Partyflock
 

Housequake tweede kerstnacht

gepubliceerd door , op
December is de maand van tradities. Door hun chaotische artiestenbestaan hebben ROOG en Erick E, twee van de drukste dj's van het land, al jaren geen huiselijke feestdagen in de traditionele betekenis van het woord gevierd. Klagen hoor je ze niet, housen wel! Sterker nog; ze zijn hun eigen kersttraditie begonnen. Voor het derde jaar op rij organiseren ze op 26 december namelijk hun eigen Housequake avond, van 22:00 tot 04:00 uur in het Paard, Den Haag. Reden tot feest hebben ze: de compilatie 'Housequake Volume 2' kwam onlangs uit en ze zijn druk bezig met produceren van eigen Housequake tracks.

Vrijdag 26 december wordt een preview geboden van wat in 2009 van Housequake te verwachten valt: een internationaal geluid, met een groot visueel aspect. Ze mixen dvd's met audio en beeld door hun dj set, afgewisseld met de beelden van professionele vj's van SushiTV, op schermen naast en achter de dj's. Om de beleving nog krachtiger te maken wordt er gebruik gemaakt van Co2 jets. Deze jets produceren rookpluimen van ijskoude Co2 damp tot een hoogte van 8 meter. Zodra de jets worden afgevuurd verschijnt er in een fractie van een seconde een krachtige witte rookpluim die ook weer direct verdwijnt. Ook komt er een hard sissend geluid vrij dat het effect nog heftiger maakt. Dit spektakel gaat in 2009 on tour door het land, liefst 1x per maand op de beste locaties in grote steden. Housequake laat zien te zijn uitgegroeid tot een act van formaat. Bijna een band. Naast ROOG vs. Erick E & MC Roga (die MC Gee vervangt, wegens boekingen in het buitenland), maken ook Jeroenski, Groovenatics en in de tweede zaal (hosted by Deepheat) Baggi Begovic, Greg van Bueren en Timothy Watt er 26 december een Merry Christmas van! Tickets bedragen 20 euro in de voorverkoop via www. housequake. nl en bij alle Primera winkels.

Housequake Nieuwjaarsnacht – Rotterdam & Amsterdam

Iedereen kent de immense jaarwisselingfeesten uit Sydney, Londen en Rio de
Janeiro. Tienduizenden mensen die gezamenlijk feestvieren met een niet te
ontbreken spectaculair vuurwerk om 00.00 uur. Dat kan Rotterdam ook! Aankomende jaarwisseling vindt bij de Erasmusbrug de tweede editie van 'De Nationale Nieuwjaarsnacht' plaats. Dit jaar is het event aan alle kanten uitgebouwd en gepimpt. Het vuurwerk dikker, de dj line-up nog beter, de locatie optimaler en het podium spectaculairder. Om 22:00, 23:00 en 01:00 schakelen ze over naar Moskou, Athene en Londen waarbij reporters live verslag doen van het twaalf uur moment aldaar. Om even voor middernacht begint de Nationale Countdown en om 00:00 barst vervolgens het grootste vuurwerk van Nederland los, tegen het decor van de indrukwekkende Rotterdamse skyline. De eerste beats van het nieuwe jaar, direct na het vuurwerk, worden gebracht door: Housequake! ROOG en Erick E laten zij aan zij de brug slingeren met een set vol verrassingen tot 01:15 uur. Zo zullen ze hun eerste eigen Housequake single ten gehore brengen en gaan de heren ook hier draaien met dvd spelers, waardoor ze hun eigen set illustreren met beelden. Daarnaast wordt de act aangevuld met vj's en MC Roga. Vaste Housequake partner MC Gee treedt deze nieuwjaarsnacht op aan de andere kant van wereld, in Melbourne, en is daarom bij grote uitzondering niet van de partij. Voor de thuisblijvers; de Nationale Nieuwjaarsnacht wordt van 23:00 tot 00:30 uur live uitgezonden op RTL5. Kaarten bestellen kan via: www. nieuwjaarsnacht. nl. ROOG en Erick E leggen ook zelf even uit waarom je erbij moet zijn én waarom 2009 het jaar van Housequake wordt.

Check het filmpje:


Na het grootste feest van Rotterdam, verplaatst de Housequake karavaan zich naar het grootste feest van Amsterdam! Onder de nieuwe naam 'Loveland New Year' viert Loveland in Amstelborgh de jaarwisseling met naast Housequake (van 03:30 tot 05:00 uur) onder andere Felix da Housecat, Dr. Lektroluv, Gregor Tresher, Marnix, Michel de Hey en Bart Skils. Loveland New Year wordt een veelzijdige feestavond met alle aspecten van een echte oudejaarsavond. Je kunt heerlijk eten, je tegoed doen aan champagne en cocktails, dansen, chillen en met z’n allen genieten van de laatste nacht van 2008. Kaarten zijn te koop via: www.lovelandnewyear.nl.

3 opmerkingen

Na het horen van de cd HouseQuake 2 zou dit feest een "must be" moeten zijn..... :yes:
Wat een wereld cd :respect:
Maar ja, 1 januari Hemkade staat al in de planning :bounce:
na deadmau5! , sander kleinenberg! eindelijk de rest van de wereld. DVD's