Partyflock

Horrormonen

Horrormonen

door , gepubliceerd op
Horrormonen (afbeelding)
Sommige dingen in je leven, daar heb je geen grip op. Zoals John Lennon ooit al eens zei: “Life is what happens to you while you’re busy making other plans”. Acda & de Munnik hebben dat ooit vertaald in een Nederpopsong, maar in het Engels bekt het toch net wat beter. Als je in een God of Allah gelooft, heet het bovengenoemde fenomeen het lot, voorbestemming of (als je het echt deftig wilt zeggen) providentie.

Ik, als atheïst, houd er echter een ander visie op na. Noem het een persoonlijke dwangneurose, een kronkel in de grijze massa of gewoon raar. Noem het wat je wilt, maar ik kan en wil gewoonweg niet geloven dat er voor iets geen wetenschappelijke verklaring is. Neem nou eens verliefdheid. Ondanks het feit dat je talloze keren plat op je bek bent gegaan met vorige verliefdheden, weet je zeker dat het dit keer wèl de ware is. Vlinders, roze bril en iets met een zoveelste hemel waarvan het nummer mij als atheïst natuurlijk is ontgaan, aangezien ik in geen enkele hemel geloof. Je weet op dat moment zeker dat het zo heeft moeten zijn. Een hogere macht heeft jullie samen gebracht. Het lot.

Wetenschappelijke gezien is dit wonder natuurlijk gewoon te verklaren en wel door één woord: hormonen. Dezelfde krengen die er vroeger voor gezorgd hebben dat je ineens baardgroei kreeg of dat je borsten begon te ontwikkelen, zorgen er nu voor dat je je intens gelukkig voelt. En hier raakt de wetenschap, waar ik zo heilig in geloof, het christendom (en dus voorbestemming) waar anderen op zondag zo vroeg hun bed voor uit moeten. Sommige dingen gebeuren nu eenmaal, ook al wil je het niet. Wetenschap is niet romantisch, wellicht dat daarom zoveel anderen liever geloven in voorbestemming. Vrouwen komen af op vers mannenzweet omdat daar veel feromonen in zitten. De versierzin “Voel je je niet aangetrokken door mijn transpiratie?” scoort volgens mij niet hoog in de wekelijkse kroegentocht, toch de bakermat voor alle startende hormonenfabriekjes. En toch, ondanks die aversie tegen het woord zweet, valt er niks tegen te beginnen. Mannen zijn wat dat betreft helemaal simpel. Daar hoeft geen zweet aan te pas te komen, die reageren op alle stimulansen. Minder leuk is het wanneer de vlinders dood gaan, je roze bril kapot is of wanneer je uit je (al dan niet bestaande) hemel valt. Dezelfde hormonen die je zo verliefd lieten voelen, doen zich nu te goed aan afgunst, jaloezie en irritatie. De lieve hormonen zijn veranderd in kwaadaardige horrormonen. Drie letters verschil, maar een totaal ander woord. Mensen die in het lot geloven, dienen deze zaken maar gewoonweg te accepteren. Het heeft immers zo moeten zijn Gelukkig geloof ik niet in het lot, maar in de wetenschap. Horrormonen zijn een bewezen feit. Dat maakt het tastbaar. Je kunt er grip op kunt krijgen. Nu alleen nog wetenschapper genoeg worden om te leren hoe ik dit doe.
pagina laatst gewijzigd op

245 opmerkingen

Uitspraak van I LOVE GLOSSY op woensdag 17 oktober 2007 om 20:02:
Uitspraak van 666HATECREW op woensdag 17 oktober 2007 om 17:50:
de mensen die hier boven een vette discussie voeren...­ DAT IS PAS ZORGWEKKEND!

k probeer phunkeee alleen maar te laten zien dat hij niet anders is dan datgene dat hij zorgwekkend vindt.­

Oh.. als dat alleen je punt was hadden we snel klaar geweest :lol:.Ik zie heus wel in dat ik mijzelf presenteer als iemand die mensen wil overtuigen dat wat waar ik voor sta superieur is aan dat van geloof, dat zou ik eigenlijk niet moeten doen. Maar sommige mensen hebben nog nooit nagedacht bij deze kwestie en nemen voor god maar gewoon als eenzijdige waarheid, dus ik heb nog weleens de neiging om mensen te overtuigen dat ze altijd moeten proberen om zelf na te denken en niet alles voor gegeven nemen.
Uitspraak van Bella_Carina op dinsdag 16 oktober 2007 om 22:55:
Uitspraak van miss bitch 2 you op maandag 15 oktober 2007 om 20:02:
verliefdheid is prettig,wat maakt het uit waar het vandaan komt.­

Verliefdheid is prettig, maar het is ook interessant om te weten hoe het komt.­

Het stukje vind ik erg leuk geschreven, er is goed over na gedacht.­

En die discussies die er gaande zijn hier...­Misschien is het tijd om een forum te beginnen...­(het is maar een ideetje)

PHUNKEE! Jij bent goed op de hoogte van je feiten...­wat studeer je?

You've got mail ;)
Uitspraak van Voloscire (PHUNKEE!) op woensdag 17 oktober 2007 om 21:15:
Dit verandert niet dat je geloof nou net combineerde met een subgroep van atheïsme..­ je kan het wel wegwuiven met zo'n opmerking, maar dat neemt niet weg dat dit juist het cruciale punt is.­

..ik kan nu wel gaan zeggen dat boeddhisme een geloof is omdat je volgens een bepaalde levenswijze een doel kan bereiken dat niet werelds is, maar daar doe je moeilijk over.


Uitspraak van Voloscire (PHUNKEE!) op woensdag 17 oktober 2007 om 21:26:
Oh..­ als dat alleen je punt was hadden we snel klaar geweest .­Ik zie heus wel in dat ik mijzelf presenteer als iemand die mensen wil overtuigen dat wat waar ik voor sta superieur is aan dat van geloof, dat zou ik eigenlijk niet moeten doen.­ Maar sommige mensen hebben nog nooit nagedacht bij deze kwestie en nemen voor god maar gewoon als eenzijdige waarheid, dus ik heb nog weleens de neiging om mensen te overtuigen dat ze altijd moeten proberen om zelf na te denken en niet alles voor gegeven nemen.­

blijkbaar niet :) maar ik vond dat je een te arrogant doet over dat je 19 jaar bent en 'zal zo veel' weet. Maar nu je zegt dat je het zelf weet valt het dus wel mee. Geloof me, er zijn jongere mensen die 'veel weten' maar dat niet zo showen en al helemaal niet mensen proberen te vertrappen met hun kijk op dingen ;)


Uitspraak van Voloscire (PHUNKEE!) op woensdag 17 oktober 2007 om 21:15:
Ja..­ en dit was al ver voordat er zulke egoïstische godsdiensten als nu waren, het geval.­

egoïstisch of niet, godsdienst is godsdienst :/ wat wil je hier mee zeggen?


Uitspraak van Voloscire (PHUNKEE!) op woensdag 17 oktober 2007 om 21:15:
Alle vondsten die zijn gedaan wat teruggaat van duizenden tot miljoenen jaren geleden is zeker deel van een groot complot

Uitspraak van Voloscire (PHUNKEE!) op woensdag 17 oktober 2007 om 21:15:
Hoe groot is dat bord voor je kop?

wat is dit voor opmerking? Ik dacht dat we over sociale systemen aan het lullen waren? ;)
wat betreft het complot: ga in plaats van naar huis maar naar de VS toe. Daar hoor je thuis denk ik toch. complot, dat de evolutie volgens jouw niet perfect is of misschien zelfs fout is tot daar aan toe, maar nu werk je me echt op de lachspieren.


Uitspraak van Voloscire (PHUNKEE!) op woensdag 17 oktober 2007 om 21:15:
dat is dus wat ik je al eeuwen duidelijk probeer te maken, hier gaat Atheïsme helemaal niet over.­ Niemand probeert direct het tegendeel te bewijzen dat er geen god bestaat.­ Atheïsme staat eigenlijk gewoon voor een neutrale, rationele houding over alles wat er om ons heen speelt en gespeeld heeft en onderwerpt elke theorie (wetenschappelijk of religieus) aan heftige bombardementen van skeptici.­

ik probeer je duidelijk te maken dat het niet uitmaakt wát je probeert te bewijzen, het gaat er om dát je het zo (vurig) probeert te bewijzen...jezus.


Uitspraak van Voloscire (PHUNKEE!) op woensdag 17 oktober 2007 om 21:15:
Het is niet de bedoeling dat iedereen een theorie op kan stllen en dan achterover leunend achter een bureau eist dat ze gelijk hebben, zolang het tegendeel niet wordt bewezen.­

het is niet de bedoeling, maar om de theorie als onwaar te bestempelen moet je toch eerst zelf met bewijzen komen. Als je dat niet kan, dan is de theorie wat mij betreft waar tot het tegendeel bewezen is.


Uitspraak van Voloscire (PHUNKEE!) op woensdag 17 oktober 2007 om 21:15:
maar dit zegt niet dat mensen zonder bijbel geen gevoel voor moreel hebben en dáár gaat het nou juist om.­

tuurlijk, ik zeg alleen dat religie het moreel dat heel veel mensen nu delen waaronder jijzelf (moorden=slecht) snel beschikbaar gemaakt heeft als het ware. Stel je voor dat het christendom nooit Indonesië bereikt heeft, dan was daar misschien nu nog sprake van kannibalisme, MAAR over 500 jaar misschien niet meer. Dus: mét religie was het moreel 1000 jaar eerder overgenomen.


Uitspraak van Voloscire (PHUNKEE!) op woensdag 17 oktober 2007 om 21:15:
Ja...­ alsof de nieuwsgierigheid van mensen alleen getriggerd wordt door een negatieve ervaring

Neeeeeeeeeee....alsjeblieft, ik zeg toch: gestimuleerd?!! het is 100% zeker dat ook zonder de katholieke kerk al deze technologie die wij hier vandaag de dag kennen zou zijn ontdekt, alleen dan veel later. De katholiek heeft het proces gestimuleerd....


Uitspraak van Bella_Carina op dinsdag 16 oktober 2007 om 22:55:
PHUNKEE! Jij bent goed op de hoogte van je feiten...­

:/


Uitspraak van Voloscire (PHUNKEE!) op woensdag 17 oktober 2007 om 21:15:
Maar het was wel interessant.­

dat vond jij.

Later kuaku kudunku
laatste aanpassing
F****­ verliefdheid anyways, ik bedoel, je kan juist altijd op elkaar rekenen, of het word gewoonweg niets.­
Leuke tekst...­ hoewel ik het er niet helemaal mee eens ben...­
Er zijn heel wat dingen die niet als verliefdheid zo 123 te verklaren zijn...­
Uitspraak van Henkie op donderdag 18 oktober 2007 om 13:41:
Er zijn heel wat dingen die niet als verliefdheid zo 123 te verklaren zijn...­

zie de schrijvers gastenboek
222e:D en goeie colum
laatste aanpassing
I LOVE GLOSSY, met jou valt geen discussie te voeren. Alles wat ik zeg buig je om, zodat het een negatieve opmerking lijkt. Je snapt niet wat ik zeg, dus blijf je trouw vasthouden aan je opmerkingen die totaal geen waarheid in zich dragen. Verder lijkt het net of je heel erg slecht tegen kritiek kan, een nogal slechte combinatie dus ;) En ja, je kan nu wel allemaal slechte dingen over mij gaan roepen, maar ik ben wel diegene van ons tweeën die met rationele opmerkingen komt en geen vorm van verdraaide (on)gelofelijke feiten.

Jij bent ongeveer de enige die hier tot nu heel erg negatief over reageert.

Veel plezier met je leven en ik hoop dat je ooit nog terug zal denken.. die PHUNKEE!.. die had toch wel een aardige kern van waarheid!^^

Groetjes.
Uitspraak van Voloscire (PHUNKEE!) op donderdag 18 oktober 2007 om 17:03:
En ja, je kan nu wel allemaal slechte dingen over mij gaan roepen, maar ik ben wel diegene van ons tweeën die met rationele opmerkingen komt en geen vorm van verdraaide (on)gelofelijke feiten.­

nonsens ;)
Uitspraak van __________ op woensdag 10 oktober 2007 om 08:14:
God en Allah is hetzelfde alleen Allah ise de arabische vertaling

MAAR, voor somigen toch een heel ander begrip
Uitspraak van Manuela.013 op maandag 15 oktober 2007 om 15:43:
inhoudt!

Sinds wanneer is inhoud een werkwoord..?

Het stukje is mooi geschreven ja! :D
Mooi stukje,
goed over nagedacht :)
moiuh watn verhaal:S
niks beters te doen of zo???
WTF !!! d8 dat dit een party site was ? krijgen we dit soort discussies nu ook hier ???
Uitspraak van __________ op woensdag 10 oktober 2007 om 08:14:
God en Allah is hetzelfde alleen Allah ise de arabische vertaling;)

ben ik het niet mee eens.
Allah zet aan tot haat.
God niet. al werd dat in de tijd van karel de grote enzo verkeerd begrepen. Toen werden mensen vermoord als ze niet geloofde. gelukkig leven we nu in een tijd waar iedereen kan geloven wat hij / zij wil.
maar uitspraken als God en allah zijn de zelfde kloppen dus niet.
beide zijn een een hogere macht maar in geen geval de zelfde. beter gezegd. beide zijn een verzinsel zodat mensen niet bang zijn om dood te gaan aangezien ze toch bij god / allah komen als ze doen wat goed is.
welk nummer van acda en de munnik doel je op???
leuk geschreven ;)
Uitspraak van Barbara(L) op woensdag 10 oktober 2007 om 08:14:
God en Allah is hetzelfde alleen Allah ise de arabische vertaling

Whot citeer 23 oktober 2007 14:24
ben ik het niet mee eens.­
Allah zet aan tot haat.­
God niet.­ al werd dat in de tijd van karel de grote enzo verkeerd begrepen.­ Toen werden mensen vermoord als ze niet geloofde.­ gelukkig leven we nu in een tijd waar iedereen kan geloven wat hij / zij wil.­
maar uitspraken als God en allah zijn de zelfde kloppen dus niet.­
beide zijn een een hogere macht maar in geen geval de zelfde.­ beter gezegd.­ beide zijn een verzinsel zodat mensen niet bang zijn om dood te gaan aangezien ze toch bij god / allah komen als ze doen wat goed is.­

je kan vinden dat god en allah niet het zelfde zijn, en in de heilige boeken lijken het ook niet de zelfde personages. toch betekend Allah God, en andersom.
los hiervan staat jou eigen visie over het geloof.
laatste aanpassing
tja je kunt het ook wat luchtiger bekijken
en gewoon geloven wat je zelf wil en de ander dat ook laten doen
zonder die domme oordelen xD
Uitspraak van Whot op dinsdag 23 oktober 2007 om 14:24:
ben ik het niet mee eens.­
Allah zet aan tot haat.­
God niet.­

dit zet ook aan tot haat dacht ik zo ? :lol:
ja wel leuk geschreven mwahah:P
horomonen en adrenaliene beiden voelen heel apart ik ga me nu conectreren op ged8te lezen ook apart lukt helaas nog niet whahahah
Maar goed dat er ook nog Agnosten zijn like me..
Is die hele discussie over het geloof totaal overbodig :).

Je gelooft in datgene wat je gelooft..
En je vind dan altijd dat datgene ook daadwerkelijke het enige is en dat het andere niet klopt.

Bijvoorbeeld die dominee toen bij Bimbo's & Boerka's..
Als hij loopt te verklaren dat homo zijn een ziekte is, dan is dat iets waar die man in gelooft.
Al kun je dat dan schokkend vinden en dat uit zijn harses proberen te praten, als hij daar "heilig" in gelooft zul je dat niet kunnen veranderen of uit hem krijgen.

Maarja...laat me weer teveel meeslepe :)...
grappig stukkie (y)

wel leuk om te lezen... :p

weet wel dat alles gebeurt met een rede..en dat je overal van leert!!

maar uhm.. geloven :s ieder ze'n ding
Uitspraak van Siri :cheer: op woensdag 10 oktober 2007 om 14:59:
Je wordt niet gelukkig van hormonen, je wordt gelukkig van neurotransmitters.­

thnx, ik wasz vergeten waar neurotransmitters ook alweer voor waren,:)
hey mensen, dr zijn ook potjes hormonen hoor(DOPING!) :p , ken t allemaal weer op pijl gebracht worden
tjah zo heten ze niet :P maar tis wel zo dat voor elk gevoel je hersenen een stofje afscheid
Uitspraak van Whot op dinsdag 23 oktober 2007 om 14:24:
ben ik het niet mee eens.­
Allah zet aan tot haat.­
God niet.­ al werd dat in de tijd van karel de grote enzo verkeerd begrepen.­

En de extremistische moslims kunnen het nu niet verkeerd begrijpen?

Als je je hele leven hoort dat je naar de hemel (waar je dan in geloofd) gaat, en bij allah, god of wie dan ook komt, als je strijd voor je geloof en de westerse beschaving om zeep helpt, het zij door met een vliegtuig een gebouw in te vliegen, het zij door een andere zelfmoordactie, dan weet je niet beter. Ik praat het niet goed, keur het zelfs af. Maar die lui staan tenminste wel ergens voor. Kan je van de meeste mensen hier niet zeggen :)