Partyflock
 

Roel Langerakpark

op de kaart
afbeelding Roel Langerakpark
AdresRoel Langerakpark
Rotterdam
Nederland
SiteSite rotterdam.nl/locaties/roel-langerakpark
Aanwezigheidfacebookpage
Boek een overnachting in of in de buurt van Roel Langerakpark via Booking.com.
Nieuws
Festivalgangers kregen vandaag de kans om een ticket te reserveren voor Blijdorp Festival, het populaire muziekfestival dat op zaterdag 7 augustus plaatsvindt in Rotterdam. Binnen twee uur was het evenement volledig 'uit-gereserveerd'.
Door het starten met vaccineren en de introductie van een garantiefonds voor evenementen die plaatsvinden vanaf Q3 2021 is er hoop voor - een deel van - de komende festivalzomer.
Sinds 2014 vindt Blijdorp Festival jaarlijks plaats in het tweede weekend van augustus maar vanwege de maatregelen rondom Covid-19 kan de aankomende editie niet doorgaan. Om toch een beetje bij elkaar te komen en een positief signaal af te geven in deze moeilijke tijd wordt in samenwerking met Red Bull, duurzaamheids app Climars, foodtruck Chez Jan en Gemeente Rotterdam de Blijdorp Cleanup Day georganiseerd. Samen met haar bezoekers ruimt de organisatie, Stichting De Wijze Uil, zwerfvuil op in het park en de omliggende wijken.
Het intieme muziekfestival in het Roel Langerakpark dat staat voor Music, Art & Happiness groeide in de afgelopen 6 jaar uit tot een evenement met meer dan 10.000 bezoekers. De voorbereidingen voor de 2020 editie waren in volle gang en de organisatie wil bezoekers graag oproepen om hun tickets te behouden. Aan het festival wordt een jaar lang gewerkt door een heel ecosysteem aan ZZP'ers en bedrijven. Van artiesten tot podiumbouwers en van grafisch ontwerpers tot aan technici. Veel van deze partijen hebben de afgelopen maanden kosten gemaakt of investeringen gedaan. Door geen refund aan te vragen kunnen bezoekers helpen het festival en deze bedrijven overeind te houden.
Blijdorp Festival 2018 komt steeds dichterbij. Op 11 augustus brengt het festival voor de vijfde keer muziek, kunst en cultuur samen in het park naast de Rotterdamse Diergaarde. Eerder maakte de organisatie bekend dat internationale headliners als Denis Sulta, Hunee, Jackmaster en George Fitzgerald hun opwachting zullen maken tijdens de jubileumeditie.
Al drie keer eerder was het Roel Langerakpark, naast Diergaarde Blijdorp, het toneel van Blijdorp Festival. Naast een uitgebreid muziekprogramma is er vanaf de eerste editie ook ruimte voor kunst en cultuur. Deze bijzondere mix zorgt ervoor dat het festival ieder jaar groeit, dit jaar is dat vooral te zien aan de stijgende kaartverkoop. 13
Op zaterdag 12 augustus 2017 tovert Blijdorp Festival het Roel Langerakpark weer om tot een Rotterdams paradijs.
De line-up voor Toffler Festival 2017 is bekend! Internationale artiesten als Joseph Capriati, Pan-Pot en Jamie Jones bestrijken dit jaar het affiche, maar ook vertrouwde gezichten als Benny Rodrigues en Michel de Hey zijn er weer bij. De derde editie van Toffler Festival zal plaatsvinden in het inmiddels vertrouwde Roel Langerakpark in Rotterdam. 5
In samenwerking met poppodium Rotown en festival Motel Mozaique, zet Blijdorp Festival een stage midden op het water in het Roel Langerakpark. Bezoekers kunnen vanaf de oever kijken naar bandjes en elektronische live acts. De line-up bevat internationale en nationale namen zoals Factory Floor, SVPER en De Likt. Rotown verzorgt ook de festival pre-party, met live act Slow Magic.
Op zaterdag 16 juli brengt B2S samen met de grondleggers van de Rotterdamse house scene een ode aan de Rotterdamse clubhistorie met het 1992 is 4 you! festival. Die legendarische Rotterdamse clubs Nighttown, Parkzicht en Carrera vormen de 3 area's op het festival. Deze dag geniet je van de classic sound van toen. Ben je benieuwd wat je kunt verwachten? 1