Partyflock

Artento Divini - Music is a reflex

 

Artento Divini - Music is a reflex

door , gepubliceerd op
Er zijn van die DJ’s die je wel van naam kent, maar van wie je verder eigenlijk weinig weet. Soms weet je niet eens waar je ze van kent, maar hun naam heb je al zó vaak voorbij zien komen op flyers, op Partyflock en op andere sites, dat ze onbewust in je geheugen blijven hangen. Tot ongeveer een jaar geleden gold dat wat mij betreft voor Artento Divini. Zijn naam kwam op onnoemelijk veel flyers voor, maar wie hij was en waar hij voor stond wist ik niet zo goed.

Een paar van zijn producties waren bij mij wel bekend, maar destijds werkte hij nog met Melvin onder de naam Divini & Warning. Artento ging onder zijn eigen naam verder met enkele soloreleases en laten dat nou ineens grote hits worden; van Tiësto tot de plaatselijke bedroom-Dj, iedereen die trance, techtrance of een aanverwante stijl draaide, had ‘Pulse’ en ‘Reflex’ een prominente plek in zijn of haar cd-map gegeven. Mede dankzij een wervelende carriére als producer, maar ook omdat hij zich als DJ wekelijks weer bewijst in de clubs, staat hij op 7 maart 2009 voor het eerst op het grootste trance-evenement dat Nederland rijk is. Tijdens Trance Energy zal hij de High Contrast stage afsluiten, een goede reden om eindelijk eens wat meer te weten te komen over Artento Divini.


Toen ik hem benaderde om een interview te doen voor Partyflock, was hij meteen enthousiast. Dat enthousiasme lijkt in hem ingebakken te zitten, altijd prijkt een vriendelijke lach op zijn gezicht en als hij achter de decks staat wordt die lach meestal alleen maar groter. Toch heeft Ard iets heel nuchters over zich wanneer hij begint te vertellen waar hij vandaan komt.
Nou aangenaam iedereen, ik ben dus Artento Divini. Van origine een echte Doetinchemmer, ik kom dus oorspronkelijk uit het oosten van het land, ver weg van de dance-minded randstad. Ik was een jaar of negentien toen ik begon met DJ-en, daarvóor heb ik me altijd vooral bezig gehouden met sport. Vanaf mijn zevende jaar ben ik fanatiek gaan zwemmen; vijf dagen per week trainen en in het weekend aan wedstrijden meedoen, helemaal geweldig vond ik dat.

[dump left id=2504]Weer zeven jaar later probeerde ik het fenomeen ‘mountainbiken’ eens uit en ik was meteen verkocht. Twee seizoenen heb ik dat puur uit plezier gedaan, waarna ik werd gevraagd voor de Nederlandse Selectie Junioren. Ik deed destijds de MTS en buiten school was het dus veel trainen en nog meer afzien geblazen, maar gelukkig werkte de school mee door sommige uren wat flexibeler voor mij in te plannen. Moet je je voorstellen: twintig uur per week op de fiets, vier uur per week krachttraining en dan ook nog eens proberen je opleiding te voltooien. Een hele klus, maar achteraf is het een goede leerschool geweest, ik heb daar bijvoorbeeld mijn doorzettingsvermogen aan te danken.


Doorzettingsvermogen is iets dat in veel carrières cruciaal is, zo ook in zijn muzikale loopbaan, die nog niet eens zo gek lang geleden begon.
Klopt, ik produceer pas een jaar of drie. Samen met mijn maatje Melvin heb ik een periode gehad die eigenlijk heel erg bizar was, maar die ik nooit zal vergeten. We hadden allebei een ‘gewone’ baan, ik werkte op de helpdesk van een ICT-bedrijf en Melvin werkte bij 4DJs Only in Zoetermeer. Ik was om zes uur ’s avonds klaar met werken, haalde Melvin op het station van mijn toenmalige woonplaats Ede op, we werkten snel onze avondmaaltijd weg en doken de studio in waar we dan tot diep in de nacht aan het werk waren, waarna ik Melvin ook nog thuisbracht in Arnhem. De volgende dag gewoon weer vroeg uit de veren om op tijd op mijn werk te zijn en dat ging zo een keer of drie per week. Onze eerste hit heette ‘4LB’, wat stond voor Lorette en Babette. Laatstgenoemde is nog steeds Melvin’s vriendin, met mijn vriendin Lorette heb ik een huis gekocht en woon ik dus samen. Mijn vaste baan heb ik opgezegd in de week dat we onze hypotheekacte tekenden, waarna ik me fulltime op mijn muziek ben gaan focussen. Hierdoor is mijn leven wat minder hectisch geworden dan toen ik muziek en werk nog moest combineren, dat is logisch, maar toch is het ook wel raar dat ik muziek maken nu als werk mag beschouwen.
[dump right id=2505]Iemand zei ooit ‘Making and playing music is like a reflex’, ik denk dat dat wel van toepassing is in mijn geval en het slaat mooi terug op mijn plaat ‘Reflex’. Daarom heb ik altijd de tijd van mijn leven als ik muziek maak of draai, daar komt ook die glimlach vandaan, I just can’t control it. Het is een beetje de natuurkundige wet van actie/ reactie.

Na de samenwerking met Warning, kwam ook Jochen Miller in beeld, een man die al jaren meeloopt in de dancescene.
Jochen woonde toen nog in Ijsselstein, vlakbij Utrecht waar ik met Lorette ben gaan wonen. We kwamen elkaar vaak tegen bij optredens en besloten vrijblijvend eens te kijken of we in de studio een klik hadden. Dit was al in de tijd dat ik eigen baas was en niet afhankelijk was van moeilijke tijdschema’s zoals met Melvin en mijn 9-to-5 baan nog het geval was. We zijn gewoon from scratch begonnen en het liep eigenlijk best aardig. Onze eerste samenwerking was al meteen het anthem voor Emporium 2008, dus na ‘One Way’ besloten we vaker samen te gaan werken. Onder de naam Miller & Divini maken we wat commerciëlere en hardere trancetracks zoals ‘One Way’ en ‘Many Years’, onder de naam Artento Divini & Jochen Miller gaan we iets dieper en rauwer, meer industrial zeg maar. Altijd wel met een trancy kantje, want dat blijft toch de rode draad. Maar dat het klikt in de studio is een feit, we hebben al aardig wat nieuwe producties op de schappen liggen.

En dan komt ineens een paar maanden geleden het bericht dat Trance Energy een nieuw hoofdstuk gaat worden in de stroomversnelling waar Ard zich al geruime tijd in bevindt.
Dat is inderdaad een nieuw hoogtepunt, op Trance Energy draaien is een waardering die je als DJ graag krijgt. Ik moet zeggen dat ik er nooit ben geweest als bezoeker, ik heb wel veel andere grote feesten meegemaakt en altijd gedacht: ‘Daar wil ik ook staan’. Nu gaat dat dus gebeuren, te weten op de High Contrast stage, die me mijn eerste grote evenement in Nederland bezorgen.

[dump left id=2507]Ik mag zelfs meteen als afsluiter opdraven, dan denk ik toch wel even: ‘Mensen, hoe kan dit, droom ik?’. Maar het is echt waar. Ik ben eind vorig jaar geswitcht van platenlabel, zat voorheen bij Spinnin’ Records, die heel veel goeds voor me hebben gedaan. Maar soms kan alleen een verandering je verder brengen en nu gebeurt dat dus door High Contrast. Ze geven me een goede vibe die ik kan vertalen naar nieuwe, vette producties, ‘Deep Down’ is de eerste in die reeks. Op Trance Energy zul je die dan ook zeker van me kunnen verwachten. Naast mijn optreden kijk ik ook uit naar andere delen van de avond, zoals de set die Rank 1 neer gaat zetten. De sound die ze tegenwoordig maken vind ik helemaal te gek en ze hebben zich in het verleden al bewezen met hun livesets op Sensation en Essence Festival, wat de eerste keer was dat ik een liveset van hen bij mocht wonen. Wat kan die Benno spelen, niet normaal, echt een indrukwekkende ervaring.

Naast zijn eigen producties, schieten ook de Divini remixes hoog de charts in. Zijn remix voor Fausto’s ‘Lupara’ is door Marco V opgepikt voor zijn internationaal gerespecteerde In Charge label. Hoe ver staat hij eigenlijk in zijn vakgebied als producer en zit die ene megahit er al aan te komen?
Ik heb zelf het idee dat ik qua produceren nog in het begin sta, na drie jaar valt er nog genoeg te leren. Of ik al echt een monsterhit binnen handbereik heb, weet ik niet. Dat soort tracks zijn meestal platen waar je het in eerste instantie niet meteen van verwacht. Ik ben er ook niet op die manier mee bezig, als ik mezelf de opdracht zou geven een plaat te maken die op zenders als TMF en 538 de high rotation status zou moeten kunnen krijgen, dan zou het denk ik niet werken. Ik werk puur vanuit gevoel, moet gewoon mijn ding doen en als dat ooit zou resulteren in een enorme klapper, dan is dat nooit verkeerd. Maar het is niet de insteek.Dan wordt het even iets serieuzer, want het gesprek gaat over Divini's dance Against Cancer, een avond waarop Artento samen met enkele collega’s het goede doel gaat steunen.
Divini's dance Against Cancer doe ik samen met Patrick van PT-Events. We hebben de ziekte kanker allebei van dichtbij meegemaakt, in bijna iedere familie komt het tegenwoordig vroeg of laat voor. Het is niet voor niets één van de grootste doodsoorzaken op dit moment. Het is een ziekte die ons allemaal kan raken, persoonlijk of in de familie- en kennissenkring.

[dump id=2508][dump id=2509]

Patrick liep al een tijd met het idee om voor dit doel een benefietavond te organiseren. Met het succes van Art Dance Event en met zijn positieve instelling wilde hij graag een avond als deze op touw zetten. De beslissing om dit samen mogelijk te maken, was dan ook snel genomen. We hebben onze krachten gebundeld en dus gaan we op zaterdag 21 maart een topavond tegemoet in de Amsterdamse club Panama. De lineup bestaat uit Jochen Miller, José, RAM, Santito, Dennis van der Geest, El Nino, Vika Kova, Pryme, Stanford en ikzelf, dus qua beats zit het die avond vast en zeker helemaal goed.
De opbrengst gaat in zijn geheel naar Kika en KWF, wat die mensen doen is absoluut heldenwerk en dat mag ook wel eens gesteund worden op een manier als deze. Als dit een succes wordt, gaan we dit wellicht een jaarlijks iets maken, maar het is al voor een groot deel geslaagd omdat sponsors zich massaal aandienden, zelfs in een wat mindere financiële tijd. TW-Steel, Autoschade Zwanenburg en Kien Arnhem hebben al veel voor dit feest mogelijk gemaakt en ik ga er verder niets meer over verklappen, je moet het zelf beleven, dus hopelijk kunnen we 21 maart een volle Panama verwachten. Meer info komt snel online op www.dividance.nl en www.dividance.hyves.nl.

Aan alles komt een einde, dus ook aan een leuk gesprek. Wat opvalt, is dat Artento Divini in werkelijkheid is zoals hij draait: energiek, enthousiast, oprecht, sympathiek. Een combinatie die je niet vaak tegenkomt in een harde wereld zoals de muziekindustrie. Ik denk echt dat deze man een grote speler op de markt wordt, zijn toegankelijke sound en zijn instelling zullen hem misschien wel verder brengen dan hij ooit zelf gedroomd zou kunnen hebben. Dat hij aan het uitgroeien is tot publiekslieveling zal weinig mensen verbazen, dat hij daarmee om zal gaan zoals het hoort, is iets waarvan ik in ieder geval overtuigd ben. Ik weet zeker dat hij genoeg reflexen heeft om veel mensen nog veel plezier gaat laten beleven met zijn muziek, te beginnen tijdens Trance Energy 2009.

54 opmerkingen

leuk interview art zie je zaterdag :RESPECT:
dat heb je mooi neergezet ard super :)
IDD een leuk intervieuw en heb je inmiddels al heel vaak bij onze feesten gedraaid
vanaf 2005 zijn wij dan ook al fan van jou en ook je maatje melvin kan er wat van :jaja:


Afgelopen zaterdag met ons feest in marcanti hebben we dan ook weer zeer genoten van je set(L)

Ga zo door zal ik zeggen ...onze zegen heb je (Y)

(K)
laatste aanpassing
Een echte artiest en een fijn, bescheiden mens! Was er op ons 2e feestje bij als opwarmer van In Touch with Santito Solo wat hem siert met zo'n status.­

Ik ben er bij in Panama!
Leuk stukje!

behoort tot de absolute top in Nederland en binnenkort.... Ga zo door gozert! ;-)
Mooi en leuk interview Ard!! Je hebt er hard voor gewerkt en nu ga je afsluiten op TE!!! :respect:
Ken Ard al wat jaartjes, leuk eens een interview te lezen, inderdaad een leuke vent in de omgang en kan ook nog draaien als een bezetene.­ Alle lof
MvDJ
Artiest Ed live, MvDJ
Leuk interview weer Charly!!

Ard for president :D Ga zo door!
Prima interview! (y)

Absoluut één van mijn favo dj's :yes:

Dat wordt zaterdag weer genieten, net als over 2 weken in Panama! :banana:
Was bij de Little Sins feesten jaren geleden al een kanjer !
Het is hem gegund.­
Leuk stukje !

Mis alleen de tijd van DJ Ard en zijn draaien als resident in Club Organza...­daar kennen wij hem van..­

Keep up the work !

Greetzz

Gerfred (&­ Chantal)
Leuk stukkie :D goed bezig hoor (Y)

Ik werk puur vanuit gevoel

Heel goed hoor, altijd je hart blijven volgen :yes:

Succes met alles en remember: the only way is up ;)

(K)
Goed interview (Y)
Way to go Artento!!!!! :respect:
Je MOET gewoon dansen als hij achter "the wheels of steel" staat!
Zijn enthousiasme en energie werken errug aanstekelijk! :cheer:

Keep up the good work!!! :D
Goed interview!
Leuk dat er eens een keer uitgebreid aandacht wordt besteed aan deze geweldige dj! :respect: Ben een echte fan van hem vanaf het eerste moment dat ik hem zag en hoorde draaien!
Het enthousiasme van die jongen!! Echt top! Daar word je zelf al vrolijk van!!
Vind het super voor hem dat hij dit jaar draait op Trance Energy! Dat wordt weer genieten, dat weet ik nu al!!
Ard, ga zo door jongen!! (Y)
Ardje (y), die rammende vrijdagen in de Scala (Doetinchem)vroeger.
Geweldig leuk om te lezen! Mijn favoriete dj......­en idd altijd met een grote glimlach op zijn gzicht!!! Veel succes op TE.....­Ben er jammer genoeg niet bij dit jaar.­
Leuk intervieuw Charel en Ard ,maar wat nog leuker is ,is dat charly zelf ook n lekker potje kan draaien .
Charly Rocks :respect:
Me's
Artiest Me's
Top interview! Top Dj/Producer!! :respect:

Suc6 bij TE!!! keep em rockin' !! :yes:
hey art,
wat een mooi en aangrijpend interview!
ik sta altijd weer te genieten van jou glimlach.­
zoals je afgelopen zaterdag weer bezig was in de marcanti,
helemaal TOP jongen!!!!!!
ga zo verder art!!!

groetjes gert
Gilds
Artiest J
Vette shit gappie (y)
..­kwaliteit verloochent zich niet.....­succes maat!!
Ik vond je in Organza al helemaal gweldig! Iedere kere als jij aant draaien was stond ik te dansen. Erg jammer dat ik je nu niet meer zie maar ben wel blij dat je toch zover bent gekomen.... Zoals ik je al had voorspeld...;)
XXX
DJ JOSE
Werkzaam bij J.K. Entertainment
Artiest José
Tja, weinig aan toe te voegen.. ;-)

2009 word Art zijn jaar: Nieuw bookings-agency, nieuwe platenmaatschappij, nieuw management...

Maak ze gek Art.. :-)
Van wat hier boven staat snap ik niets...:X

Maaarr: wat een feit is, is dat Artfull Paintings* alles kan draaien en alles kan produceren met flair en een glimlach. Goed interview guys (y)

Respect m8, na as zaterdag zal de UK lonken!
Tot Panama...

Stn4d
*inside joke ;-)
laatste aanpassing
leuk interview
helemaal goed dat deze topper eens in de PF spotlights is komen te staan.­
Maak er wat onvergetelijks van op TE.­
en wij zijn er de 21e zeker bij.­
Ik heb een verdeelde mening over zijn muziek.­

Als producer vind ik hem super goed, hij maakt platen die echt pakkend aan horen en er is niks op aan te merken.­

Maar aan de andere kant vind ik qua trance dat hij veel te weinig de echte trance produceert, de melodische uplifing stijl.­ Maar dat ligt aan mijn persoonlijke smaak uiteraard.­
Fausto
Artiest Fausto
Uitspraak van DJ JOSE op dinsdag 3 maart 2009 om 20:15:
Tja, weinig aan toe te voegen..­

2009 word Art zijn jaar: Nieuw bookings-agency, nieuwe platenmaatschappij, nieuw management...­

Maak ze gek Art

Daar sluit ik me helemaal bij aan :D ... Art is gonna rock it in 2009 !!!
De man met de grootste smile uit de scene! Topgozer die we al sinds de (LS) beginjaren volgen.
You gonna make it man! 't Is je van harte gegund!
Leuk interview Art! :D
Uitspraak van Fausto op woensdag 4 maart 2009 om 02:39:
Daar sluit ik me helemaal bij aan ...­ Art is gonna rock it in 2009 !!!

En dat geloof ik dan maar weer uit jouw mond he! :P

Was zelf ook al erg benieuwd aan het worden naar deze 'Italiaan', dus werd blij wakker met dit interview. Top gedaan Charly! En ciao Art! Succes op Trance Energy! :cheer:
laatste aanpassing
Uitspraak van Dance all the time op woensdag 4 maart 2009 om 13:25:
Oh oke Ard Schilderink uit Doetichem is eigenlijk 'n Italiaan ?

Haha ik vergat effe de aanhalingstekens erom heen te zetten, doelde op z'n interview op de Trance Energy website ;)
Een topper die mij altijd laat dansen ook al hou ik niet eens van house muziek, zijn enthousiasme is aanstekelijk !!!
Heel goed interview Ard, en te gek dat je bij Trance Energy gaat afsluiten!! It's About Time!!! Ik heb je zowel als DJ en als mens heel hoog zitten en ben het geheel met Jos (DJ Jose) eens dat 2009 jouw jaar gaat worden, maarrrr eerst nog even met zijn allen knallen op de 21e Maart voor het hele goede doel, het KWF!!
1 x gezien in de Matrixx!! Energieke gast inderdaad! Goeie set neergezet toen (y)

Hij is zeker afsluiter waardig zondagmorgen!

Succes kerel!
volgens mij toch een beetje ontdekking van dj jose vind het een toppertje you go art
Echt RESPECT voor deze TOPPER!!!!

Ik heb hem vanaf het begin van zijn Dj jaren mee mogen maken waar hij begon in een club in Breukelen, dit deed hij al met zoveel passie en plezier, dat ik dacht...dat kan wel eens een hele grote gaan worden!!!

Art kerel, ik ben super trots op je en je bent gelukkig lekker jezelf gebleven....Altijd in voor een praatje over je begin tijd en andere dingen die we hebben meegemaakt ;-)

Niets voor niets sta je dan nu ook als waardige afsluiter as zaterdag bij Trance Energy!!!! :respect:


Ga zo door vriend!!!!

Grtzz

Maup
laatste aanpassing
hey kanjer :)

Wat ik nog toevoegen aan de reacties??
Eigelijk maar 1 ding.......................... ik ben zwaar trots op je en ookal ben ik er niet altijd bij (helaas)
maar ik volg je op afstand en vind je muziek echt super, mis wel de momenten dat je even kwam laten horen
wat je weer gemaakt had. Je weet het wel he:)

Heel veel liefs van mij en ik zie er erg naar uit om op de 21ste op het feest erbij te zijn!!!
Hugs je tante :) :) :)
leuk interview!

tja die open enthousiaste lach ook, moest t wel gaan maken deze topper!
hahaha check dit!:

http://www.gangstervision.nl/in.php?in=3582
Ben al een tijdje aan het genieten van 'm op de feestjes van Art Dance Event bijvoorbeeld, en afgelopen zaterdag tijdens Divini's Dance was het klip en klaar voor me..............­wat een symphatieke vent, hij weet als geen ander hoe de menigte op te zwepen met z'n enthousiaste houding en z'n kunsten, waanzinnig!! Panama werd helemaal met de vloer gelijk gemaakt, er was geen spaander meer van heel nadat Ard achter de knoppen vandaan kwam!! Wat hebben we genoten, ik zeg Ard For President!!
laatste aanpassing
Heel errug benieuwd naar, ik ga 'm binnenkort op Trance Nation voor het eerst zelf horen :)
jammer dat de oude scala avonden er niet meer zijn