Partyflock

Return To Forever · Dedicated To the Real Early Hardstyle Sound

 

Return To Forever · Dedicated To the Real Early Hardstyle Sound

gepubliceerd door , op
Een gloednieuw jaar gaat gepaard met goede voornemens. Reden genoeg dus om eens met exclusief nieuws voor de dag te komen. Op vrijdag 15 februari 2008 zal namelijk een feest plaatsvinden wat voor een bepaalde doelgroep niet snel genoeg het licht kan zien. Jaren van ergernis, frustratie én het met argusogen toekijken vanaf de zijlijn hebben er immers voor gezorgd dat dit initiatief tot stand is gekomen. Nu is het dan eindelijk zover.

Op eerder genoemde datum zullen de échte fans maximaal aan hun trekken gaan komen want dan zal gedurende het feest een sound ten gehore worden gebracht die grotendeels in de vergetelheid is geraakt. Niét in de gedachtes van de fans maar wél in de huidige dancescene. We hebben het dan over een sound die omschreven kan worden als de grondlegger van een inmiddels zwaar geëvolueerde muziekstijl die wereldwijd bekendheid geniet onder de naam Hardstyle. De sound die hier echter wordt bedoeld is een eigen leven gaan leiden onder de naam Early Hardstyle, een combinatie van Hardtrance, Techno en Hardstyle zoals we die ooit hébben gekend.

Voor de critici en sceptici is dit een benaming waar men graag het vuur op opent met een peloton schietgrage betweters. Om deze kortzichtige wezens maar direct de mond te snoeren wordt er een statement teruggevuurd met de kracht van een alles vernietigende atoomexplosie. Deze luidt als volgt: om een bepaald tijdperk in de geschiedenis aan te duiden wordt een term gebruikt die zorgt voor herkenning. Niet meer en niet minder. Diegenen die zich hier niet in kunnen vinden mogen hun best doen om een alternatieve naam te bedenken. Maar wat voorgangers niet is gelukt zal ook nu niet lukken want hoe meer een naam in bekendheid groeit hoe moeilijker het wordt om daar verandering in te brengen. Feit is gewoon dat de meest logische benaming in dit geval dan ook al in gebruik is genomen. Punt! --> .

Over welk tijdperk hebben we het dan precies? We hebben het over de periode tussen pakweg 1998 en 2002. Dát is immers de periode die de veelbesproken term de meeste eer aan doet. Daarna evolueerde de o zo geliefde sound naar een muziekstijl die op geen enkele manier meer te associëren viel met het voorgaande. Vanaf dat punt kwam er dan ook een tweesplitsing waarvan de kleinste groep tot dusver het dupe is geworden. Maar de échte fans hielden hun kop boven water en zochten via de digitale snelweg steun bij elkaar. Dat daar uiteindelijk iets moois uit voort zou komen was slechts een kwestie van tijd.

Toch is er binnen dit tijdperk ook nog een verdeling te maken. Bekend en relatief onbekend. Dat laatste zal de rode draad vormen op het desbetreffende feest. Verwacht dus niét een avond gevuld met alleen maar hitjes, geproduceerd door de welbekende pioniers die voornamelijk Duitsland ­[img width=21 height=14]http://vip.partyflock.nl/images/countryflag/2.png[/img] vertegenwoordigen. We noemen een Arne L 2 & Mirko Milano, Cosmic Gate, Derb, Hennes & Cold, Kai Tracid, Marc la Cruz of Scot Project. Maar verwacht wél het onbekendere werk van deze artiesten aangevuld met soortgelijke producties van grootmeesters uit Italië ­[img width=21 height=14]http://vip.partyflock.nl/images/countryflag/5.png[/img] (zoals Vortex en Tatanka), België ­[img width=21 height=14]http://vip.partyflock.nl/images/countryflag/6.png[/img], het Verenigd Koninkrijk ­[img width=21 height=14]http://vip.partyflock.nl/images/countryflag/3.png[/img] en in mindere mate Nederland ­[img width=21 height=14]http://vip.partyflock.nl/images/countryflag/1.png[/img] (uitzonderingen daargelaten). Want dat ons eigen kikkerlandje in dit hele verhaal een opmerkelijke rol heeft gespeeld moge duidelijk zijn.

De gelegenheidslocatie die voor dit feest dienst zal doen is Chez be be te Utrecht. Een kleine gezellige locatie die ook nog eens een underground gevoel naar boven weet te brengen. Iets wat zéker van toepassing is op dit concept. De line-up wordt gevormd door échte kenners uit het genre. Dat slechts een enkeling pas de nodige draai-ervaring voor publiek heeft doet helemaal niets af aan de kwaliteit die qua platenkeuze én mixtechniek zal worden voorgeschoteld. In alfabetische volgorde: Aquarius DJ, Dynamike, EDTeK, Ernestoow, Ozzeris, Sigma, The Sixth Sense, X-Ception. De deuren zijn geopend van 22:00u tot 06:00u en met een entreeprijs van slechts € 5,00 én een consumptieprijs van € 1,40 is het feest ook nog eens uitermate uitnodigend. Meer info is terug te vinden op www.earlyhardstyle.nl waarop tevens van alle dj’s een korte promomix te downloaden is. Ook vind je op deze site een groot aantal live sets van gerenommeerde artiesten terug waarin de Early Hardstyle sound optimaal vertegenwoordigd wordt. Meer gedetailleerde info rondom het feest zal in een later stadium bekend worden gemaakt.

Sit back, make a wish … and return with us to forever!

50 opmerkingen

Jones
Artiest Jones
Ik mis Leep in de line-up! :yes:
Early hardstyle held! (Y)

Leuk feestje, helaas andere plannen die dag...
laatste aanpassing
Uitspraak van Jones op maandag 24 december 2007 om 00:12:
Ik mis Leep in de line-up!
Early hardstyle held!

wie weet op volgende edities ;). lineup voor deze stond al snel vast nl :)
laatste aanpassing
Staat in de planning :D
-
Voor het eerst sinds 2004 of zo weer goed nieuws vanuit het hardere stijlen front :)
Puik werk jongens (Y) De volgende editie ben ik er zeker bij :yes:
Geef mij maar present hardstyle :D
Copyright nieuwsbericht @ dynamike, kan niet missen :D heerlijke schrijfstijl :respect:
Vroegah met Megamind, Kay Tracid, Warmdusher, Picotto enz :lief: Dat was voor mij het hoogtepunt van de hardstyle/house :P
laat die stijl nu net terugkomen op dit feest:D
Dat is wel te bruut 8)
Yesssss, duidelijk aanwezig.­
De dj's die er draaien zeggen mij niet veel, maar het tekstbericht voorspelt veel goeds voor de early sound liefhebbers!
Check even de site Hard Jumper, daar staan korte promo mixjes van alle dj's van die avond.­
Uitspraak van Jones op maandag 24 december 2007 om 00:12:
Ik mis Leep in de line-up!
Early hardstyle held!

klopttoch kan dit best wel is een veel belovend feestje worden :jaja:


wellicht aanwezig ga het zowiezo overwegen
Uitspraak van MAQ op maandag 24 december 2007 om 11:34:
klopttoch kan dit best wel is een veel belovend feestje worden


wellicht aanwezig ga het zowiezo overwegen

bij voldoende animo voor dit feest zal er een vervolg komen:)
vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar!:D
xxx.laura(K)
Uitspraak van Jones op maandag 24 december 2007 om 00:12:
Ik mis Leep in de line-up!
Early hardstyle held!
Uitspraak van Jones op maandag 24 december 2007 om 00:12:
Ik mis Leep in de line-up!
Early hardstyle held!

Line-up van de eerste editie stond al vast, we hebben wel contact gehad. wie weet een volgende editie niet?
heel vet concept!

alleen jammer dat het zo ver weg is:(
Iedereen kan gerust zijn. ;)
Mjn platencollectie verschilt weinig van die van Leep, heb door de jaren heen best wat plaatjes voor hem geregeld en vice versa.
laatste aanpassing
Jaaaa, dat is sound die ik leuk vind, heb ff de promosetjes gedownload.­
En ach te ver rijden dat kan in Nederland toch niet? Sommige geven ik weet niet hoeveel geld uit aan een feest waar ze uren over doen om er te komen , terijl je dezelfde muziek bij de discotheek om de hoek hoord.­ Deze muziek hoor je bijna nergens, qlubtempo is gestopt, op multi alleen in de kade.­ 100% aanwezig
Uitspraak van knallen! op maandag 24 december 2007 om 14:50:
heel vet concept!

alleen jammer dat het zo ver weg is

zoek een locatie in de buurt komen we daar ook heen:D
Goed om te zien dat er nog genoeg early hs liefhebbers in NL zijn (Y)
Veel bezoekers uit Venray zo te zien :o
zullen er nog wel meer worden:P
club wow dus mss toch n optie dan ;) of is t nog te groot ?
Line-up ziet er goed uit (Y)

The Sixth Sense en X-Ception heb ik al eens horen draaien en
zijn sowieso goed.
Ben ook erg benieuwd naar de setjes van Aquarius DJ en Ernestoow.
De mixen die ze ingestuurd hadden naar MM klonken ook erg lekker.

Ff proberen hierbij te zijn :D
laatste aanpassing
:respect: voor dit concept en de organisatie!!
Deze luidt als volgt: om een bepaald tijdperk in de geschiedenis aan te duiden wordt een term gebruikt die zorgt voor herkenning.­ Niet meer en niet minder.­ Diegenen die zich hier niet in kunnen vinden mogen hun best doen om een alternatieve naam te bedenken.­ Maar wat voorgangers niet is gelukt zal ook nu niet lukken want hoe meer een naam in bekendheid groeit hoe moeilijker het wordt om daar verandering in te brengen.­ Feit is gewoon dat de meest logische benaming in dit geval dan ook al in gebruik is genomen.­ Punt! --> .­

ik heb deze zin een paar keer gelezen maar snap niet wat ze nou duidelijk willen maken.. %|
dat iedereen s vrede moet hebben met de naam " early hardstyle " want daar werd nogal s vaker op gemekkerd .. nu is t hopelijk voor eens en altijd duidelijk (y) :)
Goed feest mannen (Y) Ga hard mijn best doen om het mee te kunnen maken.

Btw, geluid in die locatie is goed neem ik aan? Zuiver en hard?
Uitspraak van Pieter Lepelaars op maandag 24 december 2007 om 22:18:
Btw, geluid in die locatie is goed neem ik aan? Zuiver en hard?

de keer dat ik er was om te controleren wel ja, er stond toen gewoon standaard apparatuur vd locatie (y)
Uitspraak van Pieter Lepelaars op maandag 24 december 2007 om 22:18:
Btw, geluid in die locatie is goed neem ik aan? Zuiver en hard?

als het zoals in Carpe DM is, zou het wel heel dik zijn ;)
leuk initatief..veel q forummers
zullen dit ook vast wel ge-organiseerd hebben

volgende editie toevallig nog djs nodig :P

een leuke early set blijft toch het beste :)
miss wel heen..jammer dat het op een vrijdag is
top initiatief! (y)

succes!
Uitspraak van Matt. op maandag 24 december 2007 om 10:05:
Vroegah met Megamind, Kay Tracid, Warmdusher, Picotto enz Dat was voor mij het hoogtepunt van de hardstyle/house

Voor mij ook :yes: Goeie oude tijd :lief:

Ik heb toevallig vorige week een 2,5 uurs set opgenomen met alleen maar hardhouse/hardstyle uit die tijd. Als iemand interesse heeft pb maar dan stuur ik je de link :yes:

Ik ben iig van de partij, het is lang geleden dat ik ergens oudere hardstyle heb gehoord, behalve dan vanaf mijn eigen tafels :P
super ik kom zekers, 10 min fietsen jeej
Zeker een vet initatief ben hier ook dan zeker aanwezig! ;)

Uitspraak van RHEEZA op woensdag 26 december 2007 om 18:09:
Vroegah met Megamind, Kay Tracid, Warmdusher, Picotto enz Dat was voor mij het hoogtepunt van de hardstyle/house

Voor mij ook :yes: Goeie oude tijd :lief:

:jaja:
laatste aanpassing
Gezellige boel en zie dat wat oude bekende ook aanwezig zijn :cheer:
Eens even kijken of het in de agenda past.

Martijn bedankt voor de tip!
Vet concept :respect:
Jammer dat ik er niet bij kan zijn, maar volgende keer aanwezig B)
Mag je blowen?