Partyflock
 

Melkweg

op de kaart
Melkweg
10 april 2020
AdresLijnbaansgracht 234a
1017 PH
Amsterdam
Nederland 🇳🇱
Telefoon+31 20 531 81 81
SiteSite melkweg.nl
E-mailinfo@melkweg.nl
Linksfacebookpageinstagramsoundcloudspotifytiktokxyoutube
Capaciteit3500

Informatie

De Melkweg staat voor popcultuur in de breedste zin van het woord. Honderden concerten, clubnachten, (muziek)films, theatervoorstellingen, exposities en multidisciplinaire evenementen trekken jaarlijks in totaal bijna 474.000 bezoekers. De Melkweg is gevestigd in het enige overgebleven fabrieksgebouw aan de Amsterdamse grachtengordel: een voormalige suiker- en, later, melkfabriek. In het historische gebouw vind je twee concertzalen, een filmzaal, een multidisciplinaire zaal en een expositieruimte, die onafhankelijk van elkaar of in combinatie gebruikt kunnen worden. In de Melkweg staan gevestigde namen naast nieuw talent en krijgen opkomende stromingen de kans een breed publiek te bereiken. De diversiteit in programmering en publiek, in combinatie met de verschillende ruimtes en de bijzondere locatie, maken de Melkweg al jaren een unieke plek.
Boek een overnachting in of in de buurt van Melkweg via Booking.com.

Uitgaansagenda Melkweg

gisteren: Techno Tuesday gratis5 Appic
Developer, Dexon
Encore
Techno Tuesday gratis
Dexon, Maream, Milo Raad
Young Jonn
Young Jonn
Fiesta Macumba1 Appic
Fiesta Macumba
Encore · Sza Special
30 years Mokum Records · Birthday Bash23 bezoekers
Arvid, Chosen Few, Dano, Formek, Peckerhead, Remsy, T-go, Tellurian, The Twins Artcore, Wicked XXX
Techno Tuesday gratis
Dexon, Mascha
DnB Allstars × HIGH TEA8 Appic
AutopsKi, J-man, OKO, Selecta, Serum, Simula, SubSonic, T & Sugah, Turno, Vibe Chemistry, Zazu
Encore · K.dot Special
Jahwin, Lee Millz, Velez
Techno Tuesday gratis
Dauphin Åka, Dexon, Lindsey Herbert
Encore1 Appic
Jahwin, Mathiéux, MK
Techno Tuesday gratis
Dexon, Kike Pravda, Sophie Bruin
Encore · Drizzy special
Jahwin, Lee Millz, Prime
Techno Tuesday gratis
Dexon, Fadar, Lewis Fautzi
Encore · Cactus Jack special
Mathiéux, Quinna, WaxFiend
Techno Tuesday gratis
Dexon, Pyramidal Decode, Takt
SEEDJ Bootcamp2 Appic
verdeeld over alle dagen: Bad Boombox, Beau Didier, Mama Snake, The Lady Machine, Yanamaste, Zisko
SEEDJ Bootcamp2 Appic
verdeeld over alle dagen: Bad Boombox, Beau Didier, Mama Snake, The Lady Machine, Yanamaste, Zisko
Encore · x Red Moons
Techno Tuesday gratis
Dexon, Emilia, Stefano Richetta
Encore
Jahwin, Lee Millz, MK
Techno Tuesday gratis
Dauphin Åka, Denise Rabe, Dexon
Encore · Summer 16 special
Drivah, Jahwin, Prime
Caravan Palace uitverkocht2 bezoekers
Caravan Palace
50 years of Dilla · ADE openings concert
Polyphonic
Polyphonic
Maduk & Friends2 bezoekers
Maduk, METHOD, Mota, Yue
Edwin Evers Band · 80's / 90's Tour2 Appic
Edwin Evers Band
Giolí & Assia
Gioli & Assia

Elders

Encore · Cactus Jack specialMelkweg
Mathiéux, Quinna, WaxFiend
Encore · x Red MoonsMelkweg
EncoreMelkweg
Jahwin, Lee Millz, MK
Encore · Summer 16 specialMelkweg
Drivah, Jahwin, Prime

soundcloud Recente muziek

Nieuws

Aan de Amsterdamse Lijnbaansgracht staat een pand dat in de 19e eeuw dienst deed als suikerraffinaderij. Deze raffinaderij werd in 1920 gesloten en opgekocht door de Onderlinge Vereeniging van Veehouders voor de verkoop van zuivere koemelk. De OVVV fuseerde eind jaren zestig met de Melkunie (het tegenwoordige Campina), en de melkfabriek werd in 1969 gesloten om in de jaren 70 heropend te worden als cultureel centrum annex poppodium. 2
Op 18 november vindt in de Melkweg Amsterdam voor het eerst het nieuwe dancefeest 'Everybody Happy!' plaats: het feest dat mensen terugbrengt óf kennis laat maken met de happy hardcore van toen en nu. Op het podium de Party Animals die op deze avond ook hun vinyl 'Greatest Hits' album presenteren, Flamman & Abraxas, Mojo Fyre, Dr. Rude en het debuut van de Hakkende Manne.
Sinds Colin Benders zichzelf opnieuw heeft uitgevonden als live-performer met modulaire synthesizers en elektronische instrumenten, speelde hij al meerdere keren op 's werelds grootste dancefestival. Zo verzorgde de Utrechter in 2018 nog het officiële ADE-openingsconcert samen met het Metropole Orkest. Dit jaar presenteert hij een avontuurlijke clubnacht in de Rabozaal: "Colin Benders Invites".
Vissa Royale
4 november 2022
Met al twee uitverkochte shows in 013 en een editie in de Melkweg is het voor ons geen viscussie meer: het is tijd voor een joekel van een VISSA in onze Main! Op 26 april (KONINGSNACHT) vliegen we volledig uit de kom met onze koning van de meme-and-bass Gladde Paling, Roland Cristal, GPF en meer!
Het Metropole Orkest opent op woensdag 19 oktober zoals vanouds het Amsterdam Dance Event in de Melkweg. Samen met de Amerikaanse elektronische muziekpionier Suzanne Ciani verzorgen ze de officiële opening van de eerste volledige editie van ADE sinds de pandemie. Het orkest laat zich meevoeren in de betoverende quadrophonic wereld van de 'Diva of the Diode'. Bij dit eenmalige optreden zal Ciani een vierdimensionale ruimtelijke beweging van het geluid aansturen. Krachtige luidsprekers in tegenovergestelde hoeken zullen een hypnotiserende surround sound-ervaring creëren waar elektronische en akoestische instrumenten met elkaar verweven zijn.
Het programma voor Amsterdam Dance Event in de Melkweg is compleet. Vanwege de plotselinge uitval van de nacht bleef de puzzel nog tot het laatste moment spannend. Toch is het gelukt om binnen de maatregelen te knallen met een vol programma. Van woensdag 13 t/m zondag 17 oktober biedt het Amsterdamse podium ruimte aan een divers palet van elektronische genres en disciplines. Verspreid over 17 events spelen er dit jaar zo'n 40 acts. Van gevestigde namen tot nieuw talent. Er wordt gedanst tijdens audiovisuele (live)shows, dj-sets, concerten en zelfs in de cinema zijn er optredens. Hieronder de highlights en een volledig overzicht.
Melkweg mist het gedruis van de Amsterdamse nacht en lanceert daarom een nieuw platform voor DJ's uit de stad. Kijk en luister elke vrijdag tussen 17:00 en 19:00 uur naar een mix van oude bekenden, nieuw talent en gevestigde namen uit het hyperdiverse dancespectrum. Geen vastgeroeste playlists, maar iedere week twee frisse DJ's met eigen klankpalet live vanuit de Melkweg.
Het Amsterdamse podium biedt óók dit jaar ruimte aan een kleurrijk palet van elektronische genres en disciplines tijdens Amsterdam Dance Event. Onder de noemer 'ADE Specials' wordt van woensdag 21 t/m zondag 25 oktober een aangepast en coronaproof-programma gepresenteerd, met audiovisuele (live)shows, dj-sets en producer workshops. Daarbij wordt in Melkweg Cinema in samenwerking met Africadelic een unieke selectie van nieuwe muziekdocumentaires en short films vertoond die de invloed van zwarte cultuur op elektronische muziek belichten. Hieronder de highlights en een overzicht van het volledige programma.
Poppodia Paradiso en de Melkweg hebben een mondkapjesplicht ingesteld. Hoewel nog steeds veel onduidelijk is voor Amsterdamse theaters en concertzalen na de aangekondigde coronamaatregelen van maandag, hebben beide poppodiums hier alvast toe besloten.
Van woensdag 16 t/m zondag 20 oktober staat Amsterdam geheel in het teken van Amsterdam Dance Event. Binnen dit grootste clubfestival ter wereld slaagt Melkweg er elk jaar opnieuw om ruimte te bieden aan een kleurrijk palet van genres en disciplines. Tijdens ADE ontvangt Melkweg méér dan 100 acts en gaat 62 uur lang open met clubnachten, liveshows, films en conferenties voor avond- en nachtdieren in alle soorten en maten. Hieronder een kleine greep highlights en het volledige programma. 1

33 waarderingen

De Consument
Krappe entree, meerdere feesten door elkaar??, behoorlijk prijzig en dan ook nog dat vieze Kornuit bier. Vloer in de Max een absoluut drama alsof je op lijm loopt
Danny D
the best location in the world
Pieter..
Waardeloos is zelfs een te hoog cijfer
FZ
the box
klaasieh
Amsterdam
Shelby
paard van
emha
Inmiddels is er veel verbeterd. Gelukkig want de Max is en blijft wel een mooie zaal met goed geluid en dito lichtshow. De plakvloer blijft een probleem.
Wat een klote locatie. Feesten beginnen veel te laat omdat andere feesten nog moeten worden afgebroken... veel te veel mensen binnen laten... ik kom er niet meer. klaar mee.
Jag768
Beetje moeizame entree van the Max zaal (te smal) en erg druk. Verder prima zalen, kom er graag
00erik1
aantrekkelijke feestjes :yes: lidmaatschap :nee:, kaartjes artic monkeys alleen aan de deur :nee: 2.5 voor een biertje :no:
dè Borstel
Melkweg is een nare tent als het te druk is!
Gilz
Vette tent :) Tip: maak gewoon de kaartjes wat duurder en laat dat achterlijke lidmaatschap en servicekosten bij kaartjes kopen bij de locatie zelf (!) achterwege, worden we iig wat minder obvious genaaid (y)
Bzart
wazige kaartverkoop
MegaBASs
Gewoon een van de fijnste tenten van Amsterdam
_|||_
Respect voor de Border Community bookings :)
Geweldige tent. Enige minpunt dat lidmaatschap geneuzel!
Melkweg blijft vet, wel druk alleen
kunga
Top! vooral Prodigy 4-3-09!
Vette boekingen de laatste en komende tijd
d0nlov­es2vla­m
crackhouse!
Als het niet te druk is, is het een wereldtent! Relaxt personeel, mooie locatie etc.!!
Mooie tent, alleen belachelijk lang wachten bij entree, lidmaatschap wat nergens op slaat en dan proppen ze de tent nokkievol. Beetje jammer.... :s
TTM feestjes hier :D
top tent
melkweg?? bestaat dat ook nog??
ikbendavid
Top programering!!
Melkweg is niet meer wat het is geweest :(
[WBS] Alternate
Maassilo
Karian
Jammer dat de lokatie of het personeel zelf niet snapt dat de garderobe het eerste contact is op een avond. De chagrijnige koppen en afblaffende dames waren een erg ongastvrije entree. Tent zelf is wel mooi, barpersoneel was snel en adequaat!
erwinus
Toppie!
iloved­arkcho­colate
De grote zaal is na de verbouwing alle gezelligheid kwijt. Beetje jammer, ik miste de wat intiemere sfeer.
Hendrikus!
Ben dur ook!!!! Kaartjes reeds uitverkocht hoorde ik.....
Koninghoning
Eigenlijk altijd weer dolle pret hier....!

26 opmerkingen

Weer tijd voor een Third Movement feesie hier:)(Y)
laatste aanpassing
 
First time Traffic but shall be SMASHING with Bart and....
We'll be there!
Enter Shikari Komt <3333
 
Vette tent.
1 APRIL SIMPLE PLAN !!!
waarom staat dat er niet in ... ?
 
Werkzaam bij SEKOIA
Uitspraak van Funzie op woensdag 27 februari 2008 om 19:08:
1 APRIL SIMPLE PLAN !!!
waarom staat dat er niet in ... ?

dat kun je vast zelf ook wel bedenken niet?
Ik mis Innovation in The Dam 21november, waar is ie??
laatste aanpassing
 
Artiest {SHOWLIST artist 51833, 65138}
Beetje makkelijk te bereiken vanuit Aalsmeer met OV? Ligt het ver van CS af? PM aub.. :)
laatste aanpassing
 
Uitspraak van verwijderd op woensdag 11 februari 2009 om 22:37:
Beetje makkelijk te bereiken vanuit Aalsmeer met OV? Ligt het ver van CS af? PM aub.. :)

Duh.. Leidseplein (Y)
 
Komt B-real met Sick Symphonies er nog op?
 
Melkweg:

- al snel te druk
- matig geluid
- nooit sfeer
- irritante security
zaterdag 11 december 2010 11:45
Directeur Melkweg vindt het genoeg

Melkweg-directeur Cor Schlösser legt in de zomer van 2011 na ruim veertig jaar zijn functie neer.

Schlösser maakte het nieuws bekend in een interview met de popsite 3voor12 van de VPRO. De directeur is nog de enige medewerker van het eerste uur toen de oude melkfabriek in 1970 als tijdelijk podium in gebruik werd genomen. In veertig jaar tijd heeft de de Melkweg zich ontwikkeld tot één van de belangrijkste podia van Nederland.

In de diverse landelijk kranten staat zaterdag al een vacature voor de functie van directeur van de Melkweg
 
Dat lidmaatschap van de Melkweg (en Paradiso) is een regelrechte klap in het gezicht van de bezoeker.
Zonder gekheid... het is puur kontneukerij. En niet eens de lekkere variant (alhoewel ik godzijdank nog nooit in de kont genomen ben).

En dit is tevens geen uitnodiging.

(Zei ik dit hardop?)


---
Ha ha... ha:

Voor de frequente bezoeker is het zeer voordelig om een jaarlidmaatschap aan te schaffen, de zogenaamde Melkweg Card. Deze kost 25,00 euro en biedt naast het lidmaatschap vele voordelen: maandelijks gratis naar meerdere concerten en voorstellingen, vaste korting op dansavonden, cinema- en theatervoorstellingen en korting op aanschaf cd's en dvd's.

Weet je wat nog voordeliger is: de Melkweg alleen op een paar geselecteerde momenten bezoeken, of helemaal niet. :)

Als we het toch over voordeligheid hebben, ipv eerlijkheid... ;)
Kom er af en toe...en neem me dan steeds voor dat het de laatste keer is...altijd gezeik...heb ik bij geen enkele andere toko. En lidmaatschap ook duf ja. Garderobe 1,50 per item en daar sta je dan of je nou vroeg of laat bent n uur in de rij. Net als voor de ingang. Jammer van de goede programmering af en toe maar na James Blake kom ik er echt niet meer (iig niet in de max)
Wutang is erover 1week.. maar staat niet in de agenda? Erg spijtig..
De onderhonden 24 september.
Geen HQ meer ????????:(
19 april geen Cable??? :(
Na afgelopen vrijdagavond -veeeeel te druk bij Digweed, én een zaal die nog opgebouwd werd tot half één terwijl het feest begon vanaf 23.00 uur, heb ik het wel helemaal gehad met de Melkweg...
Alle hiervoor genoemde minpunten meenemend, ben ik er wel klaar mee...
Wat een topfeest afgelopen weekend met Egbert & Secret Cinema! Helaas heeft de Melkweg kennelijk maling aan alle klachten van april. Nog steeds een vieze plakvloer, chaotische gardarobe en wéér veel te vol. De security is zelfs nog slechter geworden. Je mocht een stempel halen zodat je even naar buiten mocht maar je mocht niet buiten roken dan kwam je niet meer naar binnen! Later weigerden ze zelfs om mensen mét een stempel weer binnen te laten omdat het na 3u was terwijl die dat expliciet hadden gevraagd. Ook weer zeer onbeschofte houding naar het publiek. Echt jammer.
Weet iemand tot hoelaat de concertavonden duren? Porter Robinson staat aangeven als concert, zou graag het graag willen weten met betrekking tot het boeken van een hotel. Alvast bedankt!
Wat een mooie nacht ADE 2014 John digweed en pig & dan Guy J
Prachtig geluid en mooie lichtshow en beweegbaar plafond top !!!
laatste aanpassing
 
Ondanks vele minpunten heb ik hier heel wat mooie nachten gehad :D
Nieuwe rookruimte is een aanwinst! Er zijn nu ook kluisjes. Laatste keren was de security ook vriendelijker. De Max blijft 1 van de mooiste zalen die ik ken.
Zelden zulk slecht garderobe-personeel meegemaakt. Als het einde van de avond aanbreekt, zullen steeds meer mensen naar huis willen. Zet daar dan ook de mankracht voor in! Diegene die er stonden hadden het vooral erg gezellig met elkaar. Asociaal noemen ze dat ook wel.

Beveiliging en bar-personeel zijn top!