behoorden hun party's steevast tot de hoogtepunten van het Amsterdam Dance Event (ADE). Op zaterdag 19 oktober wordt hier gevolg aan gegeven met een next level event in de Melkweg waar in drie zalen ruimte wordt geboden aan maar liefst 2000 liefhebbers. Optredens komen onder andere van Mathew Jonson vs Minilogue, Levon Vincent, Prosumer, Fred P, Third Side en Convextion. Een exclusief ontbijt zit bij de prijs inbegrepen en wordt verzorgd door de crew van Hotmamahot. Kaarten voor Breakfast Club ADE kosten 25€ en zijn woensdag 12 juni vanaf 11.00 te koop.

Sinds 2010 is Breakfast Club erin geslaagd om Amsterdam te verrijken met een positief after concept waarbij de nadruk ligt op een combinatie van diepe house en techno, een voedzaam ontbijt en een eigengereid liefdevol publiek. Geleid door vier bekende dj's uit de borrelende Amsterdamse underground is Breakfast Club uitgegroeid tot een van de meest beruchte afterparty's van ADE waarbij het feest geenszins als afterparty wordt ervaren maar als een event op zich.

Een van de hoogtepunten van de dag vormt het drie uur durende live optreden van Mathew Jonson en Minilogue; twee artiesten met een hypnotiserend techno geluid die het fenomeen 'live' een nieuwe dimensie hebben gegeven. Al meer dan tien jaar staan zij garant voor parels van platen en een prachtige eigenzinnige sound. Overige live sets zijn er van de Canadese cult-act Convextion en het Duitse trio Third Side. Third Side, bestaande uit Steffi (Ostgut) en The The Analogue Cops brachten vorig jaar een Eigenwijs en uiterst rauw album uit en maken op Breakfast Club hun Nederlandse debuut. Naast deze live optredens komen Prosumer, Fred P en Levon Vincent naar de Melkweg voor extra lange dj sets. Opkomende namen zijn er in de hoedanigheid van Abdulla Rashim uit Zweden en Homopatik frontman Mr. Ties uit Berlijn.

Nederlandse helden I-F, Awanto 3 en Steven Pieters & KRY maken de line-up compleet en staan garant voor uitgesproken sounds en memorable sets. Mocht je je afvragen waar de Breakfast Club residents uithangen? Zij hebben besloten een keer een stapje opzij te doen en zijn deze bijzondere editie zij aan zij op de dansvloer te vinden. Want als geen ander weten zij dat dat DE plek is waar het gebeurd!

Line-up
Live: Mathew Jonson & Minilogue (3hr set)
Prosumer
Levon Vincent
Live: Third Side (Steffi & The Analogue Cops)
Live: Convextion
Fred P
Abdulla Rashim
I-F
Awanto 3
Mr. Ties
Steven Pieters & KRY
Breakfast: Hotmamahot