Partyflock
 
­ Nederland

Zodiak Commune goes Den Bosch

gepubliceerd door , op
Zodiak Commune goes Den Bosch
15 december 2009
FeestZodiak Commune · Analog Dialogue
Datumzaterdag 30 januari 2010
LocatieWillem Twee Site
FeestZodiak Commune · Analog Dialogue
Datumzaterdag 27 maart 2010
FeestZodiak Commune · Analog Dialogue
Datumzaterdag 29 mei 2010
Het is dun bezaaid met ouderwets gezellige Acid en Techno feestjes in Den Bosch, terwijl het in de zuidelijker gelegen Techno City Eindhoven juist iedere week raak lijkt te zijn. Hier komt verandering in wanneer de Eindhovense Acid organisatie Zodiak Commune de Brabantse hoofdstad bezoekt. Een nieuwe broedgrond voor het Acid virus, dat zich daar verder kan uitzaaien en zich diep in de underground zal wortelen. Na De Rechter in Eindhoven en 013 in Tilburg staat Zodiak Commune de komende zes maanden drie keer in het W2 Poppodium in met: Analog Dialogue.

Analog Dialogue draait om de gemeenschappelijke ‘roots’ van Zodiak Commune met andere interessante Acid, Techno en Tekno soundsystems, maar ook om de verrassende verschillen in invalshoeken en invloeden van DJ's die hun muziek nèt die andere draai geven. Daarom zijn geslaagde Acid en Techno feestjes in Den Bosch - zoals MQ Nights, Club Loud, Giant Soundsystem, Glow, Rec.Code, Deep Impact en System XL afgestroopt om de beste DJ's uit de Bossche underground naar boven te trekken. Het doel; drie ongedwongen en gemoedelijke underground feesten neerzetten in Den Bosch, met zowel Zodiak Commune DJ's als lokale helden die van wanten weten met de meest freaky Acid en Techno, met een knallend Tekno klapstuk als afsluiter.

Naast de residenten van Zodiak Commune staan hier de komende zes maanden dan ook DJ's als MarQ (MQ Night) achter de draaitafels. Hij organiseerde tot een aantal jaar geleden nog feesten als MQ Night en Club Loud in locaties als de Boulevard en Club 23 in Den Bosch en is sindsdien nog regelmatig gesignaleerd op de feesten van Zodiak Commune, Orkapot en Klanklab. Van de Bossche organisatie Klanklab wordt verder ook veel verwacht in de vorm van Jas van Ros (Klanklab/Maxximum) en Repulse (Klanklab/Maxximum), die eerder al in Eindhoven te bewonderen waren tijdens de Klanklab editie van Orkapot in Dynamo. Nog zelden of nooit in Eindhoven vertoond zijn de drie Bossche Techno musketiers DJ Erique (System XL/Radio Banzai), Delucxed (System XL/Radio Banzai) en Yz (System XL/Radio Banzai) van Radio Banzai. Rond de eeuwwisseling organiseerden zij een paar jaar lang de roemruchte System XL feesten en festivals in de Boulevard in Den Bosch en zo nu en dan steken zij nog eens de kop op in locaties als The Talent Factory en de Azijnfabriek. Op www.radiobanzai.nl ondersteunen zij deze Acid epidemie tevens met een live-stream van deze drie edities van Analog Dialogue. Zodiak Commune wordt in deze dialoog uiteraard vertegenwoordigd door Dilemma (Zodiak Commune/Klanklab), Saint (Zodiak Commune), Lamot (Zodiak Commune/LXDTV), D=p+cer (Zodiak Commune), Rick Angel (Zodiak Commune) en Bor (Zodiak Commune/U-Niks).

Analog Dialogue in W2 Poppodium maakt deel uit van een grotere programmering, welke voortvloeit uit het goede voornemen van W2 Poppodium om in 2010 maandelijks een dance avond te plannen. De openingstijden zijn verruimd tot 04.00u, wat redelijk uniek is in Den Bosch. Zodiak Commune doet met Analog Dialogue ook meteen een oproep aan alle Acid, Techno en Tekno talenten en underground fanatics in Den Bosch en omstreken; Bouw je eigen feestje, laat je muziek horen of laat via info@zodiakcommune.com weten hoe jij kunt helpen om van Den Bosch de tweede Techno City van Nederland te maken.

Met Erique (System XL/Radio Banzai), Dilemma (Zodiak Commune/Klanklab), Delucxed (System XL/Radio Banzai) en D=p+cer (Zodiak Commune) is de line-up van de eerste editie op 30 januari 2010 bekend. Wil je als eerste op de hoogte zijn van de programmering van de edities van Analog Dialogue op 27 maart en 29 mei 2010 in W2 Poppodium? Schrijf je dan nu in voor de mailinglist op www.zodiakcommune.com.

Tickets:
Kaarten voor de edities op 30 januari, 27 maart en 29 mei 2010 kosten 10 Euro aan de deur en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.w2.nl.

Info:
www.zodiakcommune.com

27 opmerkingen

 
Den Bosch... here we come! :bounce:
Artiest Manic
zeker ff keer kijken :yes:
Goed dat er op dit gebied ook eens wat in Den Bosch gebeurd :)
Den Bosch, mn ouwe "hometown". Fijn dat er eindelijk een techno/acid/tekno avond is in Den Bosch, dat is wat ik tijdens mijn studententijd echt heb gemist (muv af en toe iets in de boortoren, de boulevard en een incidenteel kraakpandfeestje).

Niet alleen maar Zodiak-DJ's, maar ook de Bossche draaiers komen aan bod tijdens deze dialogen, ik vind het erg vet en heb er zin an!
Werkzaam bij Partyflock
Artiest {SHOWLIST artist 142628, 1189, 9507}
Zodiak :respect:
Artiest Bor
Uitspraak van D=p+cer op woensdag 16 december 2009 om 08:25:
(muv af en toe iets in de boortoren, de boulevard en een incidenteel kraakpandfeestje

en radio banzai
yes yes here we come
 
Goed dat de W2 weer aan de acid durft te gaan, na de Acidhouse feestjes van eind jaren 80 was er nog maar weinig te bleepsen, ook mooi dat de sluitingstuid is verruimd. (y)
Helemaal top natuurlijk dat Zodiak-Commune t gaat flikken, 100% feestgarantie :respect:
Hier zat de provinciehoofdstad al jááren op te wachten :yes:

Uitspraak van DJBOR op woensdag 16 december 2009 om 09:55:
radio banzai

the sound of the underground (l)
 
Goede zaak voor DB dit, werd tijd dat er eens wat goeds op dit gebied werd georganiseerd
Dat beloofd weer een super feestje te worden!
DB staat weer op de kaart !!

Ik heb er weer zin in...accciiid:)
De datums liggen vast in mijn agenda!

Wordt weer ouderwets gezellie!!
zitten alle avonden muziekstijltechnisch(ik verzin het ter plekke:P) enigszins hetzelfde in elkaar? Of zijn er avonden waar de nadruk meer ligt op respectievelijk acid/techno/tekno?
laatste aanpassing
 
Zekers een goed initiatief dit!
Boortoren en Boulevard.....da's lang geleden.....

Incidentele kraakpandfeestjes als in o.a. het oude abn bankgebouw op zuid?
laatste aanpassing
 
Uitspraak van BASS-ADDICT op woensdag 16 december 2009 om 17:14:
zitten alle avonden muziekstijltechnisch(ik verzin het ter plekke) enigszins hetzelfde in elkaar? Of zijn er avonden waar de nadruk meer ligt op respectievelijk acid/techno/tekno?

Muziekstijltechnisch komen ze alle drie aardig overeen, verwacht in ieder geval geen editie waarbij een enkele muziekstijl in het bijzonder centraal staat :)

Gewoon drie keer :banana: dus.
laatste aanpassing
Zodiak Commune doet met Analog Dialogue ook meteen een oproep aan alle Acid, Techno en Tekno talenten en underground fanatics in Den Bosch en omstreken; Bouw je eigen feestje, laat je muziek horen of laat via info@zodiakcommune.com weten hoe jij kunt helpen om van Den Bosch de tweede Techno City van Nederland te maken.


klinkt interessant :D hmmmm als ik mijn groovebox nu eens wat beter begreep :P

kheb al wel mp3 geproduceerd met reason.. mja op een feestje wil ik daar niet veel mee doen want het moet wel live of met vinyl!
YEAH :D

Aanwezig natuurlijk, Benieuwd hoe dik 't nu weer wordt.

Live/vinyl? Laptop noemen 'ze' tegenwoordig ook live. Misschien een idee?
Uitspraak van Sluit af met een hekje. op woensdag 16 december 2009 om 19:39:
Laptop noemen 'ze' tegenwoordig ook live. Misschien een idee?

nee.. vind het zelf namelijk oersaai als ik tegen de achterkant van een schermpje moet aankijken op een feestje :(

werkte voorheen met Reason en heb er wel over nagedacht maar ik vind het maar niks..

ik wil (op dit moment) verder gaan met drumpc's, synths en samplers :D lekker oldschool

mja ben pas net begonnen met die hardware 8)
Artiest {SHOWLIST artist 691, 83720}
Kan ik eindelijk een keer naar huis kruipen. : lol. :)
Aanweziggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg
en eindhove gaat gwoon mee naar db :D
yeah!!!! maar jij niet joeri want w2 is een poppodium en daar hou jij toch niet van :P
Oh yes, goede zaak gasten...
Artiest {SHOWLIST artist 10588, 34601}
Uitspraak van dilemma aka klanklab op woensdag 16 december 2009 om 22:36:
Kan ik eindelijk een keer naar huis kruipen. : lol. :)

Breng je wel......
 
Den Bosch eindelijk weer aan de tekno :D
laatste aanpassing
 
Als medewerker van de W2 en zo af en toe nog eens plaatjesdraaier ben ik ook erg benieuwd naar deze feesten. En wie weet dat ik er ook nog een keer een plaatje op gooi :D

Groeten en tot in de W2!!

dj MvT
jess, tekno in db is altijd goed, alleen dan is 10 euro weer heel erg minder voor een tekno feest,

that's not the spirit!